selam kızlar
cuma günü sağlık ocağında 4. ay aşılarımızı olduk, çok şükür sorunsuz atlattık,
boyumuz 64 cm, kilomuz 8 kg
haftasonu da dedemiz ve babaannemizi ziyarete gittik ve döndük
yarın sa özel dr.umuzda kontrolümüz var, bakalım nasıl gececekkkkkk
ek gida meselesini sorucam da
Merhabalar:)
Bugün bizim 4. Ay kontrolümüz vardı. 1 kilo almışız, 4 santim uzamışız. Herşey yolunda yani. Aşımızı da olduk. Birinde hiç ağlamadı, ikincide ağladı ama. Henüz ateşi çıkmadı, uyuyor şimdi bakalım inşallah çıkmaz.
Bizim aşımızda yarın..inş sorunsuz atlatırızzzz
sabah kalktım wc ye gittim hazır bebeler uyurken sonra kız başladı ağlamaya sonra sustu.odaya girdim ne göreyim benim 20 aylık oğlan 4 aylık kardeşinin beşiğini sallıyor eeeee diyenasıl mutlu oldum benim sıpalar büyorlarmı ne
valla canım bizim oğlanın enfeksiyonu geçmeyince, üroloğa götürdük, o dedi bize de. bunların da bi dediği bi dediğini tutmuyo ya. sonra da diyolar sakın doktorunuza danışmadan yapmayın vs. hangi doktorun dediğine inanıcaz bi bilsek
Bizim doktor da temizliği ile ilgili birsey söylememişti . Ama arkadaşımın Oglu gecen sene sünnet oldu doktor kızmış neden deriyi çekip temizlemedin diye. Bana ihmal etme muhakkak temizle diyince bende doğduğundan beri temizliyorum. Şimdi hangisi doğru aklım karıştı .
Bende bugune kadar hic temuzlemedim ve simdi kafam karisti hangi dr a inanalim hangisini yapalim? Bende hafta sonu sorim dra bakslim ne diyecek
nerelerdesiiiinn hatuuuunnn???
Bizim doktor da temizliği ile ilgili birsey söylememişti . Ama arkadaşımın Oglu gecen sene sünnet oldu doktor kızmış neden deriyi çekip temizlemedin diye. Bana ihmal etme muhakkak temizle diyince bende doğduğundan beri temizliyorum. Şimdi hangisi doğru aklım karıştı .
Kızlar dizinde bunaldiginiz keşke çocuk için biraz daha bekleseymisim dediğiniz oluyomu doğumdan beri bana sürekli oluyo halbuki çok seviyorum bebisimi
oluyor canım olmazmı.ama hele bir anne desinler kapıdan anne diye bir sarılsınlar ozaman dünyalar senin oluyor.oğlum bazen babaannsinde kalıyor sadece bir gece.ben o gece onun yastığını kokluyorum öyle özlüyorum yani.
Melatonin nedir?
Hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, vücudun biyolojik ritmini ayarlayıcı, anti-oksidan ve yaşlanmayı geciktirici özellikleriyle her derde deva bir hormon olan Melatonin, gece salgılandığı için karanlıklar hormonu olarak biliniyor.
Özellikle büyümeyi artırıcı ve ergenliği başlatıcı özelliklere sahip olan melatoninle ilgili olarak bir açıklama yapan Özel Ankara Endomer Pediatrik Endokrinoloji Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ergun Çetinkaya, Işığı sevmeyen, ışıkla karşılaştığında engellenen melatonin için yatak odalarımızdan, özellikle çocuklarımızın uyuduğu odalardan gece lambalarını kaldırmamız gerekiyor dedi.
- Melatonin çocuklarda neden bu kadar önemlidir?
Çocuklarımızı Uyusun da büyüsün ninnileriyle uyuturuz. Gerçekten de eskiler doğru söylüyorlar. Çocuklar uyudukça büyürler. Bu konuda büyümeyi artırıcı bazı önlemler vardır. Bunlardan biri de yaşamımızda büyük öneme sahip olan melatonin hormonu. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. Gece saat 23.00 ile 05.00 arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Aydınlık döneminin uzaması veya aniden ışığa çıkılması melatonin üretimini durdurur.
Gece kac defa emmek için uyanıyor gece lambasız yapabilir miyiz ki :44:
Kızlar dizinde bunaldiginiz keşke çocuk için biraz daha bekleseymisim dediğiniz oluyomu doğumdan beri bana sürekli oluyo halbuki çok seviyorum bebisimi
Cocugumu uyutuyorum ve uykuda bile kafasini kaldiriyor. Nasil bi gelisim sureci bu bi turlu yatiramiyorum. Ha bide sirt ustu yatarken poposunu belini kaldirmak cikti. Donme cabasi hic yok.....
3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim
3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim
Onu birine burakirsamda aklim onda kalıp zaten martta ise baslicam allah yokluklarini gostermesin gecicek ınş sabirrrrrrrseni çok iyi anlıyorum benim oğlumda zor büyüdü şimdi 20 aylık halada çok yoruyor.şükür kızım iyi.sabret canım 2 ay sonra gazı biter biraz rahatlarsın.günde 3-4 saat bırakabileceğin birileri olsa sende kendine vakit ayırsan çok iyi gelir sana.
ben oğlumu kaynanama bırakıyordum. spor salonuna başlamıştım günde 3 saat gidiyordum nasıl iyi geliyordu anlatamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?