cok cok geçmiş olsun canım..rabbim daha beterlerinden korusun yavrularımızı sende gönlünü ferah tut kötü şeyler düşünmemeye çalışş soruna gelince ben antibiyotik kullanmadım bilemicem canımm..
öncelikle çok geçmiş olsun tatlım..benim kuzenim gecen ay dogum yaptı kızı zature teşhisiyle doğumundan 1 gun sonra kuveze alındı ve 1 hafta antibiyotik tedavisi gordu daha anne sutu bile doğrı duzgun alamadan antibiyotikle tanıştı.bazen iyileşmeleri için buna mecbur kalınıyor ama çok sukur ki iyileşti.çevremden sadece bu orneği verebilirim sana.çok canını sıkma aklına kotu seyler getirme
Günaydın kızlar,
Çok kötü bir dört gün geçirdim. Oğlumun ateşi çıkmıştı, ilk defa başıma geldi. Sizden öğrendiklerimi telaş etmeden uyguladım. Ilık banyo ıslak pamuk, fitil falan. Düşürmeyi de başarmıştım. Ama sanırım ilacın etkisi geçiyodu dört saat sonra yine yükseldi. Sabaha kadar üç kez tekrarladı. Ben nereden bileyim. Çocuktur ateş olur dedim. Sabah olmayacak böyle hastaneye gidelim dedik. Kaka kan idrar testleri derken bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı. Doktor acil yatış dedi. Başka çaresi yok serum, antibiyotik vereceğiz. Yavrumun küçücük kolunda damar bulmaya çalıştılar yarım saat çok ağlattılar. Hiç ağlamazdı oğlum, doktoru bile kontrole gittiğimzde mutlu bebek geldi diyordu. Psikolojisi bozuldu şimdi yan yatırdık mı katıla katıla ağlıyor(yan yatırıp damarını bulmuşlardı)
Dört gün hastanede kaldık. Geçti çok şükür ama şimdi çok endişeliyim. Haberlerde antibiyotikten ölen Özlem öğretmeni duymuşsunuzdur.Bebeğim daha çok küçük ve damardan dört doz antibiyotik aldı. Yan etkisi çıkar mı acaba ileride çok korkuyorum.
Aranızda bebişi antibiyotik alan var mı?
Ne güzel işte,hafif hafif taşıması kolay,sürekli kıyafet masrafı yok,bizim giymeyip kaldırdığımız o kadar çok kıyafet var ki...Benim oğlum en kısa bebek mi ya burdaki miniğim benim
Tıfıl tırtılım benim 61cm oldu daha küçük gelen kıyafeti sayılı
Bu işleri hiç dert etmeyin ,benim bıdık doğduğu andan itibaren sese tepki veriyor,dönüyor.Uzanıp tutma işlerine daha yeni başladı ki biz 6.ayın içindeyiz.Geçen haftaya kadar bişeye uzanmıyodu,yeni yeni uzanıyo,hatta bu sabah ışığı açıp kapamaca oynadık,şok oldumkızlar 4.aya girdiginse bebekleriniz neler yapabiliyodu birazda onlardan bahsedermisiniz.benim oğlum şu an 3.5 aylık yanından çağırınca sese bakması gerekiyomuş bakmıyo benimki.yada oyunceğı tutmek imin elini uaztmıyo bunları sizinkiler ne zaman yapmaya başladı.
Bence kutsal olan annelik , emzirmek veya normal doğurmak değil...Ahlaklı ve dürüst bir birey yetiştirmek sadece önemli olan...ya ha normal ha sezeryan ikiside çok büyük bence sonra o dikişlerle hareket etmesi kolaymı tatlım ama görsen insanları vahhh emmiyomu kıyamam ya tühhh diye durun ya çocuğuma bişey yapmadım diyesim gliyo duygucum artık kızım sonuçta doyuyo diye teselli ediyorum kendimi
tanıyom ben bu bıdığıbuda benim kuzum
kafa göz dalardım heralde herife , ne seyrediyomuş da dalmış o kadar merak ettim...bugun cok uzucu bir olay yasadım elim ayağım boşaldı gece ben kızımı emzirmekten hiç uyuymadım bugunda babamız izinliydi sabah eşime sen biraz kızla ilgilen karnı tok ben 1 saat kadar uyuyayım dedim tlevizyonun oldugu odaya geldik bir kanepede ben uzandım diğer kanepedede eşim kızı yatırmıs ilgileniyordu sonra televizyona dalmıs kızımda donmus ve kanepeden dustu kut sesiyle doğruldum kızım yerde ne yaptın kucağındanmı dusurdun yok kanepeden dustu dedi sen ne yapıyordun dedim tabiki televizyona daldın demi dedim aldım kızımı goz hareketlerine reflexlerine baktım bir sorun yoktu doktora goturdum bir sorun yok dedi 24 saat izle bir sorun gariplik olursa getirin hemen dedi olmaz ama olursa getirin dedi ve ben haa soktayım çok dikkat edin anlık ne yapacakları belli olmuyor
topiği polisler basmış ,kaçınEki Görüntüle 584782 Eki Görüntüle 583106
KARAKIZ canım bak süper ikili olur bunlar ya, babaları görse duygulanırdı
boyları ve kilolarıda aynı sanırım çok şekerler ya öptüm kızını
Benim annem burda Mart'a kadar,hem de bakıcı var,iyi oluyo gerçekten.Annem gidene kadar da epey büyümüş olur diye ümit ediyorum...Benim bebebgime bakici bakiuo keske hepimizin annesi yaninda olup baksa yada en azindan bakicinin yaninda dursa ama nerdee
Benimki de 4 ay öğürdü ,4. ayın sonunda aldı emziği valla,ama sadece uyuturken...kızlar doğduğundan beri ağzına emik sürmeyen kızım dün geceden beri ağzında bişeyle uyumak istiyo biberonu tutuyo baktım olmadı emziğini verdim susuyo uyuyo neden birden emzik istediki alışık olduğu bişeyde değildi emzik :44:
geçmiş olsunnnn....bi düşme muhabbetidir gidiyo bugun gezmekten dönerken apartmanın önünde havada kararmmıstı bi elimde bebeğin puseti çntam poşetler faalan hepsini bi anda götürcem derken ayağım bi takıldı hooooopp uçtum resmen neyseki bebişin puseti korududa onun üzerine düştüm yoksa yüzüm gözüm dağılırdı ama bana en çok koyan ya oğlum kucağımda olsaydıresmen düşerken havada allaha şükrettim iyiki bebişim annemin kucağındaymış çok sinirim bozuldu
Çok geçmiş olsun , düzelmiştir inşallah yavru , nasıl şimdi ?Günaydın kızlar,
Çok kötü bir dört gün geçirdim. Oğlumun ateşi çıkmıştı, ilk defa başıma geldi. Sizden öğrendiklerimi telaş etmeden uyguladım. Ilık banyo ıslak pamuk, fitil falan. Düşürmeyi de başarmıştım. Ama sanırım ilacın etkisi geçiyodu dört saat sonra yine yükseldi. Sabaha kadar üç kez tekrarladı. Ben nereden bileyim. Çocuktur ateş olur dedim. Sabah olmayacak böyle hastaneye gidelim dedik. Kaka kan idrar testleri derken bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı. Doktor acil yatış dedi. Başka çaresi yok serum, antibiyotik vereceğiz. Yavrumun küçücük kolunda damar bulmaya çalıştılar yarım saat çok ağlattılar. Hiç ağlamazdı oğlum, doktoru bile kontrole gittiğimzde mutlu bebek geldi diyordu. Psikolojisi bozuldu şimdi yan yatırdık mı katıla katıla ağlıyor(yan yatırıp damarını bulmuşlardı)
Dört gün hastanede kaldık. Geçti çok şükür ama şimdi çok endişeliyim. Haberlerde antibiyotikten ölen Özlem öğretmeni duymuşsunuzdur.Bebeğim daha çok küçük ve damardan dört doz antibiyotik aldı. Yan etkisi çıkar mı acaba ileride çok korkuyorum.
Dayımıza gittik pazar günü ...gunaydin teyzoslar nasil gecti haftasonunuz ??
Canim öncelikle cok gecmis olsun Allah baska acı yaşatmasın inşaalah
Benim minnosumda 33.haftada sabirsizlandi ve bir anda geliverdi 18 gun kuvozde kaldı ve üçlü kombine antibiyotik tedavisi gördü hatta ise yaramadı ilaçları değişti daha ağır bir kombine yapıldı şükür Drumuz sayesinde aramızda simdi bebisim Dra güvenmek gerekiyor böyle durumlarda bazen...benim kızımda cok neşelidir simdi kucağımda ne hareketler yapıyor ..umarım aglamasida geçicidir
Merhaba canimSelam canım,
nasıl bizim minyatür ,ne alemde ?
Canim öncelikle cok gecmis olsun Allah baska acı yaşatmasın inşaalah
Benim minnosumda 33.haftada sabirsizlandi ve bir anda geliverdi 18 gun kuvozde kaldı ve üçlü kombine antibiyotik tedavisi gördü hatta ise yaramadı ilaçları değişti daha ağır bir kombine yapıldı şükür Drumuz sayesinde aramızda simdi bebisim Dra güvenmek gerekiyor böyle durumlarda bazen...benim kızımda cok neşelidir simdi kucağımda ne hareketler yapıyor ..umarım aglamasida geçicidir
Günaydın kızlar,
bi düşme muhabbetidir gidiyo bugun gezmekten dönerken apartmanın önünde havada kararmmıstı bi elimde bebeğin puseti çntam poşetler faalan hepsini bi anda götürcem derken ayağım bi takıldı hooooopp uçtum resmen neyseki bebişin puseti korududa onun üzerine düştüm yoksa yüzüm gözüm dağılırdı ama bana en çok koyan ya oğlum kucağımda olsaydıresmen düşerken havada allaha şükrettim iyiki bebişim annemin kucağındaymış çok sinirim bozuldu
Tşk. ederim canım. Bizimde 39.4 e kadar çıkmıştı. Öyle tabi ne biliyoruz ki. Mecbur güvendik. Geniş spektrumlu antb. ne demek ki. Acaba biz de mi ondan kullandık? Offf galiba en iyisi hiç düşünmemek.Çok geçmiş olsun,benim bebeğim de 1 ay önce ateşlendi 39 derece di,kanında enf.çıktı hastaneye yatmadık antibiyotik şurup kullandık 1 hafta(dahiliyeci bir arkadaşım var ona sordum zararı olurmu diye,ateşi kontrol altına almak için mecbur vereceksin yoksa geniş spektrumlu antb.kullanmak zorunda kalırsın o daha kötü dedi.dr ne derse yapıcaz mecbur.
herkese ii geceler kızlar, ben az önce kızı uyuttum şimdi de biraz tv seyredicem. revolution, sonra da dexter. uyumazsam tabi
Merhaba canim
İyi cok şükür sabah sekerlemesinden uyandı az önce simdide güller saçıyor :))
Artık büyüdük teyzesi masallahi var bu ay atağa gecti ama ozellikle kontrol ettirmedim 6.ay sonunda baktiracam gelişmesine..
Bizim bı tombik kuzenimiz var boyumuz aynı kiloda yakalamak üzere onun gidisi ve bacaklari katmerli :)) cok şükür gecti gitti hersey...
Cok idealiz artık turk bebeği boy ve kilo degerlerindeyiz Hehehe
Senin bıdık nasil??
Ya kizlar haftasonu kaynanam geldi. Ne kiz ne oglan mumkun degil kucaginda durmuyor hatta gorunce aglamaya basliyorlar. Bu da vermek istemiyor sinir oluyorum. Gezdiriyor falan bebeler daha beter agliyor. Zorla aliyorum artik kucagindan. Bu sefer digerini aliyor kucaga hoop o basliyor. Bir de laf sokuyor bunlar cok anneci anneanneci olmis diye. Bir dahakine ben de ee gercekte kim seviyor emek veriyor anliyor bebeler diycem
Neci olcakmış ,babaanneci mi5,5 aylık bebeler,akşamdan sabaha anasını zor hatırlıyor ,ayda bir görünce seni mi hatırlıycak Hiç esirgeme lafını canım,arkandayım
Günaydın kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?