Ben de ocakta çalışmaya başlayacağım ve bakıcı arıyorum. Önceleri ben de çocuk gelişîmi mezunu arıyordum ama yaptığım araşturmalar ve bebeklerine bakıcı bakan arkadaşlarımın görüşlerini aldıktan sonra vazgeçtim. Çünkü çocuk gelişimi mezunlarından üniversite mezunları zaten anaokullarında 1500-2000 tl alıp sigırtalı çalışıyor, bakıcılıkta bu kadar alamadıkları için pek tercih etmiyorlar. Liselerin çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar da 1000 tl üstü istiyor ve genelde genç kızlar oluyor. Bunlar ise tecrbeli olmadıkları için hem çok iyi bakamıyorlar hem de erkek arkadaş, izin vs. sorun oluyor. Hem tecrübeli hem çocuk gelişimi mezunu olup bakıcılık yapan az var, sigortalı olması bakımından onlar genelde kreşlerde çalışıyor. Bakıcı fiyatları semtten semte ve çalışma saatlerine göre çok değişiyor ama çocuk gelişimi mezunları kesinlikle 1000den fazla istiyor. Hem tecrübeli hem de eğitim almış birini bulmak gerçekten zor ve bayağı pahalı. Onun yerine tecrübeli ve çocuk bakımında televizyon seyrettirmeme oyun oynama vs. Ye dikkat edecek birini bulmak daha mantıklı sanırım.kızlar 2 ay sonra calışmayı dusunuyorum bakıcı ramaya baslayacam ama ben cocuk gelişimi okumuş ve tum gun calışacak birini istiyorum tanıdığınız varm boyle brini ve ucret ne bilgisi olan varsa yazabilirmi
nerede bu millet yahu? bi 10 günlüğüne kaybolduk birşeyler olmuş galiba. taşınma mı var?:44:
Evet malesef taşınma oldu, şu sogukta ne gerek vardı buna halbuki sıcacık burda duruyorduk
iyi de nereye, nasıl, ve NEDEN? :44: hiçbir yer böyle soru cevap ve genel paylaşım olamaz ki
Seyden soruyorum kalsiyum demir zitligi varya. Acaba sutle ayni zamanda versek olurmu
çalışan bi anneyim22 agustos doğumlu kızım ben yokken toplam 200 cc sut içiyor.biberon almadıgı için annem kaşıkla içiriyor bi ögünde 65cc yi bağıra cagıra içiyormuş 50 cc versem doyacak diyor annem normalmidiir kaşıkla içiyor diyemi az içiyor kafam karıştı 2 haftadır
çalışan bi anneyim22 agustos doğumlu kızım ben yokken toplam 200 cc sut içiyor.biberon almadıgı için annem kaşıkla içiriyor bi ögünde 65cc yi bağıra cagıra içiyormuş 50 cc versem doyacak diyor annem normalmidiir kaşıkla içiyor diyemi az içiyor kafam karıştı 2 haftadır
canım sabahtan akşama kadar mı 200 cc.?
az değilmi
ben işe giderken 110-120 ml süt bırakıyorum (tek öğün için) öğlene de geliyom zaten,
yani kaşıkla beslenmesi hem besleyeni yoruyor bence hem de bebeği
aventin anne göğsüne çok yakın biberonları varmış canım onlardan alsana
Sen evdeyken emme sureleri nasıl peki 2hafta önce ile aynı mı ? Son haftalarda oglumda cok kısa sure emiyor ama cekim kuvvetleri arttıgı için emme suresi kısalması normal, kasıkla ne olur bilemiycem ama diyelim ki o anda zorlandı sinirlendi almadı bir sure sonra yeniden isterdi aç bir bebek durmaz cunku diye dusunuyorum.
emme suresi kızımın hiç kısalmadı canım hep aynı 1 saat cekmee 1 saat memede kalır uyur uyanır emer falan.bende oyle içimi rahatlatıyorum kızım açken imkanı yok durmuyor kimse sakinleştiremez sadece memede susar.4buçukta yanında oluyorum gayet mutlu sakin bi problemi gorunmuyor hemende emziriyorum zaten hiç yok demediği için
ne biberonlar aldım ama maalesef canım kabul etmiyorsabah 8de emzirip çıkıyorum 11bucuga kadar uyuyor yanii 200cc 11bucuktan 4buçuğa kadar yetiyor.kızım biraz duzenli uyku saati hiç şaşmıyor hergun uyudugu kalktıgı saat aynı ama doktorumuz her ogune 150cc olarak yazdı bizimki 65i zorla içiyor ama kaşıkla ilgili bi sorun bence bu.elimdende bişe gelmiyor acıkcası.kilosuda iyi aslında 7 kiloyu gectik sadece anne sutuyle
cok sevındım canım gozun aydın Rabbım yetişmiş hakkaten cok sukur.Allahıma şükürler olsun ya kul daralinca rabbi ne güzel ferahlatiyor ya, dün raporum bitmişti ama aile hekimimiz prensip sebepleri yuzundenresmen yeni bir rapor yazmadı tabi doğru müftülüğe gidip ise başlamak zorunda kaldım Allah'tan esimin izin günüydü cocuğa baktı, derken orda durumlar tamamen değişti :) 1 aylık hizmetini egitim derslerm başlamış müftü bey ile bir ay günde 1 saat yarım yarım 2 aşamada ders yapacağız esim evde olmadığında bebeği getir surda uyur dedi esın evdekinde islerini hallet cocuğu ne zaman uyutursan o zaman gel dedi ve bir ay düşünebiliyor musunuz? :) Allah razı olsun müftümden o kadar anlayışı ki bir ay daha sıkıntım kalmadı hamdolsun bu arada is yerimle evimin arasi 5 dk yurumeyle :))
Evet malesef taşınma oldu, şu sogukta ne gerek vardı buna halbuki sıcacık burda duruyorduk
Canım bizimkide 22 Ağustos aynı sorunu yasamıştım ama meger biberon ucu delikleri küçükmüş az geldigi icin almıyormuş biberonu, deliği büyük olan başlık aldım hemen çekti bizimkide sadece anne sutu iciyor her ogun en az 100 CC iciyor ama kusma problemi hala devam ediyor allahtan kilo sorunumuz yok en son 10 gun önce 7 bucuktuk yalnız bu 10 gündür memeye oynuyor resmen bakalım nolacak :)
bu arada bsey sorup kacacagım kızlar yarın yıne mısafrlerım gelecek temızlık vs...
bu erkek bebişlerin sunnet derisini geriye cekip oradakı beyazlıkları temızlemek gerekıyormus ya.sızler hangı sıklıkla yapıyosunuz.ve neyle temızlıyosunuz.doktorunuz neler soyledı.bızımkı fazla ayrıntıya ınmedı ama cok onemlı bır mevzuymus:44::44aylasırsanız sevıırım öptük sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?