dişleri çıkarken mama yemek istemiyorlar , bir jel var eczanelerde doktoruna danışıp alabilirsin damaklarına sürdüğünde rahatlıyor yemeye devam ediyor
Günaydın herkese,
Tüm bebeler çıldırmış anlaşılan. Benimkî de aynı çığlık çığlığa ağlıyarak uyanıyor. Gaz bizimki ama, masaj yapıyorum kakasını yapıyor anca o zaman rahatlıyor. Tabi bu süreç 1-2 saat devam ediyor. Demek neymiş 3. Aya kadar gazlar geçse de bebeler 4. Ayda çeşitli sebeplerden tekrar çıldırırlarmış. Oturunca geçer diyorlar ya, şimdi de onu bekleyelim bakalım ne olacak..
bende bir kenara yazmıştım satır satır her ayrıntıyı daha tazeyken unutmadan ama daha buraya aktarmak kısmet olmadı. bebişim azcık daha uyursa bende yazıyım bariİnsaallah canımm ...
Bu arada sonunda dogum hikayemi yazdımaslında cocuğun sünneti bekleyip ikisini beraber yazsamda olurdu
bana da görümcemler dentinox demişti ama dün sağlık ocağında hemşire sürme dedi. bende doktora gidince danışıcam artık. bebişim çok kızıyo dişlerinin rahatsızlığına bi hışımla bize saldırıyor ısırmak istiyorçok komik oluyor
ben de başkalarından da duyup almamıştım açıkçası ama doktor kullan dedi içim rahatladı, en iyisini doktorlar bilir yine bizim burada hemşireler biraz çok biliyorlar , bir arkadaşıma zehirli ishal aşısı yaptırtmadılar ishal yapıyor diye
2-3 gündür bizimde öyleydi mızmız şey diyip duruyordum dün aşı olduk dün akşamdan beri daha da arttı mızmızlığı kesinlikle kucaktan inmicekmiş paşam ama kucaktayken de ağlıyor ya o zaman ne yapcam şaşıyorum. dayanamayıp bırakıyordum ama bugn resmen katıldı kaldı. zaten yatmak istemiyor benim bebeğim ille oturacağım diyor kendini kaldırmaya çalışıyor. hafiften sırtını destekliyoruz küçük bir yastıkla yok bu da olmadı ille tam oturtun diyor. ne zormuş bu annelik yaaa. annemin kıymetini şimdi daha çok anladım
bebeklerin hepsi aynı ayda oturmazmış oturmak istiyorsa desteklemek gerekiyormuş hepsi 7. ayı beklemeyebiliyormuş ben de çok istedikleri halde inatla oturtmuyordum kızlarımı
profil resmimi değiştirdim . Duyurulur
bebeğin dişlerinin karbonhidrat içeren sıvılarla sık veya devamlı temas etmesi
dişlerinin çrümesine sebeb olabilir
bu yüzden bebeğinizin uzun süre biberonla beslenmesine izin vermeyin ve çocuğunuza bardaktan içmeyi olabildiğince erken öğretin
yazıyor hip mamanın üstünde
bebeklerin hepsi aynı ayda oturmazmış oturmak istiyorsa desteklemek gerekiyormuş hepsi 7. ayı beklemeyebiliyormuş ben de çok istedikleri halde inatla oturtmuyordum kızlarımı
Ya kizlar bazen kayinvalideme sinir oluyorum. (Benim esimin ikizi var) bugun aradin gunlerdir uyutamiyorum cocugu uykusu gelince emmek de istemiyor diyorum hani hic dert yanmasam busefer sen rahatsina geliyo. Dert yanmak degildi aslinda sadece napiyonuz sorusuna cevap verdim hemen kendini atiyo ortayaa yaaa istee kolay degil hep diyorum carpi iki bide dedigin uyku egitimini vermiyomusun kitaplaraki gibi olmuyo die laf sokuyo dayanamadim sonunda dedim iki tanr olsa bakmicak degildim iki olsa iki bakilirsi diye. Ama sinir oldum gecmis 30 sene aen simdi kendi baktigin ikizi ne atiyon her firsatta ama diyorumya dogumdan beri bole carpi iki lafi. Atti kadam artik tek iki buyuten senmisin diyem sonunda ikizin zorlugu var anladikda tek cocugun yokmu ay patlatti beni sistim yaa
bana da görümcemler dentinox demişti ama dün sağlık ocağında hemşire sürme dedi. bende doktora gidince danışıcam artık. bebişim çok kızıyo dişlerinin rahatsızlığına bi hışımla bize saldırıyor ısırmak istiyorçok komik oluyor
bende bir kenara yazmıştım satır satır her ayrıntıyı daha tazeyken unutmadan ama daha buraya aktarmak kısmet olmadı. bebişim azcık daha uyursa bende yazıyım bari
Ya kizlar bazen kayinvalideme sinir oluyorum. (Benim esimin ikizi var) bugun aradin gunlerdir uyutamiyorum cocugu uykusu gelince emmek de istemiyor diyorum hani hic dert yanmasam busefer sen rahatsina geliyo. Dert yanmak degildi aslinda sadece napiyonuz sorusuna cevap verdim hemen kendini atiyo ortayaa yaaa istee kolay degil hep diyorum carpi iki bide dedigin uyku egitimini vermiyomusun kitaplaraki gibi olmuyo die laf sokuyo dayanamadim sonunda dedim iki tanr olsa bakmicak degildim iki olsa iki bakilirsi diye. Ama sinir oldum gecmis 30 sene aen simdi kendi baktigin ikizi ne atiyon her firsatta ama diyorumya dogumdan beri bole carpi iki lafi. Atti kadam artik tek iki buyuten senmisin diyem sonunda ikizin zorlugu var anladikda tek cocugun yokmu ay patlatti beni sistim yaa
Hipp in rezene çayını almıştım ben de. Onda da yazıyor bir yaşına kadar öğretecekmişiz. Yaşını doldurmamış bebek bardağı nasıl tutacaksa
Ortalikta acayip bi salgin varmis canim dikkat etsekde gelip bizi bulabiliyor gecmis olsunBenimki de oturuyor resmen.. Özellikle emerken birden bırakıp, oturur duruma geliyor. Ben geri yatırmaya çalışıyorum ama artık oturabiliyor aslında. 3. ayda doktor daha erken oturtmayın ama kendisi kalktığında da hemen yatırmanıza gerek yok demişti. 4. ayda soramadım. 5. ayı bekliyorum..
Bu arada ben üşütmüşüm galiba, burnum akıyor, kendimi halsiz hissediyorum. İnşallah grip olmam, kızıma geçmesinden çok korkuyorum. Sabahtan beri içtiğim ıhlamur ve yediğim mandilanalar inşallah korur beni..
Biz gecen ay oglusumla bayaaa gezdik anlatim sen karar ver. Kurban bayrami esimin ailesinin yanina gittik 2 saat uzaklikta ordan geldik hastane gitcegimiz yerlere hediye alisverisi derken dinleniriz dedigimiz iki gun sokaklarda gecti.3. Gun ucakla istanbuldan samsuna. Ucaktan etkilenmesine ragmen ertesi gun samsundan trabzona gittik 4 saat yol orda bi suru ziyaret ve bi gece kalip ertesi gun tekrar samsuna. Cok yorulduk tek oglum degil bizde yorulduk ama acayip moral depoladik. Kis dersen hastalik ewden cikmasak da gelip buluyor bizi. Tebdili mekandA ferahlik vardir diyorum benKızlar bu cumartesi eşimin yakın bir arkadaşının ki ben de kendisini çook severim düğünü var Çanakkale'de. Biz İstanbul'dayız. Ela ile hiç uzun yola çıkmadık. İstanbul içinde en fazla karşıya geçmişliğimiz var o da 45 dk filan yolda kaldık. Annemlere filan hep geliyoruz ama. Bazen arabada uslu uslu oturuyor, uyuyor. Bazen de çok sıkılıp ağlıyor. Eşim kesin gidecek düğüne ama biz de gitsek mi diye çok kararsızım. Aslında bir yanım çok gitmek istiyor, çok sıkıldım bu sene hiç bir yere gitmedim ama bir taraftan da o kadar yol nasıl geçer bilemiyorum.. Ayrıca oralarda çocuğu üşütüp hasta etme ihtimali de var.. Durmadan fikir değiştiriyorum. Eşim ve annem de sonradan onların kafasını yemeyeyim diye sen bilirsin diyorlar ve yorum yapmıyorlar.. Sizce ne yapsam, özellikle uzun yola çıkanlar ne düşünüyor.. Gerçi eğer grip olursam hiç gidemem ya o da ayrı
Kızlar bu cumartesi eşimin yakın bir arkadaşının ki ben de kendisini çook severim düğünü var Çanakkale'de. Biz İstanbul'dayız. Ela ile hiç uzun yola çıkmadık. İstanbul içinde en fazla karşıya geçmişliğimiz var o da 45 dk filan yolda kaldık. Annemlere filan hep geliyoruz ama. Bazen arabada uslu uslu oturuyor, uyuyor. Bazen de çok sıkılıp ağlıyor. Eşim kesin gidecek düğüne ama biz de gitsek mi diye çok kararsızım. Aslında bir yanım çok gitmek istiyor, çok sıkıldım bu sene hiç bir yere gitmedim ama bir taraftan da o kadar yol nasıl geçer bilemiyorum.. Ayrıca oralarda çocuğu üşütüp hasta etme ihtimali de var.. Durmadan fikir değiştiriyorum. Eşim ve annem de sonradan onların kafasını yemeyeyim diye sen bilirsin diyorlar ve yorum yapmıyorlar.. Sizce ne yapsam, özellikle uzun yola çıkanlar ne düşünüyor.. Gerçi eğer grip olursam hiç gidemem ya o da ayrı
Gercekten birde anlatmasan soyle boyle diye aman rahatsın olur, anlatsanda suc olur yakınmak olur.:44: Bazen az ve öz cevap vermek gerek bu kayınvalidelere demedikce usteliyorlar aynı lafları sakız yapıyorlar agızlarında
kesınlıkle ondan ıstemıyodurama onlerıne koysan koca bır tencereyi löp löp götürürler benımkıde aynı
kızımın butun duzeni diş yüzünden olumsuz yonde değişmşken şimdide burnu tıkalı, gözleri yasarıyor, tıkalı burun sonra burun akıntısına ceviriyor grip oldu sanırım bebeğim kısa zamanda atlatır inşallah
profil resmimi değiştirdim . Duyurulur
Kızlar bu cumartesi eşimin yakın bir arkadaşının ki ben de kendisini çook severim düğünü var Çanakkale'de. Biz İstanbul'dayız. Ela ile hiç uzun yola çıkmadık. İstanbul içinde en fazla karşıya geçmişliğimiz var o da 45 dk filan yolda kaldık. Annemlere filan hep geliyoruz ama. Bazen arabada uslu uslu oturuyor, uyuyor. Bazen de çok sıkılıp ağlıyor. Eşim kesin gidecek düğüne ama biz de gitsek mi diye çok kararsızım. Aslında bir yanım çok gitmek istiyor, çok sıkıldım bu sene hiç bir yere gitmedim ama bir taraftan da o kadar yol nasıl geçer bilemiyorum.. Ayrıca oralarda çocuğu üşütüp hasta etme ihtimali de var.. Durmadan fikir değiştiriyorum. Eşim ve annem de sonradan onların kafasını yemeyeyim diye sen bilirsin diyorlar ve yorum yapmıyorlar.. Sizce ne yapsam, özellikle uzun yola çıkanlar ne düşünüyor.. Gerçi eğer grip olursam hiç gidemem ya o da ayrı
Cok dertli gordum kendimi kusura bakmayin kizlar doldun biraz rahatladim anlatip.
ay olurmu ya yaz gitsin, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. yaz sen gene. aslında bende anlatıcam çook şey var da, bi başlasam susturamam kendimi hahhahaCok dertli gordum kendimi kusura bakmayin kizlar doldun biraz rahatladim anlatip.
evet ya dimi, olmazsa bebeğe ben bakıyım o yapsın aşureyi hahahaha
geçmiş olsun, umarım çabuk toparlanır
evet benim favori resmim. bakıyım bakıyım duruyum belki benim oğlan da böyle uslanır
boşver söyleme, hiç bitmez hikayeleri zaten. en zor çocuğa onlar bakar, en kızgın koca onların, en çekilmez kaynana onların vs vs bitmez yani. sen buraya yaz rahatla
biz kurbanda toplamda 20-22 saatlik yol yaptık, ama zor oldu. 9 saat 9 saat ve 4 saat şeklinde. 4-5 saat duruyodu ama sonra coşuyodu. yolu çekebilirsiniz belki ama benim endişem grip olması, kalabalıkta koruyamazsın, elleme diyemezsin. bir de havalar da önemli, eğer yağışlı falan olursa bi keyfi kalmaz gezmenin, bi hava durumunu çek et bakalım, ona göre karar ver bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?