4. ay aşısı olanlar,
geçen seferki gibi dr size şu kadar gün banyo yapılmayacak dedi mi?
Verem aşısı için gecerli diye biliyordum. Gecenlerde de bir doktora sormuslar 2.aşısı gibi 4.ayda banyo yapılmıyor mu diye
Dr.Kadir Tugcu dan alıntı
Her asidan sonra cocuklarinizi yikayabilirsiniz. Bir ornek vermek gerekirse; elinize igne battiginda, o gun bulasiga kocanizimi sokuyorsunuz? Genelde bizim saglikcilar bilmedikleri konularda, "negatif" cevap vermeyi pek severler. Bunun sonucunda, Cocuk felci asisindan sonra cocuklari ac birakmak, asilardan sonra yikamamak gibi sacmaliklar, nesilden nesile gecer durur. Bir tek verem asisi; "deri icine" yapilan bir asi olup, hucresel bagisikligin calisabilmesi icin, yogun bir sekilde enjekte edildigi bolgede bir muddet kalmasi gereklidir. Diger butun asilar; "humaral bagisiklik' ile calistigi ve antikor yaptiklari icin, boyle bir uygulama onlar icin gerekli degildir. Bu sebeple; BCG asisi yapildiktan sonra asi yerinin OVULMAMASI gerekir. Bunu bu sekilde dogru durust anlatacaklarina, sanki bir tek banyoda bu bolge ovalanirmis gibi, banyoyu yasaklarlar. Yasaklayaninda bu bilgilerden haberi yoktur, ona "-banyo yaptirmayin-" diye tembih edilmistir, oda koyun gibi, emredileni soyler. Eger cocugunuza BCG asisi yapilmis ise, yikamanizda bir sakinca yoktur, sadece asi yerini ovalamayin, asi dagilmasin.
38.1 38.2oldu 2.ay aşılarında bezle falan bekledik başında birde badyle durdu daha fazla yukselmeden düştü birsey vermedik ozaman. Tabi huzursuzlugu falan vardı birde bilmiyorum artık ne kadar dogru yaptık ama ertesi gun ogledne sonraya birsey kalmadı
canım geçen sefer 2-3 gün yıkamadık ya ondan sormuştum. gerçi bu sefer bacaktan diyorlar olanlar ama dr ne dedi merak ettim. :44:
valla ben orayada burayada yazıyorum :) hemde hiç kıskanmıyorum zaten face...de bize vay efenim siz nie kk ya yazıyorsunuz diye ne ağdan attı , ne de aman gitmeyin dedi, kk orada paylaşım yapıyor diye bazılarını banlamış ve çok saçma bence, ne yani face yöneticileri siz kk ya neden yazıyorsunuz diye atıyormu kimseyi , ha orada ha burada bence sorun yok ,insanın seçeneği olur ve çözümünü her yerde arayabilir , buda sorun olmaz , bireysel özgürlüktür bu ,
yanlış anlaşılmak istemem, bu topiği çok seviyorum ben, ondan burası zayıflayınca baya üzülmüştüm. topik canlanınca hoşuma gitti sadece. tabii ki herkes istediği yerde yazar, ama ben şu düşünceyle yazmıştım, burası daha canlı olursa geri gelirler belki diye :)
banlanmaları ise hoşuma gitmedi tabi, zorla olcak diil ya.
bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldihemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum
Ayni fikirdeyim, keske oglus daha erken olsaymis 3. De olabilirdi o zamanLakin yas 36 dogum sezaryen olunca artik pek mumkun degil, yine de kesin konusmamak lazim :))
dogru yaa simdi bakiyorum duygulandim bir an
Bugun belkide ikizlerle en zor gunumu gecirdim bende 3.cocuk istiyorum
hatırlar mısınız bilmem, benim bebişe erkek demişlerdi, çok oğlan anası triplerine girmiştik :) hatta pipican lafını demmircan'a kazandıran ben oluyorum
ikiz anneleri olarak siyirdigimizin resmidir
hatirliyorum hatta pipicani cok iyi hatirliyorum
ben de hergun bugun yine kanamam var diye geliyordum
Bugun belkide ikizlerle en zor gunumu gecirdim bende 3.cocuk istiyorum
günaydıınnn kızlar bebişlerinizin gazı ve kakası kokuyormu?benim kızım sindirim duzenleyici şurup içiyor kakasını 5 6 gune bi yaptıgı için doktorumuz verdi.ama son gunlerde kaka yaptıgı ve gaz cıkardıgı zaman fena kokuyor sadece anne sutu alıyor
4. ay aşısı olanlar,
4. ay aşısı olanlar,
bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldihemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum
4. ay aşısı olanlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?