öksürük z bişey var.bende ıhlamur filan veriyorum.okyanus suyu biraz fayda ediyor açıyor ama yarım saat sonra geri tıkanıyor burnu.senin kuzunada çok geçmiş olsuncanım geçmiş olsun dr benical diye bir şurup verdi sabah öğle akşam 1 çay kaşığı verdim dün sanki biraz öksürüğümüz azaldı gibi. bide serum fizyolojik yazayım dedi burnu için evde vardı yazmadı onuda en az 8 damla damlat dedi ben genede az az damlatıyorum. seninkinin öksürüğü varmı aynen canım karda kışta çocuğu dışarı çıkarma ıhlmur nane ver aslında serum fizyolojik bildiğimiz tuzlu su ama ne kadrı tuz nekadrı su bu oran önemli
İnşallah düzene girer artık canım geçmiş olsun tekrar
Fatomm senin miniğinede geçmiş olsun. Hepsine acil şifalar versin Rabbim.Onların hastalıgı insanı cok yoruyor.Agzı var dili yok gariplerimin, dertlerini anlatamıyorlar.Biz hasta olunca soylene soylene yatıyoruz
Arkadaşlar e-bebekte kampanyadan premium care aldım, önceden aktif bebek kullanıyordum, fiyat uygun geldiği için böyle bir şey yaptım. Aktif bebek sanki daha iyiydi gibime geldi. Altını değiştirirken bezi elliyorum ıslak ıslak, aktif bebek daha kuru oluyordu.
He ben adını Emir sanıyordum onunPepikle Gülsünün tosbanın adaşı sanıyordum ama fazlası varmış Demirmiş hepsi adıyla yaşasın :)
Canavar gercekten resimde bile uykum gelsede uyumam boşa bekleme tribinde bebe
Okula giderkende kaldıramayız bu sıpaları yapışırlar yatağa
Yapmissin yapmissin hemde masallah cok guzel yapmissin
fotoyu evet ama bebekte beceremedik sanırım içimden canavar çıktıama annesi o küçük canavarı yer bitirir eşime diyorumki bunu yiyip biteryim ben ne olcak bidaha yaparız sonra aklıma doğum ve loğusa dönemim gelio vazgeçiyorum
ya işte doktor olmaları benim onlara tamamen güvenmemi gerektirmiyo. 1. nedenim cerrah olması. 2. nedenim ise çocuk doktoru olsa bile bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor olması. bir de ben bu işlerden anlarım az biraz. biyokimya doktoram var, üstelik doktor da değilim, araştırmacı olduğum için ne nedenle ne veriliyor vs, baya anlarım, çünkü karşılaştırmalı bir eğitim aldım, malesef doktorlarımız çoğu zaman veri ezberler, çok kıyaslama yapmazlar. ayrıca ilaç formunda verilen demirle pekmezin içindeki demirim emilimleri birbirinden farklı oluyor. emilmedikleri için kakadan çıkıyor o ilaçlar mesela.Bilmiyorum canım. aslında ben de o yüzden yazdım özellikle bunu. Bize test yapılıp yüksek çıkmasına rağmen yine de verildi. Her şartta verdikleri için test yapmıyorlar belki. Gebelikte de bu vitaminlerin, balık kapsüllerinin baya konusu geçmişti. Arkadaşımın ablası cerrah 9 aylık bebeği var. Oda veriyor demir aynı zamanda her yemeğine kıyma koyuyor. Damlanın yerini tutacak kadar pekmez vermek istersen eşitlemek için bardakla vermen gerekiyor, damladaki bileşenler ona tekabül ediyor. Bebeğini bir bardak günlük verebilirsen damla kullanmazsın demişti.
sağol canım ben baklayı duymamıştım, yeni bir bilgi olsa gerek. ama ben zaten bakla demedim ki, baklagiller dedim :) kurufasulye, nohut, mecimek vs yanigenel olarak baktığımız zaman bütün anneler dişler , gece uykusu , ek gıdalar ve en önemlisi demir den yana şikayetçi .. Öncelikle en önemlisi bebişlerin sağlığı demir önemli azar azar da olsa vermek gerek ama işte gaz olayı can sıkıyorbebeklere 1 yaşına gelene kadar bakla verilmemesi gerekiyor demir yönünden zengin olan fakat bebeklerde hatta yetişkin insanlar da bile fazlası direk zehirlenmeye sebeb oluyormuş nasıl 1 yaşa kadar bal yasak ise bakla da yasak onun haricinde gece uyku düzenine sokmak için yediği mamanın seviyesini nasl azaltıcaz ? çünkü benim kızım 300 cc mama içiyor genelde başka bir konu da kaşık maması denilen şey muhallebi aptamilin aldık biz hem gece hem normal gündüz pirinçli mamasını .. diğerleri normal kendi yaptığımız da aynı besliyicikte olur mu ki bilemedim ..
çok geçmiş olsun senaysen, işallah birşey yapmana gerek kalmadan kurtulursun.gulsuncum ice-daisy cim tesekkur ederim
simdi dr dan geldim parca icerde kalsifiye olmus (oluyormus demekmis)
simdilik birsey yapmayalim dedi
ani ve cok kanaman olursa yine hemen ara dedi
bir de metiler diye bir ilac onu yine basindan ayirma dedi
yok canım ya annem de öyle der, kv tam tersidir, herşeyi söyler. ama biz sürekli hastalıkla büyüdük, eşim tarafında tık yok maşallahKardes ben bir felsefe edindim cocuklarla ilgili iyi bisey soylemeyecen. Bide bu donemde dis di buyume atagi derken denge kalmiyor yavrularda
Bebekleri hasta olan arkadaşlar,
Öncelikle geçmiş olsun, tez zamanda şifalansınlar bebeler.
Bizim doktorumuzun önerdiği bir şey var. İlaç değil o yüzden rahatça yazabiliyorum. Cold mix diye okaliptüs içeren bir madde. Yastığa bir damla damlatıyoruz tıkanık olduğumuzda tıkanıklık filan kalmıyor. Bir araştırın derim. Sık kullanmıyorum sadece tıkanıklık olduğunda.
Canım, benim kızım hastalandığında da götürdüğüm iki doktor içinde mentol olmayan şeyler kullanmalısınız demişti. Bella Bee diye bir krem vardı okaliptüslü mentolsüz, ondan sürmüştük yakasına yastığına. ama bir çocuk dr. prof. onu da kullanmayın dedi bize. doktorların bu farklı fikirleri çok sinir bozucu ama paylaşmak istedim yine de..
bakın işte yine bir kararsızlık örneğicold mıxın bebekler ıcın olanı var sanırım :44::44:zararsızdır BABİ-X COLD dıye gecıyor
hmm, ondan tepkilisin demek, ben de diyorum acaba neden sinirlendiGecenlerde sanki facebook ta paylasalim resim felan gibi bise okudum ondan bozuldum. Burda o kadar dertlerimizi paylastik ne facebook diye. Burasi samimiyetsizde orami samimi onu anlamadim o yuzden neden kimse yuklemiyo diye sordum
oy maşallah bu sıpalara, gülsünoğuz seninki pek can yakacak gibi.
merhaba; doktorumuz bebeğime yoğurt tattırabilirsin demişti,yoğurt yapma makinesi kullanan var mı? ben kendim mayalıyorum ama çok tutturamıyorum.dolapta bir gün bekleyince daha kıvamlı güzel oluyor.ama günlük mayala denildi. çukurambardaki bebek mağazalarına baktım genelde aynı fiyat, weewell marka iyi gibi. ancak sütü kaynatıp ılıtıp koyuyoruz,tefalde sütü ılıtmaya gerek yokmuş. kullanan arkadaşlar fikir verebilirlerse çok sevinirim. teşekkürler.
Selam güzel anneler,
Epeydir demir mevzusu var, herkesin doktoru vermiş sanırım. Biz yurtdışındayız (ABD), bizim doktorumuz bundan hiç bahsetmiyor bile. Aklıma takıldı Türkiye'de herkes kullanıyor olunca.
Kızlar maşallah bebişlerin hepsi ayrı ayrı tatlı allah nazarlardan korusun, onları bize bağışlasın
Buarada ek gıda denemeleri fiyasko, meyve suyunu bile içmek istemiyor, ne yapmalıyım?:26:
Kızlar maşallah bebişlerin hepsi ayrı ayrı tatlı allah nazarlardan korusun, onları bize bağışlasın
Buarada ek gıda denemeleri fiyasko, meyve suyunu bile içmek istemiyor, ne yapmalıyım?:26:
canım sabrether gün azar azar dene .. çok tepki veriyorsa eğer bir iki gün ara ver yeniden dene zaten bu ek gıdaya geçişi alıştırma zamanı elbet alışacak , alıştığı zamanda bırakmak istemeyecek muhtemel benim kızım hep ağlıyor kaşığını çekince vermicem zannediyor tospam
genel olarak baktığımız zaman bütün anneler dişler , gece uykusu , ek gıdalar ve en önemlisi demir den yana şikayetçi .. Öncelikle en önemlisi bebişlerin sağlığı demir önemli azar azar da olsa vermek gerek ama işte gaz olayı can sıkıyorbebeklere 1 yaşına gelene kadar bakla verilmemesi gerekiyor demir yönünden zengin olan fakat bebeklerde hatta yetişkin insanlar da bile fazlası direk zehirlenmeye sebeb oluyormuş nasıl 1 yaşa kadar bal yasak ise bakla da yasak onun haricinde gece uyku düzenine sokmak için yediği mamanın seviyesini nasl azaltıcaz ? çünkü benim kızım 300 cc mama içiyor genelde başka bir konu da kaşık maması denilen şey muhallebi aptamilin aldık biz hem gece hem normal gündüz pirinçli mamasını .. diğerleri normal kendi yaptığımız da aynı besliyicikte olur mu ki bilemedim ..[/Q
canım 300 cc mamayı bi seferdemi içiyo anlamadm tamda
çok teşekkürler canımEk gida da handec e tamamen katiliyorum.
Masallah senin kuzuyaaaaa cok tatliiii
hayı hayatımcanım 300 cc mamayı bi seferdemi içiyo anlamadm tamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?