kızlar size son gelişmelri anlatayım sabah hem kontrole hem aşıya gittik şimdilik sıkıntı yok 700 gr kilo almışız boyumuzda 1cm uzamış halbuki hiçbir kıyafetimiz olmuo ben evde ölçuorum en az 3cm uzamış görünüo nese uyku problemimizi anlattım artık sallamayın dedi kendi kendine uyumasını öğrenmeli şimdi öğrenmezse ilerde daha zor olur dedi burdaki bir arkadaşımız bi yçntem anlatmıştı aynısını söledi uyuma ortamı hazırlayın beşiğine bırakın bir süre sonra ağlıcak 15 dakika ağlamasına izin verin gözükmeyin durmazsa 5dakika konuşmadan yanında durun ve sonra tekrar yanından ayrılın bu 5 dakika süreleri gittikçe kısaltın dedi 3-4 gün dayanmamız gerekiyormuş bu ağlama zamanlarında ben ninni dinletmeyi düşünüyorum ama sadece tek ninniye alıştırcam ilk denememizi şimdi yapıoruz çnce uyudu kendi sonra uayndı bıraktık ağladı bayağa ama susup tekrar ağladı eşim sakinleştirdi arada tekrar bıraktı ve inanın daldı kendisi inş işe yarar buarada akiamları yatmadan gece çayı verebilirsin dedi ama çokta bişi bekleme dedi doktor ek gdalarada öbür aya başlıcaz bizden şimdilik bukadar
Bunu bana tavsıye eden cok ıyı bır hastanenın prof bu yuzden yazdım ayrıca tavrınız pek hoş değil yanlış bıle olsa soyledığım bu sekılde bır davranısı burada kımse bırbırıne yazmamalı uygular yada uygulamazsınız bu sızın kararınız sağlıcakla kalın
Sıkıntısız atlatırsınız inşallah aşıyı
4.aydan sonra bırakılmalıymıs gercekten sallama falan yoksa bunları koca dana olana kadar sallamak gerekecek :)
Ya ben o yontemi uygulayamam 2gün once uzman tvde bir doktor videosu izledim oda aynısını diyordu biraz aglayacak 3-4gunde alısacak diye ama ben mızıklamasına bile aglıyor diyorum :) Eşimde bırak hemen alma sen alıstırdın boyle diye kızıyor. Ama yapamıyorum işte aç duruyorum tuvalete gitmiyorum oyle kucakta gezdirip suyuna gidiyorum. Okadar alıstım ki 4aydır bu duruma 15 dakika uyusa kucak dısında bir yerde kendimi boslukta hissediyorum. 2Dk kendi kendine yatsa bakınsa ilgilenmiyorum bakmıyorum diye sucluluk duyuyorum. Galiba once kendimi duzene sokmalıyım ben :)
günaydın kızlar..
3 gün önce kullandığımız aptamil mamadan hipp e geçmiştik, 3 günlük değerlendirmemi sizinle paylaşayım dedim..
pis boğazlı oğlum tam da tahmin ettiğim gibi afiyetle severek yiyor hipp i.. tadına baktım fena da değil hani
aptamil yerken 2-3 günde 1 defa kaka yapardı, 3 gündür günde 2 defa yapıyor maşallah ve alttan çok rahat gaz çıkarıyor..
ayrıca eskiden kakası çoooookkkkk kötü kokardı, 3 gündür o koku da yok..
şimdilik gayet memnunuz ve hipp e devam etmeye karar verdik
Ne biçim insanlar var ya iyi yapmıssın bebeğin agzına parmak mı sokulur ki temizliğini bilmiyoruz kişinin, bilsek bile en temiz insanın eli bile herzaman kirlidirneyse aldım kuzumu sonra da takdir ettim kendimi. eşim de görmiş parmağını ağzına soktuunu ama bişi dememiş. bu erkekler de pek bi rahat yahu.
ah canım yaa, sen çok kaptırmışsın kendinibiraz rahatlamaya çalış, mızıktanmasından bişi olmaz korkma. başka bi uğraş bulsan kendine kitap filan, biraz uzaklaşsan bu psikolojiden.
oooh şahane ya, sevindim baya. bn de hipp in süt çayını içiyorum, humananınkinden daha güzel tadı. iyi bi marka sınırım bu hipp.
Ne biçim insanlar var ya iyi yapmıssın bebeğin agzına parmak mı sokulur ki temizliğini bilmiyoruz kişinin, bilsek bile en temiz insanın eli bile herzaman kirlidir
Sorma valla bende farkındayımda, farkında olmadan bu duruma geldim yeni yeni abarttıgımı anlıyorumda, ben ayılana kadar oglum zaaflarımdan faydalanmayı ogrendi. Beşiğine yatırmak mumkun değil, gunduz uyursa kucakta uyur, istedigi zaman kucakta gezecek bir saat artık iyice zor alıstırmam cunku o benden zeki oldugundan durumu kavradı :)
Yatırır yatırmaz anında ağlar kaldır gulmeye baslar anında alay eder gibi :)
Bilmem sonumuz ne olacak :)
Sıkıntısız atlatırsınız inşallah aşıyı
4.aydan sonra bırakılmalıymıs gercekten sallama falan yoksa bunları koca dana olana kadar sallamak gerekecek :)
Ya ben o yontemi uygulayamam 2gün once uzman tvde bir doktor videosu izledim oda aynısını diyordu biraz aglayacak 3-4gunde alısacak diye ama ben mızıklamasına bile aglıyor diyorum :) Eşimde bırak hemen alma sen alıstırdın boyle diye kızıyor. Ama yapamıyorum işte aç duruyorum tuvalete gitmiyorum oyle kucakta gezdirip suyuna gidiyorum. Okadar alıstım ki 4aydır bu duruma 15 dakika uyusa kucak dısında bir yerde kendimi boslukta hissediyorum. 2Dk kendi kendine yatsa bakınsa ilgilenmiyorum bakmıyorum diye sucluluk duyuyorum. Galiba once kendimi duzene sokmalıyım ben :)
ay sorma fena akıllı oluyolar, ben oğlumda yapamadım fıtıktı bilmemneydi derken hep kucakta gezdi. bi denemiştim uyku terapisini, ağlamaktan helak olmuştu, 30-40 dk ağlamıştı. baktım susmuyo başlarım terapisine deyip bırakmıştım
bunda da yapabilirmiyim bilmiyorum, kıyamam heralde gene :44:
bende dayanabilcekmiyim bilmiyorum aslında ama bende boyun fıtığı var taşıyamıyorum çok zor oluyor çalımayada başlıcam bakalım bakıcı ozaman benim gibi bakabilcekmi oyüzden çalışmaya başlamadan öğrenmesi lazım
Geride kaldı çok şükür ogünler şimdi iyisiniz ya önemli olan o :)
Valla öyle
Ayy pembe pembe almışlardır kesin herseyinide :)
Çok şasırmıslardır ya tuh diyecemde saglıklı olsunda ne deyim :)
Hipp Mama |
bana çok uygun geldi, sizinle paylaşayım dedim. kullanmadığım için bilmiyorum ama aramızda kullananlar olduğu için umarım faydası dokunur.
canım yine ben:) rahatsız ediyorum seni yine kusura bakma, bizim kızın test sonuçları çıkmadan yazmadim, bugün aldık sonuçları süt alerjisi yok, reduktan ve yağda negatif çıktı yani laktozda yokmuş, zaten ben süt ürünleri tüketmediğim halde kanlı kakamız devam ediyodu, son günlerde yumurta ve kuruyemişten şüphelendim şimdi onlarıda yemiyorum ama bugün yine kakasında kan gördümDoktorumuz bebeklerde bu gibi testler yanıltıcı olabilir diyo, Napıcamı bilemedim ya bugün buci arkadaşımızın diyet listesini gördüm acaba bende mi onu uygulasam 1 hafta dedim çünkü bence süt ürünleriyle ilgili değil bizimkisi
Gunaydiiin,
Her gun ayni saatte kalkinca sabah sabah uyku tutmadi. Sabahci oldugum icin kargalar kahvalti etmeden derse basliyoruz biz :) Bunun icin de 6 olmadan kalkiyorum, bazen yavru uyanik oluyor bazen de sut sagip hazirlanip okulagidiyorum.
Dun doktordaydik, 4 ay kontrolunde, cok sukur gelisimimiz iyu, 8 kilo ve 68 cm olmus minisimSon bir haftadir ciddi mama takviyesi aldikmaalesef sutum artik eskisi gibi degil, yavru da istahli masallah. Doktor yogurtla baslayin ek gidaya dedi. Ben elma suyu veriyordum ve diger seyleri, yogurt sebze corbasi vs bir kac kasik tattiriyorum. Simdi artik bir fincan yogurt vericem digerlerini tattirmaya devam. Meyve suyuna da devam edicem.
Doktorumuz yogurdu mamadan mayalayin dedi. Aslinda cok hoslanmiyorum ama aksam denedim. 90 ml suya 5olcek mama koydum elimi yakacak kadar sicaklikta iki cay kasigi yogurtla mayaladim. 4 saat kadar kaloriferin ustune koydum. Gayet guzel olmus cok sevindim. Yogurt gibi ama biraz daha tatli.
Afiyetle yesin kuzucukkk
Hepinize sevgiler gununuz cok guzel gecsin. Ben sizleri hep takip ediyorum ama cok fazla yazamiyorum. Hasta olan anne ve yavrulara sifa diliyorum. Kocaaaman opuyoruzzzz.
kızlar ikinize de şiddetle öneriyorum sütü 2-3 kata çıkarıyor.hepsib....da yorumları okudum aldım cidden doğru MİLKWAY in Milkplus elmalı içeceği(tamamen süt artıran bitkiler var içinde deneyin lütfen ve yorum yazınOğlum emmek istemiyor.napıcağımı şaşırdım sağıp veriym diyorum anca 60 cc çıkıyor sütümde azaldı anne olmak ne zormuş((
becerikli arkadaşım ohh içim açıldı yazdıklarından ben de tattırdım milupanın sebze bahçesini sulandırdım biraz 1-2 kaşık verdim yedi.yoğurt için belki kendim yaparım çok temiz inek sütü satan biri var personelimizin eşi.ama dr a soracağım bizim laktoz hassasiyetimiz var malesef.
Acaba benim oğlumdadamı var?
Çünkü yoğurt yedirdiğim günden bu yana yanakları alerji yaptı, şimdi bıraktım bakalım düzelecekmi
sorma canım adının olduğu ninniyi bile vermiştim.şok oldu tabi bizim kız.bir de devlet hastanesi ultrasonda bakmışlar doğuma kadar nasıl anlaşılmaz anlamadım.
sağol canım kendime alayım :))) şaka bir yana meyveli olandan aldım kıza verdim 1-2 kaşık yedi geri kaalanı da ben tabi..tadı süperrrrrrrrrrrrrrr
canım geçmiş olsun.ateş-kusma var mı peki?genel durumu nasıl bebişinin?tahlili tekrarlat bence başka bir yerde mümkünse üniv hast.de.bir de mikroba bakıldı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?