2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ek yük demek sorma bn kendime bazen yemek yapmıyorum ama o 3 öğün yicek

dr diyorki mama vermektense sütün yetmiyorsa ek gıda başla

Massimo Ricco Combo Salla bebek Yürüteçi GittiGidiyor'da 68843519 bundan aldık

sağol teyzoşu

Allah seni bildiği gibi yapsın ,o açıdan demedim kız Bize yeni alınmıycak zaten ya,kullanılmış ,kendi çocuklarından kalma,2 yaşına giricek nisan ayında,artık kullanmıyolar.

hııı tamam bencede boşa alınıyor kalıyor en bunuda kllansın verrim başkasına

Sling almıştım ,geçen hafta geldi , kullandık ve beklemediğim kadar memnun kaldık.Arabasında gezerken sıkılan Umay kucağımda slingle pek bi rahat etti,şaşırdım valla...Bel kısmı klipsli bağlanmıyor,takması çıkarması çok kolay,tavsiye ederim valla...

cnm benim kızımda 6 gune bir yapıyordu doktor yok okadarı normal değil dedi bi şurup verdii kızım onu içincee gaz cıkarıyor kaka yapıyor oyle rahatladıki.1 hafta kullandık normalde 1 aylık bi surup ama 1 haftada artık cocuk buyuk adamlar gibi gaz cıkarır olmuştu 1 ay oldu bırakalı şurubu.şimdi maaşallah hergun kaka yapıyor duzene girdi

kayısı hosafı için sutunusden bebişe geçiyor ve pıtır pıtır çıkartıyor aynı sorun bende vardı kayısı hoşafı içtiğim zamanlar hergun çıkıyordu bebişim deneyin

ah canim ya utandirdin beni
haa bir de mesela dun birsey yedirdiniz cok sevdi sipa
ertesi gun keyifle hazirliyorsun aman da bebem yesin diye
fakat sipa o gun sevmiyor ustune tukuruyor tabagi itiyor vs
oyle bir durumda da hazirladigin yemegi kafasindan asagi boca etmek geliyorr
çok tatlısın, beni doğru anlıyor ve olabildiğince samimisin ya, topice girer girmez gözüm seni arıyor.

Birsey olmaz canım osekilde gecikmelerde sadece diger ay ki aşıyı daha geç tarihe veriyorlar belli aralıklar ile olmalıymış. 5ayda da aşı olmadıgından dolayı aşı takviminizide etkilemez.
Aslında kendileri gün veriyor takip etmeleri gerek dogru durust ama işte oluyor boyle.Saglık ocagında 1yaş aşısı bekleyen kac kiişyi cevirmişlerdi bizim 2.ay aşımızda hemde kendi hatalarıydı ogün ki sorun.
Hele şimdi kışta sogukta cok sinir olunacak şey gercekten.

cnm bende fikrimi belirtmek isterim bu konuda.herkesin fikrine saygılıyım ama 6. ayda sonra ek gıdalara başlamak bence çok geç oluyo.bebegin gözü açılıyo ve yememeye başlıyo.bende başladım ek gıdalara ama özendigimden dolayı degilde agız tadı gelişsin ileride yiyen bi bebek olsun diye.inanki yemeyen bi bebekle ugraşmak ne gaz sorununa nede diş sorununa benziyo.benim ikinci kızım bu.ordan tecrübeliyim.doktorlar veya kitaplar ne derse desin pratikte herşey başka:))))

haklısın yemeyen bebek problem olur, şimdiden bile bazen emmese ya da az emse sıkıntı yapıyoruz ama burda özellikle vurgulamak istediğim daha 4. ay aşılarını yeni olduk çoğumuz, emiyor ya da mama alıyoruz, ve inan burda ne kadar ek gıda taraftarı gördüysem çevremde ve tıbbı bilgilerde özellikle ilk 6 ay sütün öneminden bahsediliyor.
doktor tavsiyesi olmadan yada cocugun kilosu yerindeyken şahsen biraz daha sabırlı davranılması gerektiğini düşünüyorum. keşke daha çok sütüm olsa aylarca sadece emzirsem.

poff gecen hafta hastaliklardan az sagabiidim sutum hemen azalmiss

ya ben de anlamıyorum canım bu sütü. sağıp veriyorum ben bu aralar, onu içiyor sonra 2 saat sonra acıktığında eğer sağamadıysam göğüslerim bildiğin yumuşak. bu aylar sütün azalışa geçtiği sabır sınayan aylar demek ki. ama yılmak yok sağmaya devam

Herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn...
Umay'ım artık 5 aylık
maşallah miniğe
bi bakıyım kızma güsel güsel kitaplar alıyım

Ates yapti asi. Soydum oglusu insallah gecer
geçmiş olsun canım, şimdi toparlandı mı bari, yarına bişi kalmaz işallah

bence güzel incelemişsin. bir de annen ilk başlarda aynı evde kalabilirse ne güzel olur 2 hafta falan. en iyi bebekten alırsın sonuçları, bakalım sen geldiğinde bebeğin mutlu mu, iyice alıştıktan sonra kadını görünce mutsuz oluyo mu, bunlar önemli bence. bi de eşi size gelmesin, onu da anlaşın sonra yakın diye zırt pırt gelmesin.

bence doktorlar herşeyi kitaplardan öğrendikleri zaman gerçek hayatla uyuşmuyor. nasıl her bebek aynı zamanda dönmüyorsa aynı zamanda dişi çıkmıyorsa aynı zamanda ek gıdaya da geçecek diye bir kural yok. benim oğlum 5 ayını doldurduğunda vermiştim, ama her şeyi incelerdi, hala da zor yer. bi komşumuz demişti ben 3 aydan sonra bütün yemeklerin tadına baktırdım diye, hem de hiç yemek problemi yaşamadım demişti. anneme sordum o da öyle yapmış bize, ve anneannem de öyle. bir keresinde de doktora gittiğimde sırada bekleyen bir teyze demişti kızı 8 ay anne sütü vermiş sadece, şimdi hiçbişi yediremiyoruz seçiyo hepsini dedi. o yüzden bebekten bebeğe değişir bence. benim kızım hazır ek gıdaya, habire yalanıyo, biz bişey yerken ortalığı yıkıyo bana da verin diye. onun için ben arada az az yalatıyorum, bazen 1-2 kaşık da yediriyorum. siz de çocuğunuz en iyi bilirsiniz, seçim sizin teyzoşlar
ay çok duygulandım ya, benim iki bebeğim de genel anesteziyel sezeryan olduğu için ikisini de göremedim, içimde ukte kalmış demek, çok duygulandım.

Rahmetli anneannem de 1,5 sene sadece anne sutu vermis bebelerine. Ama anlattigina gore saldir saldir sut akarmis goguslerinden. Eh eskiden hormon yok, stres yok hababam sut :) Basit ama mutlu hayatlar. İnternette bir doktor var Kadir sanirim ismi o da ek gidaya karsi verebilirseniz iki sene sadece anne sutu verin diyor. Ben yogurt veriyorum artik duzenli ve de ufak ifak sebze meyveleri tattiriyorum. k oglumda faydasini gordugunm icin yapiyorum bunu. Ayrica oglum da hazir kasikla beslenmeyi seviyor yerken bizi inceliyor ve istiyor ygimizden resmen... :) Herkesinbebeginin huyu farkli ve buna bagli olarak tabii tercihler de farkli olacak.Oyle ya da boyle saglikli olsunlar onemli olan bu :)

Cydkns;
Sagol canim yarina gecer die umut ediyorum hala ara ara artiyor isisi soyarak indiriyorum. Butun gun kucak ve memede durdu. Bi hayli yordu bu asi bizi. 6. Ay napcaz bakalim

merhaba hanımlar ek gıdadan bahsetmişsiniz bende bugün sütlü pirinçli mama aldım oğluma zaten 10 gündür biberon maması veriyorum günde 3 kez 90 cc olmak üzere ve öğlenleride 25 cc kadar elma suyu sıkıp içiriyorum.en azından akşamları veririm kuzuma.

Gaz çıkarmasında bı problem yok çok rahat çıkarıyor alttan büyük adam gibi valla :) ciside dolu dolu ama kaka yok maalesef cuma gunü aşıya gideceğiz doktora sorarım insallah nolacak böyle bakalım bir de diş çıkarırken akıttığı salyalar bebeğinizin cene altını yanaklarını falan tahris eden var mı? Çok kötü çenesi isilik gibi oldu akşamları kizariyor sabah kirmizilik yok kusmuktan olsa hep olurdu yeni çıktı salyasi çok fazla sadece bu siralar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…