2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam güzel anneler,
Epeydir demir mevzusu var, herkesin doktoru vermiş sanırım. Biz yurtdışındayız (ABD), bizim doktorumuz bundan hiç bahsetmiyor bile. Aklıma takıldı Türkiye'de herkes kullanıyor olunca.
Dünya Sağlık Örgütüne göre bir toplumda demir eksikliği yaygın ise bebeklik döneminden itibaren demir damlası verilmesi öngörülüyor ki Türkiye'de oldukça yaygın demir eksikliği durumu. BU konuyu önceden 4.aydan itibaren yada 6.aydan itibaren olarak ayırıyordu doktorlar ama şimdi bazı doktorlarda 5.aydan itibaren veriyorlar.
Anne sütünün demir yoğunlugu oldukca düşük yani özellikle sadece emiyorsa gerekli. Yeni mamalarda bileşenlere göre anne sütünde düşük olan D vitamini ve Demir var diyorlar ama yinede doktorların bircogu damla kullanma taraftarı.

Sen 300 diyince bende cocugumdan suphe ettim azmi iciyo diye

sağol canım, inşallah alışır bir an önce:))

maşallah senin kuzucukta çok ballı

Selam güzel anneler,
Epeydir demir mevzusu var, herkesin doktoru vermiş sanırım. Biz yurtdışındayız (ABD), bizim doktorumuz bundan hiç bahsetmiyor bile. Aklıma takıldı Türkiye'de herkes kullanıyor olunca.

Birde bu konuyu annenin demir oranı ve erken doğum konusuda etkiliyor. Yani annenin demir oranları yüksek ise sütünün demir oranıda yüksek oluyor. ( yine diger konuya gelmiş oluyoruz yani Türkiyede özelikle kadınlarda demir eksikliği yaygın oldugundan sütün demir oranı düşük oluyor) Bir diger etkende erken doğum-düşük ağırlıklı bebek konusu.
Bende demir eksikliği oldugundan ve oglumda gelişim konusunda erken dogdugundan kullanmayı düşünüyorum.

tamamen katılıyorum, benim ablamda abd de doğum yaptı ve bir yaşına kadar orda büyüttü demir damlası kullanmamışlar sözü bile geçmemiş, türkiyede anemi ise çok yaygın özellikle çocuklarda, ablam sağlık bakanlığında çalışıyor ve özellikle az bile olsa kullanmamı önerdi, doktoruma sordum bebişi kötü etkiliyor kabızlık vesayre oda alım dozunu yerıya indir ama muhakkak hergün kullan dedi.

Cay kulanimindanmis. Amaaannn o amerikalilar o kadar akillilarsa obez olmasinlar ona care bulsunlar

Kızlar maşallah bebişlerin hepsi ayrı ayrı tatlı allah nazarlardan korusun, onları bize bağışlasın
Buarada ek gıda denemeleri fiyasko, meyve suyunu bile içmek istemiyor, ne yapmalıyım?:26:

Bizimdeeee ben caresiz bekliyorum kendisi tutup yicek herhal

tamm şimdi anladım.yalnız sen her uyandıgında mamamı veriyosun.o acıktıgı için uyanmıyordur bence .benimkisi akşam 8 de uyuyo. sabaha kadar sadece 2 kez emziriyorum .onun harici uyanırsa acıktıgı için degil biliyorum beşigi sallıyorum geri uyuyo.bence mama sayısını azaltmalısın.yoksa alışır öyle gider geceleri başedemezsin.sanada yazık.anne ne kadar dinç olursa ve morali yerindeyse bebegiyle daha iyi ilgileniiyor

aman inş vermez canım doktorun.. diğerlerini pek bilemicem de yawrum kıvrım kıvrım kıvranıyor damla yüzünden başka çağresi yok mu bu işin anlamadım gittim ..

Biz biraktik valla benimkilerde kivrim kivrim bekle alisir diyorlarda ne uyku duzeni ne bisey kalacak

Annenin demir durumu kesinlikle etkiliyor. Benim doğumdan önce hemoglobin değerim değil ama kansızlıkla ilgili başka bir değerim birazcık düşüktü. Oğluma 55 günlükken kan tahlili yapıldı, onun da aynıydı :) Benim kopyamdı. Ben 6 aylık olunca başlamayı düşünüyorum demire. Geçenlerde değerlerime baktırdım, iki değerim de üst sınıra yakın. (Doğumdan sonra 3 ay kadar doktor tavsiyesi ile demir hapı aldım). Bu durumda biraz daha bekleyebilir demir diye düşünüyorum. Oğlumda anlatılan sorunlar olmamıştı, ya da ben mi farketmedim bilmiyorum, anlatılanları duyunca 4. ayda başlamaya ürktüm.

Cay kulanimindanmis. Amaaannn o amerikalilar o kadar akillilarsa obez olmasinlar ona care bulsunlar

:)
Evet aslında oda bir etken milletce özellikle kahvaltılarda çaya düşkünüz ve demir emilimini azaltıyor çay.
Birde eskiden bu yana bebeklere ısrarla inek sütü verilmeside büyük etkenlerden.Şuanda 1yaşına kadar hiçbir şekilde önerilmiyor inek sütü.İnek sütü ile bebekleri doyurdular ama demir oranı çok çok az inek sütünde. Tabi bizlerden bebeklerimize onlardan kendi bebeklerine derken demir eksikliği artarak devam etti ülkemizde. Birde düzenli ve kaliteli beslenememe yani ülkemizdeki maddi durumlarda etken bu durumlara kadar gelmesine. Şuanda dikkat ediyor kuşak atladığında belki demir eksikliği azalacak ülkemizde ama ne yazık ki artık başka konular var.Hazır gıdalardan dolayı endise ettiğimiz kansorejen madde konusu mesela. Allah yardımcımız olsun.

benim demir konusunda şu takılıyo kafama .ne kadar süre demiri kullancaz kaç yaşına kadar.bi şişe iki şişe kullandık diyelim demir depoları doldu.kalıcı degil sonuçta.zamanla depolar azalacak süreklimi damla verecegiz.ilerde kansız kalma durumu yine söz konusu.

yok ben zaten bu gerçeğe alıştırdım kendimi

Amerikan toplumu karman çorban bir toplum, her milletten var. O yüzden aklıma takıldı zaten, hamileyken bile zibilyon tane form doldurttular, yok beyaz mısınız, Hispanik mi, Afrikalı mı, hepsinde değerler farklı farklı oluyor diye; ama bunu sormuyorlar. Belki de 6. ayı bekliyordur, bilemiyorum.

Teşekkürler bilgilendirme için :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…