2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim aşımızda yarın..inş sorunsuz atlatırızzzz

bizim ateş epey yükseldi,
2 gün boyunca 6 saatte bir calpol verdim
şimdi geçti çok şükür

maşallah canım ya
ne büyük mutluluk değil mi

Facebook a kaymalar oldu sayımız azaldı :2: Şimdi benim Facebook'um var ama ben kullanmıyorum . E aramızda hiç kullanmayanlarda var. Bu onlara haksızlık degilmi ? Biz bütün hamileliğimizi lohusaligimizi birlikte burda geçirdik . Ordan konuşmak isteyenler yine konuşsun ama burda da birbirimizi yalnız bırakmayalım.

hamileyken yoğunlktan sayfaları kitlenen topiğe bak..
ahhh bebeler ne hallerdeyz sayenizde
öpüyorum buradan hepinizi

Son düzenleme:

Bizim doktor da temizliği ile ilgili birsey söylememişti . Ama arkadaşımın Oglu gecen sene sünnet oldu doktor kızmış neden deriyi çekip temizlemedin diye. Bana ihmal etme muhakkak temizle diyince bende doğduğundan beri temizliyorum. Şimdi hangisi doğru aklım karıştı .

Bende bugune kadar hic temuzlemedim ve simdi kafam karisti hangi dr a inanalim hangisini yapalim? Bende hafta sonu sorim dra bakslim ne diyecek

Melatonin nedir?

Hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, vücudun biyolojik ritmini ayarlayıcı, anti-oksidan ve yaşlanmayı geciktirici özellikleriyle her derde deva bir hormon olan Melatonin, gece salgılandığı için “karanlıklar hormonu” olarak biliniyor.

Özellikle büyümeyi artırıcı ve ergenliği başlatıcı özelliklere sahip olan melatoninle ilgili olarak bir açıklama yapan Özel Ankara Endomer Pediatrik Endokrinoloji Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ergun Çetinkaya, “Işığı sevmeyen, ışıkla karşılaştığında engellenen melatonin için yatak odalarımızdan, özellikle çocuklarımızın uyuduğu odalardan gece lambalarını kaldırmamız gerekiyor” dedi.

- Melatonin çocuklarda neden bu kadar önemlidir?

Çocuklarımızı ‘Uyusun da büyüsün’ ninnileriyle uyuturuz. Gerçekten de eskiler doğru söylüyorlar. Çocuklar uyudukça büyürler. Bu konuda büyümeyi artırıcı bazı önlemler vardır. Bunlardan biri de yaşamımızda büyük öneme sahip olan melatonin hormonu. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. Gece saat 23.00 ile 05.00 arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Aydınlık döneminin uzaması veya aniden ışığa çıkılması melatonin üretimini durdurur.

Gece kac defa emmek için uyanıyor gece lambasız yapabilir miyiz ki :44:

Karanlıkta uyumalıyız. Uyurken mutlaka kullanmak gerekiyorsa solgun ve kırmızı ışık tercih etmeliyiz.

Gece lambasını değiştirecem sanırım uyku kalitesi içinde hep ya karanlık yada boyle kısık kırmızı ışık onerilmiş.

valla ben sınır oldum sımdı
hamıleyken tv de bı dr anlatıyordu bebek altı temızlemeyı
erkek bebeklerın mutlaka sunnet derısı gerı cekılmelı yoksa enfeksıyon kapar demıstı
bende dogunca dr a sordum sakınnnnnnnn haaaa cok yanlıs dedı
burda arkadasımın dr u da öyle demıs oda ben dogum yapınca sunnet derısıne sakın dokunma dedı
eger temızlemek gerekıyorsa benım oglanın pıpısı pıslık ıcınde 4 aydır

Kızlar dizinde bunaldiginiz keşke çocuk için biraz daha bekleseymisim dediğiniz oluyomu doğumdan beri bana sürekli oluyo halbuki çok seviyorum bebisimi

Kızlar dizinde bunaldiginiz keşke çocuk için biraz daha bekleseymisim dediğiniz oluyomu doğumdan beri bana sürekli oluyo halbuki çok seviyorum bebisimi

oluyor canım olmazmı.ama hele bir anne desinler kapıdan anne diye bir sarılsınlar ozaman dünyalar senin oluyor.oğlum bazen babaannsinde kalıyor sadece bir gece.ben o gece onun yastığını kokluyorum öyle özlüyorum yani.

Cocugumu uyutuyorum ve uykuda bile kafasini kaldiriyor. Nasil bi gelisim sureci bu bi turlu yatiramiyorum. Ha bide sirt ustu yatarken poposunu belini kaldirmak cikti. Donme cabasi hic yok.....

3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim

biz hiç kullanmıyoruz eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda gece lambasız uyuyamıyodu ben de gece lambasıyla.. o uyuyunca kalkıp kapata kapata alıştırdım :)

yok olmuyo inşallah da olmaz.. gerçi bizim bebiş geldiğinde 3 yılımız dolmuştu tam da. :) tam da vaktiydi ilk yıl düğün borçları ikinci yıl umre üçüncü yıl araba ee sıra bebişe gelmişti artık :))

Cocugumu uyutuyorum ve uykuda bile kafasini kaldiriyor. Nasil bi gelisim sureci bu bi turlu yatiramiyorum. Ha bide sirt ustu yatarken poposunu belini kaldirmak cikti. Donme cabasi hic yok.....

aynen aynen aynen bide büyük yastıkta sallanmayı seviyo zaten biraz kafa yukarda oluyo bide kafayı kaldırınca oturma pozisyonuna geliyo.. ben de iyice uykuya dalınca kendi minik yastığına alıyorum.. bizde de dönme yok daha ama hele altını açarken ayakları yerlere nasıl vuruyo ...

3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim

seni çok iyi anlıyorum benim oğlumda zor büyüdü şimdi 20 aylık halada çok yoruyor.şükür kızım iyi.sabret canım 2 ay sonra gazı biter biraz rahatlarsın.günde 3-4 saat bırakabileceğin birileri olsa sende kendine vakit ayırsan çok iyi gelir sana.
ben oğlumu kaynanama bırakıyordum. spor salonuna başlamıştım günde 3 saat gidiyordum nasıl iyi geliyordu anlatamam.

ayy erkek bebekler daha zor atlatıyo galiba gaz sancısını ben de erkek istiyodum eşim kız istiyodu .. şimdi bana diyo bak gördün mü erkek olsa böyle uslu olmucaktı... çok şükür artık ilk zamanlar gibi zor değil darısı sizin başınıza en kısa zamanda düzenli bi uykunuz olur inşallah...

Onu birine burakirsamda aklim onda kalıp zaten martta ise baslicam allah yokluklarini gostermesin gecicek ınş sabirrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…