canım hepimizin bebişleri bu arada cıldırmıs durumda sadecee senin değil ustelik bu acıkgozluler işine gelen bir huya aniden alısıyorlar cin gibiler vallahi
Benim oglumdan büyük
Bizede saglık ocagından çok iyi anne sutune devam diyorlar.
700 gram aldı bu ay 6100 gram oldu boyu 61 cm :)
Normalde kalın giydirmedim hiç ama 1-2seferdir bende arabaya gecerken kalın giydiriyorum arabanın içi ısındıktan sonra gerekir ise yavas yavas azaltıyorum. Ne kadar iyi desende soguk oluyor artık. Birde şapkada aldım mutlaka şapka geciriyorum kafasına o geçişlerde, üşüyüp kulagı sancırsa garibin derdinide anlayamam birturlu diye korkuyorum. Evde bulundugmuz oda daha sıcak kolidoor falan cok sıcak değil, gün içinde oyle diğer odalara geçişler sık olursa ogun bile gazdan huzursuz oluyor. Diğer gunler pek sorun yok kendi beceriyor artık.
Bir hayırlısıyla bu kışı atlatsak
selamlar herkese
oglum 17 agustos dogumlu. gecen hafta yuzunde minik minik renksiz kabariklar oldu. halada azda olsa var.
dun aile hekimimize gosterdim. onemli bisey degil dedi. sonra kac gunde bir yikiyosun dedi. bende haftada bir dedim cunku havalar gercekten soguk ve cocugum 3 haftadir oksuruyor ve bazen hapsuruyor. cigerleri temiz ama korkuyorum iste.
neyse ben size sormak istiyorum, kac gunde bir yikiyorsunuz. cunku haftada bir az dedi. 2-3 gunde bir yikamaliymisim.
ya bu arada kızlar kaç saat arayla kaç cc veriyorsunuz mamayı bebikolara...
yok canım ben değilim :) senin polis olmak istediğini biliyorum :) biz senle istanbulda aynı okulda hamileyken sınava girdik sen sosyoloji okuyordun sanırım ben ilahiyat, bitsin artık sınavlar çok sıkıyor...
Butun gun kolarimda hani biryeri agiriyo sandim ilk baslarda oyuzden bir Iki gun oyle gecti ama yataga koydugum gibi kriz geciriyo y'a sanki isgence yapiyorum gibi ve gozelrinden yas geliyo aglaya aglaya tabi disleride cok kasiniyo vallah artik nasil olucak bilmiyorum Allahtan gece uykusu var tabi oglan uyumadigi icin saat 5ten sonra uyuyo!
bu aralar kızımın urnu tıkalı o yuzden 4 gun oldu yıkmadım ondan once 2 gunde bir yıkıyordum biirde vucuduna bebek yağı yuzunede bebek sutu ıle masaj yapıyorum rahatlıor
ben de haftada 2 kez yıkıyorum. bu arada 4 ay aşısından sonra yıkama filan demediler ama 2 gün oldu yıkanma zamanı geçiyo yıkasam olur mu ..
Bende gecen hafta Dr sordum bende minoset şurup vardı dedim açılınca bir aymı süresi adam bende dalga gecti resmen olurmu oyle şey nerden uyduruyorsunuz üzerindeki tarihe kadar kullanabilirsiniz bosa koymamışlar o tarihi dedi
birde 2. ay assında verem asısı var diye belkide banyo yaptırma dedi 3 gun su değmeyecek denildi 4. aydada banyo yaptırmaak varmı yok mu bilemiyorum bekle yinede
karakız'la sen okuyormuşsunuz canım bende bu sene başladım işletme'ye benim ocak 5-6 üni.de ilk sınav deneyimim olacak yavaştan çalışıyorum... sınavı sorucam yanlış doğruyu götürüyormu? kaç soru oluyor bir dersten? 6 a 6 b diye bişey yazmışsınız içeriği nedir? yardımcı olurmusunuz hiç bilmemekten iyidir hazırlıklı olayım :=) ygs,kpss,aöl,sınav sınav sınav bıktım ama daha yeni başlıyorum buna nasıl olacak bakalım inşallah hepimiz sorunsuz sıkıntısız geçeriz bütün derslerimizi...
canım aglamıyor ama mama bittikten sonra bıberonu agzından çıkarmak istemıyor çekmeye devam ediyor bağırarak ağlıyor
kesinlikle önce süt sonra mama. mamayı da içmek istediği kadar. çünkü sütün az olduğu için yetmediği için mama veriyorsun. çocuğun ihtiyacı 100 ise senden 30 çıkıyorsa. mamayı da 50 veriyorsan sonra ne ile doyacak. bana bunu doktorumuz söylediğinde bebeğim 1 aylıktı. hep emmek istediği için açlık tokluk ayırmadığı için o zaman uygulamamıştım ama şimdilerde yetmediyse hemmenn biraz daha veriyorum. bazen gün içindeki süte bağlı olarak bazı öğunlerde azıcık mamayı da yiyemediği oluyor. öncesinde süt bitene kadar emdiği için içim rahat.kızlar sütüm azla değil.sağınca ikisi birden 90 cc çıkıyor ve hemen süt oluşmuyor.5-6 saat gerekiyor yeni ve dolu süt için.kızlar mama da veriyorum.ilk mama ardından 40 cc süt veriyorum bazen 50 cc.sizce yanlış mı yani önce süt sonra mama mı?ya da 1 öğün süt 1 öğün mama mı yapsam bilemedim.mamanın ardından saniye geçmeden sütü veriyorum yanlış mı*???
Canım bana hiç düşmez bunları söylemek ama, herşey bu kadar zorlaşmışken risk almayıp geri çekme yönteminin bir korunma yöntemi olmadığını göz önünde bulundurarak gerçek bir korunma yöntemi düşünseniz eşinle..6 aylık evliyim. Fakat şu aralar maddi durumlardan dolayı asla hamile kalmak istemiyorum. Eşimle geri çekme yöntemiyle korunuyoruz. Fakat 2 aydır adet olmadım. En son 1 aralıkta 1 gün adet oldum. Kahverengi kan karışıktı sonra kesildi. Aradan 2 ay sonra idrar testi yaptım ve negatif çıktı. Bende hiç hamilelik belirtileri yok. Hatta regl öncesi iştahım kapalı olurdu. Regl öncesi belirtileri var biraz. Ama hamilelik belirtileri hiç yok. Idrar testi de negatif çıktı . Ama korkuyorum yine de. 3 eylül ayında tatile çıkmıştık. Çok geciktiri ictim ama eylülden sonra 2 kez adet oldum. Onun etkileri olabilir mi diyorum. Birde son 1 haftadır idraririmi yaparken pembe kan geliyordu. Ama son 2 gündür ayaklarıma sıcak su kokuyorum ve daha yoğun parça parça kan geliyor sökülüyor gibi. Malesef şu an kan testi yaptırmam mümkün değil. Ssk yok ve maaşımizi almadık. Dediğim gibi hiç hamilelik belirtisi yok. Biri yardım eder mi lütfen çok stres yaptım
Bizim 2 öğünümüz 90cc onun haricinde ara öğünle çok değisken. paşa keyfine göre.
Bende yoğurt ve elma havuç suyunu gün içerisinde veriyorum. doymalık değil alışmalık:)buu saglık ocaklarının hiçbişeyine inanmıyorumkızıma 6-9 aylık tulumlar anca oluyor.dun 74 cmlik tulum aldım tam geldi anneme boyu 64 cm demişler kiloda az almış 400gr 7.040 kg olmuş demişler perşembe gunu kendi doktorumda randevum var bakalım gercek ne?bi damla vermişler annem tam bilmiyor kilosu kadar damlatılacakmış doktora danışayimmi yoksa herkes kullanıyormu?yogurt çalıp yedirin elma rendeleyip yedirin demişler varmı bunları yapan ?
mamaları savunmuyorum, çaresizlikten bende veriyorum. her fırsatta öğüne anne sütüyle başlıyorum, dışarıda olsak bile. ben bir cok kisiden daha cok anne sütü destekçilerindenim yani yanlış anlaşılmasın ama bir arkadaşın dediği gibi minimum sınırların içerisinde ise normal diye gönderiyorlar. bu sağlık bakanlığının yasaklarından dolayı oluyor. feci şekilde anne sütüne teşvik çalışmaları var. o yüzden mama ver demelerini bekleme. doymadığını anlatıyor işte bebeğin. zaten 3 4 öğünden sonra anlarsın keyif için mi istiyor açlık için mi..canım aglamıyor ama mama bittikten sonra bıberonu agzından çıkarmak istemıyor çekmeye devam ediyor bağırarak ağlıyor
karakız'la sen okuyormuşsunuz canım bende bu sene başladım işletme'ye benim ocak 5-6 üni.de ilk sınav deneyimim olacak yavaştan çalışıyorum... sınavı sorucam yanlış doğruyu götürüyormu? kaç soru oluyor bir dersten? 6 a 6 b diye bişey yazmışsınız içeriği nedir? yardımcı olurmusunuz hiç bilmemekten iyidir hazırlıklı olayım :=) ygs,kpss,aöl,sınav sınav sınav bıktım ama daha yeni başlıyorum buna nasıl olacak bakalım inşallah hepimiz sorunsuz sıkıntısız geçeriz bütün derslerimizi...
yanlış dogruyu götürmüyor canım boş bırakma 6 da bir ihtimal tutsun diye :)) bizin sorular 20-25 arasi diğer bölümler ne durumda bilmiyorum siz sabahtan sınava giriyorsunuz biz 2. Siniflar öğleden sonra Allah yardımcımız olsun hiç çalışmadım ama kilometrelerce yol gideceğiz küçücük bebekle aklıma gelince vicdanım sızlıyor havalar çok kötü olursa gitmem belki sınava
Yaaa bende boza aradım cok ama bulamadım( Mersin'de boza satan hicbiryer bulamadım m..roslarda oluyor kısın dediler burdada kıs cok soğuk olmadıgı icin getirmiyorlar ( bende sut icin boza denemek istiyorum[/QUOTE
ben A..1 den aldım.orada sürekli oluyo.bende gözle görülür artış oldu.
Supersin cok TSK ederim hemen bakacam bugun inşallah burdada vardir
birde 2. ay assında verem asısı var diye belkide banyo yaptırma dedi 3 gun su değmeyecek denildi 4. aydada banyo yaptırmaak varmı yok mu bilemiyorum bekle yinede
bozada içki var dedler şu var bu var dediler içemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?