2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynısı bended var 1,5 aydır ayakkabı numaramız büyüde eski ayakkabılar küçük geliyor ondan 41 aldım o bile küçük geliyor zaten 39,5 giyiyyordum

ewet bızımde boyle ılk 4-5saat uyuyor sonra sabah 6-7-8 hersaat bası uyanıyor emıyor neden acaba:44::44:

slm kızlar hamileyken yorum yazıyodum ama bebek olalı yazamıyorum
nasılsınız bakalım
biz çok iyiyiz çok şükür
burda herkes uykusuzluktan veryansın ederken saçma olacak ama benim kızım da çok uyuyor
ilk başlarda sorun yapıyodum nie bu kadar uyuyo die ama artık takmıyorum,
gece 11-12 gibi yatıyo 6-7 gibi kalkıp emip geri yatıyo 10-11 e kadar. gündüz de emip emip uyuyo
tabi aralarda 1 saat uyanık kalıyo
yaklaşık günde 18 saat uyuyor

başına yasık koyduğumda kafasını kaldırıyo zorluyo kendini sanki oturmak ister gibi
ama erken sanırım dimi?eline bakıyor 1 haftadır falan
oyun halımız da 2 gün sonra gelecek bakalım tepkilerini yazarım,

çok uzattım ama kızlar ben hiç adet olmadım
bu yüzden korunmuyoruz ilk 6 ay hamile kalınmaz die
tabi korkmuyor da değilim
:44:spiral taktırcam ama bende çikolata kisti olduğu için kanama artarsa ksiti de tetikler die korkuyom
var mı bu dönemde korunmayan ve çikolata kisti olup spiral taktıracak olan??

Ayy bayramda da ben sinir olmustum. Uykusu var uyut derler ev gurultuden yıkılır. Sesten uyuyamıyor dersende oo sese alıstır yoksa cok zorlanırsın derler. Ya tamam alıssında o patırdı gurultuye nasıl alıssın zavallı :)
Biran once duzene girer insallah sabretmekten baska care yok :)

canım o bi evre benimkide 27 temmuz doğumlu aynı eyleri yaşıyoruz uyandır ama ben kıyamıyorum gece 2,5 da uyu du bak şimdi sabah 7de emdi hala uyuyor

ya akşam uykusu uzun zamandır düzende, saati geldiğinde yattığı yerde narkoz almış gibi sızıyor
şimdi diyorum 9 gibi uyanmaya da alışsa ozaman kendiliğinden uyanır mı acaba bir süre sonra

ayy aylar sonra ilk defa gece bukadar güzel uyuyoruz 2 gündür

aynısı bended var 1,5 aydır ayakkabı numaramız büyüde eski ayakkabılar küçük geliyor ondan 41 aldım o bile küçük geliyor zaten 39,5 giyiyyordum
benım ayakkabı gıyıp de dısarı cıktıgım yokkı.arabadan anneme annemden arabayla eve
hamılelıktekı odemden tırnak batması oluyormus demıstı bır arkadas ama benımkı dolama olacak malesef

öncelikle merhaba sukatre çok yanlış çokkkkk ben sprialle kaç gündür gebemiyim diye gidip geliyorum ki kese göründü felan dediler

kesinlikle git test yaptır arkadaşım inşallah hamile değilsindir

ama kist doğumdan sonra eriyor diyorlar inşallah erimiştir. sakın sprial takdırma sprialle hamile kalanlar son zamanlarda aşırı arttı onla bile ben iki yöntem kullanıyorum

ondan hap iç süte geçmeyen yada aylık prz kullan

ewet bızımde boyle ılk 4-5saat uyuyor sonra sabah 6-7-8 hersaat bası uyanıyor emıyor neden acaba:44::44:

işte sorun erken uyuması benimkinin sanırım sen de erken uyutuyorsun, ee çocuk 7buçukta uyuyunca uykusunu almış oluyor sabaha karşı o yüzden en iyisi biraz daha geç uyutmak galiba,

ben 7buçuk uykusunu geçe çekemem çünkü alışmış ben uyutmuyorum kendi uyuyor, ozaman tek çare uyandırıp sonra 11 gibi tekrar uyutmak, ozaman uyanmadan uyuyor çok güzel, bu sabah 10 da kalktık mesela

uyandır canım sen ne zaman yatıyosan onuda gece uykusuna ozaman yatır
ben 11-12 gibi yatıyorum kızımı da ozaman yatırıyorum çok rahat ediyoruz sabaha kadar hiç kalkmıyor

benım ayakkabı gıyıp de dısarı cıktıgım yokkı.arabadan anneme annemden arabayla eve
hamılelıktekı odemden tırnak batması oluyormus demıstı bır arkadas ama benımkı dolama olacak malesef

tırnağını köşeden kes içindeki batan yeri al daha fazla büyümeden ben hep kendim yaparım yıllardır var bende

ilthap kapıncada dışarı akıtıyorum içine çöp sokup geçiyor

doktora gitmiştim doktor en iyi yöntem demişti yapcak bie yok dmeişti büyümeden yapıyorum ben bunu

çok uzattım ama kızlar ben hiç adet olmadım
bu yüzden korunmuyoruz ilk 6 ay hamile kalınmaz die
tabi korkmuyor da değilim
:44:

6ay hamile kalınmaz mı arkadasım kaldı 3.ayında hemde 1sefer korunmayarak. Eşi diğeri kac ay olmadı birsey olmaz demiş ama oluyormus demek ki :)

hangi duzunde daha huzurlu oluyorsa oyle yap bence bebişinin hareketleine bak bence gece uykusu uzun olursa daha iyi tabi ama diyorumya bebek hang saatlerde daha huzurlu uyanıyor sabaha o oneml

uyandır canım sen ne zaman yatıyosan onuda gece uykusuna ozaman yatır
ben 11-12 gibi yatıyorum kızımı da ozaman yatırıyorum çok rahat ediyoruz sabaha kadar hiç kalkmıyor

gerçekten öyle oluyormuş canım 2 gündür anladım ayladır böyle uyumamıştık

Amiin cnm inşallah aynen dediğin gibi oldu 7/24 gürültü vardı evde benim bile şaftım kaydı çocuk napsın
yok anam yok milletde anlayış yok apartmanda yaşıyoruz ama sanki bunlar köyde yaşıyo gibi bağrış çağrışlar
uyardımda aptmanda sorun olcak daha sessiz felen 2 dak dınlıyolar sonra gene aynı kocaman insanlar 10 kerede denmiyoki
amaan neyse ben epey dolmusum dun gecede taşırdı beni dediğin gibi sabredicem artık yapcak bişey yok

hangi duzunde daha huzurlu oluyorsa oyle yap bence bebişinin hareketleine bak bence gece uykusu uzun olursa daha iyi tabi ama diyorumya bebek hang saatlerde daha huzurlu uyanıyor sabaha o oneml

akşam uyanıp geç uyuyunca deliksiz uyuyor
yok yok ben bu işi bu şekilde bir düzene koyucam

canım bebek tam annesütü ile besleniyorsa ve adet olmamışsan ilk 6 ay korunmana gerek yok die biliyorum
ekliyorum ;
Gebeliğin son aylarından itibaren prolaktin hormonunun kandaki seviyesinde artış olur ve bununla beraber meme dokusunda süt üretimi başlar. Bu hormon kafatası içinde beyinin hemen altında bulunan hipofiz adlı bezden salgılanır. Doğumun gerçekleşmesi ile beraber gerek dokunsal uyarılar, gerekse bebeğin meme başını emme hareketleri okstosin denilen hormon kana salgılanarak süt kanallarında biriken sütün dışarı çıkmasını sağlar. Bebeğin düzenli olarak emzirilmesi, bu sürecin devamını sağlamakla beraber süt üretimi için gerekli olan prolaktin hormonunun kandaki seviyesini yükseltir. Bu hormonun bir diğer görevi de bir bebeğin varlığını vücudun tüm organlarına, tabii ki overlere de duyurmaktır. Bu duyuruyu düzenli olarak alan yumurtalık, yeni bir gebeliğe yol açabilecek yumurtlama faaliyetine son verir. Cinsel istek azalır. Vagen kuruluğu gelişir. Bütün bu gelişmenin ana amacı büyüyen yeni nesli korumaktır. Bu nedenle “Süt korur” demek mümkündür.

Bu Yöntemle Korumanın Yolu % 98 - 99 Arasında Başarı Olduğu Bildirilmiştir

Ancak bu başarı oranını yakalamak için;
Anne bebeği beslemek için ek gıda ve su kullanmamalı,
Emzirme aralıkları gündüz 4, gece ise 6 saatten fazla olmamalı,
Lohusalık kanamalarının bitmesinin ardından aybaşı kanamaları başlamamış olmalıdır.

canım bızımkıde 8 -8bucuk gıbı kendı kendıne uyuyo.aynen sızın duzen gıbı uyanıyo.ama mısafır varken yada gezmedeyken daha gec uyuyo 10-11 gıbı ozamanda sabah gec uyanıyo.bende akısına bıraktım kendı duzenını bulacak elbet

bence sadece tadına baktır, bir de o denediklerinin, önce sebzeler sonra tatlı meyveler annesi.

kolay gelsin canım, boşver canını sıkma, ya kavga edicen daha da moralin bozulacak, ya da bırakacan onlar gittikten sonra düzenin tekrar kuracan. bence 2. seçenek senin akıl sağlığın açısından daha mantıklı

hangisi işine geliyorsa o şekilde uyut, öyle alışsın. yoksa 2 yaşına kadar her sabah 5 te kalkar sen de perişan olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…