arkadaşlar merhaba, hemen konuya dalayım:))
geçmiş yapamadım, kızım biraz huysuz. bugün biraz gecikmiş olarak 5. ay kontrolümüze gittik. doktorumuz ferrum demir damlası verdi kilosuna göre kullan dedi. geçmişte bu konu konuşulmuştu ancak hangi sayfalardaydı bulamadım.kullanan arkadaşlar yan etkilerinden bahsedebilirler mi? doktora içinde paraben varmış dedim evet var ama zararlı düzeyde değil alması gerek eğer almazsa 1 yaşında daha ileri doz almak durumunda kalabilir dedi. cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.
arkadaşlar merhaba, hemen konuya dalayım:))
geçmiş yapamadım, kızım biraz huysuz. bugün biraz gecikmiş olarak 5. ay kontrolümüze gittik. doktorumuz ferrum demir damlası verdi kilosuna göre kullan dedi. geçmişte bu konu konuşulmuştu ancak hangi sayfalardaydı bulamadım.kullanan arkadaşlar yan etkilerinden bahsedebilirler mi? doktora içinde paraben varmış dedim evet var ama zararlı düzeyde değil alması gerek eğer almazsa 1 yaşında daha ileri doz almak durumunda kalabilir dedi. cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.
Evet... bu ayın dibe vuran annesini takdim ediyorum: BENDENİZ..
Geçmiş aylarda böyle başka birine rastlamadım ama yalnız olmadığımı tahmin ediyorum.
Hayatınız boyunca hiç çok zorlandığınız veya tamam denedim çok uğraştım ama yapmaktan vazgeçiyorumz dediğiniz anlar oldu mu. Aslında üniversite yıllarımdan hatırlıyorum bu anlatmaya calıştığım duyguyu. bir proje odeviniz vardır en iyisi veya istediginiz gibi olması icinugrasırsınız. Arastırırsınız calısırsınız derler toplarsınız ama hic istediginiz gibi olmaz. Birseyler olmaz iste canınızı sıkar duzeninizi bozar hayatınızı altust eder keyfinizi kacırır yuklendiginiz stresle etrafınıza tavrınız degisir. proje uzadıkca sizde onunla ugrastıkvca bunlar devam eder. Sonra Aaaaaaaaaaaahhhhh dersiniz, yetti artık. olmuyorsa olmuyor, yapmıyorum projeyi, en fazla o dersten kalırım canımdan kıymetli değil ya... Aslına bakarsanız omuzunuzdan bir yük kalkar, rahatlarsınız. Ama gel gör ki buradaki sorumluluk canımdan kıymetli. Atıp, satmak gibi bir niyette de degilim. amabir kac saniyeligine bilinc altım daha once odevlerimden kacmam icin gönderdiği sinyali gönderiyor. Garip olan bu günlerde biraz fazla gönderiyor. Sorumluluksuz, uzuuun kahvaltılarımı, esimle yaptıgımız aksam sohbetlerini, el ele yollarda sallana sallana hafta sonu yürüyüşlerini. işler gücleri ve yalan dünya yı izlemeyi, dergileri dip köşe karıstırmayı, hamam sefası banyolarımı, arkadaşlarımı, eşimi, arkadaşlarımı, ve yine eşimi çok özledim. o zaman bebeğim olmasa mıydı? hayır o benim canım, en degerlim ama böyleyse neden aklım bu kadar karışık.
cnm cok cok geçmiş olsun.allah bidaha yaşatmasın:))çok saol canımj bronşit başlangıcı hava verdiler sürekli serum takamadılar damar bulmadılar tombişlerde zor oluomuş olmadı doktor aradı buldu bu sefer damar çok inceymiş patlıomuş damarlar delik deşik oldu takılmadı serum olmadığından iğne yedi çok fena yakıcı iğneler huysuzlaştı evi aradı bitti bebeğim kıyamam çıktık işte buhar makinası alıncak evde devam etcez canım ya
ben ferber yöntemini 7 gece uykusuna yatırmada uyguladım.karnını doyurdum üstünü degiştirdim koydum beşigine ve en zor tarafı aglaya aglaya uyudu tabikide .ilk gün 1,5 saat son gün 10 dk agladı.yalnız bu konuda saçma olan şuki diger uykularında yine sallıyodum pışpışlıyodum.günde 4-5 kez salla bi gece uykusunda kendi kendine uyumasını ögret.bi bütünlük olmuyodu buşekilde vede uygulamayı bıraktım.verim alınacak bi yöntem oldugunu denememden dolayı sanmıyorum canım .denemee hiçyok canm zaten uyku sorunları 4.ayında başlıyomuş.bizimde bazen akşam 23.30u buluyor uyuması.gündüz az uyuması çok sıkıntı gerçi gece uyanmalarda zor ama gündüz 45dk uykuda yemeğim varsa ancak onu yiyebiliyorum yoksa yemek yapmak ne mümkün.hep böyle devammı edecek.dün şu yatır kaldır yöntemini uyguladı eşim ve ben artk 1saat ağlamasına dayanamayıp emzirip uyuttum.ağlamaktan nasıl yorgun düşmüş yavrum kıyamadım.bu topikte de uygulayan oldumu o yöntemi?
cnm cok cok geçmiş olsun.allah bidaha yaşatmasın:))
ben ferber yöntemini 7 gece uykusuna yatırmada uyguladım.karnını doyurdum üstünü degiştirdim koydum beşigine ve en zor tarafı aglaya aglaya uyudu tabikide .ilk gün 1,5 saat son gün 10 dk agladı.yalnız bu konuda saçma olan şuki diger uykularında yine sallıyodum pışpışlıyodum.günde 4-5 kez salla bi gece uykusunda kendi kendine uyumasını ögret.bi bütünlük olmuyodu buşekilde vede uygulamayı bıraktım.verim alınacak bi yöntem oldugunu denememden dolayı sanmıyorum canım .denemee hiç
Bende ev işlerine yetişemiyorum diye kendimi çok bunaltmıştım. Hastaneden çıktım 6.gün tam oturamaz haldeyken süpürge yaptım, sildim, mutfağı baştan aşağı temizledim.Sonra lohusa halde beni ateş bastı, dikişlerim katkat sızladı.Gece ateşim çıktı :) İlk ay gece 3te mutfağı toplayıp, evi silmeliyim diye kalkıyordum yataktan. Sabahtan akşama ne hazırlasam diye düşünüyordum. Sonra akıllandım bana bir rahatlık geldi geliş o geliş gitmiyor
Bize Kan testi yapmadan verdi fErrumuAynen bende hatırlattım paraben olayını.O miktarlarda tüm ilaçlarda bulunduğunu, yararını göz önüne almamı belirtti.
Bize kilosuna göre demedi. 6.700 geldi oğlum doktor günde 5 damla dedi. Sonra aynı gün testte kansızlık çıkınca 8damla kullan dedi. Bizim damlada ferrum. Prospektüsü okuduğumda da 1yaşa kadar devamlı kullanımda 5 damla yazıyordu ama yine doktoruna sor istersen.
Yan etkisi karın gurultusu,gaz ve kakanın rengi ve kokusunda değişiklik :) Gaz ve karın gurultusu geçti ama kaka olayı vahim :)
Kabızlıkta var yan etkilerinde ama oğlumda olmadı.
Ferrumda hergun kaka yapan cocuk 2 3 gunde yapar oldu. Ayrica cok kotu kokar ve rengi siyahtir. Kullanmayanlar var ben kullaniyorum pekmezde veriyorum.kizimda demir eksikligi var oda iciyo. bundada olsun istemiyorum
Aynen bende hatırlattım paraben olayını.O miktarlarda tüm ilaçlarda bulunduğunu, yararını göz önüne almamı belirtti.
Bize kilosuna göre demedi. 6.700 geldi oğlum doktor günde 5 damla dedi. Sonra aynı gün testte kansızlık çıkınca 8damla kullan dedi. Bizim damlada ferrum. Prospektüsü okuduğumda da 1yaşa kadar devamlı kullanımda 5 damla yazıyordu ama yine doktoruna sor istersen.
Yan etkisi karın gurultusu,gaz ve kakanın rengi ve kokusunda değişiklik :) Gaz ve karın gurultusu geçti ama kaka olayı vahim :)
Kabızlıkta var yan etkilerinde ama oğlumda olmadı.
cnm budurum, sana yüklenen ev kadınlıgı sorumlulugunu aşırı yüklenmedende kaynaklanıyo.bendede zaman zaman oluyor .baktım sapıtıyorum işleri oluruna bırakıyorum ozaman.gece yatarken yarın ne pişirsem diye düşünür,sabah nerden başlasam diye kalkıyorum yataktan.kendimizi bu sorumluluk duygusu ,mükemmelliyetçiik duygusundan biraz uzaklaştırmak gerekiyor.tabi iyice salmadan.ne gerek var kendimizi yıpratmaya dünyaya bidahamı gelecegizbak erkeklere ne rahatlar:)))
Bizim doktorda kan testi istemeyecekti boş yere kan almayalım diye.Üfürüm çıkınca kan oranını görmek istedi, kardiyolojiden sonra ugrayınca alalım dedi.Bize Kan testi yapmadan verdi fErrumu
teşekkür ederim ıce_daisy. kilosuna göre ver dedi. artık öyle vericem bir sonraki kontrolümüz 16 şubatta artık o zaman sorayım bu 5 damla olayını..kabızlık ürkütüyor beni . öyle hergün kaka yapan bir bebek değiliz biz. kabız değil ama her gün yapmıyor. inşallah olmaz kabız.. zormuş anne olmak yavv...kendime olsa kullanır geçerim sorgulamam bu kadar...
Evet... bu ayın dibe vuran annesini takdim ediyorum: BENDENİZ..
Geçmiş aylarda böyle başka birine rastlamadım ama yalnız olmadığımı tahmin ediyorum.
Hayatınız boyunca hiç çok zorlandığınız veya tamam denedim çok uğraştım ama yapmaktan vazgeçiyorumz dediğiniz anlar oldu mu. Aslında üniversite yıllarımdan hatırlıyorum bu anlatmaya calıştığım duyguyu. bir proje odeviniz vardır en iyisi veya istediginiz gibi olması icinugrasırsınız. Arastırırsınız calısırsınız derler toplarsınız ama hic istediginiz gibi olmaz. Birseyler olmaz iste canınızı sıkar duzeninizi bozar hayatınızı altust eder keyfinizi kacırır yuklendiginiz stresle etrafınıza tavrınız degisir. proje uzadıkca sizde onunla ugrastıkvca bunlar devam eder. Sonra Aaaaaaaaaaaahhhhh dersiniz, yetti artık. olmuyorsa olmuyor, yapmıyorum projeyi, en fazla o dersten kalırım canımdan kıymetli değil ya... Aslına bakarsanız omuzunuzdan bir yük kalkar, rahatlarsınız. Ama gel gör ki buradaki sorumluluk canımdan kıymetli. Atıp, satmak gibi bir niyette de degilim. amabir kac saniyeligine bilinc altım daha once odevlerimden kacmam icin gönderdiği sinyali gönderiyor. Garip olan bu günlerde biraz fazla gönderiyor. Sorumluluksuz, uzuuun kahvaltılarımı, esimle yaptıgımız aksam sohbetlerini, el ele yollarda sallana sallana hafta sonu yürüyüşlerini. işler gücleri ve yalan dünya yı izlemeyi, dergileri dip köşe karıstırmayı, hamam sefası banyolarımı, arkadaşlarımı, eşimi, arkadaşlarımı, ve yine eşimi çok özledim. o zaman bebeğim olmasa mıydı? hayır o benim canım, en degerlim ama böyleyse neden aklım bu kadar karışık.
Arkadaşlar acil bi sorum olacak ilk defa oğluma pirinçunlu muhallebi hazırlıyorum hero baby nin, 160 ml su 3 yemek kaşığına diyor, cezvede yaptım ama hamur oldu mübarek resmen, suyu az mı geldi ki bilemedim, 1 su bardağı 200 ml değil miydi? ben biraz az koydum su bardağından yanlış mı yaptım ki?
Ac. Suyla bise olmaz 3 yemek kasigi tepelememi koydun sen. Oyle cok olur silme yap bidshakine. Yanlistir o yaaa 1 bardak suya 3 y.kasigi olmaz aynen hamur olurArkadaşlar acil bi sorum olacak ilk defa oğluma pirinçunlu muhallebi hazırlıyorum hero baby nin, 160 ml su 3 yemek kaşığına diyor, cezvede yaptım ama hamur oldu mübarek resmen, suyu az mı geldi ki bilemedim, 1 su bardağı 200 ml değil miydi? ben biraz az koydum su bardağından yanlış mı yaptım ki?
Canım bende yapıyorum ama 3 tatlı kaşığı, 3 çay bardağı su ile.
Ac. Suyla bise olmaz 3 yemek kasigi tepelememi koydun sen. Oyle cok olur silme yap bidshakine. Yanlistir o yaaa 1 bardak suya 3 y.kasigi olmaz aynen hamur olur
tam hamur oldu, kaşıktan çıkmıyor yani :) silme koydum canım ama yine fazla gelmişti bana
Uuff 1 bucuk saat nasil dayandin ben on dak bile dayanamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?