Dünya Sağlık Örgütüne göre bir toplumda demir eksikliği yaygın ise bebeklik döneminden itibaren demir damlası verilmesi öngörülüyor ki Türkiye'de oldukça yaygın demir eksikliği durumu. BU konuyu önceden 4.aydan itibaren yada 6.aydan itibaren olarak ayırıyordu doktorlar ama şimdi bazı doktorlarda 5.aydan itibaren veriyorlar.Selam güzel anneler,
Epeydir demir mevzusu var, herkesin doktoru vermiş sanırım. Biz yurtdışındayız (ABD), bizim doktorumuz bundan hiç bahsetmiyor bile. Aklıma takıldı Türkiye'de herkes kullanıyor olunca.
çok teşekkürler canım
hayı hayatımnerdeee 4 defa uyanıyor mesela saat 2 de uyanıyor 90 cc yi içiyor kalıyor 30 cc yarım saat sonra mıkırdanıyor hemen onu veriyorum uyuyor .. 4-5 gibi bir daha uyanıyor yine 90-100 cc içiyor kalanı yine yarım saat içinde veriyorum bitirsin ve tok tuttsun diye ama artık vermemeye çalışıcam çünkü çok yoruluyorum birde eşim vardiyalı çalışıyor tek başıma bakmaya çalışıyorum ilk günden beri ..:2: sanırım bedenim de çok yorgun düştü bu aralar , psikoloji desen bu durumda
canım sabrether gün azar azar dene .. çok tepki veriyorsa eğer bir iki gün ara ver yeniden dene zaten bu ek gıdaya geçişi alıştırma zamanı elbet alışacak , alıştığı zamanda bırakmak istemeyecek muhtemel benim kızım hep ağlıyor kaşığını çekince vermicem zannediyor tospam
Selam güzel anneler,
Epeydir demir mevzusu var, herkesin doktoru vermiş sanırım. Biz yurtdışındayız (ABD), bizim doktorumuz bundan hiç bahsetmiyor bile. Aklıma takıldı Türkiye'de herkes kullanıyor olunca.
uvv pek tatlı maşallah
Dünya Sağlık Örgütüne göre bir toplumda demir eksikliği yaygın ise bebeklik döneminden itibaren demir damlası verilmesi öngörülüyor ki Türkiye'de oldukça yaygın demir eksikliği durumu. BU konuyu önceden 4.aydan itibaren yada 6.aydan itibaren olarak ayırıyordu doktorlar ama şimdi bazı doktorlarda 5.aydan itibaren veriyorlar.
Anne sütünün demir yoğunlugu oldukca düşük yani özellikle sadece emiyorsa gerekli. Yeni mamalarda bileşenlere göre anne sütünde düşük olan D vitamini ve Demir var diyorlar ama yinede doktorların bircogu damla kullanma taraftarı.
Sen 300 diyince bende cocugumdan suphe ettim azmi iciyo diye
Kızlar maşallah bebişlerin hepsi ayrı ayrı tatlı allah nazarlardan korusun, onları bize bağışlasın
Buarada ek gıda denemeleri fiyasko, meyve suyunu bile içmek istemiyor, ne yapmalıyım?:26:
çok teşekkürler canım
hayı hayatımnerdeee 4 defa uyanıyor mesela saat 2 de uyanıyor 90 cc yi içiyor kalıyor 30 cc yarım saat sonra mıkırdanıyor hemen onu veriyorum uyuyor .. 4-5 gibi bir daha uyanıyor yine 90-100 cc içiyor kalanı yine yarım saat içinde veriyorum bitirsin ve tok tuttsun diye ama artık vermemeye çalışıcam çünkü çok yoruluyorum birde eşim vardiyalı çalışıyor tek başıma bakmaya çalışıyorum ilk günden beri ..:2: sanırım bedenim de çok yorgun düştü bu aralar , psikoloji desen bu durumda
aman inş vermez canım doktorun.. diğerlerini pek bilemicem de yawrum kıvrım kıvrım kıvranıyor damla yüzündenbaşka çağresi yok mu bu işin anlamadım gittim ..
Bizimdeeee ben caresiz bekliyorum kendisi tutup yicek herhal
Birde bu konuyu annenin demir oranı ve erken doğum konusuda etkiliyor. Yani annenin demir oranları yüksek ise sütünün demir oranıda yüksek oluyor. ( yine diger konuya gelmiş oluyoruz yani Türkiyede özelikle kadınlarda demir eksikliği yaygın oldugundan sütün demir oranı düşük oluyor) Bir diger etkende erken doğum-düşük ağırlıklı bebek konusu.
Bende demir eksikliği oldugundan ve oglumda gelişim konusunda erken dogdugundan kullanmayı düşünüyorum.
Cay kulanimindanmis. Amaaannn o amerikalilar o kadar akillilarsa obez olmasinlar ona care bulsunlar
:)
Evet aslında oda bir etken milletce özellikle kahvaltılarda çaya düşkünüz ve demir emilimini azaltıyor çay.
Birde eskiden bu yana bebeklere ısrarla inek sütü verilmeside büyük etkenlerden.Şuanda 1yaşına kadar hiçbir şekilde önerilmiyor inek sütü.İnek sütü ile bebekleri doyurdular ama demir oranı çok çok az inek sütünde. Tabi bizlerden bebeklerimize onlardan kendi bebeklerine derken demir eksikliği artarak devam etti ülkemizde. Birde düzenli ve kaliteli beslenememe yani ülkemizdeki maddi durumlarda etken bu durumlara kadar gelmesine. Şuanda dikkat ediyor kuşak atladığında belki demir eksikliği azalacak ülkemizde ama ne yazık ki artık başka konular var.Hazır gıdalardan dolayı endise ettiğimiz kansorejen madde konusu mesela. Allah yardımcımız olsun.
ya işte doktor olmaları benim onlara tamamen güvenmemi gerektirmiyo. 1. nedenim cerrah olması. 2. nedenim ise çocuk doktoru olsa bile bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor olması. bir de ben bu işlerden anlarım az biraz. biyokimya doktoram var, üstelik doktor da değilim, araştırmacı olduğum için ne nedenle ne veriliyor vs, baya anlarım, çünkü karşılaştırmalı bir eğitim aldım, malesef doktorlarımız çoğu zaman veri ezberler, çok kıyaslama yapmazlar. ayrıca ilaç formunda verilen demirle pekmezin içindeki demirim emilimleri birbirinden farklı oluyor. emilmedikleri için kakadan çıkıyor o ilaçlar mesela.
sağol canım ben baklayı duymamıştım, yeni bir bilgi olsa gerek. ama ben zaten bakla demedim ki, baklagiller dedim :) kurufasulye, nohut, mecimek vs yani
çok geçmiş olsun senaysen, işallah birşey yapmana gerek kalmadan kurtulursun.
yok canım ya annem de öyle der, kv tam tersidir, herşeyi söyler. ama biz sürekli hastalıkla büyüdük, eşim tarafında tık yok maşallahbana da sakınan göze çöp batar lafı çok uygun geliyo
bakın işte yine bir kararsızlık örneği
hmm, ondan tepkilisin demek, ben de diyorum acaba neden sinirlendiben yüklemiştim kızın fotosunu geçen ay, o yüsden bana kıssmaaa
oy maşallah bu sıpalara, gülsünoğuz seninki pek can yakacak gibi.
süper-müh seninki de fena bakıyo valla allah sabır versiinnnnn. benim büyük böyle çok fenaydı, hala da kuduruk
moralini bozmuş olmıyım ama
Ben de bu amaçla Arzum aldım ama bütün işlemleri yapmak zorundasın kaynatıp ılıtıp mayalıyorsun istediğin kıvama göre 6-12 saat bekletiyorsun.ben 10 saat denedim ilk güzel tuttu.[/QUO
Dünya Sağlık Örgütüne göre bir toplumda demir eksikliği yaygın ise bebeklik döneminden itibaren demir damlası verilmesi öngörülüyor ki Türkiye'de oldukça yaygın demir eksikliği durumu. BU konuyu önceden 4.aydan itibaren yada 6.aydan itibaren olarak ayırıyordu doktorlar ama şimdi bazı doktorlarda 5.aydan itibaren veriyorlar.
Anne sütünün demir yoğunlugu oldukca düşük yani özellikle sadece emiyorsa gerekli. Yeni mamalarda bileşenlere göre anne sütünde düşük olan D vitamini ve Demir var diyorlar ama yinede doktorların bircogu damla kullanma taraftarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?