2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım senin bebiş kaç aylık oldu maşallah nazar olmasın :)) şimdi gördüm canım pardonn

Son düzenleme:
kızlar berayımda öksürük var bikaç gündür çok sık değil ama var işte hırıltıyla dr aferin vermişti kullanıyorum sorum şu bitkisel ,doğal yapabileceğim bişey var mı?:18: başına gelen oldu mu? :44:

karakız,mysyr sınavlarınız güzel geçer inşallah başarılar varsa başka girecek arkdaşlar size de başarılar...

yürüteç kullanmayı bende düşünüyorum 5.aydan sonra , belli mi olur emeklemeden yürür. benim yeğenim öyle oldu

yaa arkadaşlar benim oğlum anne sütü dışında başka bişey yemiyo, aptamil mama vermiştim içti ama sonra hepsini çıkardı ve çok halsiz düştü, hipp mama aldım ağzına sürmedi bir damla gelince öğürmeye başladı, bugün de aptamilin pirinçli kaşık mamasını aldım onu da bağrış çağrış ağzına koydum püskürttü hep. şubatta işe başlıcam bi şekilde ek bişeylere alışması lazım, zaten bugünlerde sütüm de azaldı. sizin bebişlerinizin severek yediği mamalar neler?

Slm arkadaşlar nasılsınız.
Uzun zamandır uğrayamıyordum, bebişler artık büyüdü, oğluşum beni tanıyor, babası geldiğinde çok mutlu oluyor.
Dünde gecikmiş aşımızı yaptırdık ama ateş yaptı oğlumda, bugün pek bi huysuzdu, şimdide babasının kucağında.
2 saatlik uykuyla duruyorum, eşim geldiğinde uyuyayım dedim ama olmadı

Bebeğin kaç aylık oldu canım? Tamamen aç olduğu zamanlarda mı veriyorsun mamaları, karnı biraz bile toksa istemeyebilir mamaları. Bebe bisküvisi deneyebilirsin, mamayla ezip verebilirsin. Ek gıdalara geçmek istersen yoğurt da verebilirsin.

hepsini sadece bikeremi denedin.belki bikaç sefer denedikten sonra başlar yemeye.alışması için bikaçkere denemelisin.mama olarak aptamil veriyorum fazla içtigini kusması dışında hiç kusmuyo.ek gıda olarakda sade yogurt dışında digerlerini yiyo.özellikle sebze çorbasını daha severek yiyo.bide ben kendim yapıyorum hepsini:))

Anneler ek gıdaya baya başlamış ama ben çekiniyorum nedense.
Sadece bisküvili prinç unu veriyorum, sizce başlamalımıyım?
Ebe tarhanaya başla dedi ama çekiniyorum, bide hangi saatler arasında vermeliyim?

kızlar biz bugün tam 5 aylık olduk ve saglık ocagına gittim kilosunu merak ettigimden dolayı .daha 6kilo 850gr.7 kilo bile olamamış.sizin bebeklerin nasıl benimki gibi az olan varmı.bi üzülüyorum bi kafaya takmıyım diyorum olmuyo(

Biraz once bir arkadasımla konusmustum bu konuda Bebelac aldı digerlerini almadı zaten genelde bebelac seviyormus bebekler falan diyordu.Ben mama denemedim bilmiyorum, tabi tamamen bebegin tercihi buda

6kilo 100 gramdı oglum 4aylık kontrolde bu ayda cok kilo almadı gibime geliyor daha dogrusu artık sutumle tam doymuyor sanırım. Çişli bezleri falan azaldı bayağı eskiye oranla.
Diğer taraftan bu haliyle canımı okuyor kucakta gezerek oda var :) Saglıklı olsunlarda baska ay 100 gram fazla alır ne olacak bosver :)

6kilo 100 gramdı oglum 4aylık kontrolde bu ayda cok kilo almadı gibime geliyor daha dogrusu artık sutumle tam doymuyor sanırım. Çişli bezleri falan azaldı bayağı eskiye oranla.
Diğer taraftan bu haliyle canımı okuyor kucakta gezerek oda var :) Saglıklı olsunlarda baska ay 100 gram fazla alır ne olacak bosver :)[/QUOTE]

seninkide minyon tipli galiba.herkesin bebişi 8 kiloyu bulunca benimkisi yetersizmi besleniyo diye üzüntü oluyo analık yüregi işte.benim kızında bezleri cok az ıslanıyodu bi ara.ek gıdaya başlayınca bide mama takviyesi yapınca şimdi tekrar çogaldı.seninkide tam doymuyo olabilir.deneme amaçlı hiç mama verdinmi bebegine

Minyon olur genlerine gore ondan bende buyuk bekentiye girmiyorum :) Son zamanlarda gercekten cok doymuyor galiba ama mama vermeden ek gıda donemi ile atlatırmıyız bilmiyorum. Mama verme konusunda biberona alışması yada kabızlık sorunları falan olur diye cekiniyorum.Birde bu ay demir ilacınada başlanacak iyice dengesini bozmayalım diyorum. 1hafta sonra kontrolu var, sanırım ozaman tam karar veririz.

Son düzenleme:
Bu arada daha hiç ek gıda vermedim.Belki ozaman biraz dengeleriz bu doyma işini, biberon ve mama konusu ile ugrasmama gerek kalmaz.

cnm bızde 27. Olduk saglıklıysa kg sorun etme cnm benımde gecen ay 6 kg uzulme ek gıdaya gectınmı anne sutumu verıyosun sadece

Bebekler 5. Ayda dogum kilosunun 2 katina cikarlarmis. Ciktiysa ve saglikliysa sorun yoktur canim. Her bebekle kiyaslama bence.

bende senin gibi başta mama vermemek için direndim ama sütüm azaldı akşama dogru yetmez oldu oyüzden 3 aylıktan beride günde 1 yada 2 kez mama takviyesi yaptım.kızım mamayı içince bi rahatlıyo sorma kendine geliyo resmen. biberon konusu hassas bazı bebekler alışıyo memeyi bırakıyo bazıları hiç sevmiyo agzına almıyo.denemedende bilinmiyo. sütün azaldı ve bebegin doymuyor gibiyse mama vermemekte inat etme bence.belki bibeona alışmaz.hem ek gıda döneminin rayına oturmasıda yine 1 ayı buluyor.ben 4 aylıkken başladım

cnm bızde 27. Olduk saglıklıysa kg sorun etme cnm benımde gecen ay 6 kg uzulme ek gıdaya gectınmı anne sutumu verıyosun sadece

saol canım sorun etme degilde yeterince beslenemiyomu acaba diye kuruntu yapıyorum anne sütüde mamada ek gıdada hepsini veriyorum.mamayı biraz kısıyorum günde 1 veya 2 kez.zaten memeyi bırakmaya çalışıyo.bide onla ugraşıyorum:

Biberonla arası nasıl olacak bilemiyorum.Emzik denedik kac cesit ve marka hiçbirini almadı. En son chicconunda emzigini denedim 20 lira verip ama almadı artık almasın dedik bu saatten sonra denemiyoruz :)
Mama konusunda 1 biberona alışma konusu birde kabızlık gibi bir sorun olması endisem var işte demir ilacınada baslıcaz zaten mızmız bir bebek iyice dengesi bozulup beter olmasın diyorum :)
Bu ay kontrolunde doktorda duruma bakar gercekten emmesi yeterli değilse ve mama takviyesi gerekli ise kaşıkla vermeye calışacam sanırım. Zor olur ama ek gıda donemi için kasıga alışma faslına katkısı olur belki de.

tubacım bebegın aglıyomu huysuzmu bunlar varsa doymuyordur aglamıyorsa kg sorun etme ne kadarcık mıdecıgı varkı mınıgın anca o kadar kg alımı mıllet anne sutuylr 2 kg aldırıyo bebegıne dert etme saglıklımı neselımı gerısı bos zten emekleme yrume dıs derken hıc almıycak belkıde kg verıcek bebeklkerımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…