kızlar bir de bişey sorucam;
şimdi benim sıpam akşam 7 buçuk- 8 oldu mu kendi kendine bayılıp gidiyor maşallah o uyku gece 2 ye kadar devam ediyor ama sonra 2 de, 5 te , 6 da ,7 de böyle saçma sapan saatlerde uyanıyor..
şimdi 2 gündür 7 buçukta uyuduktan sonra babası gelip 9 gibi uyandıyor daha doğrusu işten gelince öpüyor o da uyanıyor, sonra 11- 11 buçukta tekrar uyuyor bu sefer sabah 5 te uyanıyor bir de 8-8 buçuk gibi..
şimdi ben bu çocuğu her akşam 9 gibi uyandırsam mı, böyle daha iyi bir uyku düzeni oluyor sanki,
yoksa bırakayım yavrum uyusun mu, ama ozaman da sabaha kadar uykusu kaç kere bölünüyor:44:
Amiin cnm inşallahaynen dediğin gibi oldu 7/24 gürültü vardı evde benim bile şaftım kaydı çocuk napsın
yok anam yok milletde anlayış yok apartmanda yaşıyoruz ama sanki bunlar köyde yaşıyo gibi bağrış çağrışlar
uyardımda aptmanda sorun olcak daha sessiz felen 2 dak dınlıyolar sonra gene aynı kocaman insanlar 10 kerede denmiyoki
amaan neyse ben epey dolmusum dun gecede taşırdı beni dediğin gibi sabredicem artık yapcak bişey yok
canım bebek tam annesütü ile besleniyorsa ve adet olmamışsan ilk 6 ay korunmana gerek yok die biliyorum
ekliyorum ;
Gebeliğin son aylarından itibaren prolaktin hormonunun kandaki seviyesinde artış olur ve bununla beraber meme dokusunda süt üretimi başlar. Bu hormon kafatası içinde beyinin hemen altında bulunan hipofiz adlı bezden salgılanır. Doğumun gerçekleşmesi ile beraber gerek dokunsal uyarılar, gerekse bebeğin meme başını emme hareketleri okstosin denilen hormon kana salgılanarak süt kanallarında biriken sütün dışarı çıkmasını sağlar. Bebeğin düzenli olarak emzirilmesi, bu sürecin devamını sağlamakla beraber süt üretimi için gerekli olan prolaktin hormonunun kandaki seviyesini yükseltir. Bu hormonun bir diğer görevi de bir bebeğin varlığını vücudun tüm organlarına, tabii ki overlere de duyurmaktır. Bu duyuruyu düzenli olarak alan yumurtalık, yeni bir gebeliğe yol açabilecek yumurtlama faaliyetine son verir. Cinsel istek azalır. Vagen kuruluğu gelişir. Bütün bu gelişmenin ana amacı büyüyen yeni nesli korumaktır. Bu nedenle “Süt korur” demek mümkündür.
Bu Yöntemle Korumanın Yolu % 98 - 99 Arasında Başarı Olduğu Bildirilmiştir
Ancak bu başarı oranını yakalamak için;
Anne bebeği beslemek için ek gıda ve su kullanmamalı,
Emzirme aralıkları gündüz 4, gece ise 6 saatten fazla olmamalı,
Lohusalık kanamalarının bitmesinin ardından aybaşı kanamaları başlamamış olmalıdır.
canım bızımkıde 8 -8bucuk gıbı kendı kendıne uyuyo.aynen sızın duzen gıbı uyanıyo.ama mısafır varken yada gezmedeyken daha gec uyuyo 10-11 gıbı ozamanda sabah gec uyanıyo.bende akısına bıraktım kendı duzenını bulacak elbet
Benim kızım da aynı.akşam erken yatarsa önce 2 saatte sabaha doğruda saat başı uyanıyor, geç yatarsa aralıksız 4-5 saat uyuduğu bile oluyor. Sabahlar hep aynı ama saat 7:30da uyanıyor.. Ben de 9 gibi uyandırsam mı diye düşünüyorum erken yattığı zamanlar ama ya uyumazsa diye de korkuyorum.
ewet canım ben hayvan seslerı falan cıkartıyorum bızım kıde oyle bı bakıyor kı agzıma dudaklarıma dıkkatlıce.agzı gozu ayrı ayrı oynuyo yapmaya calısıyo.zaten nette okumustum bu ayın gelısım ozellıklerınde vardı.oyyy yerım ben bu minişleriiikızlar benim zilinin yzptığına bakın ben ona opucuk atıyorum biraz durduktan sonra odabana atmaya calışıyor ve dudaklarını buzuyor arastırdım olabiliyormuş deneyin sizkilerde yuz mimiklerinizi taklit edecektir inanılmaz bişey çıldıacam ben
ewet canım ben hayvan seslerı falan cıkartıyorum bızım kıde oyle bı bakıyor kı agzıma dudaklarıma dıkkatlıce.agzı gozu ayrı ayrı oynuyo yapmaya calısıyo.zaten nette okumustum bu ayın gelısım ozellıklerınde vardı.oyyy yerım ben bu minişleriii
kolay gelsin canım, boşver canını sıkma, ya kavga edicen daha da moralin bozulacak, ya da bırakacan onlar gittikten sonra düzenin tekrar kuracan. bence 2. seçenek senin akıl sağlığın açısından daha mantıklı
ya birde cocuklara dur sus demiyorlar ben olsam deli olurum. Bize annem bir bakardı aklımız cıkardı
Cocuklar bagırdıkca kadınlarda sesini yukseltiyor konusurken dönüp bi bebene dur yavrum desene
evet evet anlaşıldııı geç uyutucaz bunları
ben şimdi akşam 9 gibi uyandırıcam, sonra zaten 11-11 buçuğa kadar acıkıyor emip sızıyor,
bu sefer sabah geç kalktığı için akşam uykusu da gece kayacaktır, pes etmeden dzene koyalım kızlar, bize de yazık yaa uyumanın tadına vardım çok şükür
canım arkadaşında bu 3 şart olmasına rağmen mi hamile kaldı?6ay hamile kalınmaz mı arkadasım kaldı 3.ayında hemde 1sefer korunmayarak. Eşi diğeri kac ay olmadı birsey olmaz demiş ama oluyormus demek ki :)
evet canım allaha çok şükür ben uykusuzluk ne bilmiyormgerçekten öyle oluyormuş canım 2 gündür anladım ayladır böyle uyumamıştık
uvvv benim 40ım çıkınca dr. muayenesine gittiğimde dr.umun söylediği ilk şey "sakın emziriyorum ben hamile kalmam deme sonra gelirsin kürtaj olmaya ikimiz de çok üzülürüz" oldu..
doğumdan sonra çok yüksek kalitede yumurta üretilir ve bu sütünün olup olmamasına ya da adet olup olmamana bakmaz, hiç beklemediğin bir anda çalayabilir dedi
evet evet anlaşıldııı geç uyutucaz bunları
ben şimdi akşam 9 gibi uyandırıcam, sonra zaten 11-11 buçuğa kadar acıkıyor emip sızıyor,
bu sefer sabah geç kalktığı için akşam uykusu da gece kayacaktır, pes etmeden dzene koyalım kızlar, bize de yazık yaa uyumanın tadına vardım çok şükür
maşallah bebişine cnm çok şükür erken merken uyuyo gene maşallahhh ona
inş,allah koyarız düzenede rahat ederiz büyüdüler artık yahu uyusunlar güzelcene aa
uvvv benim 40ım çıkınca dr. muayenesine gittiğimde dr.umun söylediği ilk şey "sakın emziriyorum ben hamile kalmam deme sonra gelirsin kürtaj olmaya ikimiz de çok üzülürüz" oldu..
doğumdan sonra çok yüksek kalitede yumurta üretilir ve bu sütünün olup olmamasına ya da adet olup olmamana bakmaz, hiç beklemediğin bir anda çalayabilir dedi
canım arkadaşında bu 3 şart olmasına rağmen mi hamile kaldı?
1.emziriyomuydu (bebek %100 anne sütü alacak)
2.adet kanaması olmayacak
3.6 aydan küçük olacak bebek zaten 3 aylık demişsin
ulaşabileceğin biriyse bi sorabilirmisin il 2 şartı?
canlı örneğe ihtiyacım var
evet canım allaha çok şükür ben uykusuzluk ne bilmiyorm
demircanım prolaktin hormonu ile ilgili yazdığım yazı sanırım geçmiş sayfada kaldı memorial dan alıntı
e memorial bu boru değil:18:
canım doktorun gerçekten doğruyu söylemiş. hepimiz dikkat etmek zorundayız sütün koruduğuna bende inanmıyorum. annem beni sabah akşam emzirirken kardeşime hamile kalmiş henüz 4 aylıkmışım gerçi iyiki olmuş diyoruz orasıda ayrı tabii :)) ama yinede dikkat etmek lazım. hele ben adet olduyorum artık iyice dikkat etmek zorundayım. allah korusun hamile bile kalsam aldırmayı aklımın ucundan geçirmem orasıda ayrı
canım arkadaşında bu 3 şart olmasına rağmen mi hamile kaldı?
1.emziriyomuydu (bebek %100 anne sütü alacak)
2.adet kanaması olmayacak
3.6 aydan küçük olacak bebek zaten 3 aylık demişsin
ulaşabileceğin biriyse bi sorabilirmisin il 2 şartı?
canlı örneğe ihtiyacım var
evetcanım haklısınokudum canım,
ben de dr.umun yalancısıyım e o da boru değil
neyse canım 6 ayı bitirmeye de bişey kalmadı inşallah kazasız atlatırız
gerçi bizim daha ilk gecen hafta oldubir daha da olduğunda muhtemelen 6 ayımız dolmuş olur
Çok yakın arkadasım ondan biliyorum canım zaten
Sadece emziriyordu zaten ek gıda denemsi için bile erkendi 3.ayındaydı ve uyusa bile uyandırıp emziriyordu mutlaka 2saatte bebekte memeye duskun bir bebekti. Hamileyken memede kesince ac kaldı zor gecti mamaya falan. Uykusundan bile kaldırdıgı için uyku duzeni olusmadı bebegin şimdiki 6saat uyusa kaldırmıyor ondan
İki bebegide temmuz dogumlu o ilk defa gecen ay adet oldu bayramdı hatta.
Süt koruması ile ilgili paylastıgını bende uzman tvde izlemiştim ama birde ek olarak prztf kullansan fena olmaz.
aynen canım, benim başıma bir kaza gelse doğurma şansım hiç yok sezaryen olduğum için, normal doğum olsaydı valla seve seve doğururdum,zaten istiyorum 2.yi, 2yıl da beklemem yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?