2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İki gunden sonra gaz azaliyor. Sabah veriyorum ben aksama kadar cikariyor gazlari. Birde ben direk 8 damla baslamadim. 4 gun iki 4 gun 4 damla simdi 6 damladayiz haftaya 8 e cikaricam insallah

ebede azalır dedi canım saol öle aklıma gelmemişti deniycem

Ben normal rende kullaniyorum annem beni cam rendeyle buyutmedi die cok takilmiyorum bazi seylere kati meyve sikacagi siparisi verdim bende havuc ve mor gidalar icin

Ben bu görüşüne katılıyorum fazla ince eleyip sık dokuyoruz ama biz alışveriş sırasında denk geldi almıştık, gercekten normal rendeden daha kullanışlı. Eğer ugrastırıcı olsaydı bıkabilirdim ama güzel sana da tavsiye ederim denk gelirsen al bi dene :)

Bebeğim geçen ay hastaneye yattığında kan değerlerine de bakıldı. Hemoglabin normalin de üstünde oldukça yüksk çıktı. Buna rağmen doktorumuz 5. aydan sonra demir takviyesine başlayacağız dedi. Değerlerin yüksek olduğunu söylediğimdeyse, anne sütü aldığı için yüksek ama artık ek gıdaya başlayacağız yeterli düzeyde demiri ek gıdadan alamaz dedi. Ben de vereceğim, bebeğimin benim kararım yüzünden gelişiminde problem olursa kendimi bağışlamam.

Benmari usulu ısıtıyorsundur galiba, birde önce buzdolabının alt kısmına alıp sonra oda sıcaklıgında ısıtıp vermeyi dene istersen. Geçen ay bir yerde bu konuda birsey okumustum.Birisi bebeginin benmari usulu ısınan sutu almadıgını boyle ısıttıgını içirebildigini yazmış.
Yine içmezse yogurt denersin tekrar, muhallebi, sutlu corba, kahvaltı karısımında kullanmayı denersin. Hatta meyve pürelerinede katabilirsin başladıysan

evet canım benmari usulü ısıttım ve resmen midesini bulandırdı içirmeye çalışırken :))yoğurt yaptım ama tutmamdı, muhallebilerine koyarım artık.
dün kontrtolümüz vardı ve kızım yarım kilo alabilmiş anca emmeyi reddediyor uykuluyken emzirebiliyorum anca ( doktor ek gıda başlattı :
sabahları elma,artmut suyu, öğlen sebze püresi, ikindi yoğurt akşamda muhallebi şeklinde, umarım yemeyi reddetmez

ya ebeye sordum tatlım ver ilerde okulda ders anlamsında dahi büyük rol oynar dio ama kızımda sıkıntı çekio pekmezde verebilirsin ama kızını kilosu çok iyi ver alışır diyo
pat diye daldım konuya ama şunu söylemek istedim yok öyle bişey zeka kalıtsal birşey dış etkenlerden çok az etkilenir kansız bebekler iştahsız ve halsiz oluyor veya terside olabiliyor ilerde- iştahsız çocuk kansız olbiliyor ben ilk oğlumda hep mama kullandığım için damla vermedim çünkü mamada demir zaten var ama şimdiki bebeğime çoğunlukla anne sütü veriyorum
4 ay aşılarımızda bizede demir verdiler ama bulamadım bende almadım belkide vermem bilmiyorum
şunu söylemek istedim büyük oğlum mamayla büyüdü demir içmedi ama sınıfın en zekilerinden

Zor bir süreç canım gercekten Allah yardımcın olsun.Gecici bir donem bu ama bazı bebeklerde birkac ay surebiliyormuş umarım sizinki hemen sonlanır.Sen pes etme yine sağmaya devam et emmediği zamanlarda.

Bende tahlil yaptırma taraftarıyım dönem dönem oşekilde kontrol edilmeli.Buyuk olasılıkla ben kullanırım. Erken dogan ve düşük agırlıklı bebeklerde sık goruluyormus demir eksikliği.Bende cok cektim demir eksikliğinden. Doktorun önerdiği bir ilacta ile baslarız daha sonra normal besin alma zamanı et,yumurta ve pekmez ile pekiştiririz inşallah.

Tatlım hiç üzülme bak bebişin 750 gr almış 4. Ayda 6100 demiştin sanırım şimdi 6850 olmuş işte bebişlerimizden beklenen ayda minimum 650 gr almaları seninki almış tatlım. Aşağıda aylara göre boy kilo değişimini paylaşıyorum senin bıdık ayının ortalamasında cnm.

Eklentiler

• $image.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 39
  • $image.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 49
Banada kilosu fazla dedi ama anne sutuyle bise olmazmis obez felan o yuzden korkmadim

İşler yogun galiba hiç yoksun son zamanlarda
Ya bunun ortasını tutturmak zor sanırım Doktor ve saglık ocaklarının bir ortalaması var yine ama milletimize gore ya zayıf yada şişman oluyor ortası yok :)

Evet ya arada okuyorumda valla yazacak zaman bulamiyorum vakit bulunca hemen baska bise yapiyorum.

Bende bide kiz var onlada vakit geciriyorum haliyle kendime pek ayiramiyorum ama takilcam artik eeeeeee yeter emzir altini degis uyut is yemek oburunu okula gotur getir aaaaaaaaa

merhaba hanımlar benimde 5 ay 10 gunluk bır oglum var 34 haftalık doğdu ve tup bebek tedvısı sonrasında kavustum yavruma...gecen gun rotavırusu ıcın gıttık doktorumuza boyumuz 65 kılomuz 7830 doktorumuz normal dedı kılo alımını ama bu ay sadece 560 gr almıs sadece anne sutu verıyorum ılk kez bu ay meyve sularının tadına baktırmakla baslayabılırız dedı sızce hangı meyveden ve pure yada suyu seklınde nasıl vermeye baslamalıyım?bu arada bızde doğduğundan berı devit damla kullanıyoruz....

Bende bide kiz var onlada vakit geciriyorum haliyle kendime pek ayiramiyorum ama takilcam artik eeeeeee yeter emzir altini degis uyut is yemek oburunu okula gotur getir aaaaaaaaa

Aa ben senin büyüğüde erkek sanıyordum öyle kalmış aklımda :)
Zor valla 2 çocuk cogumuz 1tane ile dagıldık kendimize gelemedik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…