Ay maşallah saçlara falan bak bi ne yakışıklı
Ole yapamadim hata veriyo bide orda atac resmide Goremedim
yarın için dua bekliyorum arkadaşlar çok zor bir gün olacak, sivastan 6 saatlik yol olan ankaraya gidiyoruz, sabah namazıyla çıkarız inşallah yola sınavım 2 de inşallah yolda bi aksilik yaşanmazda tam zamanında yetişirim, düşünsenize o kadar yolu tep sınavı kaçır :) eşim nöbette şuan 1-2 saat erken izin alırda vakitli çıkarız inşallah, oğluşumla yine düşüyoruz yollara bana müsade derslere bakayım biraz, herkese hayırlı geceler
Iyi yolciluklar kazasiz belasiz gidin donun insallah. Allah zihin acilligi versinyarın için dua bekliyorum arkadaşlar çok zor bir gün olacak, sivastan 6 saatlik yol olan ankaraya gidiyoruz, sabah namazıyla çıkarız inşallah yola sınavım 2 de inşallah yolda bi aksilik yaşanmazda tam zamanında yetişirim, düşünsenize o kadar yolu tep sınavı kaçır :) eşim nöbette şuan 1-2 saat erken izin alırda vakitli çıkarız inşallah, oğluşumla yine düşüyoruz yollara bana müsade derslere bakayım biraz, herkese hayırlı geceler
D vitaminine de devam. Bununla ilgili bîr sorum var size. Biz monovit kullanıyorduk 4 damla, ama sağlık ocağında da eczanede de yoktu. Piyasada yokmuş. Devit aldım ben de. Bundan verenler var mı? 4 damla mı veriyorsunuz?
hazır herkes burdayken katı meyve sıkacagı almam gerek acilen kullanıpta memnun oldugunuz bir marka varmı kızlar yaa
Ben tefalin bir modelini kullanıyorum cokta memnunum
Al bendende o kadar sinir ediyo tak cikart yika kullanasim gelmiyo. Bana halam vermisti alman markadi demisti ustunde marka yok ama :) 25 yillik hala calisiyo oglanida cikartirimBende katı meyve sıkacagı almayı dusunuyorum kendimiz içinde ama herkes temizliği cok ugrastırıyor diyor. Sen o konuda memnun musun ve hangi modeli kullanıyorsunuz aklında mı tam olarak :)
pat diye daldım konuya ama şunu söylemek istedim yok öyle bişey zeka kalıtsal birşey dış etkenlerden çok az etkilenir kansız bebekler iştahsız ve halsiz oluyor veya terside olabiliyor ilerde- iştahsız çocuk kansız olbiliyor ben ilk oğlumda hep mama kullandığım için damla vermedim çünkü mamada demir zaten var ama şimdiki bebeğime çoğunlukla anne sütü veriyorum
4 ay aşılarımızda bizede demir verdiler ama bulamadım bende almadım belkide vermem bilmiyorum
şunu söylemek istedim büyük oğlum mamayla büyüdü demir içmedi ama sınıfın en zekilerinden
Herkese iyi akşamlar,
Öncelikle aramıza yeni katılanlara hoşgeldiniz, bebekleri düşenlere geçmiş olsun diyeyim.
Biz bugün 5. Ay kontrolümüze gittik. Kilomuz 7850 boyumuz 65 cm. Geçen ay sağlık ocağında tartılmıştık 7500 dü. Bu sefer kendi doktorumuzda 7850 çıktı. Doktor terazi farkı olabilir, bu terazide ölçülenlerî kıyaslarsak 2 ayda 1400 almış, kilosu ayona göre gayet güzel dedi. Bu ay çok az emmişti zaten ondan kilo alımı azaldı.
Ben çok gaz ve emmeme yapınca demiri bırakmıştım ama doktor önemli ver dedi. Ferro sanoldı önce verdiğîm ferrumla değîştirdi, bunun tadı daha iyiymiş. Ek gıdaya tamamen geçince pekmez ve etle takviye edilebîlirmiş ama 8. Aya kadar kullanalım dedi.
Oturtma konusunda Ela'nın elinden hafîfçe tutunca kendisî kalkıp oturuyor, bu nedenler artık desteklî oturt dedi.
Ek gıda için kilosu iyi olduğu için öğün olarak verme bu ay, sadece meyve sularıyla başla, tatlara alışsın, 7. Ayda öğün olarak başlarız dedi. İlk önce öğlen vermek daha iyiymiş. Yoğurda geçtiğimîz zaman günlük sütle yapmamızı önerdi. Kavanozda meyve püresi vs.satılıyor ya onları mecbur kalıtsanız yolculukta vs. Verirsîniz yoksa herşeyin doğalı iyidi dedi. Ben de zaten öyle yapacaktım.
D vitaminine de devam. Bununla ilgili bîr sorum var size. Biz monovit kullanıyorduk 4 damla, ama sağlık ocağında da eczanede de yoktu. Piyasada yokmuş. Devit aldım ben de. Bundan verenler var mı? 4 damla mı veriyorsunuz?
Bende katı meyve sıkacagı almayı dusunuyorum kendimiz içinde ama herkes temizliği cok ugrastırıyor diyor. Sen o konuda memnun musun ve hangi modeli kullanıyorsunuz aklında mı tam olarak :)
Temizliği ilk basta banada zor geliyordu ama şimdi alıştım mı ne kolay geliyor. Benimkinin yıkanacak 6 parçası var. Modeline birazdan bakıp yazarım . Şimdi oğlumu ayağımda sallıyorum . Soyylemesi ayıp popom halıya yapıştı
aynen benimde yapıştı bilgsayar koltuğun üstnde ben yerdecanım sölersen ii olur bende almayı düşünüorum memnunmusun
Yok cnm anne sütü deep freeze de 3-6 ay arası saklanıyorya eski tarihlileri tüketip yerine sağıp koyuyorumBende attim buzluga ama onlari muhallebide kullanirim sizin sut kesildimi ki onlari veriyosunu
4ay5 gunluk teyzesimasallah allah nazarlardan korusun cok tatlı ne kadarlık acba ?
Zaten muhallebiyi. Sevmeyen bebek pek gormedim gogly nnin vardi cesitlisi kizima kullanirdimgünaydın güzel anneleriyi hafta sonları olsun hepinize .. dün doktordan geldik kızım 5.600 olmuş günlük 19 gram alıyormuş biraz sınırda daha fazla mama yap yedir dedi ama zaten zar zor anca o kadar yediriyorum daha ne kadar yedireceğimi şaşırdım boyumuz 62.5 olmuş .. Bana göre boyu ve kilosu iyi çünkü ben ve eşim zaten minyon tipliyiz ben doğuma 54 kiloo ile girdim 47 ile çıktım şuan da 46-47 arasındayım işin özü benden de tombik bir bebiş çıkmaz diye düşünüyorm ama doktor amcamıza diyemiyorum neyse .. 1 ay boyunca meyva suyu , sonra püresi ver dedi birde aptamil iyigeceler kaşık mamasına başla bu akşamdan dedi .. Dün akşam 60 cc sütün ardından 2 mama kaşığına göz kararı yaptım muallebiyi benim kız hapır hupur yedi ya bir de bitti diye ağlıyor şapşik ohh dedim seveceğiz her halde ek gıdaları .. Şimdi de elma rendeleyip suyunu vereceğim bakalım nasıl tepkiler vericek
Zaten muhallebiyi. Sevmeyen bebek pek gormedim gogly nnin vardi cesitlisi kizima kullanirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?