2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

uykusuz bir gecenin ardından günaydın hatunlar
deli etti bu çocuk beni gece 2,30 da yattı zorla 3 buçukta kalktı ve kalkış o kalkış
uyumadı yahu bu saat oldu şuanda uyuyo gibi onca sallamanın ardına
sıfır uykuylayım anlıycagınız ve sinirlerim oynamış durumda
şimdi ona baktımda hem kızıyorum hem üzülüyorum kızdıgıma
ne acayip bişeymiş şu annelik

AYY maşallah ya benim kzım ayakalrını elleriyle tutmuyor :18: valla telaşlandım şimdi aslında çok ahreketli yaa kızlar neden benim kızım yuvarlanamıyor aaykalrını tutamıyorr oyun halısı mı alsam acaba bende:18:

Canım her bebeğin gelişimi farklı kıyaslamayın diyo doktorlar..güzel kızın zamanı gelince yapar herşeyi merak etme..ama kendi adıma eldiven kullanmadığım i,çin ve oyun halısında vakit geçirdiği için memnunum çok işe yaradı:))

Oğlum 9 Ağustos dogumlu, bilinçli birsey tutmuyor.Eline verdigimde de refleks olarak alıyor bazen hemen, bazen hiç takmıyor verdigimi. Arada agzına goturuyor ama istemeyerek aldıysa hemen geri bırakıyor. Yatarken falan battaniye yukarı dogru cıkmıs ise tutup emiyor genelde. Yine uzerinden birseyler tutuyorum sıksık renkli renkli ama uzanma güdüsü hiç yok henuz.
Ama ayakları cook hareketli. Altını değiştirirken bi heyecanlanıyor sanırsınız ki kosuyor :) Son zamanlarda ise derdi kalkmak. Kafayı kaldırıp duruyor. Ayaklarıda kaldırıyor sırtınıda kaldırabilse ucacak

Ya birde hiç sormadım doktorlara butur hareketler yeni basladıgı için, gelişimine gore 35 haftalık dogması etkiler mi acaba bu konuları :44::44::44:

Herkese günaydın:)
Benim kızım da 2 ağustos doğumlu. Ellerini yumruk yapmıyor artık eller açık sürekli bir yerlere dokunuyor, ellerini emiyor ve herşeyi ağzına götürmeye çalışıyor. Ellerine tam hakim değil ama. Tutmaya çalışıyor ama her zaman isabet ettiremiyor. Oyun halısından asılı otuncaklara uzanıp vuruyor ama onları da tam tutamıyor daha. Çıngıraklaru da ben direk eline verirsem ağzına götürwbiliyor ya da 10-15 sn. sallıyor. Ellerine tam hakim olmaları için biraz daha sabretmeliyiz sanırım.

2,5 da uyuduu baktım yavrum ıhh mıhh diyo haff salldım kıyamadım uyudu hemencecik

Bu arada dün bu konuyla ilgiki kv. İle yaptığım tel. Konuşması;
Kv: Ela oyuncakları tutabiliyor mu?
Ben: daha tam tutamıyor ama yavaş yavaş başladı ellerini kullanmaya
Kv: olsun napalım, hasta olmasında..
Sinir oluyorum böyle şeyler söylemesine.. Bir daha konuşunca emekliyor diyeceğim, nasılsa o bir daha buraya gelinceye kadar emekler kızım.. Gerçi emekliyor desem bu sefer de çok erken der..

Geçen birisi hazır aşyre yapmıştı nasıl oldu? Akşama misafir var da yarın hazır sşure yapsam diye düşünüyorum, güzel oluyor mu?

Bende bu konuyu yazacaktım canım, gecenlerde bahsetmiştim burada sabah kalktıgı saatten 12 saat sonra uykuya geciş ile ilgili birseyler. O gündne bu yana deneme aşamasındayım. Sıpa oglum 12-1-2 gibi uyuyordu 10da uyutmaya basladıgım halde dusunun sonra gecede mızıkmızık dogru duzgun uykusu yoktu.
Şimdi sabah 8demi kalktı akşam o vakitlere yakın altını değiştiriyorum ısıgı azaltıyorum. Bakınca hiç uykusu yok gibi duruyor ama bence sizde bir deneyin bu saat yontemini. Daha erken uyudugu gibi daha guzel uyumaya basladı.
Ama uykusu yok uyumaz yada erken diye o saatini atlatırsak 12 1e kadar uyumuyor ve gece daha huysuz oluyor.

sanırım bende alacam yaaa ouyn halısı genelde ben kucağa alıorm die sanırım geç öğrenio artık bırakım tek başına

Meraba 4 aylik doktor kontrolunden geldik oluslarim iyimis ama doktor ek gida icin erken dedi. Fakat ben bu cocuklara on gundur anne sutu mama bisey yediremedim .kilolari iyi dedi gonderdi.yogurt muhallebi meyve filan baslayacam valla.sizce ne yapayim.

hasta olmasın da ne demek yaa
ayyy insanı delı edıyor bunlar bı de tecrubelısın yahuuu

aaa ellerini cok kullanmıyor ama benim saclarımı cok guzel yoluyor sıpa Yaklasınca yakalıyor, birde emerken pat pat vuruyor gogsume eşek

biz geldiiikkkkk

canım benim, ben dün de yazmıştım bak sütüm azaldı diye üzülme, benim de bitmek üzereydi o kadar azalmıştı ki ama inat ettim eskisi gibi oldu şimdi maşallah, hem bu aya kadar emzirdik ya ona da şükür artık azalsa bitse de üzülmiycem, bir şekilde mamayla ya da ek gidalarla beslenecekler

ohh maşallah kızına yetiyorsa daha ne olsun..
valla ben doğumdan sonra giden 12 kgnun 3 ünü almıştım yine vermeye başladım çok şükür

ohh sonunda adet oldum 1 haftadır patlıycak gibiydim eşimle kavga etmeye başlamıştık huysuzluğumdan ( darısı olmayanlarınbaşına

eveettt bende 1 yıl sonra ilk defa adet oldumm

ayyyy ben de istiyooruuummm, gözünüz aydın kızlar, darısı başımızaaa
valla birgün adet olmayı özleyeceğime hiç inanmazdım ama böyle kendimi sağlıksız gibi hissediyorum, meğer ne önemliymiş o adet

canım benim 30 temmuz doğumlu, 1 haftaya yakındır uzanıp tutmaya başladı, hatta etrafta eline bişey değerse hemen alıp ağzına götürüyor, eller artık hiç yumruk olmuyor sürekli parmaklarıyla ve iki elini birleştirip oynuyor, ama bunları yapmaya senin dediğin gibi başladı, bişeyleri görüp heyecanlandı ellerini uzatmaya çalıştığı belli ama yumruk olup ağzına götürüyordu uzanamayınca, o koordinasyonu sağlayamıyordu, yavaş yavaş uzanmaya başladı derken şimdi etrafında bişey bırakamıyorum herşey hemen elinde

maşallah cnm nehareketli bebek bu sen ne zaman doğum yaptım benim kızım daha dönmüo 1 ağustos doğumluyum

benimki de dönmüyor, 30 temmuz da doğdu

evet geçenlerde okumustum cnm gelip takip ediyorum ama pek yazma fırsatım olmuyo
bi süredir güzeldi uykusu sonra kayınvalide ve görümceler geldi başka şehirden yatılı
ozamandan beri bozuldu uykusu çocugumun gıcık oldum onlarada
görümcelerin birinde 2 birinde 1 tane çocuk var acayipde yaramazlarr dur dıyen yok
bağrış çağrıştı ev oğlumda neye ugradıgını şaşırdı böylelikle uyku duzeni felen kalmadı
onların arkasından uğraşıp duruyorum şimdide çok sinirliyim çokkkk

kızlar bir de bişey sorucam;

şimdi benim sıpam akşam 7 buçuk- 8 oldu mu kendi kendine bayılıp gidiyor maşallah o uyku gece 2 ye kadar devam ediyor ama sonra 2 de, 5 te , 6 da ,7 de böyle saçma sapan saatlerde uyanıyor..

şimdi 2 gündür 7 buçukta uyuduktan sonra babası gelip 9 gibi uyandıyor daha doğrusu işten gelince öpüyor o da uyanıyor, sonra 11- 11 buçukta tekrar uyuyor bu sefer sabah 5 te uyanıyor bir de 8-8 buçuk gibi..

şimdi ben bu çocuğu her akşam 9 gibi uyandırsam mı, böyle daha iyi bir uyku düzeni oluyor sanki,
yoksa bırakayım yavrum uyusun mu, ama ozaman da sabaha kadar uykusu kaç kere bölünüyor:44:

Geçen birisi hazır aşyre yapmıştı nasıl oldu? Akşama misafir var da yarın hazır sşure yapsam diye düşünüyorum, güzel oluyor mu?

ben yaptım herkes harika dedi daha öncelerdende yapıyordu annem gerçi çokkk güzel oluyor

hazırdı benimki

kızlar ayagımda tırnak batması olacak sanıyordum ama ınceledım tırnak batması yok.dun gece hafıf agrıyordu kızarmıs sısmıs sanırım dolama olacak.offffff cok kotu oluyormus cok agrıyormus ne yapcam ben yaa

canım o bi evre benimkide 27 temmuz doğumlu aynı eyleri yaşıyoruz uyandır ama ben kıyamıyorum gece 2,5 da uyu du bak şimdi sabah 7de emdi hala uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…