İyi akşamlar kızlar
Ek gıdalara başlanıyor ilk dişimizde çıkmış ay günler ne çabuk geçiyor doğdu doğacak derken bir bakmisizki yaşgünü gelmiş :))
Senaysen hayırlı olsun ilk disimiz :)) dis buğdayı isteriz ona göre :))
Ben bir aydır ek gıda veriyorum sutum pek doyurucu değil ve kizim fazla kilo almıyor sanırım genetik birazda ama ben altı ayı beklemeyi hic düşünmedim tatlara alışsın istedim iyide yaptığımı düşünüyorum şükür ne verirsem yiyor reddetmedi henüz
Sabah 9:00 elma havuç suyu+3-4 adet cici bebe + bir cay kasigi evde yapılmış pekmez 13:30 civarı sebze çorbası(havuç kabak patates pirinç) 16:00 civarı yoğurt ve en son 18:00 bebelac sutlu pirincli mama ile hazırlanmış muhallebi
Kizim bu beslenmelerin arasında mutlaka en az bir kere emer ve uyur en son 18:30-19:00 civarı aksam uykusuna uyur
Ek gıdaya başlamadan önce gece en az 4-5 kere uyanirdi simdi 1-2 kez uyanır emer ve uykuya dalar geri.gunduzde aynı sekilde karnı doyduğu icin daha uzun uyuyor..
Demir ilacına gelince malesef kabiz oldu kuzum..afedersiniz ama keçi kakası gibiydi uç gun ıkındı ama yapamadı en son Dr ilaç verdi lavman seklinde onun sayesinde düzeldi geri Demir ilacını kestik normale dondü şükür..santafer gunde 4 damlaydi..
Mama sandalyesine gelince henüz kalorifer yok burda Mersin cok soğuk olmadıgı icin yeni geliyor buralara o yüzden mecburen yemeğimizi oturduğumuz odamızda yiyoruz kızımda yaza yemeyi iyice öğrenmiş olur yani mama sandalyesi işimize yaramayacak...
Bezdede prima pampers aktif bebe kullanıyordum ama kakayi dısına kaçırıyordu ve cok koku yayıyordu simdi huggies gold aldım cok memnunum tavsiye ederim pisik yapmadı ve koku olayı nerdeyse yok gibi kakasida çıkmıyor..
Ay ne cok konu birikmiş dahada var sanırım ama aklımda kalanlar bunlar :))
Benimki de sürekli gözlerini ovuşturuyor ve kulağını çekiyor. Sizinkiler de yaptığına göre dönemsel birşey demekki.. Bir de benimki ikî gündür emmiyor, zorla emdiriyorum. Bı gazdan sanırım. Gaz gelînce bırakıyor. Biri bitiyor birî başlıyor problemlerin...
biliyorum canım yürek dayanmıyo o aglarken ama bu benim ikinci çocugum ilkinde cok çekmiştim uykudan dolayı bunu şansa bırakmak istemiyorum şimdiden tedbir almalıyım diye düşünüyorum yoksa kıyamam ben ona belkide 1 hafta sonra başarılı olursak iyikide denemişim diyecegim.belkide aglattıgımla kalacagım .umarım işe yarar.
Çook geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden saklasın.
İnşallah rahat atlatırsınz
Hala bebek görmeye mi geliyorlar yoksa normalde de çok mu gelip giden olur böyle.Eğer bebek gormeye geliyorlarsa yeter ya bebek yasına girince dogum gunu partisi ver, hepsi aradan cıksın ne kaldı ki surda
Ya bizim de öyle, zaman geçiyor bebişler anneleriyle doğru düzgün bir kare fotoğrafları olmadan büyüyecekler(
benımde adam gıbı fotom yok hele ılk resımlere bakıorumda gobek sarkmıs toplanmamıs henuz...gozler uykusuzluktan ve aglamktan sısımısPerişan halde olsanız da fotoğraf çekin bence, hem ileride onlara bakarken ne perişan hale geldiğîmizi gösteririz bebîşlere. Ben kusmuklu pîjamalarımla dahi olsa her fırsatta foto çektiriyorum. Haftasonu da bu zamana kadar çekilenlerden seçip bastırdım, albüm yaptım. Çok güzel oldu:))
ay bızımkılerde bır alem once benım yanımda verıolardı ben kızıorum dıye odadan cıkınca tutusturuverıolar elıne bısıyler.bızı nasıl buyutmus bu kadın tursularla salatalıklarla heralde6.ay bitince yani 7.ayının içinde canım. Tabi ozamana kadar bekleyen olursa sabredip, biz şimdilik bekliyoruz ama annemgil falan sabırsızlanıyorlar
yok canım cok ıstıyor ama oturtmamaya calısıorum.bazen cok yorulunca kucakta hafıf oturtur gıbı tutuyrum.erkek bebekler nıye gec oturtuluyormus pipiylemi alakalı yıneErkek bebik anneleri
Ogluslarinizi oturtuyormusunuz? Nezaman oturtucaz? Oturmayi cok istiyor ve erkek bebeker daha gec oturtulur die soyleniyor
hem göze hem burna damlatılan benim bildiğim bir tek serum fizyolojik var onunda adı: "fiziolojik gifrer" markası onu gözüne damlatabilirsin temizlemek için yada bişey kaçtığında
peki hatunlar hangi mama sandalyesi ??
bende basladım. 4 ayını doldurdugu gunden beri yogurt ve elma suyu. ama cok uzadı bu alıstırma donemi menuye gecmem lazım gibi geldi benimde.ben başladım canım tam 4 aylıklardı kızları meyva suyu ile başladık armut ve elma
ya kizlar bebelere menu olustuyorum siz bir gunde neler veriyorsunuz ?
duyguşşşşşşşş bize de tahlilsiz santafer 8 damla verdi, ama 2-3 gündür vermiyorum yüzünde ve başında kızarıklıklar olunca ondan olabilir diye ara verdim, geçti de.. hergün vermiycem ben
ben tekrar sordum doktoruma saglık ocagından verdiler vereyim mi diye, hayır tahlil yapmadan vermeyecegiz, metabolizmaları alt ust oluyor sonra bebeklerin dedi.
Bu arada insallah önümüzdeki perşembe. sünnetimizi yaptırıyoruz. pazar ve pazartesi sabahı oğlumun benzinde pembe lekeler bulduk doktora gittik idrarında sorun var dedik hemen bildi pembe leke mi dedi evet dedik. bezleri saklamıştım onları gosterdim pipisinin ucu çok. dar idrar yaparken tahris olmus dedi. gercekten de darmıs. bunun boyle geriye donmesi gerekiyor dedi ama bizimki igne ucu kadardı donmuyordu gercekten. ayrıca tahlil ve kultur de yapıldı, cok sukur bir sey cıkmadı. sunnet kacinilmaz....
canım senin bebiş kaç aylıktı?
sana su fotoyla cevap vermek ıstıyorum tatlım
Eki Görüntüle 581061
sanırım sız 8.asamaya basarılı bır sekılde ulastınız tebrıkler oğluşa
Gece gece ne güldüm
Babası ve oglum rahat rahat yatıyor, ben kıyıda tek kolum ustunde belim acık, gogsum acık yorgan yetmeyen bi şekilde yatıyorum
Sabah gün içinden daha yorgun durumda kalkıyorum
Eşim koltuga gitsede biz oğlumla yatsak ne güzel olur oradaki gibi
maşallah oğlunaya sekerler gecmise bakamadim hic umarim hersey yolundadir
biz hala biraz hastayiz oksuruge vurdu artik
amaa bugun birseye cok sevindim sizle paylasiyim istedim
oglumun disi gorundu bugunn
ayy bir duygulandim bir duygulandim buyuyor sipalarimiz saka maka
sizlerde haberler nasil ?
Ben birde şunu begendim ikeadan vazgecersem bu olabilir Yada ikeayı alıp deneyip begenmezsem ikinci tercihim olur sanırım şimdilik bunlar var kafamda :)
Le Bebe Mama Sandalyesi - e-bebek.com
o önerilenlerdeki chicco içinde pahalı, cok yer kaplıyor ve tasınması zor yorumları var ama ondan memnun olanda çok ki banada pahalı geliyor acıkcası :)
Paylaşım sitesi oldugundan birininkini engelliyor
Burada biraz yorum var
Annelere Sor - anneysen.com Forum | Anneysen.com
Onun dısında bloglarda cok rastladım onerilen urunlerde
Birde buralarda kemer sorunundan bahsedilmiş ama artık kemerliymiş. İkea kemersiz olanlarada kemer vermiş basvurduklarında.
bende kararsızım hangi mama sandalyesini alıcam bilemedim. eşim iş yerinde araştırırken bi arkadaşı ben vereyim bizimki duruyo hiç kullanmadı zaten demiş. biz de ok dedik ama 15 gündür bi ses yok. bende chicco alıcam heralde.kızlar şu an ek gıda yiyorlar annemle teyzem biri tutup biri yediyor ancak
bütün gün yeme içme halindeyiz ; meyvası , çorbası , yoğurdu , muhallebisi .........çok zor oluyor
Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesi Zanzibar | Vimjo
mama sandalyesi aldım dün ama daha gelmedi 2 tane alacağız çok yer kaplayacak ama ne yapalım kızlar rahat etsin :)
ikeanın ki çok emniyetsiz geldi bebekler daha büyüyünce olabilir belki
geçmiş olsun ben de yarın yada ertesi gün yaptırcamSonunda 4. Ay asimizi vurdurduk. Simdi uyumak istemiyor kucakta durcakmis aglamalar falan asidan sanirim. Gec olduk asiyi geceye ates yapmaz umarim
sorma canım yaa, ne akılla kokulu yaparlar bezleri hiç anlamıyorum, neyse 30 küsür tane var bitiricez artık burnumuzu tıkayıp
sen huggiesten memnun değil misin? ay en iyisi yine premium care yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?