2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

4. ay aşısı olanlar,

geçen seferki gibi dr size şu kadar gün banyo yapılmayacak dedi mi?

Verem aşısı için gecerli diye biliyordum. Gecenlerde de bir doktora sormuslar 2.aşısı gibi 4.ayda banyo yapılmıyor mu diye
Dr.Kadir Tugcu dan alıntı

Her asidan sonra cocuklarinizi yikayabilirsiniz. Bir ornek vermek gerekirse; elinize igne battiginda, o gun bulasiga kocanizimi sokuyorsunuz? Genelde bizim saglikcilar bilmedikleri konularda, "negatif" cevap vermeyi pek severler. Bunun sonucunda, Cocuk felci asisindan sonra cocuklari ac birakmak, asilardan sonra yikamamak gibi sacmaliklar, nesilden nesile gecer durur. Bir tek verem asisi; "deri icine" yapilan bir asi olup, hucresel bagisikligin calisabilmesi icin, yogun bir sekilde enjekte edildigi bolgede bir muddet kalmasi gereklidir. Diger butun asilar; "humaral bagisiklik' ile calistigi ve antikor yaptiklari icin, boyle bir uygulama onlar icin gerekli degildir. Bu sebeple; BCG asisi yapildiktan sonra asi yerinin OVULMAMASI gerekir. Bunu bu sekilde dogru durust anlatacaklarina, sanki bir tek banyoda bu bolge ovalanirmis gibi, banyoyu yasaklarlar. Yasaklayaninda bu bilgilerden haberi yoktur, ona "-banyo yaptirmayin-" diye tembih edilmistir, oda koyun gibi, emredileni soyler. Eger cocugunuza BCG asisi yapilmis ise, yikamanizda bir sakinca yoktur, sadece asi yerini ovalamayin, asi dagilmasin.

canım geçen sefer 2-3 gün yıkamadık ya ondan sormuştum. gerçi bu sefer bacaktan diyorlar olanlar ama dr ne dedi merak ettim. :44:

bende 38 i geçmeyince vermiyorum, ama sürekli kontrol ediyorum. zaten çok yüksek ateş sayılmaz 38 bence. 2. ay aşısında da 38 biraz geçti, bi kere ilaç verdim, bi daha da çıkmamıştı.

canım geçen sefer 2-3 gün yıkamadık ya ondan sormuştum. gerçi bu sefer bacaktan diyorlar olanlar ama dr ne dedi merak ettim. :44:

Ben bunu gecenlerde okudum eger onceden okumus olsaydım 2.ayda da yaptırır ılık banyo ile mudahale derdim ateşine. Yazdıkları mantıklı geldi bana. Bu ay ateşi osekilde yukselir ise ılık duş aldırırım yukselmez ise 2gun yada 3 gun sonra normal yıkarım.

yanlış anlaşılmak istemem, bu topiği çok seviyorum ben, ondan burası zayıflayınca baya üzülmüştüm. topik canlanınca hoşuma gitti sadece. tabii ki herkes istediği yerde yazar, ama ben şu düşünceyle yazmıştım, burası daha canlı olursa geri gelirler belki diye :)
banlanmaları ise hoşuma gitmedi tabi, zorla olcak diil ya.

Son düzenleme:

bende bireysel konuşmadım zaten , yoksa 2-3 gündür herkesin bahsettiği bir konu bu , ben genel bile değil yönetim kısmına dedim sadece , he ayrıca sanmıyorum ki , oraya yazanlar sadece oraya yazsınlar, hep gelenler ve gidenler oluyor zaten , bak hamileliğin ilk zamanlarında yazan çoğu kimse yok burada , ama yeni gelenler oldu , yine olur , gidenler olur , .... kimseyi zorla tutamayız ki , tercih bu

Heryıl birşey çıkıyor ya sanki şurubu halk kendi üretip kullandı. Siz verdiniz millet kullandı. Sürekli kendini yalanlıyor bu tıp gıcık oluyorum

Dünyada öksürük şurupları tartışılmaya başlandı. Belçika hükümeti yeni aldığı kararda çocuktaki ciddi hastalıkları perdelediği ve yaşam kalitesine herhangi bir katkısı da bulunmadığı için 6 yaş altındaki çocukların reçetelerine öksürük şuruplarının yazılmasını yasakladı. Sabah’ın haberine göre Türk doktorlar da artık öksürük şuruplarını kolay kolay reçetelerine yazmadıklarını söylüyor. Türk doktorların bu konudaki görüşleri şöyle:

PROF. CANBERK: KARAR DOĞRUDUR

Prof. Dr. Aykan Canberk/ İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi: Çoğu öksürük şurubunda dextromethorphan gibi balgam söktürücü fakat aynı zamanda kişide uyku eğilimi yaratan katkı maddesi var. Fenilpropanolamin ve türevleri gibi boğazda ve burunda ödem giderici, sempatik sistemi etkileyebilen katkı maddesi var. Bu da küçük çocukta çarpıntı, terleme, huzursuzluk, uykusuzluk gibi yan etkilere sebep oluyor. Bazı şuruplara ise öksürük refleksini azaltmak, gıcıktan koruyarak öksürük krizlerini önlemek amacıyla kodein katılmıştır. Ancak boğmaca dışında kullanılması sorunlar yaratabilir. Bu karar çok doğru bir karardır. Çocukların olduğu kadar koroner kalp hastalığı, hipertansiyon ve şeker hastalığı olan yetişkinlerin de bu ilaçları kullanmamaları gerekiyor.

PROF. NAYIR: İÇLERİNDE 12 ETKEN MADDE VAR

Prof. Dr. Ahmet Nayır/ İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı: 18 ayın altındaki çocuklara, gripte öksürük şurubu verilmez. Bu şuruplarında adrenalin türevleri etken maddeler var. Ailenin zorlamasıyla yazıyorduk. Belli bir dönem ödemi kurutuyor. Ama ilaçların içinde 12 tane etken madde olması önerilen bir şey değil. Ağrı kesici, ateş düşürücü, antihistamikler gibi... Vitamin, parasetamol ve istirahat vermek zaten yeterli. Gribi ilaçlarla değil; burun damlası, buğu, ateş düşürücü ile kesmek lazım.

PROF. MOCAN: BEYNİ ETKİLİYOR

Prof. Dr. Hilal Mocan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı: Öksürük şurubu beyin üzerinde etkili olur. Öksürük doğal bir şeydir. Öksürük şuruplarının bir çeşidi beyin üzerinde etkili olur. Diğeri de balgamı parçalayıp artırır. Çocukta koyu renkli balgam varsa, şurup günde 1-3 kez olacak şekilde balgamı yumuşatma şeklinde kullanılabilir. Biz buna balgam söktürücü diyoruz. Bu, balgamın akciğere çökerek bataklık yapma riskini azaltır. 5-10 gün ilaç kullanmak iyi değil. Şimdi doğal maddelerden oluşan şuruplar var. Bunlar kullanılabilir.

ayın 10da 4.ayımız bitiyo çok şükür...bu hafta sütüm hep azdı..çalıştığım için sabahları emzirip ardından sağıyorum 50cc anca çıkıyo.... mecbur onu bırakıp gidiyorum ..7:30da emen bebebeğim 11 :50ye kadar onu içiyo ...12 gibi emzirip tekrar sağıyorum anca 30cc onu bırakıyorum ..12:30da evden çıkıyorum ve 14 :15 e kadar onu içiyo yavrum..(biraz karışık mı oldu ne:) )sormak istediğim şu kızım huysuzlanmıyor ağlamıyor ama ben doymadığını düşünüyorum.. zaten 3.ay 5400 olan kızım geçen hafta gittiğimiz kontrolde 5680 çıktı ....tabi bi ara emek istemedi, ardından grip oldu uzun süre atlatamadı hala daha var hafif bi şekilde ..kilo almaması bundan da olabilir ..drum 5.ay kilosunda problem yok mama verme emzirmeye devam dedi ama ben kararsız kaldım ..acaba en gıdaya başlayıp anne süt ve kaşık maması mı versem diyorum meyve suyu püresi aralarda vererek ..tecrübelere anneler sizce ek gıdaya başlamalı mıyım???nasıl başlıyım meyve suyu mu direk kaşık maması mı ..ya da çorba falan mı yapsam mevsim sebzelerinden ..boğazında kalır yutamaz diye endişeleniyorum ...yardımlarınızı bekliyorum

bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldi hemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum

ikiz anneleri olarak siyirdigimizin resmidir
Bugun belkide ikizlerle en zor gunumu gecirdim bende 3.cocuk istiyorum

hatirliyorum hatta pipicani cok iyi hatirliyorum
ben de hergun bugun yine kanamam var diye geliyordum
hatırlar mısınız bilmem, benim bebişe erkek demişlerdi, çok oğlan anası triplerine girmiştik :) hatta pipican lafını demmircan'a kazandıran ben oluyorum

ikiz anneleri olarak siyirdigimizin resmidir

hatirliyorum hatta pipicani cok iyi hatirliyorum
ben de hergun bugun yine kanamam var diye geliyordum

muffin bol bol kıyafet alıyormuş o zamanlar,
demmiircan dr dan canlı yayın yapmış,
sen hep aynı pozitif modunda

bi de doğum öncesi bi lavman muhabbetimiz vardı ki, neyse hatırlatmıyım

Bugun belkide ikizlerle en zor gunumu gecirdim bende 3.cocuk istiyorum

canım birsey soracagım, bir arkadasımda annesindeyken oradaki saglık ocagına gitmişti aşıya ona sormustum sabah, annengilin o saglık ocagında kaydı olmalı diyor. Benim annemgilin kaydı yok sence yapmazlar mı?

Benim oglum da az kaka yapmaya basladi, uc dort kere yapan yavru uc gunde bir yapar oldu ve gazi kokuyoor Bagirsak floralari degisiyormus da ondanmis diye okudum bir iki yerde

4. ay aşısı olanlar,

O verem asisi icindi zannedersem.

4. ay aşısı olanlar,

bana hiç bi zaman denmedi sağlık ocağından.ama genede yıkamadım başkalarından duymuştum

bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldi hemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum

evet bende geçenlerde bakmıştım.çok duygulandım.ya birde kış mevsimiydi bütün gün burda geçiyordu.gündüz gece .o günleri hatırladım şimdi - ikili test yaptıran var mı- muhabbetleri falan dün gibi

Ben de baktim geriye ne guzel paylasimlar olmus, hic tanimadigimiz insanlar icin uzulmek sevinmek dua edebilmek ne guzel. İyi ki var burasi, en buyuk desteklerimden biri yavrumu buyuturken, fazla yazamasam da hep okuyorum. Hep devam etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…