işte ben sürekli ebeyi taciz ettim sorarak anlatmak istediğim bu. antalyada ararlardı burda aramıyolar kendi işine kendin koşturcan yani
sağlık ocagının yada ebenin sorumsuzluğunu ben cocuguma ödetmem beklememde. neden yaptırmak istemeyişi merak ettim. gerekli olup olmadığına kim karar verecek cnm yaa bizmi
ay kızlar böle konuşuyorum ama kızarak değil yanlış anlaşılmasın uslubumde sorun varsa söleyin
İsilik bende dün gördüm ne kullanıyorsun ve ne etki aldın ?yok dedinya eşim bakarız dedi ona istinaden söledim.
bende o salgın ilk çıktığında ebeye sordum yok burda öle bişe dedi bende sürekli hatırlattım kıza sonunda evet var dedi. hatta gecen ay kıza aşı yaptı oğlana yapmadı 9 ayı doldursun dedi. dunde gittim oğlanıda aşılıcaz dedi. 1 hafta sonra göturcem aslında dun yapacaktıta dr oğlana ilaç verir dedi isilik için onu kullan gel manasında. off fben bile yoruluyorum bu ebenın yaptıklarını anlatınca.
İrisie katılıyorum ozaman heidi Klum olursun tamsağolasın şekerim olsun az zayıf olsam azda burnumu yaptırsam boyumda zcık uzun olsa fenamı olurdu.
hayırlı olsun yavrimu ben okumadım sadece kuzenime alcam mai tai bişiler yazıyodun
Kızmam :) Ben de kızarım böyle doktorun işine karışan annelik triplerine.. Ama :) Burakgüçlü bir bebek, doktorumuz da severiz sayarız ama biraz ezberci bir doktor, beni yanıltabilir de:) ama o doktora giden başka bir tanıdığım olmuştu onun deneyimi ile tahminim karşısında söyledim antibiyotik verirse diye. Şimdi genzinde hırıltı var diyeceğim, klasik üşütme tablosu sanarsa, e her zaman olmadığı için nasıl birşey olduğunu da gösteremeyeceğim... Diye tahmini bir senaryo benimkisi... Ha doktor bu anlar tabiki ama. Sadece benim tarifimle,anlattıklarımla ayrı bir tanı koymadan antibiyotik verirse evet kullanmam...
ama bakar muayene eder sende ustune git sor teşhisi oğren mesela neden verdiğini sorgula bende her defasında dr muayene ederken bakıyorum boğazarına kızarık. hatta kızım cok antibiyotik kullanır nerdeyse her ay diyebilirim. götürmiyim diyorum gecer diyorum bi bakıyorum cocuk daha fena oluyo. o yuzden söledim.
Bulamaççı anneler olarak soruyorum. Peki neden bu kadar korkutuluyoruz, bulamaç yiyipte bundan vazgeçemeyen mi var. kitaplarda hep tektek yesin damak tadı gelişsin diyor tamam tadına baktırıyorum ama tüm yumurta sarısını tek başına yiyemiyor, ağzını açıyor damaklarına yapışıyor, suyuydu sütüydü derken uykusu geliyor:)
evet farklı fikirler önemli ama dediğin doğru 3 kardeşiz 3 ümüzün yemek seçiminde radikal farklılıklar var:) Çok düşünmeye kasmaya gerek yok kendi adıma:) Artık üzerinde durmayacağım...Ayrıca çiğnemeyi ve yutmayı bildiğini biliyorum ve bir çok gıdayı çiğneterekte veriyorum.Bence herşeyden kısa sürede yedirebilmek için mantıklı bulamaç türü. Bazıları çok tepki gösteriyor, kendi yemediğiniz şeyi bebeğe vermeyin diye ama bulamaçın tadıda öyle kötü birşey değil ki :) Yeseydi ben öyle verirdim. Bebeğin tercihi oluyor yine bu. Benimki yemiyor. Ayrı ayrı biraz yiyor 2saatte ama ayrı ayrı yedirebileceğim şey sınırlı oluyor. Ben hergün omlet vererek çözdüm işi. Omletin içine katıyorum herşeyi. En iyi onu yiyor. Benimki katı şeyleri seviyor. Çorbada sevmiyor mesela. 4yaşında bulamaç yiyen çocuk görmedim ben şahsen. Elbet ayrı ayrıda yiyecek zamanı gelince. Damak tadı konusuda ayrı bir konu. Aynı annenin yemekleri ile büyüyen her çocuk farklı şeyler seviyor. Demek ki bu çokta sabit bir konu değil. Yoksa tüm kardeşlerin sevdiği şeyler aynı olurdu.
Yinede hep bulamaç içine sinmezse haftada 1-2 gün ayrı ayrı diğer günler bulamaç olarak vermek çözüm olabilir bence. 5gün cevizi yumurta sarısı vs herşeyi yesin karışık, diğer 2günde tatları ayrı ayrı alsın. Ortası bulunsun yolun :)
her akşam yatmadan yıkıyorum malıum buralar sıcak kaşıntıya karsı felistil verid sadece kıza + olarak alerji şurubu 1 hafta içir gecmezse g bi losyon verdi onu kullancamTatlım :) Bende kimseye akıl vermek niyetinde değilim, lütfen sende beni böyle anlama, ses olmadığında evet bazen cümleler çok yoruma ve kinayeye açık gibi oluyor, Öyle değilim bunu bil :) Ama :) Bizim insiyatifimize bırakmışlardır belki dememin sebebi, bazı devlet işlerinde sen talep etmeden veya ısrar etmeden, durumdan, fırsattan haberdar olamazsın ya ben onu demek istedim. yoksa aşı burda annesi sen bilirsin istersen gel yaptırdan bahsetmedim. ama bu da bence ayrı bir konu, anne olarak, soruyoruz, araştırıyoruz, okuyoruz o yüzden bebeklerimizi koşulsuz şartsız kimsenin fikirlerine, anneanneye, kayın valideye, öğretmenine hatta doktora bile emanet etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Dönüm dolaşıp onların dediğine gelsek bile,önce Allaha sonra aklıma emanet diyorum her zaman.
İsilik bende dün gördüm ne kullanıyorsun ve ne etki aldın ?
ben korkmuyorum ama ilk kızımda korkudan veriyodum bişe olur bogulur diye valla pilavı bile 2 3 yaşında verdim korkudanBulamaççı anneler olarak soruyorum. Peki neden bu kadar korkutuluyoruz, bulamaç yiyipte bundan vazgeçemeyen mi var. kitaplarda hep tektek yesin damak tadı gelişsin diyor tamam tadına baktırıyorum ama tüm yumurta sarısını tek başına yiyemiyor, ağzını açıyor damaklarına yapışıyor, suyuydu sütüydü derken uykusu geliyor:)
işte o yuzden erken teşhis önemli yaa ama seninkine verceni sanmıyorum burun spreyi bide geniz akıntısını durdurmak için alerji surubu vermişti bize. ben anlıyorum genzi akıyo bazen tıkanıyo sıkıyorum hemen fısfısı acılıyoevet o da aklıma geliyor ya birşeyin başlangıcıysa diye...
bende köpek hastasıyım ama olmuyo evde tuyu muyu kokusu kimse beni ikna edemez. en nihayetinde hayvan çişi ni yapınca kendini yalayarak temizliyo ondan sonrada gelip çocugumumu yalıcak olmaz olmaz bahçe olsa tamam kesin alırdım. sevmek başka bişe bakmak başkauzun zamandır girmiyordumya.. Şimdi bakıyorum nickim Paticim:) Profil resmim kedi... Bebek doğduğunda ilk 1 ay evimizde kedi vardı. Buraktan önceki yaşantımda ise hayatımda hep bir veya birden çok evcil hayvan vardı. Bazen bir yerden başka bir yere giderken yolda yaralı bir hayvan gördümmü tüm planımı iptal ederdim. Onlar için seferber olurdum, ve etrafımı seferber ederdim, paramı vaktimi. Şimdi evimizdeki kedimizi teyzeme verdim. Evet burakla neredeyse her gün elimize kedi aması alıp bahçemize pikniğe iniyoruz hayvanları besliyoruz ama artık onları görmediğimi, onların gözünden hayata bakmadığımı farkettim.... İyi mi doğru mu, normal mi çoooook tartışılır. ama gerçekten çocuk neleri değiştiriyor...
uzun zamandır girmiyordumya.. Şimdi bakıyorum nickim Paticim:) Profil resmim kedi... Bebek doğduğunda ilk 1 ay evimizde kedi vardı. Buraktan önceki yaşantımda ise hayatımda hep bir veya birden çok evcil hayvan vardı. Bazen bir yerden başka bir yere giderken yolda yaralı bir hayvan gördümmü tüm planımı iptal ederdim. Onlar için seferber olurdum, ve etrafımı seferber ederdim, paramı vaktimi. Şimdi evimizdeki kedimizi teyzeme verdim. Evet burakla neredeyse her gün elimize kedi aması alıp bahçemize pikniğe iniyoruz hayvanları besliyoruz ama artık onları görmediğimi, onların gözünden hayata bakmadığımı farkettim.... İyi mi doğru mu, normal mi çoooook tartışılır. ama gerçekten çocuk neleri değiştiriyor...
ıce daisy ben gördum bacım kaynımın oğlu 4.5 yaşında kahvaltıyı hala bulamac yiyo ama pilavida yiyo.
bana heidi klum olmak için o 3 sey kurtarmaz baştan yaratmak lazım yada 1 hafta suren bir dizi estetik operasyon duzelt duzelt bitmez.
benimde eşim buyuk balık sevmez o yokken yaptım bende. balık yapıyorum kıza irisin dediği gibi inşallah pişer az yağda ızgara gibi. dışı kızardı ama içihiç sanmıyorum yapamadım sanırsam. bide salata yapıyım yanına
Geçenlerde bizde tavada yapmıştık büyük balıklardan, tavadan aldıktan sonra içi pişmedi galiba dedik baktık pişmiş. Balığın pişeceğinde ne var ya pişmiştir bence yumuşak et
lennn bişi dicem ,çok saf mışım benben o ikiz anneleri topikinin bir sayfa öncesine bile bakmayı düşünemedim görseydim yazılanları nese en azından bizimde yazdıklarını okuduğumuz bilior şimdi dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?