2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

budaa henuz hasta olmadan onceki halimiiz ayy kanım kaynadı :))

Eki Görüntüle 611659
Maşallah pek tatlı annesi...Çekiklik azalmış mı ne,eski fotolarda daha çinliydi

maşallah ne kadar da mutlu annesinn kucağında Allahım nazarlardan saklasın bu arada sanada imrendim benim hala parmaklarım şiş yüzüklerimi takamıyorum malesef
Ben de eski kıyafetlerden sadece yüzüğe girebiliyorum ,gerisi dolabı bekliyor...

Hadi hayırlı olsun otribebeniz...İnşallah faydasını görürsünüz.

Sinomarin verdi gecti goktugda tikaniyodu bide genuz akintisi vardi ilacsiz atlattik
Sinomarin belli bi aydan sonra kullanılıyor ama prospektüsünü okuyun ,bende de vardı da kullanamamıştım,evde şimdi bakamıycam kaç aylıktan sonra verildiğine...

Ağır gelmemiştir de,kaka düzeni değişmiştir.Umay da normalde sabah ve öğlen iki kere kakasını yapıyodu süt içerken ama katı gıdaya geçince değişik saatlerde yapmaya başladı.Akşam yapıyo ,öğleden sonra yapıyo.Bazen gece bile yapıyo ki hiç gece kaka yapmamıştır bu yaşına kadar Bu arada buçuk yaşımızı bitirdik biz cuma günü

Sulu bişey almıştım ama sanırım bizde pek kaşıntı yok ,ilgilenmedi benimki...

Muffin bu patate havuc pirinc pekmez hepsi 1 yemegimi olusturuyor. Bide yemege neden pekmez koyuyorsun. Pekmezi kasikla almiyomu

Ben baştan beri hacı şakir toz sabun kullanıyorum her türlü lekeyi çıkarıyor. Banyo suyunu da bi tek bi ara Ankaraya gittiğimde kaynatmıştım. Onda da Muffindi galiba Ankarada salgın varmış demişti. onun dışında direk musluk suyu kullanıyorum ben de..başka türlü kaynatarak falan sık sık yıkayamam üşenirim ben

Bizim kız da olur olmadık zamanlarda kaka yapıyor bu aralar. Özellikle de tam biz sofradayken:120:

Kutlu olsun Umayın buçuğuncu yaşı , darısı başımıza :118:

gecmiş olsun pepik.aynen hıc cıkmıyo lekelr.1yasına kadarmı kullancaz acaba bende bılmıyorum.
offf o kakayı sırta kafaya kadar cıkarmayı nasıl basrıyolar yaa.bızde nezaman suslensek gezmeye gıtcek olsak yada mısafr beklesek hep oyle yapıyo bebe
ayy goruyoruz canım cok guzel cekıyo.keske daha once temın etseydım.pekı ırıs zararlımı sence o alet.bı bılgınız varmı.akcıgerlere falan

canım sızın dısınız cıkmıstı dımı oyle hatırlıyorum.ne gıbı zorlukları oldu tatlım.bızımkıde elını kulagına goturuyo.az az sık sık kaka yapıyo dıstenmı acaba:44:
allah sızede kolaylık versın.cok canları yanarmıs dıs cıkarırken doktor oyle dıyodu.bır bılsenıııızzz....dedi

ayy goruyoruz canım cok guzel cekıyo.keske daha once temın etseydım.pekı ırıs zararlımı sence o alet.bı bılgınız varmı.akcıgerlere falan

Hiçbir zararı yok canım rahat ol,biz doğduğundan beri kullanıyoruz.Çok fazla burnunun içine sokma ,serum fizyolojiki sıkıp birkaç dakika bekle zaten yumuşuyo sümükler ,sonra da hüppppp diye çekiver...

canım evet 2 tane alt dişimiz çıktı.ama baya zor oldu hep huysuzluk.uyumaya direnme.gece emer uyurdu.gece ağlamayan çocuk emerken ağlıyordu.tekrar zor uyutuyordum.hafif ateş yaptı.çok şükür şimdi biraz daha iyi ama tabi her diş çıkarıncaya kadar yapacakmış.canları sağolsun napalım

ah istanbul diye sözlerime başlamak isityorum... :)

ordan buralara geldik sivasın çok küçük bir ilçesi ben atandım eşim de eş durumundan tayin istedi durum böyle :)

hangi ilçesiymiş o canım benimde eşim sivaslı da ondan sordum merak ettim

hanımlar ne kadar çok şey yazmışsınız yaa dün akşamdan beri geçmiş okuyorum ben okuyorum siz yazıyorsunuz ben okuyorum siz yazıyorsunuz ben okuyorum siz yazıyorsunuz nihayet son sayfaya ulaştım yaa ama ne alıntı yapabildim ne de doğru düzgün beğene tıklayabildim size yetişebilmek için ne yapacağımı şaşırdım yahu....

öncelikle sırt dikeni konusuna geleyim. kayınvalidem sivaslı ve evlenirken istanbula gelmiş. orda hep bebeklerin sırtını ovarlar çıkarırlarmış hep anlattı durdu hamileyken ama ben yaptırmadım. kıyamam oğluma benim annemler bilmiyor hiç öyle birşey. olsa sizde uyumazdınız dedi. bende kv ye yaptırmadım ama bi kere ben banyonun yarısında başından ayrıınca hemen ovmuş azcık ben gelene kadar bir baktım sırtı kızarmış anne ne yaptın ben yapma demedimmi dedim. zaten bebiş biraz ele avuca gelince tek yıkamaya başladım ama şimdi sizde deneyen var mı acep? çıkarmayı başaranınız ya da?

Bebişimi normal musluk suyuyla kombiden yıkıyorum bende hatta içme suyunu kaynatıp veriyordum ama içmiyordu şimdi direk kaynatmadan ve musluktan veriyorum o da içiyor mamasınıda ondan yapıyorm.

bebeişim sonunda ayağını ağzına götürmeyi başardı kızlar. kaç gündür uğraşıyordu iyice yaklaşmıştı dün ağzına aldı ve başparmağını bir güzel ısırdı ve ağlama başladı bende kahkahaya boğuldum. cumartesi günü benim memişi ısırmıştı tabi ben hiç beklemiyordm bi çığlık bastım garibimin ödü patladı başladı ağlamaya susturamadım dünde parmağına dişlerinin izi çıktı bende yaaa bak nasıl oluyormuş bir daha memişimi ısırma diye diye güldüm

bu arada tüm fotoları gördüm annişler hepsi birbirinden güzel maşşalllllaaaaahhh hepsini Allah nazarlardan kazalardan hastalıklardan vs den korusun inşallah aminnnn

Selam kızlarrr bebelerıme degısık debze corbası yaptım karnıbahar,broklı,bal kabagı havuuc,patates,pırasa.ve bulgur karısım guzel gorunuyor bakalım guzel guzel yıyceklermı heyecanla uyanmalarını bekl...

1. yaptırdıysan 2. yi de yaptır bence. ben yaptırmadım gerçi. çok huysuzdu o aralar. zaten sürekli cırcırdı. düzeni iice bozulmasın diye yaptırmadım sonra da zamanı geçmişti.
Günaydınlar hatunlar ,
iyi haftalarınız olsunnnnn ,geçmiş çok birikmiş ama yaaa haftasonu çeneniz düşmüş Bakınıp geliyorum
kızının buçuk yaşını kutlarım canım, oyy kocaman olmuşşşş

günaydın size de , içim açıldı sizleri okuyunca

GoktugdA oyleydi dr nezle dedi. Sadece burnunu acik tut sprey verdi aspiratorle al dedi. Sonra aksam eve geldik 2 3 gun kusmigunda balgam vardii. Iyi mi yoksa biseyi yok diyerel kotu mu muayene etti bilemedim
geniz akınıtısı varken çocuklar kusar canım normal. öksürüp çıkarmayı bilmedii için mecburen yutuyor o da daha çok midesini bulandırıyor
e çok ymemeiş ki, ondan diildir bence. bizim kakamız da 1-2 haftadır düzensiz. bazen 3 günün kakasını bir yapıyor poffff, durulmuyo zaten artık kokuyo
yo başka kortizonlu bi kremdi. onu vermemek için bepanten denedim, işe yarayınca da kullanmadım kortizonluyu
dalan roxy daa iyi çıkarıyor, hacı şakir o kadar ii diildi bence. ama bazı lekeler çıkmıyo hakkaten.. hele sıcak su bazı lekeleri iice yerleştiriyo, o yüzden 40 da yıkıyorum ben. bi de çok kirli 1-2 parçayı bazen elimde çitiliyorum yoksa çıkmıyo
günaydın canım, çok geçmiş olsun. güzel hikayeymiş, bırr hertaraf m.k olunca çok komik oluyolar ya. neresinden tutacağını şaşırıyo insan

Hepsini mi koydun çorbaya

Dün gezmelerdeyken ,yeğenime bakan ablamız çorbalara irmik koyduğunu söyledi.Kendisi çok bilgili ve de yeğenim gayet sağlıklı olduğu için tecrübelerine önem veririm.En küçük numara irmik dedi bir de,ilk defa duydum irmiklerin boy boy olduğunu Pirinç koymuyordum ben ,bulgur için de erken diye düşünmüştüm...Akşam giderken alıcam marketten .Kullanan var mı irmik çorbalara?

Ben kullanıyorum, ilk oğlumda da kullanıyordum ama numarasına dikkat etmedim hiç. Senden duyuyorum
İrmik çok besleyicidir, bir de tadını güzelleştiriyor çorbanın. Ben zaten tek çeşit çorba yaptım hep iki yaşına kadar, kıymalı irmikli mercimekli sebze çorbası :)

Ben de ekliycem bundan sonra ,numara olayını ben de ilk defa duydum,bakıcam markette...

yaa kızlar, yeni bir sorunumuz var bir süredir,

oğlum emziği bıraktı, kesinlikle almıyor ama uyurken illa 2-3 dk da olsa mememi istiyor, bu da bizi bayaa zorluyor.. gece hafif uyanır gibi olsa ver emziği uyumaya devam etsin ama yoook illa alıp memede uyutucam.napıcam böyle ben yaaa

Bizim doktorumuzun verdiği tarifte de (doktora bak yemek tarifi veriyor ) pişerken pirinç koyuyorsun, ateşten aldıktan sonra içine irmik katıyorsun. irmikli olunca daha çok seviyormuş bebeler. ha ben daha yapmadım çünkü biz önümüzdeki hafta başlıyoruz çorbaya, bakalım bizim obur şirine beğenecek mi:125:
bu arada numara işini ben de merak ettim, bulabilirsen bize de haber ver iriscim

Son düzenleme:
irmik unu diye bişi varmıydı ? ben atıyormuyum google amcanında pek faydası olmadı bu konuda ,

zambak ı merAK EDER OLDUM

yarı buçuk yaşınız kutlu ve mutlu olsun iriss:119::119:

biz 2.doz rotayı yatırdık ,aynı çelişkilerle ama bittigeçti, 6 .ay aşılarına doğru ilerliyoruz :18::18:

ya ben yürüteç kullanmak istiyorum ,paşa eğlensin biraz yoksa beni onu eğlendirmeye çalışmaktan imanım gevriyo :111:

dişler için pırasa ve soğandan vazgeçtim , doktor ver ama fazla durmasın elinde oda tat oluşturuyor dedi, ki mantıklı geldi bana diş kaşıyıcılarını buzdolabına koyuyorum .ama bu aralar sıkıntımız yok , daha önce olanda tükürük bezlerindendi sanırım , doktor öle dedi :) ansızın çıldıması vs.

halen ek gıdaa başlamadık , ay sonu başlarız belki, acelem yok .

saçlarım içinde maya işe yaradı ,kk dakisaç topicinde var , halen yoğun dökülmeler yaşayanlar bence denesin ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…