Çok sağol Ceydam ya bende tam dün bu saatlerde birde yabancı kaynaklara bakayım dedim ama üşendimdi.şu meningokok menenjitine karşı olan aşıyı okudum internette
bizim türkçe sayfalar aşıyı son derece övüyor tabi, heryerde aynı yazı kopyalanmış.
yeni ruhsat almış tr de, ondan sanırım bu frenzi
okudum fda sayfasını, ordaki rapora göre küçük çocukalrda koruyuculuğu yüksek değilmiş, asıl koruyculuğu aşı 18 yaşından sonra yapılınca oluyormuş, zaten risk grubunda olanlar da öyle toplu yerlerde yurtlarda filan kalan öğrenciler vs anladığım kadarıyla. ve de onlu yaşlardaki gençler en çok risk grubuymuş. bebekler ise bu yaşta aşılanınca çok da koruyuculuğu kalmıyor ileri yaşlarda.
kafam gene çorbaya döndü bu aşı pazarından bıktım artık
doktora gidenler acaba bu konuyu detaylıca sorabilirler mi, beyl,k laflar haricinde diyorum, ekstra bir bilgi edinirsek çok memnun olacağım
gerçi benim yukarıda yazdığım kadarını bile söyleyeceklerini sanmıyorum da neyse
Yahu alt değiştirmek imkansızdönüyodu şimdi o da kesmiyo fiti fiti diye emekleyip uzamaya kalkıyo.. Oyuncak ver, öp kokla, gıdıkla, konuş , hiçbiri kesmiyor artık..Nedir bunun yöntemi ya da ne zaman geçer, geçici midur?
Ceydacim bizim dr. Un extradan soyledigi menenjit mikrobunun daha cok ortadogu ve arap ulkelerinden geldigi. Bu yillarda da hacca giden sayisi gitgide arttigi icin gorulen vaka sayisi da artmisşu meningokok menenjitine karşı olan aşıyı okudum internette
bizim türkçe sayfalar aşıyı son derece övüyor tabi, heryerde aynı yazı kopyalanmış.
okudum fda sayfasını, ordaki rapora göre küçük çocukalrda koruyuculuğu yüksek değilmiş, asıl koruyculuğu aşı 18 yaşından sonra yapılınca oluyormuş, zaten risk grubunda olanlar da öyle toplu yerlerde yurtlarda filan kalan öğrenciler vs anladığım kadarıyla. ve de onlu yaşlardaki gençler en çok risk grubuymuş. bebekler ise bu yaşta aşılanınca çok da koruyuculuğu kalmıyor ileri yaşlarda.
doktora gidenler acaba bu konuyu detaylıca sorabilirler mi, beyl,k laflar haricinde diyorum, ekstra bir bilgi edinirsek çok memnun olacağım
gerçi benim yukarıda yazdığım kadarını bile söyleyeceklerini sanmıyorum da neyse
Gene cok guldum yaa ve duygularima tercuman olmussun. Annelik nasil bisey dediklerinde guzel diyordum oyle herkes gibi abartamiuordum ve annelik duygusunun biraz da birikim oldugunu dusunuyodum. Gercekten de gun gectikce daha cok seviyorum baglaniyorum daha cok anne hissediyorum kendimi :))Bi de bıdıkım tutunup kalkmaya başladı. elinden tutunca sanki çok becerecekmiş gibi diğer eliyle de sağı solu mıncıklamaya kalkıyo:) çok fena hastayım bu çocuğa :) hergün daha çok sevilir diyolardı saçma diyordum, başlangıçta sadece koruma dürtüsüymüş, şimdi coştukça coşuyomuş harbiden.. Ne mutluyum yav:)))
bütün gün burdaymış gibi hissettim kendimi hihorik:)) gidip rahat bi uyku şimdi, sabah eşimde sıra...
1200 istiyo, tatil günlerini kesemezsiniz maaşımdan baştan söyliyim diyo, eylülde kızım dogurcak diyo, ev işi yapmam ha diyo, sabah erken gelme garantisi veremiyorum malum ankara trafiği diyo...
sen benim küfür ettiğimi gördün mü?
bunları yazarken ediyorum
Ahh ahh wavycim senin daha ilk ben ne gorusmeler yaptim bi bilsen.. Ama insallah seninki ilk ve son olur. Bir sonrakinde kafana gore birini bulursun. Hiic sinirlenme bi de bunlarin ise basladiktan sonra bu sartlari one surenleri var o daha fena
Allahım yardım et bebeler yine kudurdu ikiside uyumadı kızı sallayıp duruyorum
Oğlan uyumak için beni istiyor
Laaannnn ne bitmez çilem varmış
Yaaa şu öküze ne demeli kızı 5 dk tut wc gidicem dedim bir çığlık koptu yavrum elini sıcak çay bardağına sokmuş bide hiç istifini bozmuyor lannn kalk ta bi suya tutnasıl bağırdım kızdım benden değil allahından bul
şu meningokok menenjitine karşı olan aşıyı okudum internette
Ya aysre olsun bazı kişiler olsun yazdı bu çimdikleme, cırmalama olaylarını ama bu benimki çok kötü çimdikliyor, ısırıyor ve cırmalıyor. Kollarımı görseniz hep yeşerdi ve cırmık izleri var. Boş bulunduğumda ses çıkarıyorum ama genelde elini tutup yavaşça çekiyorum, bazen eline ufak peluş oyuncaklar veriyorum(10saniye bile tutmuyor), ısrarla devam edersede bazen oralı olmamış gibi yapıyorum. Hiçbirşey yapmazsa saçlarımı yoluyor. Elinde tutamla saçım. Nedir yani bu.. hepsi aynı mı bu bebelerin yoksa erkek bebelerinde mi daha çok? He birde misafir varken aynısını yaptı kadın şaşırdı niye böyle yapıyor diye. Bende burada okuduğum şeylerden normal sayıyordum, şüpheye düştüm :) Beni kemiriyor kadın parmağını uzatıyor ısırmıyor bile. Birkaç saat sonrada adam elini uzattı hiçbirşey yapmadı. Niye bana saldırıyor yahu bu bebe?
canım benimkisi kız ama çok fena çimdikliyor saçta yolması vardır, ama herkese yapıyor bir bana değil
(çimdikleme özellikle emzirirken uyutmaya çalışırken)
canım benimkisi kız ama çok fena çimdikliyor saçta yolması vardır, ama herkese yapıyor bir bana değil
(çimdikleme özellikle emzirirken uyutmaya çalışırken)
Evet evet özellikle emzirirken eli durmuyor. Normalde emzirmei bırakıp, ciddi bir şekilde yapmamasını söylemeliyiz.Birşey dediğimde dudağını büzüp ağlıyor, birşey demeden bıraksam emzirmesem ee emerek uyuyor ozamanda uyuyamıyor iyice sinirleniyor. Aman el kadar bebeler bizi parmağında oynatıyor,aklımız çıkıyor bebelerden :)
yok canım bütün hepsi yapmazYa aysre olsun bazı kişiler olsun yazdı bu çimdikleme, cırmalama olaylarını ama bu benimki çok kötü çimdikliyor, ısırıyor ve cırmalıyor. Kollarımı görseniz hep yeşerdi ve cırmık izleri var. Boş bulunduğumda ses çıkarıyorum ama genelde elini tutup yavaşça çekiyorum, bazen eline ufak peluş oyuncaklar veriyorum(10saniye bile tutmuyor), ısrarla devam edersede bazen oralı olmamış gibi yapıyorum. Hiçbirşey yapmazsa saçlarımı yoluyor. Elinde tutamla saçım. Nedir yani bu.. hepsi aynı mı bu bebelerin yoksa erkek bebelerinde mi daha çok? He birde misafir varken aynısını yaptı kadın şaşırdı niye böyle yapıyor diye. Bende burada okuduğum şeylerden normal sayıyordum, şüpheye düştüm :) Beni kemiriyor kadın parmağını uzatıyor ısırmıyor bile. Birkaç saat sonrada adam elini uzattı hiçbirşey yapmadı. Niye bana saldırıyor yahu bu bebe?
emzirirken bence çekme elini de, memeye küsmesin bu seferde sıpalarEvet evet özellikle emzirirken eli durmuyor. Normalde emzirmei bırakıp, ciddi bir şekilde yapmamasını söylemeliyiz.Birşey dediğimde dudağını büzüp ağlıyor, birşey demeden bıraksam emzirmesem ee emerek uyuyor ozamanda uyuyamıyor iyice sinirleniyor. Aman el kadar bebeler bizi parmağında oynatıyor,aklımız çıkıyor bebelerden :)
benım kızda ole yaa aynı senın kız gıbı emerken uykuya dalarken sureklı çimdikliyor yada kulagımla oynuyo gozume elını sokmaya calısıo falan..ohh uyuttum sımdı bı sızleere baklım dedım ..ç birazdan arkadaşlar gelecek oturmaya öle
tüm bebeler mi aynı oluyorne güzel bol bol kaynatırsınız , yerisniz içersiniz
bende kızı doktora götürcem, herkese iyi hafta sonları
Buna ekleme yapayımda. Birde şu durum var, doktor önermezse, anlatmazsa ilerde başımıza geldiğinde soluğu onların yanında alıp onları suçlucaz. Doktorların birçoğuda risk almak istemiyorlar. Şimdi ilaçtan uzak tutan doktorları istiyoruz ama ben çocukken hatırlıyorum, gittim bir ilaç bile yazmadı ne biçim doktor diye eleştirilirdi doktorlar.Çok sağol Ceydam ya bende tam dün bu saatlerde birde yabancı kaynaklara bakayım dedim ama üşendimdi.
Dediğin gibi yeni birşeyi mutlaka övüyorlar. Hiçbir ilaçta(aşı vs) öyle taraf bulmadan piyasaya lodoslama dalmaz diye düşünüyorum. Belki haksızlık ediyoruz ama malesef ki BAZI doktorların çıkar ilişkisi kurduğuna inanlardanım.
yok canım bütün hepsi yapmaz
benim oğlan hiç yapmazdı, arada saçımı dolardı parmaklarına o kadar
acıttımı bırakırdı direk
ama bu kız bi acayip
arada çimdikliyo, azıcık ah bile desem bi saat ağlıyo
emzirirken bence çekme elini de, memeye küsmesin bu seferde sıpalar
ama normalde yaptığında evet ciddi bir ifadeyle hayır deyince işe yarıyor
yani bu çimdikleme filan beni rahatsız etmiyor nadir yapıyor zaten de, arada prizlere gidiyor, ben de gayet ciddi hayır diyorum, parmağımı sallıyorum. geri yapıyor oyun gibi, hiç yumuşamadan tekrar hayır diyorum, belki bi daha yapmaya yelteniyor ama bir daha yapmıyor.
ben bunu herşeye yapmıyorum ama, nadiren yapıyorum, tehlikeli durumlarda sadece. zırt pırt yaparsak bi kıymeti kalmıyor zaten. ama unutturuncaya kadar yapılabilir belki. bir de ben şu taktiği uyguluyorum sanırım en kolayı bu, eline parmağımı veriyorum, ya da onun parmağıyıla oynayıp dikkatini dağıtıyorum, ozman da devam etmiyor
dün babası yaptı, onu da dinledi çok hoşuma gittibari bu biraz laf dinlese
Gece uyumadi ufakliklar cnim benmkilerde gece ikide babalari gelince hortladilar 4te zar zor uyuttumGünaydın nn
Hava kapalı
Bende yorgunum dostlarım yorgunum yorgun
Hosuna gidiyordur ama bu zamann bebekleri ayni galiba benimkide cimcikliyr ve fena halde emzirrken isdiriyor yapma hayir diyorum bana gulucuk atiyor sizin bebeler soz dinliyor en azindanYa aysre olsun bazı kişiler olsun yazdı bu çimdikleme, cırmalama olaylarını ama bu benimki çok kötü çimdikliyor, ısırıyor ve cırmalıyor. Kollarımı görseniz hep yeşerdi ve cırmık izleri var. Boş bulunduğumda ses çıkarıyorum ama genelde elini tutup yavaşça çekiyorum, bazen eline ufak peluş oyuncaklar veriyorum(10saniye bile tutmuyor), ısrarla devam edersede bazen oralı olmamış gibi yapıyorum. Hiçbirşey yapmazsa saçlarımı yoluyor. Elinde tutamla saçım. Nedir yani bu.. hepsi aynı mı bu bebelerin yoksa erkek bebelerinde mi daha çok? He birde misafir varken aynısını yaptı kadın şaşırdı niye böyle yapıyor diye. Bende burada okuduğum şeylerden normal sayıyordum, şüpheye düştüm :) Beni kemiriyor kadın parmağını uzatıyor ısırmıyor bile. Birkaç saat sonrada adam elini uzattı hiçbirşey yapmadı. Niye bana saldırıyor yahu bu bebe?
Bu nasıl hava tam uyumalık ama bize uyku nerdeee
Buna ekleme yapayımda. Birde şu durum var, doktor önermezse, anlatmazsa ilerde başımıza geldiğinde soluğu onların yanında alıp onları suçlucaz. Doktorların birçoğuda risk almak istemiyorlar. Şimdi ilaçtan uzak tutan doktorları istiyoruz ama ben çocukken hatırlıyorum, gittim bir ilaç bile yazmadı ne biçim doktor diye eleştirilirdi doktorlar.
Bende aynısını yapmaya çalışıyorum ama takan bebe nerde. Hiç oralı olmuyor. Ben ısrarla en azından yavaş yavaş anlar diye öyle devam ediyorum :)
Seherinde eline peçete versem direkt yemeye başlar, benimki kağıt ve peçete tutkunu, gözleri parlıyor görünce
Gülsün nerelerde ya:44:
Bugün tatlışkomda yok
Gece boynum kaşınıyordu, kaşıdım hep. şimdi baktım tövbe tövbe tuhaf tuhaf izler olmuş. Püü tamda annemgile gidecektim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?