bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldihemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum
cnm sen fecede varmıydın nden sutlee karıstır demıs emılımıı cogaltır galıba aklıma o geldı de senın bebıs kac kg olmus
ayın 10da 4.ayımız bitiyo çok şükür...bu hafta sütüm hep azdı..çalıştığım için sabahları emzirip ardından sağıyorum 50cc anca çıkıyo.... mecbur onu bırakıp gidiyorum ..7:30da emen bebebeğim 11 :50ye kadar onu içiyo ...12 gibi emzirip tekrar sağıyorum anca 30cc onu bırakıyorum ..12:30da evden çıkıyorum ve 14 :15 e kadar onu içiyo yavrum..(biraz karışık mı oldu ne:) )sormak istediğim şu kızım huysuzlanmıyor ağlamıyor ama ben doymadığını düşünüyorum.. zaten 3.ay 5400 olan kızım geçen hafta gittiğimiz kontrolde 5680 çıktı ....tabi bi ara emek istemedi, ardından grip oldu uzun süre atlatamadı hala daha var hafif bi şekilde ..kilo almaması bundan da olabilir ..drum 5.ay kilosunda problem yok mama verme emzirmeye devam dedi ama ben kararsız kaldım ..acaba en gıdaya başlayıp anne süt ve kaşık maması mı versem diyorum meyve suyu püresi aralarda vererek ..tecrübelere anneler sizce ek gıdaya başlamalı mıyım???nasıl başlıyım meyve suyu mu direk kaşık maması mı ..ya da çorba falan mı yapsam mevsim sebzelerinden ..boğazında kalır yutamaz diye endişeleniyorum ...yardımlarınızı bekliyorum
günaydıınnn kızlar bebişlerinizin gazı ve kakası kokuyormu?benim kızım sindirim duzenleyici şurup içiyor kakasını 5 6 gune bi yaptıgı için doktorumuz verdi.ama son gunlerde kaka yaptıgı ve gaz cıkardıgı zaman fena kokuyor sadece anne sutu alıyor
gel sen de bizim takımabu arada o senin kaliten güzelim
neyse böyle böyle derken, canlandırdık topiği güsel anneler. kaçanlar kıskansın
bu arada birşey tavsiye edicem, malum gebelik testlerimizin yıldönümü geldihemen en başa dönün bu topicte ve yazdıklarınıza bi daha bakın. ben çok garip oldum
mrb.bizde kullandık sindirim düzenleyici.maflor 10 günlük toz halinde idi.pek faydasını görmedim.vermesemde olurmuş.bebişin kakası koktu ve ishal yaptı.tekrar doktra gittigimde sormuştum ishal yapar dedi.bitince kaka normale döndü.telaşlanma yani:))günaydıınnn kızlar bebişlerinizin gazı ve kakası kokuyormu?benim kızım sindirim duzenleyici şurup içiyor kakasını 5 6 gune bi yaptıgı için doktorumuz verdi.ama son gunlerde kaka yaptıgı ve gaz cıkardıgı zaman fena kokuyor sadece anne sutu alıyor
Cocugumu uyutuyorum ve uykuda bile kafasini kaldiriyor. Nasil bi gelisim sureci bu bi turlu yatiramiyorum. Ha bide sirt ustu yatarken poposunu belini kaldirmak cikti. Donme cabasi hic yok.....
canım birsey soracagım, bir arkadasımda annesindeyken oradaki saglık ocagına gitmişti aşıya ona sormustum sabah, annengilin o saglık ocagında kaydı olmalı diyor. Benim annemgilin kaydı yok sence yapmazlar mı?
Gaz ilacı ne kullanıyorsun? Bizdede aynı problem vardı gitmediğim dr kalmadı en sonunda profösöre gittiğimde nurse harvey ile sub simplex'i birlikte kullan ancak çok düzgün kullanman lazım her 6 saate bir vereceksin asla aksatmayacaksın 1 haftaya rahatlarsın dedi çokta doğru dedi gazımız daha ii şuanda. Gaz yüzünden bağırsak floramız boxulmuştu 3-5 gün kaka yapamıyorduk çığlık çığlığa idik onuda gastroentroloji profesörü çözdü biogaia diye bir ilaçla... Muffin'in yaşadığı problemin aynısını yaşadık hala da yaşamaktayız ama daha az3.5aydir hic ayrilmadik cok seviyorum oğlumu ama bazen cok bunsliorum çok zor bir bebek gazlı uyku yok zaten bütün gece besigi sallioruz uykuyada dalamio butun gun kucak istio çok yoruldum isimi bile ozledim
Gaz ilacı ne kullanıyorsun? Bizdede aynı problem vardı gitmediğim dr kalmadı en sonunda profösöre gittiğimde nurse harvey ile sub simplex'i birlikte kullan ancak çok düzgün kullanman lazım her 6 saate bir vereceksin asla aksatmayacaksın 1 haftaya rahatlarsın dedi çokta doğru dedi gazımız daha ii şuanda. Gaz yüzünden bağırsak floramız boxulmuştu 3-5 gün kaka yapamıyorduk çığlık çığlığa idik onuda gastroentroloji profesörü çözdü biogaia diye bir ilaçla... Muffin'in yaşadığı problemin aynısını yaşadık hala da yaşamaktayız ama daha az
bu arada ben aranıza yeni katıldım. Hep okudum ama üye olmamıştımbenim oğlumda 13 ağustosta doğdu :)
Gaz ilacı ne kullanıyorsun? Bizdede aynı problem vardı gitmediğim dr kalmadı en sonunda profösöre gittiğimde nurse harvey ile sub simplex'i birlikte kullan ancak çok düzgün kullanman lazım her 6 saate bir vereceksin asla aksatmayacaksın 1 haftaya rahatlarsın dedi çokta doğru dedi gazımız daha ii şuanda. Gaz yüzünden bağırsak floramız boxulmuştu 3-5 gün kaka yapamıyorduk çığlık çığlığa idik onuda gastroentroloji profesörü çözdü biogaia diye bir ilaçla... Muffin'in yaşadığı problemin aynısını yaşadık hala da yaşamaktayız ama daha az
bu arada ben aranıza yeni katıldım. Hep okudum ama üye olmamıştımbenim oğlumda 13 ağustosta doğdu :)
Bizimde gaz nedeniyke gece gündüzee karışmıştı o hafta 3.ay Kontrolümüz vardı burnu tıkanıyor gece resmen horluyor dedim dr'umuza oda nem makinası al rahatlarsın dedi aldığımız ilk gece Alp tam 5 saat uyanmadan uyudu hatta devam edecekti belki ama ben uyandırıp emzirdim :)hg canım bizde nurse harvey ve biogaia kullanıoduk ama artık biogaia bıraktım nurse harveyde bitkisel die veriyorum kaka yapmakta sorun yok gece hariç ün içinde 4-5 kere yapıo çok şükür hatta bazen fazla mı bi sorunmu var diye merak ediyorum benim oğlumda 14 ağustos doğumlu bu arada:)bizde sadece gaz problem diilki buara çok huysuz uyumuyo gece 3 e kadar uyutamıoruz sabahta 10a kadar uyuyo gece gündüz karıştı bizde Allah sabır versin hepimize:26:
Gunaydin gunaydin. Ne guzel uyumus bebegin. Ya aslinda benimkilerde uyuyacak gece kalkip bas bas bagirmiyor. Ama sip sip orayi burayi emmeye basliyorlar..hafifte tisilti oluyor bende kaldiriyorum ellemesem ne yaparlar ki sizde oluyormu bu durum
arkadaşlar ziraat bankasından doğum parasını kendimiz mi almak zorundayız ? başka birisi halledemiyor mu bu işleri?
Verem aşısı için gecerli diye biliyordum. Gecenlerde de bir doktora sormuslar 2.aşısı gibi 4.ayda banyo yapılmıyor mu diye
Dr.Kadir Tugcu dan alıntı
Her asidan sonra cocuklarinizi yikayabilirsiniz. Bir ornek vermek gerekirse; elinize igne battiginda, o gun bulasiga kocanizimi sokuyorsunuz? Genelde bizim saglikcilar bilmedikleri konularda, "negatif" cevap vermeyi pek severler. Bunun sonucunda, Cocuk felci asisindan sonra cocuklari ac birakmak, asilardan sonra yikamamak gibi sacmaliklar, nesilden nesile gecer durur. Bir tek verem asisi; "deri icine" yapilan bir asi olup, hucresel bagisikligin calisabilmesi icin, yogun bir sekilde enjekte edildigi bolgede bir muddet kalmasi gereklidir. Diger butun asilar; "humaral bagisiklik' ile calistigi ve antikor yaptiklari icin, boyle bir uygulama onlar icin gerekli degildir. Bu sebeple; BCG asisi yapildiktan sonra asi yerinin OVULMAMASI gerekir. Bunu bu sekilde dogru durust anlatacaklarina, sanki bir tek banyoda bu bolge ovalanirmis gibi, banyoyu yasaklarlar. Yasaklayaninda bu bilgilerden haberi yoktur, ona "-banyo yaptirmayin-" diye tembih edilmistir, oda koyun gibi, emredileni soyler. Eger cocugunuza BCG asisi yapilmis ise, yikamanizda bir sakinca yoktur, sadece asi yerini ovalamayin, asi dagilmasin.
Sincanım benim oğlanda 6-7 günde bir kaka yapıyor ama kilo iyi olduğu için dr.takılma dedi anne sütünü iyi sindiren bebeklerin geç kakası olurmuş posası fazla kalmaz dedi dr.o yüzden bize ilaç falan vermedi şuan 4.günümüz mesela bir huzursuzluğuda yok ama kaka yapmıyor sadece dolu dolu çiş yapıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?