canım biz 17 ağs doğumluyuz oğlum eskisi kadar çok kapalı tutmuyo artık ellerini..ama hala çok bilinçli kullanmıyor.oyun halısındayken tepeden sarkan hayvancıkları tutup halkalarından çıkarıyo biberonu iki eliyle 5 10 saniye tutuyo hepsi bu...iki üç gündür hedef ayaklar:)) onları kaldırıp elleriyle tutuyor..
AYY maşallah ya benim kzım ayakalrını elleriyle tutmuyor :18: valla telaşlandım şimdi aslında çok ahreketliyaa kızlar neden benim kızım yuvarlanamıyor aaykalrını tutamıyorr oyun halısı mı alsam acaba bende:18:
KIzlar bebeğim tam 3,5 aylık merak ediyorum sizin bebekler ellerini uzatıp herhangi bişeyi tutuyomu.benim oğlum battaniyelere çok meraklı görünce sevinip çırpınıyo ben dokunsun diye elini uzatmaya çalışıyorum ama ellerini yumruk yapıp kendine doğru çekiyo ama çok heycanlanıyo.Acaba nezaman kendi isteğiyle bişeylere uzanacak benim 2, bebeğim ama ilki erken doğduğu için her şeyi geç oldu gülmesi bile 4 aylıkken oldu.bu bebeğim gününde doğdu 2 aylık gülmeye başladı ama birde ellerine hakim olmayı öğrense çok sevinicem. Sizinkiler nedurumda.
uykusuz bir gecenin ardından günaydın hatunlar
deli etti bu çocuk beni gece 2,30 da yattı zorla 3 buçukta kalktı ve kalkış o kalkış
uyumadı yahu bu saat oldu şuanda uyuyo gibi onca sallamanın ardına
sıfır uykuylayım anlıycagınız ve sinirlerim oynamış durumda
şimdi ona baktımda hem kızıyorum hem üzülüyorum kızdıgıma
ne acayip bişeymiş şu annelik
Canım her bebeğin gelişimi farklı kıyaslamayın diyo doktorlar..güzel kızın zamanı gelince yapar herşeyi merak etme..ama kendi adıma eldiven kullanmadığım i,çin ve oyun halısında vakit geçirdiği için memnunum çok işe yaradı:))
Bu arada dün bu konuyla ilgiki kv. İle yaptığım tel. Konuşması;
Kv: Ela oyuncakları tutabiliyor mu?
Ben: daha tam tutamıyor ama yavaş yavaş başladı ellerini kullanmaya
Kv: olsun napalım, hasta olmasında..
Sinir oluyorum böyle şeyler söylemesine.. Bir daha konuşunca emekliyor diyeceğim, nasılsa o bir daha buraya gelinceye kadar emekler kızım.. Gerçi emekliyor desem bu sefer de çok erken der..
herkese selamlar
malesef forumu pek takip edemiyorum bebiş durmak bilmiyor.
bugün kontrolümüz ve aşımız vardı moralim bozuldu bebişim 300 gr almış 3 haftada boyuda 1 cm uzamış. zaten emmekte istemiyo beni. sütüm azalmaya başladı. cumartesi gidip süt pomapası kiraladık ondada az geliyo ne yapcam bilmiyorum. bugün hemşireside beni emmesi için epey bir uğraştı ama orayı yıktı geçirdi. bide aşı olunca yavrum benim ağlaya ağlaya harap oldu. şimdi ağrı kesici verdimde zorda olsa uyudu.
güzelim ben açıkcası bunların hiç birini yapmıyorum yinede sütüm çok olmasada var kızıma yetiyor yani. günde en fazla 8 bardak su içiyorum, humana still çayımı artık nerdeyse hiç içmiyorum. sabah kahvaltısına her zaman düzenli yapamıyorum demek dikkat etsem sütüm fışkırır :)) anacım ben tembelim ya bu bişiler hazırlayıp yeme konusunda :) bi an önce şu emzirme dönemi geçsin bebeğim büyüsün istiyorum. bu arada ben hamileyken 19 kilo aldım şimdi eski kiloma döndüm nerdeyseçok çabuk verdim görenler inanamıyo üç buçuk ay önce doguma yaptıgıma
ohh sonunda adet oldum 1 haftadır patlıycak gibiydim eşimle kavga etmeye başlamıştık huysuzluğumdan( darısı olmayanlarınbaşına
eveettt bende 1 yıl sonra ilk defa adet oldumm
KIzlar bebeğim tam 3,5 aylık merak ediyorum sizin bebekler ellerini uzatıp herhangi bişeyi tutuyomu.benim oğlum battaniyelere çok meraklı görünce sevinip çırpınıyo ben dokunsun diye elini uzatmaya çalışıyorum ama ellerini yumruk yapıp kendine doğru çekiyo ama çok heycanlanıyo.Acaba nezaman kendi isteğiyle bişeylere uzanacak benim 2, bebeğim ama ilki erken doğduğu için her şeyi geç oldu gülmesi bile 4 aylıkken oldu.bu bebeğim gününde doğdu 2 aylık gülmeye başladı ama birde ellerine hakim olmayı öğrense çok sevinicem. Sizinkiler nedurumda. :18:
maşallah cnm nehareketli bebek bu sen ne zaman doğum yaptım benim kızım daha dönmüo 1 ağustos doğumluyum
Bende bu konuyu yazacaktım canım, gecenlerde bahsetmiştim burada sabah kalktıgı saatten 12 saat sonra uykuya geciş ile ilgili birseyler. O gündne bu yana deneme aşamasındayım. Sıpa oglum 12-1-2 gibi uyuyordu 10da uyutmaya basladıgım halde dusunun sonra gecede mızıkmızık dogru duzgun uykusu yoktu.
Şimdi sabah 8demi kalktı akşam o vakitlere yakın altını değiştiriyorum ısıgı azaltıyorum. Bakınca hiç uykusu yok gibi duruyor ama bence sizde bir deneyin bu saat yontemini. Daha erken uyudugu gibi daha guzel uyumaya basladı.
Ama uykusu yok uyumaz yada erken diye o saatini atlatırsak 12 1e kadar uyumuyor ve gece daha huysuz oluyor.
kızlar bir de bişey sorucam;
şimdi benim sıpam akşam 7 buçuk- 8 oldu mu kendi kendine bayılıp gidiyor maşallah o uyku gece 2 ye kadar devam ediyor ama sonra 2 de, 5 te , 6 da ,7 de böyle saçma sapan saatlerde uyanıyor..
şimdi 2 gündür 7 buçukta uyuduktan sonra babası gelip 9 gibi uyandıyor daha doğrusu işten gelince öpüyor o da uyanıyor, sonra 11- 11 buçukta tekrar uyuyor bu sefer sabah 5 te uyanıyor bir de 8-8 buçuk gibi..
şimdi ben bu çocuğu her akşam 9 gibi uyandırsam mı, böyle daha iyi bir uyku düzeni oluyor sanki,
yoksa bırakayım yavrum uyusun mu, ama ozaman da sabaha kadar uykusu kaç kere bölünüyor:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?