2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dikkatimi bir konu çekti, uzun zamandır hiçbir soruma cvp alamıyorum, acaba mantıksızmı soruyorum yoksa buradakilerin umrundamı değilim?
Ek gıda konusunda tecrubem yok canım. Olur mu hiç oyle şey ben bilgim varsa yazıyorum yoksa yazamıyorum.Bazen coktan cevaplanmış oluyor ondan atlıyorum konuyu. Bazende aaa evet bencede yada normal yazacagım konularda bile oglumun eşekliği tutuyor yazamıyorum, konu dagılmış oluyor ben yazana kadar tren kacıyor :)
Kızlar bu da benim küçük oğluşum. İlk defa paylaşyorum:101:
Dilini yesinler

Kaşık mamasıda su ile hazırlanan bir mamamı tam bilmiyorum galiba oyledir... Mamaların hazırlanışlarında yeterli su mevcut oluyormuş demek ki su ihtiyacı duymuyor ondan. Suya alışsın diye diyorsan ara ara dene rezene ilede olabilir tabi niye olmasın. Ama irisin dediği gibi susayınca içmeye baslar merak etme :)

Mama ağırlıklı beslenen bebeklerde doktorlar erken başlatıyorlar canım ondan olabilir mi?

benim kızım hiç mama yemedi teyzesi sadece anne sutuyle besleniyor ama başladık artık dr başlayabilirsin diyince..dun yoğurt denemesi yaptık bayıla bayıla yedi elma suyunuda oyle 2 kaşık içmiyor 50cc falan içiyor şimdi havuç suyuna başlicam once 1 2 kaşık deneme sonra elma suyuyla karışık içircem ohh yarasın kızıma

canım çok zor işin allah yardımcın olsun :)

Doktora göre değişiyor demek ki canım bilmiyorum ki. Anne sütü yeterli olanlara ilk 6 ay başka hiçbir şey verdirmiyorlar benim bildiğim. Maşallah minnoşuna Afiyet bal şeker olsun

Ben önce doktora gidiyorum orda sadece beziyle ölçüyo ,100 gr falan düşüyo.Sağlık ocağında hiç ölçtürmüyorum,doktorun ölçülerini yazdırıyorum karta.

Soyuyor mu doktor tamamen yani? Bizim doktorda, saglık ocagıda kıyafetle tartıp birseyler dusuyorlar kıyafete göre
Gerci osekilde bile durmuyor ki soyulsunda bakılsın. Saglık ocagı duzgunce bakamıyor kilosuna falan durmadıgından
Hastanede genelde aglıyor. En son gittigimizde de kadın bezi actı bizimki işedi Genelde soyuyorlar mı bilemiyorum bizimki pek normal durmadıgından

Teşekkürler arkadaşlar, sorularıma cvp aldım.

Meyveye metal değdiği zaman vitamini kayboluyor diyorlar ama herşey metal, bunu ayarlamak mümkünmüki?
Hem havuç suyu, elma suyu katı meyva sıkacağında iyi oluyor, siz neler yapıyorsunuz?

Cam rende almıştım püre için duruyor. Geçenlerde baktım nasıl birseymiş diye elma ile denedim çok kolay kullanımı vardı. Önerilen cam rende. Suyunu tam nasıl cıkarıyorlar onunla oluyor mu bilmiyorum işte bilen yazar bende öğrenirim

ya arkadaşşlar bebeğin kilosuna takılanlar var sanırım aramızda benim kızım 8 ağustos doğumlu ve 4. ayın sonunda 5.200 dü sanırım... şimdi de olsa olsa 5.800 olmuştır ancak... bence kiloya takılmayın ya bebek aktifse tepkileri yerinde ise ve 5. ayın sonunda doğum kilosunun iki katı olduysa sorun yok diyor doktorlar :))

çok rahatmıyım neyim ben :))

Canım ben kızıma henüz başlamadım ama oğlumda plastik mama tabak ve kaşık takımları var onu kullandım.meyveleride cam rendede yapıp temiz bir tülbentte suyunu çıkardım. Zaten hepsuyunu çıkarmama bir kaç ay sonra püre şeklinde verirsin.sonrada meyvenin kendisini verirsineline mis gibi yer

Merahab kızlar, herkese bebişleri eşleri ve tüm sevdikleri geçirecekleri mutlu sağlıklı bir yıl dilerim..
Benim önceki aylarda sağdığım baya süt var dondurucuda, geçen gün çıkartıp kızıma içireyim dedim ama tadını sevmedi
Sizce sağdığım sütleri nasıl değerlendirebilirim?

canım yoğurt yapabilirsin muhallebi yapabilirsin çorbasına katabilirsin... yeter ki süt olsun degerlendirecek öyle şey yer bulursun ki :):)

canım yoğurt yapabilirsin muhallebi yapabilirsin çorbasına katabilirsin... yeter ki süt olsun degerlendirecek öyle şey yer bulursun ki :):)

sağol canım :)), geçen yogurt yapayım dedim ama tutmadı, beceremedim sanırım :))
ek gıdaya da bu ay başlıyorum muhallebisine katayım en iyisi

kızlar ferrum kızıma çok gaz yaptı gece düzenimiz bozuldu kara üzüm pekmezi versem nolur doktor bişi dermiki yoksa devam ediyim mi ?

kızlar ferrum kızıma çok gaz yaptı gece düzenimiz bozuldu kara üzüm pekmezi versem nolur doktor bişi dermiki yoksa devam ediyim mi ?

ben ço kararsızım doktor verdi almadım daha hemşire zeka gelişimi için ver dedi ama buradada bebişlerin duzeni bozuldu diyor zaten duzen kuramıyorum iyice kafam karıstı birde fazla demir birikimi olabiliyormus onuda atmak için ayrı bir ilaç çok ama çok karısık bir durum

oglum iki dis cikardi kizim henuz cikarmadi canim
ben de emzirmeyi biraktim ustune 6 ay oldu ama adet olmadim ne zaman gelir bilmiyorum
onumuzdeki hafta hem benim icerde kalan parca hem de adet icin bir dr a gidicem bakalim
Canim hayirdir ne parcasi kaldi?
Kızlar minişlerinizin yoğurdunu hangi sütle mayalıyorsunuz.mandıradan falan taze inek sütü alıp mayalasam olurmu
Mandira bulamadigim icin cam sise gunluk sut kullaniyorum cnm ben. Kutu sutlerin hic bi yarari yok diye biliyorum
Son kullanma tarihinden bir gun once mayalasan bile mis gibi yogurt oluyorgunluk sutle
Hosgeldin cnm
Kızlar bu da benim küçük oğluşum. İlk defa paylaşyorum:101:
Masallah oglusuna gozler renkli sanki
Dün kızıma ilk defa ek gıda denemesi yaptım ve yoğurt verdim ama çıkardı yemedi.sanırım biraz daha beklemem gerek
İlk demede genelde cikariyorlar canim hatta bazen severek yediklerini yemeye biliyorlar. Mama aliyorsa cokda ertelemeye gerek yokbence tabi nacizane fikrim

Ben normal rende kullaniyorum annem beni cam rendeyle buyutmedi die cok takilmiyorum bazi seylere kati meyve sikacagi siparisi verdim bende havuc ve mor gidalar icin

ya ebeye sordum tatlım ver ilerde okulda ders anlamsında dahi büyük rol oynar dio ama kızımda sıkıntı çekio pekmezde verebilirsin ama kızını kilosu çok iyi ver alışır diyo

İki gunden sonra gaz azaliyor. Sabah veriyorum ben aksama kadar cikariyor gazlari. Birde ben direk 8 damla baslamadim. 4 gun iki 4 gun 4 damla simdi 6 damladayiz haftaya 8 e cikaricam insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…