2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

İrmik ununu ilke defa duydum ,hiçbi fikrim yok...
Nice yaşlara hep birlikte inşallah ,sizinkilere de az kaldı Ben de aldım kaşıma zımbırtısı ama pek kaşınmıyo bizimkinin de.
Maya nasıl bişey bu arada ya ,üşendim diğer topikten araştırma yapmaya İşe yarar bişeyse hemen deneyim ,ben de kızım gibi kelaynakgillerdenim

internetten bir bakayım canım sağol bu arada.

kızlar bebişlerin yemeğine bulgur koyuluyor mu?genelde pirinç yazıyor internette ve dr un bana verdiği kağıtta.bulgur gaz yapıyor diye mi eklenmiyor

vala canım ben bazen pırınc bazen bulgur koyuyorum hepsının besın degerı farklı tanıması lazım bıde ben ayrı yerde haslıyorum kı ılerde puturlulere zorlanmasın

Pirinç koymuyorum ,gereksiz kalori olarak görüyorum alışmasın .Bulguru daha sonra ekliycem 8-9 aylık olunca.İrmik kafama yattı ama piştikten sonra niye acaba ,pişmeden mi yiycek bebeler ?

Pirinç zaten iki öğüne 1 çay kaşığı kadar vermiş fazla değil. bulgur gaz yapacağı için şimdi vermiyorlar sanırım. senin sorunu okuyunca tekrar aldım tarifi elime, pirinç patates havuç falan haşlandıktan sonra irmik ve z.yağ koyup 5 dk daha kaynatılıyormuş yanlış bilgi olmasın

benden çok yaşıyacaksın canım şimde face de bu tarifi gördüm kopyalayıp yollayacaktım sen eklemşsin

kızlar bebişlerin yemeğine bulgur koyuluyor mu?genelde pirinç yazıyor internette ve dr un bana verdiği kağıtta.bulgur gaz yapıyor diye mi eklenmiyor

Pirinç yerine bulgur koysak daha mı iyi olur ki? Ya da ikisinden de azar azar. Bulgur çok değerli bir tahıl ve bebekler mutlaka yeterli miktarda tahıl almalı büyürlerken.

Ben de bu arada milupanın bir ürününü gördüm 8 tahıllı ballı kahvaltı. Sonuçta kahvaltısına mutlaka tahıl katmamız lazım, B vitamini almaları ve sinir sistemlerinin gelişimi için. Bebek biskuvisinden iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten bir yaşından sonra kahvaltıyı ayırıp yaptıracağım, ekmek peynir yumurta domates salatalık, ohh mis mis :))

oyle yapıyorumda ne bılım ınsan herseyı dusunur oluyo.valla sümük doktoru oldum butun gun onlarla ugrasıom
ya bıde ben umayın anlamını merak edıodum soracaktım hep unutuyorum iris
Umay'ın anlamı ; islamiyet öncesi türklerde kadınları ve çocukları koruyan tanrıça...

otri bebeyi çekerken naneli bir tat geliyor ağzıma size de oluyor mu kızlar
Olmadı bana öyle bişey hiç :44:

Hemen değiştireyim resmi o zaman ,hem değişiklik de olur...

Bilmiyorum nedenini ama gaz işleri bitti bizim ben herşeyi yiyorum artık rahat rahat (süttten geçer durumu var ya)...

hepsını koydum tadıda guzel oldu

valla ben 5. Aydan berı corbalarına ozellıkle muhallebılerıne koyuyorum hem vıtanınlı hemde doyurucu burdan yazmstım ama grmedın galıba
Görmemişim canım,ya da unutmuşum.Ben yeni başladım ya katıgıda işlerine ,hafızaya almamışım sanırım.Peki piştikten sonra mı koyuyosun,sebzelerle aynı anda mı katıyosun ?

Arkadaslar tv de bebeklerinize kefir verin diyord u netten arastirdim vermeyin diyen de var cok faydali diyende siz ne dusunuyorsunuz
Ağır olmasın kefir yaa :44:

Tarif güzel de ,bununla hiç uğraşamam yaa,tembel anneyim ben
Anladım canım,5 dakikada pişer heralde ...

Bu arada tam ogun corba yogurt veren anneler corba yada yogurdun yaninda sut de veriyormusunuz yoksa o ogun sadece mesela yogurtla kaliyor mu

Arkasından emziriyorum, verdiğin öğünün miktarına ve bebeğin iştahına göre mama da verilebilir. Bebek iştahlıysa zaten doymadığını ve mama istediğini belli eder. Kimi bebek de sırf mama ya da süte alışkın oldukları için ister sütü ya da mamayı.

Seninki de sonradan cozuttu haa,bu ne huysuzluk...Valla ahımı geri almıştım,benim hiç suçum yok

Umay'ın anlamı ; islamiyet öncesi türklerde kadınları ve çocukları koruyan tanrıça...

Tarif güzel de ,bununla hiç uğraşamam yaa,tembel anneyim ben
...

hımmm guzelmıs.kardesımın kızı olacakta oyuzden kız ısımlerı dıkkatımı cekıyor ırıs ondan sordum
tarif banada cok zahmetlı geldı hele gramlarla tutamlarla hıc ugrasamam. gözkararı yapanlardanımama mesele süt olunca denemek ısteyen olur belkı dedım

Umayın annesı ben corbaları hasladıktan sonra 2 yk. Irmık koyuyorum 5 dk daha pısırıyorum ama muhallebısını hepsını katıyorum

toz maya yaptımilk önce sonra alışınca yaş maya kullandım fark yok zaten , bir paket toz mayayı çay bardağı içinde azar azar eriterek sulandırıp saçına sürüp 2 saat bekletip yıkıyorsun , benimçok feena dökülüyordu , hani avuç avuç derler ya , bitmedi dökülmesi ama epey azaldığını gördüm , birde ben yıkadıktan sonra az yıkayıp hafif nemli iken çok az avucumun içi ile badem yağı da sürüyorum,çok kuru çünkü saçlarım , sonra kurutuyorum , saçlar daha az bir elektirikleniyorlar , irmik unu diye bişi yok sanırımben uydurdum :) marketten araştırıcam :)

nekadar sürdü dişten önce belirtiler sizde.aynı belirtiler benimkindede var.gerçi biz iki aydır diş bekliyoruz. emzigi yiyecek sürekli ayagımda kolumda uykusu cok var ama aglıyo uyumamak için bide uyurken çok irkiliyo yine uyanıyo.geceleride cok sık uyanıyo geri uyumuyo.uff çok zor şuan ayagımda uyuyo bırakamıyorum.iki gündür çok zorladı beni

cuma günü allah nasip ederse yolculuk var
yarıyıl tatılınde kayvalıdelere gıdecegız.umarım oglusum ve esımle cok ıyı vakıt gecırırız.tabı stres faktorlerı cok olacak etrafta ama
en zoruda valız hazırlamak simididen valızı cıkartayım ancak hazırlarım

Kayınvalide ve iyi vakit geçirme ,ikisini aynı cümlede bile zor kullandım :111::111::111:

yaa aynı belirtiler bizde de var, kaç gecedir yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor, ya irkiliyor uykusunda ya da emzik düşüyor. ben de kızıyordum bu uykusuzluk ne böyle diye. bi gece uykumuz vardı düzenli giden o da bozuldu. o zaman bizimki de diş herhalde. zaten her fırsatta parmaklarımızı ağzına sokuyor, onun dışında kendi eli hiç çıkmıyor ağzından, ağzı sürekli akıyor. dün elma yalatıyordum damağıyla eze eze ikiye böldü bir dilimi
demek ki bizimki de diş.. ne kadar sürede çıkıyor acaba bu dişler? bi de her dişte aynısı oluyor mu acaba:18:

Evet 6 aydan sonra diyor ben 2 kere verdim zaten. Bide dr sorsan ver bise olmaz diyor
canım ya bu sinomarin serum fizyolojikten dahamı etkili ben düzenli fizyolojik kullanıyorum ama bikaç gecedir işe yaramıyo.kullanan birisi olarak yorumlarını bekliyorum.ona göre degiştireyim bende

tez zamanda çıksa artık bu dişlerde biz ve bebeklerimiz az rahatlasak.benimkisi geceleri pek uyanmazdı.bikaçgecedir uyanıyo tekrar uykuya dalana kadar sabah oluyo.gündz uykusu hiç yok gibi oldu.seninkisinin başlangıç safhası galiba.inşallah hafif atlatır.)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…