canim bir de ek gida kesinlikle anneye ek yük demek
yani biraz once anlattiklarimin hepsini evde yapiyoruz az az yapiyoruz (tek ogunluk) taze olsun diye
ee tabii yine hepsini yapabilmek ve yedirebilmek vs vs nerdeyse butun gun mutfakta gecebilir hani
o yuzden mumkun oldugunca cok emzirmek hem anneye hem bebege en buyuk keyif ve konfor
aanaa ben de bugun bakiyordum yuruteclerimize ne aldin guzelim
guzel guzel yurusun prenses etrafi dagitmasinnn
Allah seni bildiği gibi yapsın ,o açıdan demedim kızBize yeni alınmıycak zaten ya,kullanılmış ,kendi çocuklarından kalma,2 yaşına giricek nisan ayında,artık kullanmıyolar.
Maşallah ya bu çok tatlı tipe saca falan bak biÇook talibi olur kızının babasının vay haline
Bu arada oğlumun kaka yapmayışının 12.gününe girdik, bu çocuk niye böyle ya bu kadarda beklenirmi bilmiyorum bugün fitil aldıracağım eşimesadece anne sütü alıyor diye doktor normal demişti ama bu da mı normal?
çok tatlısın, beni doğru anlıyor ve olabildiğince samimisin ya, topice girer girmez gözüm seni arıyor.
kuzuma tek baktığımdan çok sık takip edemiyorum fırsat buldukca yazıyorum..soran arkadaşlar vardı verem aşısını: Berayımın verem aşısı 2 kere kanadı banyodan sonra sanırım zedelendi dikkat ettim ama işte oldu kabuk bağlıyor 4.ay aşı için gittiğimde sorucam (soramadım) bi sıkıntı olmaz umarım...hıı bu arada ben dün gittim 4.ay aşıya aşı yok dediler gönderdiler var mı başına gelen??? ayyy nasıl sinirlendim hava buz aşı için çıkarıyorum dışarı git gel yazık kuzuma söylendim zamanı geçmiş oluyor bi sıkıntı olursa ne olacak falan filan bişey olmaz dediler siz ne dersiniz? arayıp sorup gitcekmişim cumaya kadar gelirmiş sağlık bakanlığından ötürüymüş aşı olmaması ne gıcık bir durum bi de öyle bişeyki dışarı çıkacağımız gün hava buz,yağışlı çıkmayınca normal bu ne terslik...ek gıdayı da sorucam ben epeydir mamayla besliyorum ve yemeklerden yalatıyorum o kadar bakalım ne diyecekler...
cnm bende fikrimi belirtmek isterim bu konuda.herkesin fikrine saygılıyım ama 6. ayda sonra ek gıdalara başlamak bence çok geç oluyo.bebegin gözü açılıyo ve yememeye başlıyo.bende başladım ek gıdalara ama özendigimden dolayı degilde agız tadı gelişsin ileride yiyen bi bebek olsun diye.inanki yemeyen bi bebekle ugraşmak ne gaz sorununa nede diş sorununa benziyo.benim ikinci kızım bu.ordan tecrübeliyim.doktorlar veya kitaplar ne derse desin pratikte herşey başka:))))şahsi fikrim:
ek gıda için acele etmeyelim. bi daha bu kadar yoğun anne sütü alamıcak yavrucaklar. 1-2 ay sonra yeni sindirim sistemleri başlayacak ve hayat boyu artık öyle devam edicek ama bugünlerin dönüşü yok. 100 gr az alsın zamanında alsın.
cnm bende fikrimi belirtmek isterim bu konuda.herkesin fikrine saygılıyım ama 6. ayda sonra ek gıdalara başlamak bence çok geç oluyo.bebegin gözü açılıyo ve yememeye başlıyo.bende başladım ek gıdalara ama özendigimden dolayı degilde agız tadı gelişsin ileride yiyen bi bebek olsun diye.inanki yemeyen bi bebekle ugraşmak ne gaz sorununa nede diş sorununa benziyo.benim ikinci kızım bu.ordan tecrübeliyim.doktorlar veya kitaplar ne derse desin pratikte herşey başka:))))
canım bizimkinede biraz ateş yapmıştı o aşılar soymakla iyi yapmışın bi de hiç fitil ya da şurubun yokmu?? anında düşürüyo ateşini bi de ağrısını hafifletyor
poff gecen hafta hastaliklardan az sagabiidim sutum hemen azalmiss
maşallah miniğeHerkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn...
Umay'ım artık 5 aylık
bi bakıyım kızma güsel güsel kitaplar alıyımHepsi burada da çok güzel kitap indirimleri var ve 30 lira ve üzeri kargo bedava. Kitap almak isteyenler varsa kaçırmasın bence :)
Çok güzeller ya 70 kuruşa falan birçok rengarenk minik masal kitabı var :)
Hepsiburada.com
geçmiş olsun canım, şimdi toparlandı mı bari, yarına bişi kalmaz işallahAtes yapti asi. Soydum oglusu insallah gecer
bence güzel incelemişsin. bir de annen ilk başlarda aynı evde kalabilirse ne güzel olur 2 hafta falan. en iyi bebekten alırsın sonuçları, bakalım sen geldiğinde bebeğin mutlu mu, iyice alıştıktan sonra kadını görünce mutsuz oluyo mu, bunlar önemli bence. bi de eşi size gelmesin, onu da anlaşın sonra yakın diye zırt pırt gelmesin.Kızlar dün bir sürü kişiyle bakıcılık içîn görüşme yaptım. Tanıdık kimseyi bulamadım, internetten bakıcı sitelerine ilan verdim ve başvuranlarla görüştüm. Bazılarını direk eledim zaten. İkî kişîyi beğendîm. Tecrübeleri var, konuşmaları düzgün, küçük çocukları yok, sigara içmiyorlar. Bir tanesinin evide bize bayağı yakın. Onun referansıyla da görüştüm, çok memnunum ama taşınacağımız için artık çalışamayacağız dedi. Aslında kafamdaki tüm özelliklere sahip kadın ama içim tam rahat olamıyor.. Kızımı bakıcıya bırakma fîkri zaten kötüneyseki annem var, o da hergün gelecek. Bu kadının evine gîdip evîni görmek, eşiyle de tanışmak istiyorum. Sabıka kaydı, ikemetgah da îsteyeceğim.. Sizin aklınuza gelen başka birşey var mı? Tanıdık değil sonuçta, internet başvurusuyla bulduğum için içim çok rahat değil.. Ama tanıdık da hiç yok malesef..
şahsi fikrim:
ek gıda için acele etmeyelim. bi daha bu kadar yoğun anne sütü alamıcak yavrucaklar. 1-2 ay sonra yeni sindirim sistemleri başlayacak ve hayat boyu artık öyle devam edicek ama bugünlerin dönüşü yok. 100 gr az alsın zamanında alsın.
doğru söylüyorsun, benimde kanaatım aynı şekilde yalnız insan heyecanlanıyor herkes bişeyler verdim yiyor dedikçe heves ediyorum valla, azcık daha sabretisn yavrum bakalım, zaten beni yeterince sömürüyor... :)
cnm bende fikrimi belirtmek isterim bu konuda.herkesin fikrine saygılıyım ama 6. ayda sonra ek gıdalara başlamak bence çok geç oluyo.bebegin gözü açılıyo ve yememeye başlıyo.bende başladım ek gıdalara ama özendigimden dolayı degilde agız tadı gelişsin ileride yiyen bi bebek olsun diye.inanki yemeyen bi bebekle ugraşmak ne gaz sorununa nede diş sorununa benziyo.benim ikinci kızım bu.ordan tecrübeliyim.doktorlar veya kitaplar ne derse desin pratikte herşey başka:))))
haklısın yemeyen bebek problem olur, şimdiden bile bazen emmese ya da az emse sıkıntı yapıyoruz ama burda özellikle vurgulamak istediğim daha 4. ay aşılarını yeni olduk çoğumuz, emiyor ya da mama alıyoruz, ve inan burda ne kadar ek gıda taraftarı gördüysem çevremde ve tıbbı bilgilerde özellikle ilk 6 ay sütün öneminden bahsediliyor.
doktor tavsiyesi olmadan yada cocugun kilosu yerindeyken şahsen biraz daha sabırlı davranılması gerektiğini düşünüyorum. keşke daha çok sütüm olsa aylarca sadece emzirsem.
ay çok duygulandım ya, benim iki bebeğim de genel anesteziyel sezeryan olduğu için ikisini de göremedim, içimde ukte kalmış demek, çok duygulandım.“Her yenidoğan doğumdan hemen sonra annesinin karnı üzerine bırakıldığından annesinin memesini bulmak için emekleme ve ilk kez ne zaman emeceğine karar verme yeteneğine sahiptir”
çok duygulandım izlerken,doğum anım aklıma geldi
The Breast Crawl - YouTube
Cydkns;
Sagol canim yarina gecer die umut ediyorum hala ara ara artiyor isisi soyarak indiriyorum. Butun gun kucak ve memede durdu. Bi hayli yordu bu asi bizi. 6. Ay napcaz bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?