amelie en sevdiğim film... belden aşağı uzanan saçları onun hatrına kısacık kestirmişliğim var :)su avatarındakı bayanın hastasıyım yaaa
amelia mıydı fılmın ısmı muhtesemdı en begendıgım fılmlerden bırı ve oyuncu
hadi ama sizden de bekliyoruz herkesle ilgili. şimdi sadece ben yapınca erman toroğlu gibi hissettim kendimi
bende başak burcuyum:)
başakları en iyi başaklar anlar
Başak mıÇok detaycı olmanız münasebetiyle ,genelde anlaşamadığım - demiyim de - en az anlaştığım burçtur kendileri
canım sadece sağarak değil de yediklerime içtiklerime de dikkat ederk arttırdım sütümü:) süt gelmese bile sağmanın şöyle bir etkisi oluyormuş: memeişşlere süt yetmiyor diye uyarı gidiyormuş ve süt üretimi artıyormuş. ben diyelim bi göğsümü sağdım bitirdim diğerini sağmaya geçiyorum süt gelmeyene kadar sağıyorum sonra tekrar diğer göğse geçiyorum ondan biraz daha süt gelmeye başlıyor. bu şekilde 20 25 dakika kadar sağıyorum. mesela bu gece kakltığımda sütüm bayağı birikmişti. önce bi göğsümden oğlumu emzirdim. uyuyunca sağmaya başladım 110 cc çıktı. bu değer sizin için ne kadar bilmiyorum ama benim için iyi bideğer:) sen sağdığında ne kadar süt çıkıyo?
Benim için de iyi bir miktar aslında , Umay 4,5 ayı geçti ama hala 120 cc süt içiyor tek seferde.Memeden daha çok içiyodur emininm ama ben işteyken 2 öğünü biberondan içiyor,120 cc yi zorla içiyor,normalde daha çok içmesi lazım ama...Bu haftaya kadar sağdığımda 140 cc falan çıkıyodu ama 100 cc anca çıktı 3-4 gündürUmarım azalmıyodur sütüm ... Dur bi su içiyim bari
Bizde çok işe yaradı ben uyandırmasam nerdeyse hergece uyuyo sabaha kadar ama burada başka kişilerin yazdıklarını okumuştum onlarda bir işe yaramadı yazmışlardı. Otomatiğini aldık 65 yada 70 e ayarlıyorum ozonuda açıyorum o neme göre bir çalışıyor bir duruyor.çok başarılı bir hareket oldu benim için bildiğin geceleri uyku haramdı bana başım dönerek geziniyordum 3 . Ayımız bitinceye kadar
topiği başaklar basmış ayol , ben kaçayım en iyisi...bendeeee varımmmmmmmmmmmm :))
Ben başından beri güvenli yatış yastığı var ya onda yatırıyorum,kendinden eğimli zaten...Bazen de yastıksız yatardı ama artık yastıksız çok rahatsız uyuyor gibi,büyüdüğünden sanırım...Diğer arkadaşlar gibi yapıyorum ben de ; belinden yukarısını yastığa koyuyorum..selam kızlar ben 2012 eylül annelerindenim bizim topik epey durgun ara sıra size takılsam olur mu :)
bir şey sormak için geldim, yastık kullananlar var mı içinizde, ben bazen gündüz kullanıyorumyoksa asla yatmıyor paşam..
İşe başlayınca düzeliyor canım sıkma canını , ne zaman başlıyosun bu arada ? Arada sütünü bırakıp / ya da mamasını herneyse ,başkası beslese sen de çıksan hava alsan biraz.Ben yapmamıştım ama çok bunalmadığım halde,işe başladığımda çok rahatlamıştım .Hem bebek başka birilerinin onu beslemesine de alışsın hem de kendine vakit ayır,markete git,kuaföre git, çok iyi gelicek emin ol...Günaydın herkese,
Bugün İstanbul'da hava çok soğuk ve karanlık. İçim sıkılıyordün gece de hiç güzel uyuyamadık. Bu demir ilacı iyi gelmedi kızıma gaz yapıyor ve midesini bozdu. Dün tüm gün mızmızdı, akşam anca kakasını yaptı rahatladı uyudu. Gece de çok kalktı. Saat 5 gibi baktım mızıldanıyor yine, emzirmek için kucağıma aldım, kustu. Tabi uyandı, sonra 6yı geçiyordu uyuduğunda 7:30'da da uyandı. Şîmdi tekrar uyudu, inşallah bugün gazı olmaz. Birkaç güne alışır kan damladına diye ümit ediyorum ama bakalım..
Bu aralar çok sıkılıyorum ya.. Tüm hayatım Ela'dan ibaaret oldu. Eskîden çocuk yaptıktan sonra kendisini, kocasını unutan, sadece anne olalara kızar, ben böyle olmayacağım derdim ama malesef öyle oluyorum galiba. Tüm gün evde kızımlayım zaten, bu çok güzel tabi şikayetçi değilim ama akşam eşim geldiğinde bile hîiç onunla ilgilenesîm yok. Ela uyuyunca gel oturalım biraz dediğinde bile ela'nın yanında oturalım istiyorum uyanırsa müdahale etmek için. Sonra da zaten uykum geliyor uyuyorum. Allahtan eşim anlayışlı, sorun yapmıyor ama ben uzaklaştığımızı hissediyorum ve hîç hoşuma gitmiyor. Arkadaşlarımla olan ilişkim de öyle, herkes ela nasıl dîye soruyor, ben de onu anlatıyorum süreklî, sormasalar da anlatıyorum.. Artık ben ben değilim de sadece Ela' nın annesiyim sanki. Acilen bu psikolojiden çıkmam ve kızıma, eşime, kendime, arkadaşlarıma hepsine birde yetmem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum.. İşe başlayınca düzelir belki.. Ya da daha mı kötü olacak bilmiyorum... Ne çok yazdım ya, iyi ki burası ve sizler varsınız, kafam dağılıyor, benzer şeyler yaşadığınızı görünce çok da anırmâl değilim diye seviniyorum kendi çapımda...
Hoşgeldin,herkese açığızyazdıklarında kendimi buldum,ben kendimide unutmuş gb hissediyorum,doktor biraz kilosu eksik dedi,süt alerjisi var dedi,zaten iştah sıfır,ona hayatımı adadım 1 lokma bişey yiyecek içecek diye,emmek istemiyor,emzirmekten bile soğudum ,bebeğim bukadar iştahsız olunca zaten keçi sütü mamasın başladık,,yetemediğimi düşünüyorum ne kendime ne bebğime ne eşime,sanırım piskolojim biraz bozuldu,Allahım ne zor iş miş bebek büyütmek.bu arada ben yeni katıldım bilmem benide aranıza alırmısınız
başaklara diyecek çok şeyim var ama ,susuyorum - dermişimne desen haklısın
Bizde çok işe yaradı ben uyandırmasam nerdeyse hergece uyuyo sabaha kadar ama burada başka kişilerin yazdıklarını okumuştum onlarda bir işe yaramadı yazmışlardı. Otomatiğini aldık 65 yada 70 e ayarlıyorum ozonuda açıyorum o neme göre bir çalışıyor bir duruyor.çok başarılı bir hareket oldu benim için bildiğin geceleri uyku haramdı bana başım dönerek geziniyordum 3 . Ayımız bitinceye kadar
Günaydın herkese,
Bugün İstanbul'da hava çok soğuk ve karanlık. İçim sıkılıyordün gece de hiç güzel uyuyamadık. Bu demir ilacı iyi gelmedi kızıma gaz yapıyor ve midesini bozdu. Dün tüm gün mızmızdı, akşam anca kakasını yaptı rahatladı uyudu. Gece de çok kalktı. Saat 5 gibi baktım mızıldanıyor yine, emzirmek için kucağıma aldım, kustu. Tabi uyandı, sonra 6yı geçiyordu uyuduğunda 7:30'da da uyandı. Şîmdi tekrar uyudu, inşallah bugün gazı olmaz. Birkaç güne alışır kan damladına diye ümit ediyorum ama bakalım..
Bu aralar çok sıkılıyorum ya.. Tüm hayatım Ela'dan ibaaret oldu. Eskîden çocuk yaptıktan sonra kendisini, kocasını unutan, sadece anne olalara kızar, ben böyle olmayacağım derdim ama malesef öyle oluyorum galiba. Tüm gün evde kızımlayım zaten, bu çok güzel tabi şikayetçi değilim ama akşam eşim geldiğinde bile hîiç onunla ilgilenesîm yok. Ela uyuyunca gel oturalım biraz dediğinde bile ela'nın yanında oturalım istiyorum uyanırsa müdahale etmek için. Sonra da zaten uykum geliyor uyuyorum. Allahtan eşim anlayışlı, sorun yapmıyor ama ben uzaklaştığımızı hissediyorum ve hîç hoşuma gitmiyor. Arkadaşlarımla olan ilişkim de öyle, herkes ela nasıl dîye soruyor, ben de onu anlatıyorum süreklî, sormasalar da anlatıyorum.. Artık ben ben değilim de sadece Ela' nın annesiyim sanki. Acilen bu psikolojiden çıkmam ve kızıma, eşime, kendime, arkadaşlarıma hepsine birde yetmem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum.. İşe başlayınca düzelir belki.. Ya da daha mı kötü olacak bilmiyorum... Ne çok yazdım ya, iyi ki burası ve sizler varsınız, kafam dağılıyor, benzer şeyler yaşadığınızı görünce çok da anırmâl değilim diye seviniyorum kendi çapımda...
umaycık iyi içiyomuş yine 120 cc, benimki 80i zorluyo:) ben de emziriyorum ama biberona alışsın diye arada sağıp veriyorum, malum işer başlıcam şubattaşimdiden sütleri depolamaya başladım ama emdiği için pek birikmiyo ancak gece sağabiliyorum uyuduğunda:)
Artık ben ben değilim de sadece Ela' nın annesiyim sanki. Acilen bu psikolojiden çıkmam ve kızıma, eşime, kendime, arkadaşlarıma hepsine birde yetmem lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum.. İşe başlayınca düzelir belki.. Ya da daha mı kötü olacak bilmiyorum... Ne çok yazdım ya, iyi ki burası ve sizler varsınız, kafam dağılıyor, benzer şeyler yaşadığınızı görünce çok da anırmâl değilim diye seviniyorum kendi çapımda...
Yeni katilan arkadas hosgeldin unuttum adini kusura bakma. İstanbuldayim ben
180 cc icen bebek 5 saat bisi yememesi lazim daha sık beslediginiz icin daha az iciyordur bence
Birde bebekler gibi mışıl mışıl uyuyor deyimini kim nerden çıakrmış çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?