buu saglık ocaklarının hiçbişeyine inanmıyorumkızıma 6-9 aylık tulumlar anca oluyor.dun 74 cmlik tulum aldım tam geldi anneme boyu 64 cm demişler kiloda az almış 400gr 7.040 kg olmuş demişler perşembe gunu kendi doktorumda randevum var bakalım gercek ne?bi damla vermişler annem tam bilmiyor kilosu kadar damlatılacakmış doktora danışayimmi yoksa herkes kullanıyormu?yogurt çalıp yedirin elma rendeleyip yedirin demişler varmı bunları yapan ?
Bende olmadım daha hiç 1yılı gecti artık son adetimiz kasımdıhala adet olmadım:44:
Maşallah kızınabuu saglık ocaklarının hiçbişeyine inanmıyorumkızıma 6-9 aylık tulumlar anca oluyor.dun 74 cmlik tulum aldım tam geldi anneme boyu 64 cm demişler kiloda az almış 400gr 7.040 kg olmuş demişler perşembe gunu kendi doktorumda randevum var bakalım gercek ne?bi damla vermişler annem tam bilmiyor kilosu kadar damlatılacakmış doktora danışayimmi yoksa herkes kullanıyormu?yogurt çalıp yedirin elma rendeleyip yedirin demişler varmı bunları yapan ?
yok bu dedigim olculer o gun ek gida yemiyorlarsa yoksa gun icinde toplam 100 u zor iciyorlar
oy masallah
ya ben de olmadim olunca sasiricam artik
Bende olmadım daha hiç 1yılı gecti artık son adetimiz kasımdı
Maşallah kızına
Doktorunu baz al bencede, saglıklı olcmuyor bizimkilerde saglık ocagında. Ek gıdayı genelde saglık ocakları önermiyor ama sizinkiler az kilo almış gibi gorup önerdi galiba ki oşekilde alsa bile kilosu guzel bebeginin. Kilosu guzel bebeklerin kilo alımı yavaslıyor normal olarak. Damlayıda biz hiç almadık saglık ocagı vermedi, 5.ayda doktora soracaz bizde.
masallah prensese
canim verdikleri damla demir ilaci
bizde rahatsizlik yapti biraktik bazi arkadaslara birsey yapmadi onlar kullaniyorlar
elmali yogurdu ya da muzlu yogurdu falan biz 1 aya yakindir yiyoruz
canım emzirirken 8 aya kadar adet olmayabiliyormuşsun ben 4 kere oldum , yeni adet görüyormuşum gibi her yere bulaştı çok kötü hissettim kendimi
heralde yoğun oluyor uzun zamandan sonra olunca
benim kızlarımda çok az mama içiyorlar ama kilo almaları normal dedi doktor ben de çok zorlamıyorum
ek gıdaları daha bir iştahla yiyorlar sanki :)
ipek 63 cm 6300gr
ece 63.5 cm 7000 gr
yoğurdu kutu sutlerdenmi yapıyorsun yoksa koy sutu alıp evdemi kaynatıyorsun?
En az 9ayın birikmişliği var normalAnnem hep uzun sure adet olmamış 1yıl kadar bende pek yakınlarda hissetmiyorum henuz hayırlısı :)
Adet olurken süt azalıyor diyorlar birde sen emzirirken adet oldugunda farkettin mi boyle birsey canım?
ben farketmedim canım ama o dönem azalsa bile bitince artıyordur. Sonuçta 2.5 -3 yaşına kadar emziren anneler var ............azalıp da bitmiyordur
anasının kızı desenenormalde fasulye patates püresi verdim diğerilerini verdim çok sevdi güzelcede yedi ama bu kötüydü brokoliyi vende sevmem zaten
aynısını bana dediler. kilosuna göre verilen de demir, 7 kiloysa 7, 8 kiloysa 8 damla verilecek dedi. ama ben pekmez vericem, kan testi yaptırmadan demir vermem kızıma. yoğurtla elmayı ve havucu bize de söylediler, ben zaten veriyodum tadına baksın diye. pekmezi de yoğurtla veriyim tadı azalsınbuu saglık ocaklarının hiçbişeyine inanmıyorumkızıma 6-9 aylık tulumlar anca oluyor.dun 74 cmlik tulum aldım tam geldi anneme boyu 64 cm demişler kiloda az almış 400gr 7.040 kg olmuş demişler perşembe gunu kendi doktorumda randevum var bakalım gercek ne?bi damla vermişler annem tam bilmiyor kilosu kadar damlatılacakmış doktora danışayimmi yoksa herkes kullanıyormu?yogurt çalıp yedirin elma rendeleyip yedirin demişler varmı bunları yapan ?
Bende 2 saat arayla 100 cc veriyom bi anne sutu bi mamaGun ici 900 den fazka vermeye calisiyom ama bebeigim zayifya bu arada kızlar kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz mamayı bebikolara...
Saol tatlım benim burada yazdıklarımı okuduysan bu grubun herhalde en pimpirikli annesiyim :) konuyu örnekliyimcnm soylememe gerek yok biliyorum ama yinede yazayimaman diyim doktora danışmadan bebişe kullanma ben doktor kontrolunde kullandım annelik boyle bişe ya karşındakinin yapmicagını biliyorsunda yinede uyarmadan edemiyorsun annem bigun bogazlicak işe giderken bin tane sey soyluyorum biliyoruum kızım seni kim buyuttu diyordaa olmuyor susamıyorum şurubun adı debridat
Saol tatlım benim burada yazdıklarımı okuduysan bu grubun herhalde en pimpirikli annesiyim :) konuyu örnekliyimaile hekimliğine hiç gitmiyoruz onlar tel açıp soruyorlar oğlanın durumunu, oğlumun bir sürekli kontrollerini yapan şifa'da bir doktoru var birde iki ayda bir gittiğimiz profesörü var, sen düşün pimpiriği :) hayatta doktoruna sormadan vermem ama bazen dr'larında aklına bazı şeyler gelmiyebiliyor biz sorunca olabilir diyorlar, ben perhizdeyim dr'u aramak için Alp paşanın kakasını yapmasını bekliyorum 4. gündeyiz yine ve yine yüzümüzde hafif kırmızılıklar var perhizin sonucunu konuşucaz o arada bunu da sorarım bu annelik işi çok zormuş yaf herkes ek gıda fln konuşuyor biz daha kaka yapamamasını çözemedik zaten perhizden sanırım sütüm azaldı. (Bu arada tahin helvası yerdim her sabah 2 parmak kalınlığında ve ne süt artırıcı kullanırdım ne bişey sütü az olan annelere tahin helvasını tavsiye ederim.) Oğlumda ne uyku düzeni kaldı ne bişey, yaptığım herşey çöpemi gitti yoksa geçicimi onuda bilmiyorum. Sallanmayı falan bırakmışken bu hafta ne emdi ne uyudu doğru düzgün emsin yeterki diye ayakta gezerek emziriyorum yoksa neredeyse 5-6 saatte bir emecek ondada 2 çekiyor ıkınıp ağlıyor mecbur gezerek emzirriyorum bir sürü uyku düzeni tavsiyeleri yazdım burda ama artık biz sallanan koltukta sallana sallana bir hal oluyoruz tam uyuyor ıkınıp uyanıyor haydi ben alıyorum çocuğu bazen koynumda yatırıyorum, ( bu araada uykunuz ağır değilse korkulcqk bişey yok benişlerde anne kokusuyla huzur buluyor böyle) ben yattığım gibi kalkarımda babamız çok döner o yüzden biz diğer odada uyuruz oğlumla, ozaman uyuyor hem sallamamada gerek kalmıyor, 2-3 saat sonra yerine yatırır bende yatağıma öyle gider oldum başkası mümkün değil kaka sıkıntısı varken oyüzdende her kakayla ilgili olan şeyi okuyup dr 'umuza sorar olduk bir dokun bin ah işit oldu biraz :) bu arada kabız değiliz ama sıkıntımızın kaynağını henüz bulamadık
Canım bizimkide 13. Gunünde kaka yaptı bı şurup yazdı bugün bir hafta geçerse içirin yapsin dedi ama kayısı suyu içireceğim ben biraz belki düzene girer yapınca katı değil kivamli çok normal bı kaka ama niye geç yapıyor bilmiyorum.
Saglık ocağından geldik bizde 8300 olmusuz boyda 69 cm ek gıda hiç önermedi gerçi pekte konuşmadı doktor sinir oluyorum bu saglık ocaklarina ya da bana hep ilgisizleri mi denk geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?