Ek gıda konusunda tecrubem yok canım. Olur mu hiç oyle şey ben bilgim varsa yazıyorum yoksa yazamıyorum.Bazen coktan cevaplanmış oluyor ondan atlıyorum konuyu. Bazende aaa evet bencede yada normal yazacagım konularda bile oglumun eşekliği tutuyor yazamıyorum, konu dagılmış oluyor ben yazana kadar tren kacıyor :)Dikkatimi bir konu çekti, uzun zamandır hiçbir soruma cvp alamıyorum, acaba mantıksızmı soruyorum yoksa buradakilerin umrundamı değilim?
Dilini yesinlerKızlar bu da benim küçük oğluşum. İlk defa paylaşyorum:101:
kızlar size bir sorum olacak. 1 aydır günde iki öğün pirinçli kaşık maması veriyorum kızıma. doktor mamadan 1 saat sonra su vermemi söyledi ama kızım suyu hiç sevmiyor. bazen içine biraz rezene katıp veriyorum rezeneyi seviyor diye.. nasıl alıştırıcam bu kızı su içmeye? acaba sebze çorbasına falan geçince susayıp da içer mi?
Mama ağırlıklı beslenen bebeklerde doktorlar erken başlatıyorlar canım ondan olabilir mi?
evet canim ben de ondan aldim
uykunuza masallah
ben de geceleri hep mama veriyorum hatta hipp iyi geceler kasik mamasina da basladim ama yine de en az iki kere uyaniyoruz
gunduzleri de en fazla 2 saat uykumuz var sabahlari da 5 de kalkiyoruzz
benimkiler uykusuzlar kisacasi
benim kızım hiç mama yemedi teyzesi sadece anne sutuyle besleniyorama başladık artık dr başlayabilirsin diyince..dun yoğurt denemesi yaptık bayıla bayıla yedi elma suyunuda oyle 2 kaşık içmiyor 50cc falan içiyor şimdi havuç suyuna başlicam once 1 2 kaşık deneme sonra elma suyuyla karışık içircem ohh yarasın kızıma
Ben önce doktora gidiyorum orda sadece beziyle ölçüyo ,100 gr falan düşüyo.Sağlık ocağında hiç ölçtürmüyorum,doktorun ölçülerini yazdırıyorum karta.
Teşekkürler arkadaşlar, sorularıma cvp aldım.
Meyveye metal değdiği zaman vitamini kayboluyor diyorlar ama herşey metal, bunu ayarlamak mümkünmüki?
Hem havuç suyu, elma suyu katı meyva sıkacağında iyi oluyor, siz neler yapıyorsunuz?
Meyveye metal değdiği zaman vitamini kayboluyor diyorlar ama herşey metal, bunu ayarlamak mümkünmüki?
Hem havuç suyu, elma suyu katı meyva sıkacağında iyi oluyor, siz neler yapıyorsunuz?
Merahab kızlar, herkese bebişleri eşleri ve tüm sevdikleri geçirecekleri mutlu sağlıklı bir yıl dilerim..
Benim önceki aylarda sağdığım baya süt var dondurucuda, geçen gün çıkartıp kızıma içireyim dedim ama tadını sevmedi
Sizce sağdığım sütleri nasıl değerlendirebilirim?
canım yoğurt yapabilirsin muhallebi yapabilirsin çorbasına katabilirsin... yeter ki süt olsun degerlendirecek öyle şey yer bulursun ki :):)
kızlar ferrum kızıma çok gaz yaptı gece düzenimiz bozuldu kara üzüm pekmezi versem nolur doktor bişi dermiki yoksa devam ediyim mi ?
Canim hayirdir ne parcasi kaldi?oglum iki dis cikardi kizim henuz cikarmadi canim
ben de emzirmeyi biraktim ustune 6 ay oldu ama adet olmadim ne zaman gelir bilmiyorum
onumuzdeki hafta hem benim icerde kalan parca hem de adet icin bir dr a gidicem bakalim
Mandira bulamadigim icin cam sise gunluk sut kullaniyorum cnm ben. Kutu sutlerin hic bi yarari yok diye biliyorumKızlar minişlerinizin yoğurdunu hangi sütle mayalıyorsunuz.mandıradan falan taze inek sütü alıp mayalasam olurmu
Son kullanma tarihinden bir gun once mayalasan bile mis gibi yogurt oluyorgunluk sutleBen de 15 gün sonra başlayacağım yoğurta. Şimdiden kafa patlatiyorum nasıl yapsam diye. Evimizin yakınındaki markette şişede günlük süt satilmiyor. Hem uzaktakine de gitsem bebegimi kime birakacagim.Günlük alabileceğim mandra sütü de yok. Bununla ilgili aklıma takılan bişey var kızlar. Acaba günlük şişe sutu akşam gelirken eşime alırsam ertesi günü yada sonraki günler kullanabilir miyim. Bozulur mu ki?Ne de olsa hepsi bir günde bitmez.
Hosgeldin cnmHerkese merhaba,
Ben de Ağustos 2012 annesiyim. 10 Ağustosta kızımı kucağıma aldım. Hamileliğimin son aylarından beri sizleri takip ediyorum ama doğum, bebeğin bakımı vs. bir türlü yazmak fırsat olmamıştı. Şimdi işe döndüm ve ancak vakit bulabildim yazmaya. Paylaşımlarınızdan çok faydalandım, en bunaldığım anlarda yalnız olmadığımı görmek moral verdi. Umarım bundan sonra da hep beebklerimizin gelişimlerini, iyi günlerini paylaşırız burda.
ve umarım beni de alırsınız aranıza bu kadar zaman sonra :)
Masallah oglusuna gozler renkli sankiKızlar bu da benim küçük oğluşum. İlk defa paylaşyorum:101:
İlk demede genelde cikariyorlar canim hatta bazen severek yediklerini yemeye biliyorlar. Mama aliyorsa cokda ertelemeye gerek yokbence tabi nacizane fikrimDün kızıma ilk defa ek gıda denemesi yaptım ve yoğurt verdim ama çıkardı yemedi.sanırım biraz daha beklemem gerek
ben ço kararsızım doktor verdi almadım daha hemşire zeka gelişimi için ver dedi ama buradada bebişlerin duzeni bozuldu diyor zaten duzen kuramıyorum iyice kafam karıstı birde fazla demir birikimi olabiliyormus onuda atmak için ayrı bir ilaç çok ama çok karısık bir durum
kızlar ferrum kızıma çok gaz yaptı gece düzenimiz bozuldu kara üzüm pekmezi versem nolur doktor bişi dermiki yoksa devam ediyim mi ?
Canim ben ataturk orman ciftilinin keci sutu var ondan yaptim yapacagimda hatta doktor icirebilirsin bile demisti.benim sipalarin bise yedigi yokki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?