Emzirirken nasil ayarlicaz peki o cc leriCanım o kitaptan bende de var. Ben uyguladım onu işe yarıyor gerçekten. Alışma evresi bende 5 gün sürmüştü. İki ay aynen e.a.s.y. yöntemine göre uyandığı uyduğu saatler netti çok rahattım. Sonra diş mi, atak mı bilmiyorum yada hastalık ta olabilir. Bütün düzeni alt üst oldu. Sonra da bir daha başa almadım. Bazen diyorum acaba tekrar oturtmaya çalışsam mı? Ama bişey çıkıyor bütün emekler boşa gidiyor.
Canım o kitaptan bende de var. Ben uyguladım onu işe yarıyor gerçekten. Alışma evresi bende 5 gün sürmüştü. İki ay aynen e.a.s.y. yöntemine göre uyandığı uyduğu saatler netti çok rahattım. Sonra diş mi, atak mı bilmiyorum yada hastalık ta olabilir. Bütün düzeni alt üst oldu. Sonra da bir daha başa almadım. Bazen diyorum acaba tekrar oturtmaya çalışsam mı? Ama bişey çıkıyor bütün emekler boşa gidiyor.
Ben verdim yumurta sarisini midesi bulandi bide bogazina yapisti boguluyodu cocuk amaannn vermicem zamani gelince yer ama pekmeze hayir demedi.ayrica o 3 lu karisimin kokusuna burun dayanmaz. Ilkinden bilirim ben zor yeditirdim o cocuk nasil yerdi anlamadimkızlar günaydın aşımızı olup geldik ebemiz alışsın die yumurta sarısının tadına baktır muhallebi yedir azck yumurta tuzsuz peynir pekmz karıştır ver sıktğın meyve suyuna az cici bebe koy ver tadlarına alışsın bu ay dedi muhallebi tarifi vercek olan varmı bide muhallebiyi ne zaman vercem
tesekkurler canım sen okudukca paylas cok faydalı oluyor kendı adıma.kıtap okumayı cok ozledım oglum ancak 20dakka uyuyor gunduz ozamanda nete takılıyorum yemek temızlık...Günaydın güzel ve uykusuz anneler.Bu döneme özgü mü bu sık uyanmalar anlamadım umarım öyledir ve geçicidir yoksa uykusuzluktan hasta olucaz diye korkuyorum ki ben hemen depresifleşiyorum uykumu alamayınca,yani eskiden öyleydim:))
Diş ve saç dökülmesi malesef oluyor yediklerimize çok dikkat etmemiz lazım vitamin ve kalsiyum ağırlıklı beslenmemiz gerek.
Sabiha Paktuna'nın Anneye Güvenli Bağlanma kitabını okuyorum.Hamileyken Tracy Hogg okuyup uygulamaya çalışmıştım ama ne bana ne bebeğime uymadı,şimdi bu kitapta bebeklere kendi düzenimizle değil onların ihtiyaçlarına göre davranmalı esnek olmalıyız diyor.İhtiyaçları zamanında doyurulmayan bebeklerde gelişim geriliği olabilecini söylüyor.Örneğin kucak isteyen bir bebeği alışmasın diyerek almamak onun bu davranışında ısrarcı olmasına neden olurmuş.Birlikte uyumak sık emmek istemek vs.İht,iyaçları doyurulan bebek bir sonraki adıma geçebilir diyor.Otizm ve sebeplerinden de bahsetmiş ben çok yararlandım tavsiye ederim,master tezi tarzında braz ağır tıbbi terim ağırlıklı ama yine de açıklayıcı.Anne İş'te kitabını da aldım bundan sonra ona başlıcam bitirince bahsederim.
Bu arada herkes bebeğini hangi saatlerde uyutuyor sabah kaçta uyanıyorlar çok merak ediyorum ben çok mu erken uyutuyorum acaba -o yüzden mi sık uyanıyor- saat 7 de uyuyor sabah 6 da kalkıyor.Geçi benim yaptığım bişey yok bizimkinin kendi tercihi uyutmayınca çok huysuzlaşıyor.
coook tatlı allah bagıslasın hosgeldın sacsız bebekler kervanına bızdensınişte benim yakışıklı karizmatik minik adamım:82:
canım kusan bebekler ıcın eger emzırıyorsanız zencefıl cayı tuketsın anneler demiş doktorun bırı.bı denıycem bakalım ınsallah fayda eder.kurutmalıktakı camasırlar kurumadan makıne yenıden doluyor yaaa pöfffYarın evimize donüyoruz insallah ertesi gün is bası hayat kaldığı yerden devam ediyor :) çok şükür annelerimizi ve babalarımızı gördük bu ay kv mı yanımıza alacaktık ama diğer ay olsun diye vazgeçtik malum somestr yaklaşıyor. Bebekleri düşen anneler çok gecmis olsun bizim oğlanda herkesi gordugu icin bi şımardı bı şımardı sormayın ayrıca sevmek icin kucaginakim aldıysa kusmukla karşılık verdi herkese gülüyor nazar değecek diye çok korkuyorum kaç aylık diye soranlara 6-7 diyoruz yoksa çok şaşırıyorlar valla 2 gun önce sabahlara kadar düzenli uyuyan cocuk beni 4 kez ağlayarak uyandırdı esim ilk kez ev de bir cocuğun varlığına inandım diyor insallah düzenimiz bozulmaz
ayyy evet hatırlıyorum ben ozamandan beri parca içerde yanii.sımdı ne olucak canım emzırme faslı bıtınce anestezimi vercekler.gunaydin teyzoslar ve kankilerimiz biz geldikk
canim benim icerde plasenta parcasi var (plasenta aggreate midir nedir)
dogumdan sonra 30.gunde bir kanama gecirdim az kalsin beni hatun kisi niyetine kaldiriyorlardi
ki kanama basladiktan 3 saat sonra hastaneye yetismemize ragmen
emzirme devam ettigi icin birsey yapamadilar
kurtaj ya da histeroskopiden korktular bir daha kanama olur diye
eger bir daha olursa rahimi almak zorunda kalicaklardi cunku
diş bugdayı ılk dıs cıkıncamı yapılıyo canım heveslendım sımdı.ama yok yok mısafr agırlamaktan gına geldı vazgectım bengünaydınlarrr, biz de geceleri çok sık uyanmaya başladık ama sanırım dişten, dün farkettim ki allta 2 tane bıçak çiziği gibi iz war sanırım 2 dişimiz geliyo, acaba o safhadan sonra ne zaman çıkar ki dişler. ama beni bi heyecan sardı diş buuğdayı için, internette araştırdım da çok güzel şeyler war:)
Bebeğim geçen ay hastaneye yattığında kan değerlerine de bakıldı. Hemoglabin normalin de üstünde oldukça yüksk çıktı. Buna rağmen doktorumuz 5. aydan sonra demir takviyesine başlayacağız dedi. Değerlerin yüksek olduğunu söylediğimdeyse, anne sütü aldığı için yüksek ama artık ek gıdaya başlayacağız yeterli düzeyde demiri ek gıdadan alamaz dedi. Ben de vereceğim, bebeğimin benim kararım yüzünden gelişiminde problem olursa kendimi bağışlamam.
Ben verdim yumurta sarisini midesi bulandi bide bogazina yapisti boguluyodu cocuk amaannn vermicem zamani gelince yer ama pekmeze hayir demedi.ayrica o 3 lu karisimin kokusuna burun dayanmaz. Ilkinden bilirim ben zor yeditirdim o cocuk nasil yerdi anlamadim
Valla 5 sene oldu unuttum ama Ben kizima gogly alirdim oglana henuz yapmadim emiyo dr gidince sorarim ama oda kilosu iyi dicem emzirmeye devam buyuk ihtimalleanladım canım saol muhallebiyi nasıl napıosun peki
cnm en basit olanı suya pirinç unu katıp karıştırıyosun şeker katmıycaksın belki bi çimdik derler ya o kadar.ama ben arı mama aldım onu yapıyorum vitamin katkılı oldugundan yapılışı üzerinde yazıyo.çok basit.5 dakkalık iş.kızlar günaydın aşımızı olup geldik ebemiz alışsın die yumurta sarısının tadına baktır muhallebi yedir azck yumurta tuzsuz peynir pekmz karıştır ver sıktğın meyve suyuna az cici bebe koy ver tadlarına alışsın bu ay dedi muhallebi tarifi vercek olan varmı bide muhallebiyi ne zaman vercem
Benim eşim diş hekimi. Hamilelikten sonra dişlerde sorun olması çok normal. Hatta birçok kişide hamileyken de oluyor. Benim dişlerimi hamileyken düzenli olarak temizledik vs. birşeyler yaptık ama yine de doğumdan sonra iki dolgu yapıldı. Hala da bir tane daha var, onu da Ela'dan fırsat bulduğumuz ilk an yapacağız.günaydın kızlar,
ya tek ben miyim bu dişlerinde sorun yaşayan? herkes doğumdan sonra normal diyor ama burada kimseden duymadım, galiba beni avutuyorlar. cuma akşamı resmen dişlerim zonkladı, dışarıdan da bembeyaz ve sağlıklı görünüyorlar. 2 ay önce 20liğimi çektirdim azıcık çürüdü diye emziren halimle...yarın doktor yolları gözüktü bana, keza hanfendinin bütün randevuları doluymuş o güne kadar.
bi de şu adet mevzusu var. afedersiniz ama dün tamam dedim oldum, azıcık kahverengi akıntı geldi bugün birşey yok. neyin nesi bu? olanlar siz de böyle birşey yaşadınız mı yani bu geleceğinin işareti mi yoksa başka bi sorun mu var? dün kadın doğumcumla görüştük 6 ay hatta 1 yıla kadar normal, olunca gel spiral takalım dedi, içim rahatladı ama bu gelen halam değil de ne o zaman?
Benimkinin tam bir düzeni yok. Eğer akşam 8-9 gibi yatarsa gece çok uyanıyor, sabah da 7 gibi kalkıyor. Bazen de gece 12 gibi uyuyor. O zaman sabah 7 gibi kalkıyor, gece de sadece bir defa kalkıyor. Ama uyku saati tamamen onun isteğine göre, zorlamıyorum. Zorlasam da bir işe yaramıyor zaten.Bu arada herkes bebeğini hangi saatlerde uyutuyor sabah kaçta uyanıyorlar çok merak ediyorum ben çok mu erken uyutuyorum acaba -o yüzden mi sık uyanıyor- saat 7 de uyuyor sabah 6 da kalkıyor.Geçi benim yaptığım bişey yok bizimkinin kendi tercihi uyutmayınca çok huysuzlaşıyor.
Benim kızım 2 ağustos doğumlu. Doktorumuz doyumluk değil ama tadımlık olarak bu ay mevve sularıyla başla, yavaş yavaş meyve ve sebze püresiyle devam et dedi. Yemek listesi de verdi ama bunlar kural değil, büyüklerin tavsiyelerini de dinle dedi:)bende diretiyordum kayınvalide ve görümcelerime inatla ama herkes aynı şeyleri söyledi ufak ufak başla diye. 1 kaşık çorbadan ya da yemek suyundan ne olur diye dili alışsın sonra inan çok daha zor oluyor diye. hatta blender kullanma çatalla ez pütürlü kalsın birazcık dediler nasıl alışırsa öyle gidermiş bende baktım herkesler aynı şeyi söylüyor başladım gitti
ben de o kadın benim sanıyordum
Maşallah:)işte benim yakışıklı karizmatik minik adamım:82:
günaydınlar herkese iyi hafta sonları olur inşallah
Ahh bu dişler .. Tam 6 tane dolguluk dişim var ama çok tırsıyorum :2: gidemiyorum biliyorum böyle daha da kötü olacak ama işteee
Uyku düzenine gelince bizim kız 8 gibi uyuyor ben bazen 9 gibi uyumasını sağlıyorum ki daha çok uyusun diye fakat ne yaparsam yapayım ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor .. Kimi zaman 1 defa acıkıp 100 cc mama içiyor sabah 7-8 gibi uyanıyor kimi zaman geceleri 3-4 defa uyanıp 300 cc mama içiyor ve sabah 7 de uyanıp 90 cc mamayı hüpletiyortabi o zamanla halimi ne siz sorun ne ben söyleyeyeyimm tam bazı şeyler düzene oturdu derken şimdi bu kan ilacı çıktı tam bir gaz sancısı yapıyor bebeğime vermesem ne olur diye düşünmekteyim bu gün 3. günü daha .. sonra diyorum 1 hafta kullanayım belki bağırsakları alışır da düzene girer yine off offf
cnm en basit olanı suya pirinç unu katıp karıştırıyosun şeker katmıycaksın belki bi çimdik derler ya o kadar.ama ben arı mama aldım onu yapıyorum vitamin katkılı oldugundan yapılışı üzerinde yazıyo.çok basit.5 dakkalık iş.
hayatım ama demirin fazlası da zarar. hücreler için çok zararlı demirin fazlası, yaşlandırıyor hücreleri. ben pekmez veriyorum bi tatlı kaşığı, doktora sordum test yapmıcakmısınız diye, biz veriyoruz hepsine diyo. deli olcam ya, resmen kitap bilgisiyle yaklaşıyolar çocuklara. hiç güvenim kalmadı bu doktorlara. herşeyin fazlası zarar, atalarımız bile söylemiş, bunlar dinlemiyo ama. bi test ya, kolay bişi, ama yok. neyse. sen bence başka bi doktora daha danış. ek gıdada da günlük yemeğine kıyma, baklagil vs koyarsan zaten alır demirini.
canım alışıo gerçekten bende bi gün vermedim ama düşündüm gerek olmasa verilmezbu diye gerçektende alıştıBenim eşim diş hekimi. Hamilelikten sonra dişlerde sorun olması çok normal. Hatta birçok kişide hamileyken de oluyor. Benim dişlerimi hamileyken düzenli olarak temizledik vs. birşeyler yaptık ama yine de doğumdan sonra iki dolgu yapıldı. Hala da bir tane daha var, onu da Ela'dan fırsat bulduğumuz ilk an yapacağız.
Ben de adet olmadım. En son 1 Kasım 2011'de olmuştum.. Doktor süt verdiğin sürece 1 sene olmayabilirsin demişti. Hiiç bir belirtim de yok. Doğumdan sonra eski kilomdan 3 kilo azım,47-48 arası gidip geliyorum, ona rağmen göbeğim var biraz. Adet olunca geçiyor diyor herkes, en çok da bu yüzden adet olmak istiyorum. Yoksa başka sıkıntım yok şimdilik.
Benimkinin tam bir düzeni yok. Eğer akşam 8-9 gibi yatarsa gece çok uyanıyor, sabah da 7 gibi kalkıyor. Bazen de gece 12 gibi uyuyor. O zaman sabah 7 gibi kalkıyor, gece de sadece bir defa kalkıyor. Ama uyku saati tamamen onun isteğine göre, zorlamıyorum. Zorlasam da bir işe yaramıyor zaten.
Benim kızım 2 ağustos doğumlu. Doktorumuz doyumluk değil ama tadımlık olarak bu ay mevve sularıyla başla, yavaş yavaş meyve ve sebze püresiyle devam et dedi. Yemek listesi de verdi ama bunlar kural değil, büyüklerin tavsiyelerini de dinle dedi:)
Maşallah:)
Demir benim kızımı çok kötü yapmıştı ve ben bırakmıştım. Ama 5. ay kontrolümüzde doktorumuz önemli, mutlaka ver, bir süre sonra alışır dedi. Cumadan beri veriyorum. Dün çok gazı vardı, gece kaç defa ağlayarak uyandı. Ama yine de vereceğim, umarım alışır. Alışmazsa da birkaç gün gaz ilacı veririm artık.
Benim eşim diş hekimi. Hamilelikten sonra dişlerde sorun olması çok normal. Hatta birçok kişide hamileyken de oluyor. Benim dişlerimi hamileyken düzenli olarak temizledik vs. birşeyler yaptık ama yine de doğumdan sonra iki dolgu yapıldı. Hala da bir tane daha var, onu da Ela'dan fırsat bulduğumuz ilk an yapacağız.
Ben de adet olmadım. En son 1 Kasım 2011'de olmuştum.. Doktor süt verdiğin sürece 1 sene olmayabilirsin demişti. Hiiç bir belirtim de yok. Doğumdan sonra eski kilomdan 3 kilo azım,47-48 arası gidip geliyorum, ona rağmen göbeğim var biraz. Adet olunca geçiyor diyor herkes, en çok da bu yüzden adet olmak istiyorum. Yoksa başka sıkıntım yok şimdilik.
Bakiyorumda cocu cocugunun resmini gostermiyo nazarmi degecek diye korkuyisunuz anlamadim hanimlar. Bende kaldiriyorum
diş hekimliğinde okuyan kardeşim de aynı şeyi söylüyor, hatta abla hamilelik bir hastalık bize hep böyle anlatıyorlar herşeyin altında hamilelikte bu durum gelişebilir yazıyor demişti. demek ki bakımla da alakası yok.
yarına aldım randevumu. eşin muayenehanede mi çalışıyor bilmiyorum ama telefonda da sordum çok tatmin edici yanıt alamadım. suan ücretsiz izinde olduğumdan ssk yatmıyor bildiğim kadarıyla, yine de muayene ediyor musunuz dedim, evet ama ücretli dedi. çok uçuk bir rakam olmaz herhalde değil mi? zira en son gittiğimde bir dişe ve artı çekime 400 tl yanlış duymadınız 400 tl bayıldım da ondan bu dişim ağrıyor galiba
Valla bilmem artik gostermeyen ustune alinsin o kadar paylasim yaptik face paylasip burda gostermeyen ayip eder yanigunaydın herkese
tatlişkom ben profil resmimi bu ultrason fotoğrafımı cok seviyorum o yuzden değiştirmiyorum ve ben her hafta fotounu koyarım kızımın :)
Emzirirken nasil ayarlicaz peki o cc leri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?