2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldi hemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum

Ben o zamanlar burayı keşfedememiştim. Doğum iznine ayrıldıktan sonra keşfettim. Gerçekten çok güzel bir paylaşım alanı. Şimdi hamile olan arkadaşlarıma ilk tavsiyem buraya üye olmaları oluyor.

2 aralıkda ögrenmıstım hamıle oldugumu
bugunde kesemızı görmustuk mınık kusum ıcındeydı mınnacık1 yıl gecmısss cıdden

canım dr mama verme diyorsa verme.kendi mayaladığın yoğurt verebilirsin.önce yoğurtla başla sonrameyve suyuna geçersin.önce ttlı ile başlarsan sebzeleri yemeyebilir.hazır kaşık mamaları ise son tercihin olsun.

canım benim oğlanda 6-7 günde bir kaka yapıyor ama kilo iyi olduğu için dr.takılma dedi anne sütünü iyi sindiren bebeklerin geç kakası olurmuş posası fazla kalmaz dedi dr.o yüzden bize ilaç falan vermedi şuan 4.günümüz mesela bir huzursuzluğuda yok ama kaka yapmıyor sadece dolu dolu çiş yapıyor :)

bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldi hemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum

ben baktım :)

bu ayın 12sinde öğrenmiştim bende hemen yazmıştım, o gün bu gündür takip ediyorum burayı çokta mutluyum burayı bulduğum için, ilk bebek düşünmeye başlayınca bilgilenmek için karıştırmaya başlamıştım sonra bebek bekleyenleri gördükçe ben de heveslendim hamile kalırsam bende yazacağım demiştim, öyle de oldu :) sizleri fiziken tanımasamda hayalimde isimlerinizin canlandırdığı bir siluet var sizleri tanıdığım için çok mutluyum iyi ve kötü gün dostlarısınız vesselam

mrb.bizde kullandık sindirim düzenleyici.maflor 10 günlük toz halinde idi.pek faydasını görmedim.vermesemde olurmuş.bebişin kakası koktu ve ishal yaptı.tekrar doktra gittigimde sormuştum ishal yapar dedi.bitince kaka normale döndü.telaşlanma yani:))

Cocugumu uyutuyorum ve uykuda bile kafasini kaldiriyor. Nasil bi gelisim sureci bu bi turlu yatiramiyorum. Ha bide sirt ustu yatarken poposunu belini kaldirmak cikti. Donme cabasi hic yok.....

ay bizimkide birkaç gündür böyle bir gayret içinde yastıktan kalkıp gidecek nerdeyse :)

bu arada kimler face maduru acaba? kötü şeyler olmuş anlaşılan, benim için buranın manevi değeri bambaşka 2. çocuğum olursada burdayım inşallah

canım birsey soracagım, bir arkadasımda annesindeyken oradaki saglık ocagına gitmişti aşıya ona sormustum sabah, annengilin o saglık ocagında kaydı olmalı diyor. Benim annemgilin kaydı yok sence yapmazlar mı?

Belki benimde annemgilin kaydi oldugu icin ysptilar. Bir ara sor istersen bence yapmalari lazim

3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim
Gaz ilacı ne kullanıyorsun? Bizdede aynı problem vardı gitmediğim dr kalmadı en sonunda profösöre gittiğimde nurse harvey ile sub simplex'i birlikte kullan ancak çok düzgün kullanman lazım her 6 saate bir vereceksin asla aksatmayacaksın 1 haftaya rahatlarsın dedi çokta doğru dedi gazımız daha ii şuanda. Gaz yüzünden bağırsak floramız boxulmuştu 3-5 gün kaka yapamıyorduk çığlık çığlığa idik onuda gastroentroloji profesörü çözdü biogaia diye bir ilaçla... Muffin'in yaşadığı problemin aynısını yaşadık hala da yaşamaktayız ama daha az
bu arada ben aranıza yeni katıldım. Hep okudum ama üye olmamıştım benim oğlumda 13 ağustosta doğdu :)

hg canım bizde nurse harvey ve biogaia kullanıoduk ama artık biogaia bıraktım nurse harveyde bitkisel die veriyorum kaka yapmakta sorun yok gece hariç ün içinde 4-5 kere yapıo çok şükür hatta bazen fazla mı bi sorunmu var diye merak ediyorum benim oğlumda 14 ağustos doğumlu bu arada:)bizde sadece gaz problem diilki buara çok huysuz uyumuyo gece 3 e kadar uyutamıoruz sabahta 10a kadar uyuyo gece gündüz karıştı bizde Allah sabır versin hepimize:26:

ehe kızımla aynı gün

Bizimde gaz nedeniyke gece gündüzee karışmıştı o hafta 3.ay Kontrolümüz vardı burnu tıkanıyor gece resmen horluyor dedim dr'umuza oda nem makinası al rahatlarsın dedi aldığımız ilk gece Alp tam 5 saat uyanmadan uyudu hatta devam edecekti belki ama ben uyandırıp emzirdim :)
yani tek sorun gaz olmuyo bazen, şimdi buhar makinesinin ardından çok düzgün uyuyoruz geceleri, dr da kilo alımı fazla bile gece 5 saate kadar uyandırma uzat emzirme süresini dedi şimdi bende uyuyabiliyorum artık gece 3 saatlik periyodumuz bitti ama gündüz yine 3 saatiz tabi.
Bizim bitmek bilmeyen bir gaz problemimiz var ama hala bazen çığlık çığlığa olabiliyoruz ilaçlarını düzenli kullanmama rağmen sanırım ben nezaman çiğ salam yada pastırma gibi şeyler yesem o zaman oluyor artık hiç yemeyeceğim. Buzamana kadar 3 kere yemiştim biride dün bugün yine gazlıyız ve ağlıyoruz

Gunaydin gunaydin. Ne guzel uyumus bebegin. Ya aslinda benimkilerde uyuyacak gece kalkip bas bas bagirmiyor. Ama sip sip orayi burayi emmeye basliyorlar..hafifte tisilti oluyor bende kaldiriyorum ellemesem ne yaparlar ki sizde oluyormu bu durum

bizimki de aynı, tısıltılarına uyanıcam hiç aklıma gelmezdi valla. ben de uyanıp emziriyorum acıkmış oluyo

arkadaşlar ziraat bankasından doğum parasını kendimiz mi almak zorundayız ? başka birisi halledemiyor mu bu işleri?

arkadaşlar ziraat bankasından doğum parasını kendimiz mi almak zorundayız ? başka birisi halledemiyor mu bu işleri?

kendin gidiceksin canım. ben eşimle gitmiştim nufus cüzdanımı göstermeye gişeye kadar gittim adam beni gördü. bebek kucağımdaydı yoruldum diye bank a oturdum adam işini yapana kadar. parayı eşime vermedi bebeği sen tut eşin gelsin diyo sanki 89 bin tl vercek 89 tl için yaa

5 li karma aşıda 24 saat süreyle yıkanmamalı, bebek 48 saat süreyle izlenmeli enseden ölçülen yada popodan ölçülen ateşi 38 derecenin üzerindeyse şurup yada fitil
bcg(Verem aşısı) aşı yerini 2 gün kuru ve temiz tutmak gerekiyor bu nedenle 2 gün banyo yok.
Dr erhan ateşin modern bebek bakımı kitabından alıntıdr.

Sin
dirim düzenleyici şurubunun ismi nedir?
Bizim kakamızda gazımızda gep koktu hala kokuyor 3 gün kaka yapmadığında ise fena kokuyor mandallık yani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…