2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bizim temel sorunumuz hanfendi sadece istediği zaman emiyor, yoksa itiyor ve ağlıyor. ve çok az emiyor 5-10 dk arası. kilo alımı iyi olmasa kafaya takıcam da süt sona ermesin ona üzülüyorum. ben de son 1-2 gündür sağıyorum ama biberona alışacak diye de korkuyorum.

Kişiler hakkındaki tahminlerine katılıyorum ... Kendimle ilgili kısmı da doğru sanki ; yay burcuyum ve hakkaten çılgınımdır Otoriter değildim aslında Umay olana kadar ama hafiften bi otorite geldi gibi,annelik münasebetiyle Şimdiden arkadaş olmaya çalışıyorum Umay'la ,hatta benimle hep dalga geçiyolar ,büyük insan gibi konuşuyosun bebekle diye ,herşeyi anlatıyorum ,olsun böyle devam edicem ,konuşmaya başadığı anda muhabbet edicez yavrumla ( gevezeyim de bu arada ,tahminlerinde bu yok ama )

kızlar sütümün azaldığını hissediyorum. hastalıktan mı yorgunluktan mı bilmiyorum :44:
Ben de bu hafta azaldığını hissediyorum ,sağdığımda daha az çıkıyor gibi...Humana steel tea'yi artırdım biraz ,helva da yiyorum ,dün daha iyiydi sağdığımda,bakalım bugün nasıl olucak :44:

İşe geldiğim için sık sık emziremiyorum ,zaten 3,5 - 4 saatte bir emiyor normalde de ,ben de işteyken o şekilde sağıyorum...Boş sağarken bi süre sonra süt akıyo mu ya da nasıl arttığını hissediyosun merak ettim,ben süt akışı bitince biriki sefer daha çektirip bırakıyorum...

canım sadece sağarak değil de yediklerime içtiklerime de dikkat ederk arttırdım sütümü:) süt gelmese bile sağmanın şöyle bir etkisi oluyormuş: memeişşlere süt yetmiyor diye uyarı gidiyormuş ve süt üretimi artıyormuş. ben diyelim bi göğsümü sağdım bitirdim diğerini sağmaya geçiyorum süt gelmeyene kadar sağıyorum sonra tekrar diğer göğse geçiyorum ondan biraz daha süt gelmeye başlıyor. bu şekilde 20 25 dakika kadar sağıyorum. mesela bu gece kakltığımda sütüm bayağı birikmişti. önce bi göğsümden oğlumu emzirdim. uyuyunca sağmaya başladım 110 cc çıktı. bu değer sizin için ne kadar bilmiyorum ama benim için iyi bideğer:) sen sağdığında ne kadar süt çıkıyo?

selam kızlar ben 2012 eylül annelerindenim bizim topik epey durgun ara sıra size takılsam olur mu :)
bir şey sormak için geldim, yastık kullananlar var mı içinizde, ben bazen gündüz kullanıyorumyoksa asla yatmıyor paşam..

Günaydın herkese,
Bugün İstanbul'da hava çok soğuk ve karanlık. İçim sıkılıyor dün gece de hiç güzel uyuyamadık. Bu demir ilacı iyi gelmedi kızıma gaz yapıyor ve midesini bozdu. Dün tüm gün mızmızdı, akşam anca kakasını yaptı rahatladı uyudu. Gece de çok kalktı. Saat 5 gibi baktım mızıldanıyor yine, emzirmek için kucağıma aldım, kustu. Tabi uyandı, sonra 6yı geçiyordu uyuduğunda 7:30'da da uyandı. Şîmdi tekrar uyudu, inşallah bugün gazı olmaz. Birkaç güne alışır kan damladına diye ümit ediyorum ama bakalım..
Bu aralar çok sıkılıyorum ya.. Tüm hayatım Ela'dan ibaaret oldu. Eskîden çocuk yaptıktan sonra kendisini, kocasını unutan, sadece anne olalara kızar, ben böyle olmayacağım derdim ama malesef öyle oluyorum galiba. Tüm gün evde kızımlayım zaten, bu çok güzel tabi şikayetçi değilim ama akşam eşim geldiğinde bile hîiç onunla ilgilenesîm yok. Ela uyuyunca gel oturalım biraz dediğinde bile ela'nın yanında oturalım istiyorum uyanırsa müdahale etmek için. Sonra da zaten uykum geliyor uyuyorum. Allahtan eşim anlayışlı, sorun yapmıyor ama ben uzaklaştığımızı hissediyorum ve hîç hoşuma gitmiyor. Arkadaşlarımla olan ilişkim de öyle, herkes ela nasıl dîye soruyor, ben de onu anlatıyorum süreklî, sormasalar da anlatıyorum.. Artık ben ben değilim de sadece Ela' nın annesiyim sanki. Acilen bu psikolojiden çıkmam ve kızıma, eşime, kendime, arkadaşlarıma hepsine birde yetmem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum.. İşe başlayınca düzelir belki.. Ya da daha mı kötü olacak bilmiyorum... Ne çok yazdım ya, iyi ki burası ve sizler varsınız, kafam dağılıyor, benzer şeyler yaşadığınızı görünce çok da anırmâl değilim diye seviniyorum kendi çapımda...

ben kullanıyorum kızıma reflüsü var kusmasın diye yüksekte tutmaya çalışıyorum ama sadece kafasını değil belden yukarısını yatırıyorum

ben kullanıyorum kızıma reflüsü var kusmasın diye yüksekte tutmaya çalışıyorum ama sadece kafasını değil belden yukarısını yatırıyorum

benimki de sürekli tükrüğünü kaçırıyordu boğazına ondan yastıkla yatırdığımiçin alıştı galiba.. bende belden yukarısını yatırıyorum

Son düzenleme:

Ben yastık kullanmıyorum, yatağını 30 derece eğîmli yaptık. Doktor yastığa gerek yok, yatağı eğili yapın dedî, kusuyor benimki de.

Gel gel bizim topicte 5aylık bebekte var 4aylık bebekte 3aylık bebekte herkese açık
Bende bastan bu yana yarıya kadar yatırarak kullanıyorum yastık.

BU ara bende sıkılıyorum ama mevsim değişikliğinin büyük etkisi var her sene kış gelirken bunalırım. Oglumda yere bırakınca 15 dakika bile uyumuyor, ev işleri öyle kendi yeme içmem oyle kalıyor.Dışarı çıkmalarımız olay, zaten mecburiyetten cıkaıyoruz sadece gezme değil ama hep birsey unuttum hissinden zor cıkıyorum evden. Çok ufaklar henuz ne oyuncaktan anlıyorlar ne oyundan bagımsız 5dk vakit geciremiyorlar ondan dolayı biraz daha buyuduklernde sanırım hayatımız daha kolay olur. Arkadas muhabbeti konusunda da bende aynısını hissediyordum :) çocugu olmayan arkadaslarımla bari bu sohbete girmeyim diyroum bi bakıyorum yine aynı yere gelmiş sohbet :)

yazdıklarında kendimi buldum,ben kendimide unutmuş gb hissediyorum,doktor biraz kilosu eksik dedi,süt alerjisi var dedi,zaten iştah sıfır,ona hayatımı adadım 1 lokma bişey yiyecek içecek diye,emmek istemiyor,emzirmekten bile soğudum ,bebeğim bukadar iştahsız olunca zaten keçi sütü mamasın başladık,,yetemediğimi düşünüyorum ne kendime ne bebğime ne eşime,sanırım piskolojim biraz bozuldu,Allahım ne zor iş miş bebek büyütmek.bu arada ben yeni katıldım bilmem benide aranıza alırmısınız

bende başak burcuyum:)

başakları en iyi başaklar anlar

bendeeee varımmmmmmmmmmmm :))

basak burcu olan annelere gelsın ozaman
acayip düzenlı tertipli,ayrıntılara ennnn ince detaylara coook onem verırler zekı, farklı dusunurler...
kendılerıne bakmayı severler özgüven yuksektır
TUTTUMU KIZLAR

bende hamileyken aramızda bebek var'ı izlemiştim ozaman şaka gibi geliyordu herşey.

basak burcu olan annelere gelsın ozaman
acayip düzenlı tertipli,ayrıntılara ennnn ince detaylara coook onem verırler zekı, farklı dusunurler...
kendılerıne bakmayı severler özgüven yuksektır
TUTTUMU KIZLAR

tuttu tuttu tutmaz mı heleki en ince detaylara önem verir özelliğime sinir oluyorum gerçekten çok detaycıyım irdelerim çok kötü bi huy

SENAYSEN
benım gozumde hep avatarındakı resım canlanıyor nedense.sankı avatardakı resım senaysenın resmı gıbı.enerji dolu surekoı kosusturan ama heryere yetısen daima mutlu gulec yuzlu bırı
WAYBABY
zeki esprili hazırcevap.meraklı arastırmayı seven bırı
ICE DAİSY
Hosgörülü pozitif hümanist esprili bıde teknolojiden cok ıyı anlıyor(verdıgı cavaplardan anladıgım kadarıyla)

tuttu tuttu tutmaz mı heleki en ince detaylara önem verir özelliğime sinir oluyorum gerçekten çok detaycıyım irdelerim çok kötü bi huy

ha bide bu özelliğiniz de var.bunun farkındasınız ve bu huyunuza gıcık oluyosunuz ama elınızde degıl takılmadan edemıyorsunuz
neyse devamı gelecek sımdı kacıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…