2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım hepimizin bebişleri bu arada cıldırmıs durumda sadecee senin değil ustelik bu acıkgozluler işine gelen bir huya aniden alısıyorlar cin gibiler vallahi

Butun gun kolarimda hani biryeri agiriyo sandim ilk baslarda oyuzden bir Iki gun oyle gecti ama yataga koydugum gibi kriz geciriyo y'a sanki isgence yapiyorum gibi ve gozelrinden yas geliyo aglaya aglaya tabi disleride cok kasiniyo vallah artik nasil olucak bilmiyorum Allahtan gece uykusu var tabi oglan uyumadigi icin saat 5ten sonra uyuyo!

ya bizim evin sıcaklığı iyi heryer sıcak ama yinede 2 kat giydiriyorum artık ,dışarı çıkarkende ağzını dahil sarıyorum. sırtında göğsünde mendilsiz tutmuyorum terleyince değiştiriyorum. o gün gezmede bahtsızlık oldu işte biri demişti ''yel alır bebekler'' diye çok doğruymuş.herşeyi tamamsa huzursuzsa yüzüstü yatırıp masaj yapıyorum pırt pırt o da olmadı gece yatarken zinco veriyorum yoksa gece huzursuz kış bit yaz gel dışarılara rahat rahat çıkalım yaaa...

canım ben 3-4 gün de bir yıkıyorum soğukta olsa ufoyuda açıp hemen bıcı bıcı..yazık yavrulara terliyorlar,boğazının altı pislik doluyor,bezleniyorlar bi de..tv 'de geçen haberlerde gördüm bebeklerinizi yıkayın soğuk diye yıkamıyorlar yanlış yapıyorlar,dışarı çıkarın oksijen almalı,evinizi havalandırın (ben beray'ı farklı odaya götürüp sırayla odaları havalandırıyorum hava sıcaklığına göre uzun yada kısa tutuyorum pencereyi) ama dikkati elden bırakmayalım hemen gaz da oluyorlar ayarlamak lazım yanii...

ya bu arada kızlar kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz mamayı bebikolara...

benim sütüm yok canım sadece mamayla besliyorum 3-4 saat arayla 130cc ile 150cc arası değişiyor günü gününü tutmuyor daha az da olabilyor yarım bırakırsa 15-20 dk ovalayıp gazını çıkarıp veriyorum öyle içiyor ben galip geliyorum :=) tabii her mama öncesi su da veriyorum tokken almıyor suyu...

yok canım ben değilim :) senin polis olmak istediğini biliyorum :) biz senle istanbulda aynı okulda hamileyken sınava girdik sen sosyoloji okuyordun sanırım ben ilahiyat, bitsin artık sınavlar çok sıkıyor...

karakız'la sen okuyormuşsunuz canım bende bu sene başladım işletme'ye benim ocak 5-6 üni.de ilk sınav deneyimim olacak yavaştan çalışıyorum... sınavı sorucam yanlış doğruyu götürüyormu? kaç soru oluyor bir dersten? 6 a 6 b diye bişey yazmışsınız içeriği nedir? yardımcı olurmusunuz hiç bilmemekten iyidir hazırlıklı olayım :=) ygs,kpss,aöl,sınav sınav sınav bıktım ama daha yeni başlıyorum buna nasıl olacak bakalım inşallah hepimiz sorunsuz sıkıntısız geçeriz bütün derslerimizi...

kız dilini ısır benim kızda oyleydi bak şimdi gece 2 lere kadar ayaktayız gunbe gun huyları değişiyor ne yapalım mecburen atlatacaz bu gunleri

bu aralar kızımın urnu tıkalı o yuzden 4 gun oldu yıkmadım ondan once 2 gunde bir yıkıyordum biirde vucuduna bebek yağı yuzunede bebek sutu ıle masaj yapıyorum rahatlıor

ben de haftada 2 kez yıkıyorum. bu arada 4 ay aşısından sonra yıkama filan demediler ama 2 gün oldu yıkanma zamanı geçiyo yıkasam olur mu ..

ben de haftada 2 kez yıkıyorum. bu arada 4 ay aşısından sonra yıkama filan demediler ama 2 gün oldu yıkanma zamanı geçiyo yıkasam olur mu ..

biz daha 4. ay aşımızı olmadık ama aşıdan sonra 4. gun banyo yaptır 2. aşımız olduğumuzda oyle dedi hemşiremiz sende oyle yap 4. gun yaptır banyonu

birde 2. ay assında verem asısı var diye belkide banyo yaptırma dedi 3 gun su değmeyecek denildi 4. aydada banyo yaptırmaak varmı yok mu bilemiyorum bekle yinede

ama ebe calpol alın deyince ben evde 2.aydan kalma vardı sadece 1 kaşık içirip onu attık bununda sonu öyle olucak dedim evet ya atılıyo niye bu ilaca böyle 1 ay kullanım getirdiler anlamadım dedi. yeni gelmiş galiba bilemiyorum zaten ucuz ben attım yenisini aldım apartmanda 2 yaşında çocuğu olan komşum var onada dedim ateş filan olursa alma şurup ben yeni açtım benden iste diye .. 1 ay dolsun atcam onu da...

Kızlar sımdı gogsumu emmeyen kızıma sagdım 30cc cıktı oysa 2 tabak ksır yemıstım artmamıs yarın mutlaka bozaa alıcam 6 ay emseler barı gunde kac bardak ıcmelıyım kzlarrr

yanlış dogruyu götürmüyor canım boş bırakma 6 da bir ihtimal tutsun diye :)) bizin sorular 20-25 arasi diğer bölümler ne durumda bilmiyorum siz sabahtan sınava giriyorsunuz biz 2. Siniflar öğleden sonra Allah yardımcımız olsun hiç çalışmadım ama kilometrelerce yol gideceğiz küçücük bebekle aklıma gelince vicdanım sızlıyor havalar çok kötü olursa gitmem belki sınava

canım aglamıyor ama mama bittikten sonra bıberonu agzından çıkarmak istemıyor çekmeye devam ediyor bağırarak ağlıyor

doktorumuzun bize dedigi her 3 saatte bir atıyorum 60cc bitiriyorsa 90cc ver böyle böyle arttır yiyebildigin yesin demişti bende öyle yapıyorum doymadıgı için aglıyodur

Bozayi bir deniyim canim 5,5aydir anne sutu aliyorlar ama ne kadar uzun o kadar iyi diye dusunuyorum..
Tullcum eger mama bittikten sonra agliyorsa biraz arttir mamayi. Dr a da cok kilak asma hepimiz minmumu tutturunca aman birseye gerek yok diyorlar
4.ay asilarindan sonra istediginiz an yikayabilirsiniz. Ben asi gunu yikamistim.
Bu bebeler dis cikarana kadar biz catlamazsak iyi. Kizimin aglamaktan sesi kisildi

Sünnetimizi hayırlayan herkese iyi dilekleri için teşekkürler..
kesinlikle önce süt sonra mama. mamayı da içmek istediği kadar. çünkü sütün az olduğu için yetmediği için mama veriyorsun. çocuğun ihtiyacı 100 ise senden 30 çıkıyorsa. mamayı da 50 veriyorsan sonra ne ile doyacak. bana bunu doktorumuz söylediğinde bebeğim 1 aylıktı. hep emmek istediği için açlık tokluk ayırmadığı için o zaman uygulamamıştım ama şimdilerde yetmediyse hemmenn biraz daha veriyorum. bazen gün içindeki süte bağlı olarak bazı öğunlerde azıcık mamayı da yiyemediği oluyor. öncesinde süt bitene kadar emdiği için içim rahat.

Canım bana hiç düşmez bunları söylemek ama, herşey bu kadar zorlaşmışken risk almayıp geri çekme yönteminin bir korunma yöntemi olmadığını göz önünde bulundurarak gerçek bir korunma yöntemi düşünseniz eşinle..

Son düzenleme:

ayy bende bıktım bendeeee yok yanlış doğruyu götürmüyor mesela sallıyrosun demi 6 a 6 b 6 c 6 d 6e olsun say kesin tutuyor zaten 30 la bile geçiyorsun .. geçmiş dönem soruları vardı gys onaları çalışsan ezberlesen 90 garnatiydi neyse artık geçmiş amin inşallah geçeriz

ben hem 2 yim hem 3 üm 1 ders için yada 2 ders için sabahın köründe gitcem öğleden sonra birdaha gircem . sabah 10 dkkada biter eve giderim gelirim
ben annemgilin orayı arabaları var diye yazdım Allah tan yoksa geçen istanbulda 26 durak gaziosmanpaşaya gittiğimi hatırlıyorum zeytinburnundan

aa bence git salla çık en azından 30 la bile geçiliyor

birde 2. ay assında verem asısı var diye belkide banyo yaptırma dedi 3 gun su değmeyecek denildi 4. aydada banyo yaptırmaak varmı yok mu bilemiyorum bekle yinede

Canim düşündüğün gibi veremde banyo yasak 3 gun..4.ay aşısında ertesi gun yıka dedi ebemiz ilk gun bacağı ağrır bugun dinlensin bebisi banyoyla yorma ertesi gun yıka dedi verem aşısı yerinide bir yasına kadar ovalamadan çok hafifçe yıka demişti..

bozada içki var dedler şu var bu var dediler içemiyorum

Yok kiz ne içkisi maya var Mısır yada buğday var mayalanip eksimesi sağlanıyor.. Oda tadi benziyor diye demislerdir..
Aklınızda olsun hanımlar kavrulmuş sarı leblebide acaaaaayip sut yapıyor ozellikle boza ile sarı leblebi yenir kavrulmusunu yerseniz sütten geçilmez:)) boza gunde bir bardak yeterli olur zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…