2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağınca rahatlığa alışıyor, biberondan kolay geliyor hemde fazla ama memeden zahmetli geliyor ondan olabilir.

sırf bırakmasın diye 1 nolu uca geri döndüm canım ama onda da en fazla 60 içer ittirir sonra şarkı markıyla anca devamını getiriyor. geçen ay 700 gr aldı bu ay daha az alacak diye korkuyorum. 12 gün önce 7200 dü. iştahsız mı, şımarık mı, sütün tadı mı garip yoksa dediğin gibi biberona mı alışmaya başladı bilmiyorum ama bildim bileli öyle uzun emmez hanfendi. en fazla 10 dk...

bu kız ben sağmaya başladıktan beridir memeyi beğenmemeye başladı galiba emse de 2 dk emiyor ağlıyor çekiyor. zahmetli olmasa hep sağıp vericem artık yoruldum valla bu tavrından.

canım benim kızlarım küçüktü çekemiyorlar diye hep sağıp veriyordum beni emmediler sonra çok ağladılar ben de onları üzeceğime kendimi üzerim diye gece gündüz demeden 3 saatte bir sağıp öyle verdim çok zahmetli dediğin gibi emzirmenin rahatlığı yok

şimdi ipek hanım biberonu bile çekmeye üşeniyor :)

hep sağıp versem sütüm kesilir mi canım ?:44:

canım kilo alması güzelse mesele yok bence 5. aydan sonra zaten ayda 500 gr almaları yeterli
ece mesela ipekten 1.5 kat fazla içiyor yiyor ama sonra fazlasını çıkarıyor ipeğim de ne kadar az da yese kusmuyor ama 5 aydır hep aynı kiloyu alıyorlar neredeyse

hep 3 saatte bir sağsan çok azalmaz bence

benim elim iltihap olmuştu hamilelikte doğumdan sonra da elim sudan çıkmayınca arttı davul gibi oldu
3 kere 10 gün antibiyotik kullandım

hap kullanırken de günde iki kere sağıp attım kızlara vermedim seyrekleşince bi de üstüne grip olunca bitti sütüm

ama hiç bi zaman çok olmamıştı zaten mama takviyesi vardı doğduklarından beri ikisine de yetmiyordu sütüm

aranızda mutlaka mama içiren vardır arkadaşlar kızım biberonu tuttu tutmasınadaa kaşıkla 100cc içemeyen cocuuk biberonla 100 cc yi begenmiyor az geliyormuş doktorum yetişemezsen mama takviyesi yap dedi mama adıda verdidee iyi bişemi bu bilmiyorum hiç başlamak istemiyordumda biraz b,lgi verirmisiniz mama hakkında

gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
ben de yeni grip atlattım, sütü azaltıyor mu demek grip:44:

mamalar artık anne sütüne eş canım mama yese bile anne sütü içiyordu benim kızlarım bebeğin ne kadar yemek isterse o kadar vermek gerek
bizim evde 8 kişi hasta oldu yataklara düştü kızlarıma hiç bir şey olmadı nazar değmesin
ben aptamil kullanıyorum değiştirmeyi de düşünmüyorum bazı bebekleri kabız yapıyormuş ama yapmadı benim kızlarımı

ben yumurta veriyorum , mercimek corbasi veriyorum , sonra tarhana corbasi veriyorum , muza bayiliyorlar zaten haa mandalinayi da seviyoruzz
canım brokoli, lahanagiller, yumurta , mercimek, tarhana, muz ve turunçgiller için erken dedi benim doktorum

kesilmez kesilmez ben de dogumdan beri sagip veriyorum
ama sebatla 3 saatte bir sagdim gelse de gelmese de en az 30 dk

biz hipp kullaniyoruz canim cok da memnunuz
ictigi kadar ver ufakliga

biz hipp kullaniyoruz canim cok da memnunuz
ictigi kadar ver ufakliga

ohh ne guzel herseye anında cevap bulabiliyorum teşekkurler yaaa doktorum similac ver demişti dolaptaki sutlerimi bitireyiim başlayayım ac kalmasın kuzum

gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
ben de yeni grip atlattım, sütü azaltıyor mu demek grip:44:

benimki zaten günde iki kez sağınca azalıyordu tekrar sağma sayısını arttırıp tam çoğaltıyordum tekrar antibiyotik kullanmam gerekiyordu grip de azalttı ama belki seninkini azaltmaz zaten benim sütüm günde 300 ml falan çıkıyordu toplasan....... o da kime yetecek

nerdeyse 3 aydı sağarak veriyorum kzım emmeyi bıraktı mecburen sağmaya başladım. Daha hiç mama vermedim sütüm de düzenli sağdığım için azalmadı... Mutlaka en gç üç saattte bir sağıyorum ama ben... Zahmetli ama ne yapalım anne sütü alsında ben bir yıl sağmaya razıyım :)

senin de 8 ağustos doğumlu değil mi kızın? diğer topicten hatırlıyorum ayrıca, tekrar merhaba
her sağışta kaç cc çıkıyor ve bir öğün kaç cc içiyorsun kızına? ve ayrıca kaç saatte bir? ay çok soru sordum

evet 8 ağustos doğumlu benim bıdık... Evet ankara topiğindeydik sanırım birlikte :) ya ben üç saatte bir sağıyorum bazen 90 bazen 120 çıkıyor değişiyor yani.. Benim kızım biraz iştahsız üç saatte bir 100 cc içiyor ama bu iyi hali :):) bazen 5-6 saat hiç içmediği oluyor. Başlarda takıyor ve üzülüyodum ama artık takmıyorum.. Bebeğimin bünyesi bu...eminim bu topikteki en zayıf benim bebişim ama çok şükür motor gelişimi iyi boyu da iyi.. Onun için ne zaman ne kadar içti çok takılmıyorum...doktorumuzda alt sınırda değil meraklanma diyor :)

maşallah o zaman Ela'ya.

ben de sağma işini kesip ne kadar emerse emsin moduna mı geçeyim, yoksa düzenli sağıp mı vereyim? kafam karıştı ya. :44:

Kesinlikle calissam kizimla kaliteli zamn harcararim bakicimizada guveniiyorum ama zaten ben 3gun yuksek lisans derslerine gidiyorm ama gun ici surekli geliyodum işte 3gun olursa toplmda 6 gun

Ben maddi olarak çalışmak zorunda değilim canım. 3 ay ücretsiz aldım, 6 aylık oluncaya kadar bakmak îçin. İlk 6 ay doya doya emsin kızım diye. Benim işim eve bayağı uzak çünkü gün içinde gelmem imkansız. Belki 6 aylık oluncaya kadar almayı düşünebîlirsin. Ama bence de çalışınca daha çok kendimize güveneceğîz ve kaliteli zaman geçirebileceğiz.

Oğlum ömrünün ilk karını gördü
Pencereden baktık tabi sadece

Benimkî de gördü tabi İstanbul'da çok ilgisini çekti, emerken bîle kafayı kaldırıp camdan bakmaya çalıştı. Biz montumuzu giyip bahçeye de çıktık karda resim çektik. Ama annem biraz teknoloji özürlü:)) sadece Ela ve beni çekmiş, karlar görünmüyor. Neyse kî ben de onları çekmiştim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…