günaydın kızlar,
ya tek ben miyim bu dişlerinde sorun yaşayan? herkes doğumdan sonra normal diyor ama burada kimseden duymadım, galiba beni avutuyorlar. cuma akşamı resmen dişlerim zonkladı, dışarıdan da bembeyaz ve sağlıklı görünüyorlar. 2 ay önce 20liğimi çektirdim azıcık çürüdü diye emziren halimle...yarın doktor yolları gözüktü bana, keza hanfendinin bütün randevuları doluymuş o güne kadar.
bi de şu adet mevzusu var. afedersiniz ama dün tamam dedim oldum, azıcık kahverengi akıntı geldi bugün birşey yok. neyin nesi bu? olanlar siz de böyle birşey yaşadınız mı yani bu geleceğinin işareti mi yoksa başka bi sorun mu var? dün kadın doğumcumla görüştük 6 ay hatta 1 yıla kadar normal, olunca gel spiral takalım dedi, içim rahatladı ama bu gelen halam değil de ne o zaman?
Yine uyandi. Devraliyorum. En zor uyuyan benimkii. Poffff
günaydın kızlar,
ya tek ben miyim bu dişlerinde sorun yaşayan? herkes doğumdan sonra normal diyor ama burada kimseden duymadım, galiba beni avutuyorlar. cuma akşamı resmen dişlerim zonkladı, dışarıdan da bembeyaz ve sağlıklı görünüyorlar. 2 ay önce 20liğimi çektirdim azıcık çürüdü diye emziren halimle...yarın doktor yolları gözüktü bana, keza hanfendinin bütün randevuları doluymuş o güne kadar.
bi de şu adet mevzusu var. afedersiniz ama dün tamam dedim oldum, azıcık kahverengi akıntı geldi bugün birşey yok. neyin nesi bu? olanlar siz de böyle birşey yaşadınız mı yani bu geleceğinin işareti mi yoksa başka bi sorun mu var? dün kadın doğumcumla görüştük 6 ay hatta 1 yıla kadar normal, olunca gel spiral takalım dedi, içim rahatladı ama bu gelen halam değil de ne o zaman?
canım benimde öyle akıntı gelio azcık tam diyorum bu sefer oldum ama devamı yok normal sanırım bu durum
Günaydın güzel ve uykusuz anneler.Bu döneme özgü mü bu sık uyanmalar anlamadım umarım öyledir ve geçicidir yoksa uykusuzluktan hasta olucaz diye korkuyorum ki ben hemen depresifleşiyorum uykumu alamayınca,yani eskiden öyleydim:))
Diş ve saç dökülmesi malesef oluyor yediklerimize çok dikkat etmemiz lazım vitamin ve kalsiyum ağırlıklı beslenmemiz gerek.
Sabiha Paktuna'nın Anneye Güvenli Bağlanma kitabını okuyorum.Hamileyken Tracy Hogg okuyup uygulamaya çalışmıştım ama ne bana ne bebeğime uymadı,şimdi bu kitapta bebeklere kendi düzenimizle değil onların ihtiyaçlarına göre davranmalı esnek olmalıyız diyor.İhtiyaçları zamanında doyurulmayan bebeklerde gelişim geriliği olabilecini söylüyor.Örneğin kucak isteyen bir bebeği alışmasın diyerek almamak onun bu davranışında ısrarcı olmasına neden olurmuş.Birlikte uyumak sık emmek istemek vs.İht,iyaçları doyurulan bebek bir sonraki adıma geçebilir diyor.Otizm ve sebeplerinden de bahsetmiş ben çok yararlandım tavsiye ederim,master tezi tarzında braz ağır tıbbi terim ağırlıklı ama yine de açıklayıcı.Anne İş'te kitabını da aldım bundan sonra ona başlıcam bitirince bahsederim.
Bu arada herkes bebeğini hangi saatlerde uyutuyor sabah kaçta uyanıyorlar çok merak ediyorum ben çok mu erken uyutuyorum acaba -o yüzden mi sık uyanıyor- saat 7 de uyuyor sabah 6 da kalkıyor.Geçi benim yaptığım bişey yok bizimkinin kendi tercihi uyutmayınca çok huysuzlaşıyor.
Gunaydin herkeslere
Bize aydin degil pek. Butun gece uyumayan oglum sabahin korunde misafir icin evi toplamaya kalkan benden 5 dk sonra uyandi. Gicik oluyor sanirim misafire.
teşekkür ederim canım, içim rahatladı. aynı şeyleri paylaştığını görmek bazen mutlu ediyor insanı
bende diretiyordum kayınvalide ve görümcelerime inatla ama herkes aynı şeyleri söyledi ufak ufak başla diye. 1 kaşık çorbadan ya da yemek suyundan ne olur diye dili alışsın sonra inan çok daha zor oluyor diye. hatta blender kullanma çatalla ez pütürlü kalsın birazcık dediler nasıl alışırsa öyle gidermiş bende baktım herkesler aynı şeyi söylüyor başladım gitti.
Bendemi vermesem ya beklesemmi bilemedim
ben de o kadın benim sanıyordumkendimi 2012 ağustos annelrinin en zor uyuyan bebeğin annesi ilan ediyorumyupiiii sıyırdım artık
bızde bugun kontrole gıdebıldık nıhayet.sıkayetler de bırıkmısstı kagıda yazmıstım unutmayayım dıye.
kusma,yesıl mukuslu kaka,kulak akuntısı,sasılık,demir ılacı,ek gıda,pipinin temizliği,tsh testi...
-kusma ıcın motılıum surup yazdı sanırım vermıycem.cevremdekı herkes normal ek gıdaya gecınce gecer dıyo tecrubelı anneler.
-kaka tahlılı yaptırdık amıp-rota cok sukur normalmıs ama sanırım onunıcınde surup yazmıs bagırsakları fazla hareketlı dedı.arayıp sorım bakalım vereyımmı dıye ama hıc ılac veresım yok cok kucuk
-kulak akınrtısı ıcın baktı normal dedı.koyu sarı kahveyse normal acık sarı ıse ıltıhap dedi.burun nasıl sumuk yapıosa kulak da akıntı yapıo dedi:44::44:
-sasılık ıcın goz doktoruna muayne olduk.cok sukur bırsey yokmus.zaten ellerıne oyuncagına yakından bakınca oluodu zaten.ıcım rahat ettı en azından
-demır ıcın santafer damla verdı onlem amaclı baslıycaz dedı
-pipiyı banyodan banyoya temızlıycez
-tshımız dogdugunda yuksek cıkmıstı her gttıgımızde tekrarlattırıyorum cok sukur oda dusmus
-ek gıdaya6-7.ayda baslıycaz dedi.ama yakınınızda babaanne anane varsa 1.ayda bıle bırseyler verıolar dedi.tercıh senın dedı.suya da ozaman baslıcaz.
gelısımıne baktı bzımıkı emekler pozzsyonda durdu doktora sov yapıo sıpa...cok hareketlı dıkkat edın dusmesın dedıuatncımdan 2gun once dustu dıyemedım:26::26:
boyumuz 68cm kılomuz 7500gr olmus
bizden haberler boyle
ay bizimkinin öyle düzenide yok bi gece 8 de yatıyo bi gece 10da ama her 1 saatte uyanıo tekrar uyutuyoruz uyancak diye odadan da ayrılamıyoruz uykusu kaçmadan tekrar yatıralım diye hakkatten oynatmaya az kaldı buarda bebişin erken uyumuyo normamiş bu aylarda en geç 8de yatırın 5-6 gibide uyanır dio doktorlar
evet canım öyle bizdehayırlı gecelr hanımlar bebeklerınızı sağlık ocağında kıyafetleriyle mi olçuyorlar acaba
yok canım ya olurmu öle şey, ben pek girmiyorum bu ara foruma, yoksa görsem cvp verirdim, yani bildiim bişi olursaDikkatimi bir konu çekti, uzun zamandır hiçbir soruma cvp alamıyorum, acaba mantıksızmı soruyorum yoksa buradakilerin umrundamı değilim?
evet öyle yapmak lazım ama benimki de 250 gr aldı geçen ay, bu ay da almadı sanırım, kıyafetler hiç küçülmüyoiyi akşamlar kızlar bunlar da benim pıtırlarım 5. ay sonunda biri 7 kilo bi 6.3 kiloydu kilo almaları normal dedi doktorum biri 2.2 biri 2.5 kilo doğmuştu zaten ben doktor normal dedikten sonra kilo konusunu çok kafama takmıyorum sağlıkla büyüsünler de inşallah :)
öğlen ver güzelim ya, ben saate dikkat etmiyorum, emzirdikten sonra biz yerken ona da veriyorum az az. bi de tarhana bizküvili pirinç unudan daha sağlıklı, bunu versen daha iyi onun yerineAnneler ek gıdaya baya başlamış ama ben çekiniyorum nedense.
Sadece bisküvili prinç unu veriyorum, sizce başlamalımıyım?
Ebe tarhanaya başla dedi ama çekiniyorum, bide hangi saatler arasında vermeliyim?
aynenkızlar biz bugün tam 5 aylık olduk ve saglık ocagına gittim kilosunu merak ettigimden dolayı .daha 6kilo 850gr.7 kilo bile olamamış.sizin bebeklerin nasıl benimki gibi az olan varmı.bi üzülüyorum bi kafaya takmıyım diyorum olmuyo(
hoşgeldiiinmerhaba bende ağustos annesiyim,16 ağustos doğumlu bir kızım var. aktif bir internet kullanıcısı olmadığım için forumunuzdan yeni haberim oldu. geçmişi okuyorum çok faydalı paylaşımlarınız var, beni de aranıza alır mısınız?
ay kolay gelsin canım ya, bebekli eve geliyolar, üzülme. nasıl yapıcan çocuk uyumayınca.Yeni uyudu benimki. Yarin sabah kahvaltiya misafir var ev almis basini gidiyor. Ve benim oglum bu saate kadar hic uyumadi. Yorgunluk sinir stres yine tavan yapti
Canim hayirdir ne parcasi kaldi?
Mandira bulamadigim icin cam sise gunluk sut kullaniyorum cnm ben. Kutu sutlerin hic bi yarari yok diye biliyorum
Son kullanma tarihinden bir gun once mayalasan bile mis gibi yogurt oluyorgunluk sutle
Hosgeldin cnm
Masallah oglusuna gozler renkli sanki
İlk demede genelde cikariyorlar canim hatta bazen severek yediklerini yemeye biliyorlar. Mama aliyorsa cokda ertelemeye gerek yokbence tabi nacizane fikrim
Ben normal rende kullaniyorum annem beni cam rendeyle buyutmedi die cok takilmiyorum bazi seylere kati meyve sikacagi siparisi verdim bende havuc ve mor gidalar icin
ek gıdaya geçmeye çok hevesli olan ben oğluma sebze çorbası yediremiyorumdoktorumuz patates havuç ve pirinçle başla dedi bi hevesle yapıyorum ama öğürüyo yemiyo..napsam bilemedim.çorba veren anneler siz nasıl yapıyosunuz bu işi
süt benim de aynen dönemsel mi neden acaba?ek gıdayı önermedi ank daki gastrocu.6. ay bitince dedi.alerji oluşabilir dedi.uyku problemi aynen gündüz 1-2 saat ama gece sık uyanıyor eskisi gibi değil.neymiş nedeni uyku probleminin.okuduğum kitapta gece beslemeleri diyor.hem vücut ısısı artıyormuş hem altını ıslatınca uyanıyorlarmış gece beslemeyi kes diyor tracy hogg un kitabında.azaltarak kademeli bir şekilde.ben de 120 den 60 a sonra 40 a düşürüp kestim.sabah 5 gibi uyanıyor mızıldanıyor beslenmek için 7 de veriyorum.4 saatte bir veriyorum.7-11-15-19-23.mamadan 2 saat sonra uyuması lazım.arada aktiviteler var.düzen için uğraşıyorum umarım olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?