2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Karışmak gibi olmasın ama, yarısını kaynatıp gerisini de soğuk su koysanız hemen hazır olmaz mı? Neden soğumasını saatlerce beklediğinizi anlayamadım.

suyun kaynatılarak daha steril hale gelmesini sağlıyorum, böylece Allah göstermesin dizanteri gibi sudan bulaşabilen hastalıklardan korumaya çalışıyorum bebeğimi

Ay canım ya o çok mesakkatli bir is ben doğduğundan beri sohbende ki sıcak suyu kullanıyorum çorba yaparken bile musluk suyu kullanıyorum bebise hoş kendimizde musluk suyuiciyoruz gerçi burda sular musluktan içilir :)

ben de artık banyo için kaynatmaktan vazgeçebilirim o zaman:) ben mümkün olsa emziği biberonu bile damacana suyuyla yıkıcam tabi onların da ne kadar güvenilir olduğu tartışılır

yoğurda katınca pekmezdeki demir etkisiz hale geliyor dr söyledi canım

Aklimada gelmedi değil hani, sabahlarında bıraktığım süte karıştırmasını rica ediyordum bakıcıya o zaman meyve suyuna karıştırayım sade verirsem ici yanar belki, birde su vereyim mı artık?

Onceleri bende ole yapiyordum ama simdilerde direk musluk suyu takiliyoruz.cok zor oluyo ole ya rabbim korusun bebeklerimizi

ben de artık banyo için kaynatmaktan vazgeçebilirim o zaman:) ben mümkün olsa emziği biberonu bile damacana suyuyla yıkıcam tabi onların da ne kadar güvenilir olduğu tartışılır

Ben hala ole yapiyorum.cam biberonda gorunmeyen kirler varya cok sinir bozucu

suyun kaynatılarak daha steril hale gelmesini sağlıyorum, böylece Allah göstermesin dizanteri gibi sudan bulaşabilen hastalıklardan korumaya çalışıyorum bebeğimi

O zaman da soğuk suyu önceden kaynatıp soğutulmuş olarak hazırda bulundurabilirsiniz. Ne bileyim bana kettledakinin soğumasını beklemek biraz saçma geldi, belki de ben çok tembelim, ondandır :)

O zaman da soğuk suyu önceden kaynatıp soğutulmuş olarak hazırda bulundurabilirsiniz. Ne bileyim bana kettledakinin soğumasını beklemek biraz saçma geldi, belki de ben çok tembelim, ondandır :)

Ben de sabahtan kaynatıyorum akşama tekrar 38 dereceye kadar ısıtıp o şekilde banyo yaptırıyorum

ay canım Allah kavuştursun. bence geldiğinde de ayrı yatağa yatırma, 1-2 hafta sonra yap bu değişikliği. zaten ayrı kaldığınız için özlüceksiniz, hepten bebeğin kafası karışmasın bence. ben de gidicem bu baharda 4-5 günlük, bakalım napcam. belki onu da götürürüm, bi de annemi tabi :)

arkadaşlar kızım 2 gündür aşırı kusuyo ya daha önce bu kadar değildi napayım akıl verin
doktoruna sor canım ya, susuz kalmasın bebeğin. ben hiç bilmiyorum.

Arkadaslar ya bebeklere hazirlafigimiz corbalari buzluga atsak yada aksam yapip oburgun yedirsek olmaz mi ki
ben bi kere attım geen hafta. kendi sütümüzü koyuyosak niye bunu koymayayım ki dedim, yoğurt çorbasını dondurdum :)
Bide arkadaslar bebekleriniz gunde kac cc mama yada anne sutu alir oldu.benimkiler cok istahsiz ya 400 450 yi gecmiyor yarim litre almalari gerekiyormus bide
ben biberonla veremiyorum bişi, emzirdiğim için de bilemiyorum cnım. ama max 500 ml dir, sanmam o kadar bile diildir.
koca mı o da neymiş .. benimki işte de pek yüzünü göremiyorum 4-12 çalışıyor kabak tatlısı al kaymaklı cevizli oh canım istedi vallahi
ben de yapıım yarın ya offff

bi de diyorum ki bu kavanozdaki mamalar konserve diil mi sanki. yaptığımı konserve usülü yapsam da vitamini kaybolmasın diye de dolapta tutsam nolur ki? 3 gün dayanmaz mı öle.
sebamed iimiş canım. johnsons baby de iimiş. sebamedi i dermatolog önermemişti, eski teknoloji diye mustela vermişti bize. ona baktım o da iyi. ama bübchen yok tabi.
kaşıkla ver canım. bi de bazen benimki bardaktan bile içiyo, bugün heveslendi ayran verdim içti. su da içiyo biraz ama şapırdata şapırdata içiyo, yarısı da kendi üstüyle benim üstüme dökülüyo
Ya ben cocuğa hiçbir ilaç ya da vitamin vermiyorum her gun 1 tatli kasığı pekmez veriyorum yoğurda katınca tadını daha çok seviyor sizce iyi mı yapıyorum ?
bende demir vermiyorum ama d vitamini veriyorum canım. güneşte 15 dk çıkarıp gezdiriyosan gerek yokmuş. ama onun dışında d vit alamıyolar malesef. o nedenle onu veriyorum. bir de biberonların cam mı canım. makine deterjanı plastik biberonu çizebilir. üst rafta yıka bebek malzemelerini. bir de çok çiziliyorlar diye daha sık değiştir bence biberonu.
yoğurda katınca pekmezdeki demir etkisiz hale geliyor dr söyledi canım
acaba öylemi muffin ya, hergün fikirleri değişiyo ya, ben de emin olamıyorum. yine de vermiyorum bende. o da çok tatlı ya yakıyo insanı resmen

Canım belki verdiklerin fazla geliyordum miktarını azaltıp gözlemle istersen.hala aynı şekilde küsüyorsa reflü olabilir.ama doktora sorman daha iyi olur canım.

Selam kızlar ben geldim Uzun zamandır hiç bir şey yazamadım, fırsat buldukça geçmişi okudum. Sonunda günümüze gelebildim, özledim sizinle iki çift laf etmeyi.Öncelikle bebişlerinizin fotoğraflarını gördüm, hepsi de çok tatlılar maşallah Allah onlara uzun ömür versin. Biz de üç gün önce 5. ay kontrolümüze gittik. Maalesef oğlum 40 günde sadece 300 gr almış önceki iki ayda da 400 gr. almıştı ama çok şükür boyu uzamış ve sağlığı da yerinde. Önceki aylarda kafamı çok takıyordum ama artık sağlıklı olsun yeter diyorum. Demir damlasının kabız yaptığını söyleyince doktor bıraktırdı, pekmez tavsiye etti. Deviti de bıraktık onun yerine supravit kullanmaya başladık. Ayrıca kilo alımının düşük olması nedeniyle iştah açıcı şurup verdi. Bakalım 2 gündür kullanıyoruz ilaçlarımızı, inşallah iştahı biraz olsun açılır da alamadığı kiloları bu ay alır. Ek gıdalara da devam ediyorum, ek gıda konusunda şanslıyım, kaşığı görünce o minik ağzını hemen açıyor. Meğerse canı değişik tatlar istiyormuş, tabi ek gıda verirken de şebeklik yapmadan durmuyorum, yoksa bizim ki rahat durmuyor, kıpır kıpır Benden bu kadar kızlar, aslında yazacak çok şey var da bizim ki acıkmak üzere, uyanabilir, tetikteyim

Slm kzlar nasılsınız, oğlum salıncağını çok sevdi, o uyuyor bende rahatça hareket ediyorum.
Dün yürüteç aldım, bugün mutfağı toparlayana kadar onda durdu, ve çok güzel yürüyor, çok fazla tutmuyorum, en fazla yarım saat, ama çekinmiyoda değilim doğrusu.
Yürüteç olmasaydı hayatta toplatmazdı mutfağı, eşimde gecikti zaten, onada sinir oldum, yazmadan edemedim...

hoşgeldiiin. sağlıkları yerinde olsun ama hoplatıyolar işte bizi.

ben doğduğundan beri kaynatmadım. çok meşakkatli canım yaa çok da sakınmak istemiyorum ne zamana kadar yapabilceksin ki bunu bence yavaş yavaş bırakmaya çalış yarısını kaynat bikaç kere sonra sen de bırak

biz de aldık salıncak kemerlerini takınca çıkarmaya çalışıyo sonra yukardan astığım oyuncaklara bakıyo biraz oyalanıyo sonra bağırmaya başlıyo.. yürüteç almayı düşünmüyorum ben iyi fazla koymamışsın sen de

Canim ikisi de kuru hatta kayisi gun kurusu olursa daha iyi
aktarlarda , kuruyemiscilerde ya da paketli olarak buyuk marketlerde bulabilirsin

ya ben bunu 3 gün yaptım olmadı karnı gurul gurul ama yapamadı terledi ıkınmaktan.. eşimi eczaneye gönderdim gece gece fitil aldırdım.. yarısını koydum 5 dakika sonra bi haftalık kakiş yaptı rahatladı.. ben ondan daha çok rahatladım doğrusu... bugün de yapmadı acaba alışır mı fitile? ne kadar daha bekleyip fitil vereyim çok yapmak da istemiyorum???????????

canım ben bir dönem demir eksikliği yaşamıştım o zaman dr söylemişti.şimdi de kızımın dr u söyledi.ben yrm saat geçmeden süt vermiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…