2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum 4,5 aylık. tam açken veriyorum ama yemiyo bi kaçgün geçsin yoğurt yedirmeyi denicem umarım yer, geçen akşam da elma yalatmıştım amanınn suratını bi buruşturuyo görmeniz lazım sanki zehir vermişm gibi hissettim,:)

iyi akşamlar kızlar bunlar da benim pıtırlarım 5. ay sonunda biri 7 kilo bi 6.3 kiloydu kilo almaları normal dedi doktorum biri 2.2 biri 2.5 kilo doğmuştu zaten ben doktor normal dedikten sonra kilo konusunu çok kafama takmıyorum sağlıkla büyüsünler de inşallah :)

Eklentiler

• $20121212_094658.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 41

masllah kızlarınna cok saglıklı gorunuolar aynen bende takmıyorum saglıklı olsunlar zaten yakında dıs ten kg da verırler hazırlıklı olmalıyızz

katılıyorum canım..önlemii aldıktan ve tadında kullandıktan sonra sorun yok gibi geliyor

ben kızımı erken yürüteçe koymuştum nerdeyse emeklemeden yürüdü ama kızım yürüteçin ustasıydı artık:) erkek bebekte zararlı diyolar kararsız kaldım
erkek bebekler için öyle diyorlar ama,ben denedim allaha şükür bişey olmadı.benim oğlumda yürütecin ustasıydı.emeklemeden pat diye yürüdü,sonra emekledi,ters gittik yani:)

kilosunu hiç kafana takma annesi.sağlıklı olsunlarda..benimkide fazla kilolu geliyor bana mesela, ama yürüsün atar kilosunu diyorum.8300kilo 68,5 boy.en üst sınırdayız.bende takıyordum ama doktorumuz artık kilo alımı yavaşlar bu aydan sonra hareketlenmelerde epey artmış sorun olmaz dedi.yanlız her öğün mama vermek yerine doğal beslenmeye yönelelim dedi.biz biraz biraz ek gıdalra başladık böylece

Bebekleri oturtma konusundan bahsedilmiş bizimkide kucağa gelince hep oturmak istiyor oturtunca büyük adam gibi oturuyor resmen ama dikkat etmeye calisiyorum yinede ellerinden tuttuğumda ayağa kalkıyor adım atacak gibi ayağını kaldırıp indiriyor biride onu seyrediyorsa eğer acayip heyecanlaniyor gülmeye başlıyor :) dönme konusunda biraz isteksiz altını açtığımda zaptedemiyorum ama bı saga bı sola resmen yan yatıyor ama ayaklarını hala tutamıyor ben ayağına dokunduğunda çok seviniyor bı de elleriyle bizim yüzümüze dokundurdugumuzda sesli kahkaha atıyor. Bizden gelişimlerde böyle 4 buçuk aylıgiz :)

Dikkatimi bir konu çekti, uzun zamandır hiçbir soruma cvp alamıyorum, acaba mantıksızmı soruyorum yoksa buradakilerin umrundamı değilim?

hayırlı gecelr hanımlar bebeklerınızı sağlık ocağında kıyafetleriyle mi olçuyorlar acaba

Bizimkide kiloda onde gidiyor tam 4 aylıkken 8300 demişti doktor boyda 70 cm civarındaydı şimdi 4 buçuk ayligiz ne oldu bilmiyorum sadece anne sutu alıyor ek gıdaya geçemiyorum daha fazla kilo almasından korkuyorum ama eline yüzüne bakınca oyle tontos bı bebek değil hemşire bile 2 kere tartıyor :) su ayda daha çok hareketlendi ama fazla alamadığını düşünüyorum Allah bı sıkıntı vermesin evlatlarımıza kilo hiç takılacak bir mesele değil bugün alir yarın verir tersi de olur elbet. Bizimde kaka sorunumuz vardı günlerce yapmazdi bugün ilk defa 2 kere kaka yaptı 3 gun sonra tabi :) 13 gunü çok şükür 3 güne düşürdük :)

Dikkatimi bir konu çekti, uzun zamandır hiçbir soruma cvp alamıyorum, acaba mantıksızmı soruyorum yoksa buradakilerin umrundamı değilim?

Ne sordun cnm gozden kacmistir yoksa niye cevap alamayasin. Umurunda olmamak gibi bisey soz konusu olamaz bile.

Son düzenleme:
kızlar bebeği huysuz olan uyku problemi çeken varsa bebek hamağı alın derim ...arkadaşım çocuğuna 2 yaşına kadar kullandı ve bana verdi ohhh rahatlık varmış muhteşem bi icat neydi o öyle ayakta salla salla dur hiçbişey yapamamak...hamak hafif mutfağa götürüyorum yatak odası oturma odası evde geziyoruz işimi yapabiliyorum yaparken de sallıyorum Allah razı olsun arkadaşımdan çok dua ettim...o da çok uğraşmış zamanında uyumayan huzursuz sürekli kusan bir bebek en sonunda bunu bulmuşlar da rahat etmiş 6 saat aralıksız uyuyunca gidip gidip çocuğa bakmış bişey mi oldu diye ne güldük yaaa

Bizde aldik ama benim kizim hix sevmiyo uyanikken kalkmak istiyor uyunca koyuyorum dizlerim agriyor sallamktan ins sever hamagi zamanla

Anneler ek gıdaya baya başlamış ama ben çekiniyorum nedense.
Sadece bisküvili prinç unu veriyorum, sizce başlamalımıyım?
Ebe tarhanaya başla dedi ama çekiniyorum, bide hangi saatler arasında vermeliyim?

tarhanayı öglen veriyorum çig meyve yemiyo düdüklüde haşlayıp ezip pirinç ununla muallebi yapıyorum sebze çorbası yapıyorum ceviz büyüklügünde kıymada koyuyorum artık kahvaltıyada başladık mamayı uyurken içiyo ben baya başladım ayın 7sinde 5 ay biticek artık

Ebe tarhanaya başla dedi ama çekiniyorum, bide hangi saatler arasında vermeliyim?

Bizde başlamadık henüz canım senin bebis ne kadarlikti? Bende tarhana yedircem inş ek gidayabaslayince kv yapıyor toz tarhana bebislerimiz de yediririm almamadılar yapmalıyız acaba? İcine su koyup sadece kaynayacak miyiz? Ayrıca tarhanada biraz tuz var sanırım cocuğa sakıncası olmaz inş

gündüz fosur fosur uyuyan oğlum bu saat oldu uyumadı ayaklarım koptu artık sallamaktan gözler kırmızı eli agzında dişlerini kaşıyo :))

Çizelgene göre bebegin 4 ay 4 günlük . Bizim doktorumuz 4. Ayda ek gıdalara başlayın dedi. İlk hafta saat 12 de meyve suyu ile basladik. ikinci hafta saat 3 te sebze çorbası , üçüncu hafta saat 5 te yoğurt ve 4. Hafta aksam saat 9 da muhallebi . Bu ay yine aynı saatlerde ek gıdaları veriyorum ama biraz cesitlendirerek. Mesela meyve suyu veya puresi. Sebze çorbasına evde ne sebze varsa hepsinden koyuyorum. Tabi patlican ve domates haricinde . Muhallebiyi tahilli veya pirinc unlu. Ben bu sekilde yapıyorum umarım fikir verebilmisimdir

gündüz fosur fosur uyuyan oğlum bu saat oldu uyumadı ayaklarım koptu artık sallamaktan gözler kırmızı eli agzında dişlerini kaşıyo :))

Bende zor uyuttum bu gece. Ayakta salladım olmadı . Hamakta salladım olmadı . Uykusuda vardı ama inat etti uyumamak icin. Ama azmin sonu zafer misali ben kazandım sonunda uyudu

günaydın herkese, hayırlı cumalar,
hatta çalışanlara extra hayırlı olsun

iyice kış geliyor, havada resmen yas havası var. hanfendi de gece sandı galiba uyuyor mışıl mışıl

yok canim arada uyaniyorlar 2 kere falan ama en azindan 4 - 5 kere uyanmamizi azaltti
içiriyorum suyunu epeydir o çok önemli sağol canım bi de şu ii geceler çayı ve maması sabaha kadar uyutuyormu hiç uyanıyorlarmı senin bıdıklar.

tatlim ben zencefilli bal vermistim gunde 1 kere gecene kadar

biz hipp iyi geceler mamasi ve devam sutunu kullaniyoruz teyzesi

oyy masallah tatlim cok guzeller

canim sorunu gormedim mutlaka gozden kacmistir olur mu oyle sey

yok bizimkiler tam cibil olcuyorlar
hayırlı gecelr hanımlar bebeklerınızı sağlık ocağında kıyafetleriyle mi olçuyorlar acaba

tarhanayi ben tam yapiyorum az biraz salca sarimsak nane falan
sade yaptim sevmedi sipalar tam yapinca sevdiler

aman masallah tatlim
günaydın herkese, hayırlı cumalar,
hatta çalışanlara extra hayırlı olsun

iyice kış geliyor, havada resmen yas havası var. hanfendi de gece sandı galiba uyuyor mışıl mışıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…