bende bulamaç veriyom sıkıntı yok arada elden yediriyorum cok acsa. ama bişe solicem kızma dr un verdiği antibiyotiği kafana göre uygulamamk ne demek cözemedim.Ben sorumu sorayım da şu 3K aşısı konusu da bir yandan ilerlesin. Hem fikir olalım, bilgili olalım, olmaz mı?
bebişimin 1 haftadır burun sıvıları ile ilgili bir sıkıntısı var. Hiç ateşi çıkmadı bi iki akşam genzine birşey takılmış gibi öksürdü azar azar, burnu akmadı, tıkanmadı ama bazen uyuduğunda sinüslerinden sümükle dolu gibi ses geliyor. bu akşam doktora gideceğim, olur da antibiyotik falan derse bende vermek istemezsem, nefes açıcı, söktürücü falan bir buhar nemlendirme yöntemizniz oldu mu? Çok şükür bebişim kışın hiç hasta olmadı, şimdi bir bahar tıkanıklığı için antibiyotik verirse alternatifini aramak istiyorum:)
bir diğeri de ben kahvaltısını bulamaç yediriyorum, lokma kahvaltı şeklinde yedirmeyi denedim. kaymak, ceviz,pekmez, yumurta sarısı, peynir, ruşeymli ekmek falan derken yoruldu çiğnemekten, verimsiz bir kahvaltı oldu. şimdi değişiklik yapacağım ama sizin kahvaltı yedirme önerilerinizi merak ediyoruım???
canım 3k aşısının ek dozu 9 aylık bebeklere yapılıyor, yani bebeğin 9 aylık olup 10'ncu aydan gün almaya başlayınca yaptırabilirsin. Dr.nuz doğru söylemiş
canım 3k aşısının ek dozu 9 aylık bebeklere yapılıyor, yani bebeğin 9 aylık olup 10'ncu aydan gün almaya başlayınca yaptırabilirsin. Dr.nuz doğru söylemiş
slm
canım sıkıldı su kızamık asısı olayına ya
esımı aradım yaptıralımmı dıye bakarız dedı herzamankı gıbı
gerek varmı bılmıyorumkı
sağlık ocağını aradım anlattıgıı sorumu anladılaramı bılmıyorum ama getır yarın yapalım asıyı dedıler
yanı bukadar zorunlu bıseyse neden sağlık ocağı bızı aramıyorkı
Ya çok iyi geldi bu, bir ihmalkarlık var sanıyordum...Teşekkürler
Bizim insiyatifimize bırakıyorlar belki de ama yaptıranlar da var bir tehlikesi de yok... neden tereddüttesin?
ben gidiyom , çok konuşmayın ,evde net yok bakamıyom , yarından sonra da biraz yoğunluğum olacak ona göre
slm
gerek varmı bılmıyorumkı
sağlık ocağını aradım anlattıgıı sorumu anladılaramı bılmıyorum ama getır yarın yapalım asıyı dedıler
slm
gerek varmı bılmıyorumkı
komşuya da katılıyom ,seneye beraber doğuralım lannnn
sağlık ocagının yada ebenin sorumsuzluğunu ben cocuguma ödetmem beklememde. neden yaptırmak istemeyişi merak ettim. gerekli olup olmadığına kim karar verecek cnm yaa bizmi
ay kızlar böle konuşuyorum ama kızarak değil yanlış anlaşılmasın uslubumde sorun varsa söleyin
he dimi aklın yolu birr meraklı tazeler.Bana oyle geliyo ki gecenin yarisinda bile bu kadar ziyaretcimiz olmasi da bizi terkedip giden arkadaslar sebebiylen
off sölemeden gecemiyorum benimkide 8 aylık ebe dediki 6 ayı dolduranlara yapıyoz dedi. cok yaygınmışE benim oglum da aşı için dokuz ayı mı bekleyecek bu kadar tehlikeliyse niye yaptırmıyorlar şimdiden
bende veriyorum 10 15 yudumluk sonra kendisi artık istemiyo eliyle itiyo ama doymuştur diyorum bende artık sonra cok içime sinmediyse 1 saat sonra hazırlıyorum bulamaç olarakbende kahvaltıyı bulamaç verıyorum
bız kahvaltı yaparkende sokuyorum ağzına cıgnıyor ama öyle karnı doymaz dıye bulamaç yapıyorum
zaten herseyı zorla yıyor sıpa
ayyy ıyıce tırstım sımdımerhaba kesinlikle yaptırmalısın. Ben, doc.dr. Psikolog'um, bize sağlık bakanlığı özel kırmızı uyarı ile mail geçti, ayrıca bağlı bulunduğum sağlık ocağı da aradı, ankara'dan da arandım, belki sizin aile hekimliğiniz yoğundur bilemiyorum ama yurt genelinde uyarı ve çağrılar yapılıyor, ek dozunuzu mutlaka yaptırın, havalar ısınıyor ve salgın daha artabilir, bu tür salgınlar damlacıkla da geçiyor ,o yüzden yaptırmak çok önemli...
bende bulamaç veriyom sıkıntı yok arada elden yediriyorum cok acsa. ama bişe solicem kızma dr un verdiği antibiyotiği kafana göre uygulamamk ne demek cözemedim.
yok dedinya eşim bakarız dedi ona istinaden söledim.yanlış anlaşıldım galıba asıyı nıye yaptırmak ıstemeyeyım
sadece bızım yasadıgımız sehırde böyle bısey söylenmedı duymadım hıc
arkadaşlarımın 10-11aylık bebeklerı var onlara yapılmadı
oyuzden tereddüt ettım
ateşlenecek canı yanacak falan fılan
yarın götureyım maden cıddı salgın var
allah korusun 9 ayımızda doldu
merhaba kesinlikle yaptırmalısın. Ben, doc.dr. Psikolog'um, bize sağlık bakanlığı özel kırmızı uyarı ile mail geçti, ayrıca bağlı bulunduğum sağlık ocağı da aradı, ankara'dan da arandım, belki sizin aile hekimliğiniz yoğundur bilemiyorum ama yurt genelinde uyarı ve çağrılar yapılıyor, ek dozunuzu mutlaka yaptırın, havalar ısınıyor ve salgın daha artabilir, bu tür salgınlar damlacıkla da geçiyor ,o yüzden yaptırmak çok önemli...
Kızmam :) Ben de kızarım böyle doktorun işine karışan annelik triplerine.. Ama :) Burakgüçlü bir bebek, doktorumuz da severiz sayarız ama biraz ezberci bir doktor, beni yanıltabilir de:) ama o doktora giden başka bir tanıdığım olmuştu onun deneyimi ile tahminim karşısında söyledim antibiyotik verirse diye. Şimdi genzinde hırıltı var diyeceğim, klasik üşütme tablosu sanarsa, e her zaman olmadığı için nasıl birşey olduğunu da gösteremeyeceğim... Diye tahmini bir senaryo benimkisi... Ha doktor bu anlar tabiki ama. Sadece benim tarifimle,anlattıklarımla ayrı bir tanı koymadan antibiyotik verirse evet kullanmam...
Bize de benzer bisey olmustu dr bahar alerjisi dedi 1 hafta kullanacagimiz bi surup verdi belki sizinki de oyle cikar. Degilse de cok ates veya enfeksiyon olmadikca antibiyotik vermiyo drlarBen sorumu sorayım da şu 3K aşısı konusu da bir yandan ilerlesin. Hem fikir olalım, bilgili olalım, olmaz mı?
bebişimin 1 haftadır burun sıvıları ile ilgili bir sıkıntısı var. Hiç ateşi çıkmadı bi iki akşam genzine birşey takılmış gibi öksürdü azar azar, burnu akmadı, tıkanmadı ama bazen uyuduğunda sinüslerinden sümükle dolu gibi ses geliyor. bu akşam doktora gideceğim, olur da antibiyotik falan derse bende vermek istemezsem, nefes açıcı, söktürücü falan bir buhar nemlendirme yöntemizniz oldu mu? Çok şükür bebişim kışın hiç hasta olmadı, şimdi bir bahar tıkanıklığı için antibiyotik verirse alternatifini aramak istiyorum:)
bir diğeri de ben kahvaltısını bulamaç yediriyorum, lokma kahvaltı şeklinde yedirmeyi denedim. kaymak, ceviz,pekmez, yumurta sarısı, peynir, ruşeymli ekmek falan derken yoruldu çiğnemekten, verimsiz bir kahvaltı oldu. şimdi değişiklik yapacağım ama sizin kahvaltı yedirme önerilerinizi merak ediyoruım???
Biz de yaptirdik gecen ay ama sadece kizamik denmisti bu farkli bisey mi acaba?:44:merhaba kesinlikle yaptırmalısın. Ben, doc.dr. Psikolog'um, bize sağlık bakanlığı özel kırmızı uyarı ile mail geçti, ayrıca bağlı bulunduğum sağlık ocağı da aradı, ankara'dan da arandım, belki sizin aile hekimliğiniz yoğundur bilemiyorum ama yurt genelinde uyarı ve çağrılar yapılıyor, ek dozunuzu mutlaka yaptırın, havalar ısınıyor ve salgın daha artabilir, bu tür salgınlar damlacıkla da geçiyor ,o yüzden yaptırmak çok önemli...
E tatlişkom bize bişi diyen olmadı kıllandım ayol bu bir ayda allah korusun hasta olursa kim verecek hesabını darlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?