maşallah canımtopiğin kapanısını oğlusum yapsıniyi geceler teyzoslar
maasallah barekallah
canım küçük bir kavanoza mesela 300 ml günlük süt koy. sütün sıcaklığı şöyle olmalı: sen küçük parmağını içine sokunca hemen yanmıcak 3-4 saniye sonra elini tutamıcağın kadar sıcak olucak. bir kasede de 1 tatlı kaşığı yoğurt koy, iyice ez, ve buna sütten 2 kaşık koy, karıştır iyice. besmeleyle kavanozun içine kaşık kaşık koy, bir iki kez kavanozu karıştır. etrafını sıkıca sar, kaloriferin üzerine koy. 3-3.5 saat sonra hazır olur. bebişe afiyet olsuunnİ gecelr kizlar bebege yogurt yapcmda nasil yapiyonuz siz banada anlatsaniza
amanınn, pek güselmiş, benim kızında bi fotosunu koyiim, çok heveslendim
maşallahMerhaba canim
İyi cok şükür sabah sekerlemesinden uyandı az önce simdide güller saçıyor :))
Artık büyüdük teyzesi masallahi var bu ay atağa gecti ama ozellikle kontrol ettirmedim 6.ay sonunda baktiracam gelişmesine..
Bizim bı tombik kuzenimiz var boyumuz aynı kiloda yakalamak üzere onun gidisi ve bacaklari katmerli :)) cok şükür gecti gitti hersey...
Cok idealiz artık turk bebeği boy ve kilo degerlerindeyiz Hehehe
Senin bıdık nasil??
zaten izleyemedm ben deDexter falan hikaye olur artık seneyeŞimdilik emerken izliyorumda seneye bakacagı için ve o uyudugunda benim dzi görecek halim kalmayacağı için okula baslayınca ben toptan izlerim artık
Sorma canim ya zaten kadinin herseyi yapmacik ee bebe de hissediyor iste :)
Bir de bu lafi anneme demis ben orda olaydim tam cevabini alirdi bir daha da kapidan zor girerdi. Edepsizim de :))
Bugün bakıcımızla ilk günümüzdü, bilmiyorum ama kendimi kötü hissettim biraz evden çıkınca çok üzüldüm keşke bizler ilgilenebilsek evlatlarımızla ama eve geldiğimde memnun kaldım bizim veled uyumamış zaten ben gidince yeni uyanmıştı ablamızda kitap okumuş kucağında gezdirmiş biraz oyun oynamışlar zaten 1 saat içinde bende geldim gelincede beraber bi güzel bebişi yıkadık o yıkadı ben su döktüm gerçi biraz tutmayı unutmuş ama ilk deneme iyiydi yine deşimdi tosuncuk uyuyor bende bişeyler yiyeyim açlıktan gözümün önünü göremiyorum, e burda ne işin var git yemek ye diyebilirsiniz, ne bileyim işte paylaşmak istedim hepiniz kardeşim gibisiniz
Ya kizlar haftasonu kaynanam geldi. Ne kiz ne oglan mumkun degil kucaginda durmuyor hatta gorunce aglamaya basliyorlar. Bu da vermek istemiyor sinir oluyorum. Gezdiriyor falan bebeler daha beter agliyor. Zorla aliyorum artik kucagindan. Bu sefer digerini aliyor kucaga hoop o basliyor. Bir de laf sokuyor bunlar cok anneci anneanneci olmis diye. Bir dahakine ben de ee gercekte kim seviyor emek veriyor anliyor bebeler diycem
Duygu anlatmış anlatacaktımda :)sorma ya bebek mağazalarına girdiğimde kendimi kaybediyorumgüle güle giysin tombişim rahatladı valla ya güzel uyuyu tatlım bende kızımın fotoğrafını koycaktım kaç kişiye sordum ama sölemediler tatlım ya sen bari söyle
Duygu anlatmış anlatacaktımda :)
Maşallah
Şafakba nın kuzuları gibi ikili foto yok mu sende
ooy sana masallah yaaa yerim senin o havaya diiktiğin totonuuu
sağolun teyzeler,poponu yerim kız seninnn .maşallah sana
Allah Allah ya, tamam çocukları yok da bebek de mi görmemiş bunlar şimdiye kadar. iyi yapmışın erken kalkmakla, nasıl huzursuz olunur ki bebekten. bizim var bi arkadaşımız aile, henüz bebişleri yok, biraraya gelince onlara veriyoruz, biz rahat ediyoruz, onlar kızı severken. pek bi geniş gördüm kendimidün yeni evli bir çifte hayırlı olsuna gittik. çocuğu olan eve gitmek de zor, çocuğu olmayan endişeli gözlerle ay ne zormuş diyen sıkıntılı suratlar görmek de zor. 2 saat zor oturdum valla, insanlar iki ağlasa salyası aksa huzursuz oldu çünkü.
cok gecmiş olsun allah bırdaha yasatmasın nasıl hemende kosullanmıs yavrum yan yatınca canını acıtacaklar sanıyor akıllı bıdıgım kıyamam sanaGünaydın kızlar,
Çok kötü bir dört gün geçirdim. Oğlumun ateşi çıkmıştı, ilk defa başıma geldi. Sizden öğrendiklerimi telaş etmeden uyguladım. Ilık banyo ıslak pamuk, fitil falan. Düşürmeyi de başarmıştım. Ama sanırım ilacın etkisi geçiyodu dört saat sonra yine yükseldi. Sabaha kadar üç kez tekrarladı. Ben nereden bileyim. Çocuktur ateş olur dedim. Sabah olmayacak böyle hastaneye gidelim dedik. Kaka kan idrar testleri derken bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı. Doktor acil yatış dedi. Başka çaresi yok serum, antibiyotik vereceğiz. Yavrumun küçücük kolunda damar bulmaya çalıştılar yarım saat çok ağlattılar. Hiç ağlamazdı oğlum, doktoru bile kontrole gittiğimzde mutlu bebek geldi diyordu. Psikolojisi bozuldu şimdi yan yatırdık mı katıla katıla ağlıyor(yan yatırıp damarını bulmuşlardı)
Dört gün hastanede kaldık. Geçti çok şükür ama şimdi çok endişeliyim. Haberlerde antibiyotikten ölen Özlem öğretmeni duymuşsunuzdur.Bebeğim daha çok küçük ve damardan dört doz antibiyotik aldı. Yan etkisi çıkar mı acaba ileride çok korkuyorum.
Aranızda bebişi antibiyotik alan var mı?
pek havalı olacak abisi kıskanacak bu kızı soylıyım sana
dün yeni evli bir çifte hayırlı olsuna gittik. çocuğu olan eve gitmek de zor, çocuğu olmayan endişeli gözlerle ay ne zormuş diyen sıkıntılı suratlar görmek de zor. 2 saat zor oturdum valla, insanlar iki ağlasa salyası aksa huzursuz oldu çünkü.
sağolun teyzeler,
ice daisy ikili foto derken oğlanla beraber diyosun di mi, beraber yeni fotosu yok canım ya, eskiler var. akşama okuldan gelince çeker koyarım inşallah
bilmem valla, bazen diyo büyüyünce kız bana su getir dicem ben diyo. pek bi maço olcak galibapek havalı olacak abisi kıskanacak bu kızı soylıyım sana
sağol canım ya, amann ne havası, ben 8 sene sonra cesaret edebildim, pek bi hava atacak durumda diilim yaniEvet aynen oğlunla birlikte demek istedim :)
İki çocuk buyuk basarı benim gozumde bunla hava atmak gerek 2cocuklu anneler
Ne güzel işte,hafif hafif taşıması kolay,sürekli kıyafet masrafı yok,bizim giymeyip kaldırdığımız o kadar çok kıyafet var ki...
Bu işleri hiç dert etmeyin ,benim bıdık doğduğu andan itibaren sese tepki veriyor,dönüyor.Uzanıp tutma işlerine daha yeni başladı ki biz 6.ayın içindeyiz.Geçen haftaya kadar bişeye uzanmıyodu,yeni yeni uzanıyo,hatta bu sabah ışığı açıp kapamaca oynadık,şok oldumHiç belli olmuyo yani ne zaman ne yapacakları,çok belirgin bir problem yoksa takılma bence,ha birgün erken ha birgün geç,nasıl olsa yapacaklar herşeyi...
Bence kutsal olan annelik , emzirmek veya normal doğurmak değil...Ahlaklı ve dürüst bir birey yetiştirmek sadece önemli olan...
tanıyom ben bu bıdığı
kafa göz dalardım heralde herife , ne seyrediyomuş da dalmış o kadar merak ettim...
topiği polisler basmış ,kaçın
Benim annem burda Mart'a kadar,hem de bakıcı var,iyi oluyo gerçekten.Annem gidene kadar da epey büyümüş olur diye ümit ediyorum...
Benimki de 4 ay öğürdü ,4. ayın sonunda aldı emziği valla,ama sadece uyuturken...
geçmiş olsunnnn....
Çok geçmiş olsun , düzelmiştir inşallah yavru , nasıl şimdi ?
Maşallah kuzuya ...
Dayımıza gittik pazar günü ...
Bu arada minnoslari ve kendileri kaza geçiren herkese cok gecmis olsun Allah bir daha yaşatmasın beterinden korusun ozellikle yavrularımıza saglik versin rabbim
Ya kizlar haftasonu kaynanam geldi. Ne kiz ne oglan mumkun degil kucaginda durmuyor hatta gorunce aglamaya basliyorlar. Bu da vermek istemiyor sinir oluyorum. Gezdiriyor falan bebeler daha beter agliyor. Zorla aliyorum artik kucagindan. Bu sefer digerini aliyor kucaga hoop o basliyor. Bir de laf sokuyor bunlar cok anneci anneanneci olmis diye. Bir dahakine ben de ee gercekte kim seviyor emek veriyor anliyor bebeler diycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?