Baştan bu yana devit kullanıyoruz 3 damla ama burada 4 damla kullananlarda var.Sağlık ocagı bize 3 damla diyor her seferinde
Boyuna posunada maşallah bu arada
canım ben monovit kullanıorum günde 1 kere 3 damla
arzum mela var bende...köpük ayırma özelliği var bu makinanın.o yüzden memnunum ben.hazır herkes burdayken katı meyve sıkacagı almam gerek acilen kullanıpta memnun oldugunuz bir marka varmı kızlar yaa
bede havuç elma sularını katı meyva sıkacağında yapıyorum.ama artık sularını değil direk püresini veriyorum.cam rendede yapıyorum canımTeşekkürler arkadaşlar, sorularıma cvp aldım.
Meyveye metal değdiği zaman vitamini kayboluyor diyorlar ama herşey metal, bunu ayarlamak mümkünmüki?
Hem havuç suyu, elma suyu katı meyva sıkacağında iyi oluyor, siz neler yapıyorsunuz?
sağlık ocağının verdiği az yaptı.bende doktorumuza gittiğimizde sordum.onu kullanma madem dedibaşka bitane verdisabah akşam 5er damla.şimdi onu kullanıyoruz bi sorun yok gibi.kızlar ferrum kızıma çok gaz yaptı gece düzenimiz bozuldu kara üzüm pekmezi versem nolur doktor bişi dermiki yoksa devam ediyim mi ?
ben ço kararsızım doktor verdi almadım daha hemşire zeka gelişimi için ver dedi ama buradada bebişlerin duzeni bozuldu diyor zaten duzen kuramıyorum iyice kafam karıstı birde fazla demir birikimi olabiliyormus onuda atmak için ayrı bir ilaç çok ama çok karısık bir durum
katılıyorum canım.bende büyük oğluma devit bile kullanmadım.şimdi dersleri süper.bi kere anlatmayla herşeyi anlıyor.hemde çabuk konuştu ,tuvaletine çabuk alıştı,erşeyini çabuk çabuk yaptı.damlayla mucizeler olsaydı,dünyada herkez zeki olurdu dimi ama?pat diye daldım konuya ama şunu söylemek istedim yok öyle bişey zeka kalıtsal birşey dış etkenlerden çok az etkilenir kansız bebekler iştahsız ve halsiz oluyor veya terside olabiliyor ilerde- iştahsız çocuk kansız olbiliyor ben ilk oğlumda hep mama kullandığım için damla vermedim çünkü mamada demir zaten var ama şimdiki bebeğime çoğunlukla anne sütü veriyorum
4 ay aşılarımızda bizede demir verdiler ama bulamadım bende almadım belkide vermem bilmiyorum
şunu söylemek istedim büyük oğlum mamayla büyüdü demir içmedi ama sınıfın en zekilerinden
bizimkide geçen gün yataktan düştü abimiz sayesinde.ben odada yokken beşiğinden almış altını değiştirmeye kalkmış(onun üstüne vazife ya:)bez almaya girtmiş birde içeriye.çocuk döne döne düşmüş yere.bende bağırtıya koştum geldim.çocuğa bakıyorum beşikte yok.meğer düşmüş sıpam.zor sakinleştirdim.büyük sıpamda benim yüzümden düştü deyip ağladı,bide onu sakinleştirmeye uğraştım..amannnnkızlar yaa dun canım oglusum kanepeden dustu
kucagımdaydı kusunca kanepeye bıraktım hemen yana uzanıp mendılı aldım-dondum-oglusumu yere 5cm kala yakaladım...hersey 2sanıye ıcınde oldu nasıl oldu anlamadım bası hafıf yere carptı ama ben nasıl bagırdysam yavrum korkup agladı.coook korktumelım ayagım kesıldı ne yapacagımı sasırdım.esımde yoktu...abartmıyorum 2sanıye...allah korudu gercekten ve ben nasıl egılıp tutum hala ınanamıyorum...gozumun onunden gıtmıyo o an...sankı ben dusup canımı yaktım okadar agladım kı kızdımkı kendıme. neyse aman coook dıkkat edın cok zormus yaa.hepsı rabbıme emanet olsun off of
yok canımya,işin biter bitmez yıkarsan hiç bi sorun yok.bide posalarının biriktiği yere poşet geçir daha rahat oluyorBende katı meyve sıkacagı almayı dusunuyorum kendimiz içinde ama herkes temizliği cok ugrastırıyor diyor. Sen o konuda memnun musun ve hangi modeli kullanıyorsunuz aklında mı tam olarak :)
kızlar ben 2013 ağustos annesiyim.. yazın en sıcak günlerinde doğum yaptınız.. bizlerede kısmet olacak inşallah.. peki bebeklerinize ne giydirdiniz uzun kollularmı yoksa kısa çıtçıtlı badylermi?
ben aynı zamanda 2011 aralık annesiyim.. bebeğim kışın doğmuştu baya kalın giydiriyorduk.. alışverişte neler lazım yaz bebeklerine
Kesinlikle anneni ve kayın valideni dinleme yeter :) ben onları dinledim üşür üşür dediler durdular giydirdiler oğlumu haftasında isilik döktü çocuğum, öyle olunca soydum ben oğlumu giydirmedim birdaha:)valla ben kısa kollu bacaksız alttan çıtçıtlı badiler giydirdim ayağınada mutlaka çorap ( yoksa gazlı oluyorlar) bu arada 2. Günden itibaren eldiven giydirme beyin motor gelişimi için eldivenle çok tutmamak gerekiyorkızlar ben 2013 ağustos annesiyim.. yazın en sıcak günlerinde doğum yaptınız.. bizlerede kısmet olacak inşallah.. peki bebeklerinize ne giydirdiniz uzun kollularmı yoksa kısa çıtçıtlı badylermi?
ben aynı zamanda 2011 aralık annesiyim.. bebeğim kışın doğmuştu baya kalın giydiriyorduk.. alışverişte neler lazım yaz bebeklerine
ek gıdaya geçmeye çok hevesli olan ben oğluma sebze çorbası yediremiyorumdoktorumuz patates havuç ve pirinçle başla dedi bi hevesle yapıyorum ama öğürüyo yemiyo..napsam bilemedim.çorba veren anneler siz nasıl yapıyosunuz bu işi
kızlar ben 2013 ağustos annesiyim.. yazın en sıcak günlerinde doğum yaptınız.. bizlerede kısmet olacak inşallah.. peki bebeklerinize ne giydirdiniz uzun kollularmı yoksa kısa çıtçıtlı badylermi?
ek gıdaya geçmeye çok hevesli olan ben oğluma sebze çorbası yediremiyorumdoktorumuz patates havuç ve pirinçle başla dedi bi hevesle yapıyorum ama öğürüyo yemiyo..napsam bilemedim.çorba veren anneler siz nasıl yapıyosunuz bu işi
yogurtlu corbayı mıkserdn gecırdım koydum bıberona ohhhhhhhhhhh mısssssss :)
bugun meyve puresı yaptım elma havuc armut kaynattım ondan da yedı ama yedıgı 5 bebek kasıgı karnı toktu
1 aydır bıberon maması yıyo + anne sutu
2 gubdur ben sofraya oturdugumda aglıo onuda alkıyorum ben ne yersem agzına ondanda koyuyorum
bal kabagı havuc patates zeytın yagından olma bı puremız vardı onuda sevıyor
yogurdu onceden sevmemısdı sımdı onuda yıyor
bu saydıklarım gun ıcınde olanlar sabah tahıllı kahvaltı maması var gece de maması var gun ıcınde de bunlarla beslenıyoruz
bırde yogurda bebe bıskuvısı koyup vermısdım onuda sevmısdı
bızım yemekden yana degılde uykudan gazdan yana cokkkkkkkkkkkkkkk sorunumuz var
Kizlar ya oglumun birinin iki gundur atesi tuz yedi bucuk ila otuzalti bucuk arasinda gidip geliyor istahsiz onun disinda halinde memnun gibi ne yapayim ben.
Canım 2.ay yada 3.ayda bizede monovit vermişlerdi sonradan hatırladım :) Hatta hemşire elimizde bu var aynı degerlerde devitle demişti.Cevaplar için teşekkürler.
Bu arada demirle d vitaminini arka arkaya vermemek gerekiyormuş. Onlar arasında da en az 1 saat olmalıymış. Sağlık ocağında söylememişlerdi, dün doktorumuz söyledi.
Kizlar ya oglumun birinin iki gundur atesi tuz yedi bucuk ila otuzalti bucuk arasinda gidip geliyor istahsiz onun disinda halinde memnun gibi ne yapayim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?