2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Muffincim ferber yöntemi Nsl gidiyor

sayfaları yeni bitirdim canım.valla dün gece 3 te ferber filan dinlemedi kızım huysuzluk yaptı gerildik.en son babası salona götürdü oyun halısına koydu sallayıp uyuttu.sabah yarım saate bir uyanmış ben duymamışım yorgunluktan eşim bakmış.bugün 1 kez denedim ama iyice yordum bir de 3-4 saat uyumadı ferberı denedik çıldırdı.4 saat sonra açtım elektrik süpürgesini transa geçip uyudu.bakalım nolucak sonumuz.bazen ferber bazen ayakta sallama ...arasını bulsak da alışsa

Annemin tansîyonu var canım bebekle yanlız kalmasın çok yorulmasın diye tutuyorum.. Bakıcı dediğim yardımcı zaten, konuştuğum herkes hem bebek bakımına hem de tüm ev işlerine yardım edecek gibi. Annem gelecek hep ama hasta filan olursa mecbur bakıcıyla yanlız kalacak kızım.

bu arada kızım meme emerken yakamı sıkı sıkı tutuyor daha iyi tanıyor bizi evden biri olmadığı zaman onun kucağında yuzume bakarak iç çekiyor dudk bukuyor

Benimki uyuyor ama 4-5 kere acayip sesler çıkardı hemen koşuyorum ki uyanmasın diye bakıyorum uyuyor, ya ben kafayı yiyorum ya da bu cocuk uykusunda konuşuyor :))

banada oluyor onlar bu ara değişik sesler çıkartıyor zaten teknolojik aletlerede merak sardık

Karni sert değil canım zaten masajda yapıyorum huzursuzluk yasamıyor gayet rahat ama niye böyle oluyor anlamıyorum çenesini dert edindim suan su cuma gelse de doktora gitsek hemen

çenesi kırmızı mı? benim kız da geçen hafta salyadan kıpkırmızı gezdi, yeni geçti. uyumadan önce -eliyle ağzına götürmesin diye- azcık bepanten krem sürdüm, 3-4 kez filan, geçti. arko krem işe yaramamıştı ama. asitli galiba tükürüğü ondan oluyo.

Ay evet akşamları özellikle kipkirmizi oluyor enseye doğru uzuyor biraz geçsin artık ya opemiyorum bile belki opmekten olmuştur diye internette okudum dış salgısı asitli olurmuş ama silsemde fayda etmiyor

Ay evet akşamları özellikle kipkirmizi oluyor enseye doğru uzuyor biraz geçsin artık ya opemiyorum bile belki opmekten olmuştur diye internette okudum dış salgısı asitli olurmuş ama silsemde fayda etmiyor

ay ciğer gibiydi benim kız da. ama ben hiç öpmem yanaklarını, anca hafif yandan gıdıyı biraz öper gibi yaparım. ona rağmen olduğuna göre kesin salyadan. krem sürmek istemiyosan kuru tut, ama böyle silmeden, pıt pıt üstüne bastırıp al tükürüğünü. silince daha da kızarıyo. geçmiş olsun

Bu dönemlerde salyaları çenede kızarıklık yapabiliyormuş. Çenesine biraz vazelin sürebilirsin annesi. Bebek dergisinde okumuştum.

Son düzenleme:

sağol canım yaa rahatladım biraz aman bişey olmasında ..şimdi hava dahada soğudu nasıl çıkarıcam derdindeyim..haftasonu arabayla evden ev gezmesine gittik burnumuzdan geldi sabah 4 e kadar uyumadı ağla ağla ne yiyor ne uyuyor nazar mı gaz mı kafayı yedik en son 4 te yüzüstü büyük mindere yatırdım yarım saat ovaladım gazmış derdi yavrumun öyle uyudu uykusunda yedirebildim çok sıkıntılıydı şimdide haliyle aynı şeyler olur korkusu oldu bende..

evet nihayet uykuya daldı. Bu yorgunlukla umarım sabaha kadar uyur. Gündüzleri 1 saat bile uyvumuyor bu çocuk nasıl dayanıyor bılmiyorum. İyi geceler güzel anne ve bebişlerimize

Anladım tatlım tecrübe ettikten sonra deyayları bana özelden kısa özet geçebilir misin? Benimde kısmetse yakında ihtiyacım olarak buarada istanbuldaysan snde firma adıda verirsen sevinirim

Normalde kalın giydirmedim hiç ama 1-2seferdir bende arabaya gecerken kalın giydiriyorum arabanın içi ısındıktan sonra gerekir ise yavas yavas azaltıyorum. Ne kadar iyi desende soguk oluyor artık. Birde şapkada aldım mutlaka şapka geciriyorum kafasına o geçişlerde, üşüyüp kulagı sancırsa garibin derdinide anlayamam birturlu diye korkuyorum. Evde bulundugmuz oda daha sıcak kolidoor falan cok sıcak değil, gün içinde oyle diğer odalara geçişler sık olursa ogun bile gazdan huzursuz oluyor. Diğer gunler pek sorun yok kendi beceriyor artık.

Bir hayırlısıyla bu kışı atlatsak

Demir ilacından canım. İlacı kes ve takip et istersen.
Bana saglık ocagındaki hemşire artık herkese vermiyoruz, hastanede kan tahlili yaptır gerekir ise kullanırsın yan etkisi fazla demişti.
Bazılarınada direkt vermiş saglık ocakları :44:

canım havuç suyu çok gaz yapıyor mahvoldu benim kızım içince ki herşeyi yer hiç problem yaşamaz ben çorbasının içersinde veriyorum her gün çorba içtiğinden havucunu da almış oluyorlar

ya kizlar bebelere menu olustuyorum siz bir gunde neler veriyorsunuz ?

benim de günlük menüm var
sabah uyanınca aptamil
11 de meyva püresi elma veya armut
öğle yemeği çorba
akşamüstü yoğurt
akşam muhallebi aptamil muzlu pirinçliyi sevmediler ...aptamil tahıllı veya bebelac sütlü pirinçli veriyorum
uyurken aptamil
gece uyanırlarsa yine aptamil alıyorlar

dün aptamil 2 verdim ilk defa uyurlarken ama çok gaz yaptı rahatsız oldular
yoğurt 2 gün yediler sadece yiyorlar ama ev yoğurdu yok şu an evde
menümüzü doktorumuz oluşturdu yemedikleri zaman zorlamayıp yine aptamil veriyorum
zaten bu menüye göre günlük 500 ml bebek sütü almıyorlar en fazla 400 ml , doktorumuzda 500 ml almalılar demedi ama her yerde 6. aydan sonra ek gıdaların yanında 500 ml bebek sütü olması lazım yazıyor ...bilemedim

ben 40 günlükken ayırdım kızları artık kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar onlarda ben de memnunum iki tane olunca çok mıkırdıyorlardı geceleri uyuyacaklar mı uyanacaklar mı derken gece uyku uyumuyordum yatakodamda yatarlarken

ama beraber uyumaya korkuyorum dediğin gibi oysa hiç döknmem yatakta ama ya bir şey yaparsam dönüp diye beraber yatamıyorum kızlarla

şebeğe bak sen yaaa,yerim senin tokanı...erken değil mi ya yürüteç işleri için,doktorla konuştun mu?

benim doktorum yürüteç almayın daha erken dedi canım eğer yürümek için ayak altları uyarılırsa oturmaz dedi önce otursun sonra yürüsün dedi ama yine sen daha iyi bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…