• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim doktor yaklasık 2hafta once falan 3hafta idare eder suyu dedi bu hafta cok buyuk olasılıkla artık gun verecek. Ben hamileligin 36.haftasındayım artık ama bizim bebek bir ara gelişimini durdurmus 33 haftalık olarak gozukuyor tahmini dogumu nerdeyse eylulun yarısına kaydı bu gelişim sekline gore. Normalde birgun bile kar diye bekletir doktorlar ama suyu az oldugundan ve kalp atıslarıda zaman zaman dustugunden doktor uzatmanın anlamı yok diye dusunuyor. Hersey normal olsa sadece ters olsa donmesi için yine umut vardı dayısıda oyle son ana kadar tersti ona cekmiş:) o 4kusur kilo ile donduyse bizimkide donerdi sanırım :)

canını hiç sıkma Allahın izniyle sağ salim sağlıkla dünyaya gelecek inşallah dr öyle diyorsa bir dediği vardır riske atmaya değmez küçük bebek daha çabuk toparlanır derler hep bende 1.5kilo doğmuş bir bebek olarak gayet iyi toparlanmışım:1:

anam sorma ya şu son 1ayda bi çıktı pir çıktı daha da zaten çıkamıyor:1:kaldık öylece:49: odayı da gördüm maşallah kuzum sağlıkla gelsin herşey hazır o bekleniyor birtek odasına gir bol bol bak odan da hazır hadi gel de çocuğa çağrı yap belki gelir:1:bu arada değişiklikler olmuş sanırım alt açma masası ilk zaman kapının orada değil miydi?
çanta da hazırlanmış kapı ağzına konulmuş bir rahat modda ben varım herhalde:1:hala hazırlamadım:1:

evet canım yerlerini değiştirdim böyle kullanımı bana daha rahat geldi, küvetini falan banyoya yerleştirdim, valla çantalar kapı ağzında bizi bekliyor :1:
ama kuzumun rahatı da rahat yaniiiiii :1: gideyim de azıcık yorayım onu belki gelmeye karar verir :1:

Cumartesi saat 10:30 a randevumu da aldım hayırlı olsun:):49:

kaşınmaların bitmesine son 4gün mü diyelim cmts ve bugünü saymazsak:1:

evet canım yerlerini değiştirdim böyle kullanımı bana daha rahat geldi, küvetini falan banyoya yerleştirdim, valla çantalar kapı ağzında bizi bekliyor :1:
ama kuzumun rahatı da rahat yaniiiiii :1: gideyim de azıcık yorayım onu belki gelmeye karar verir :1:

kendini fazla yorma yinede sen ne olur ne olmaz Allah korusun:20:

kaşınmaların bitmesine son 4gün mü diyelim cmts ve bugünü saymazsak:1:

kendini fazla yorma yinede sen ne olur ne olmaz Allah korusun:20:

ayy inşallah yaa,hem kaşıntı hemde artık banada normalmi sezeryanmı sorun varmı yokmu bişey der heralde:)

aKrnımda ikiz bebek taşıyor gibi hissediyorum kendimi, sağdan soldan aynı anda nasılda vuruyor ya iyice büyüdü hissediyorum hala en son kilosunu öğrenemedim 32.haftamda 2 buçuk kiloydu şimdi ne oldu acaba? Yarın bi ilçeye gitme planımız var orda doktora görüneyim bari iki ilçe arasında gidip geliyorum doğumu nerde yapacam bilmiyorum of of hayırlısı neyse o olsun inşallah...

Kızlar ben Pupp olmuşummm galibaaaaaa....

PUPP

PUPP gebelikte kaşıntı ile birlikte kırmızı ve kabarık lezyonlarla seyreden gebeliğe özgü kaşıntılı bir hastalıktır. Hastalık 130 iel 300 gebede bir görülmektedir. PUPP özellikle ilk gebelikte, gebeliğin 35. haftasından sonra ve nadiren de doğumdan sonra ortaya çıkmaktadır. Ailevi eğilim yoktur, diğer gebeliklerde tekrarlama olasılığı düşüktür ve doğum kontrol hapları ile bir ilgisi yoktur.

Hastaların üçte ikisinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklıklar karın çatlaklarından başlar. Oluşan lezyonlar çok değişkenlik gösterebilir: kızarıklık, kabarıklık, su dolu kabarcıklar v.s. Daha sonra gövde, kol ve bacaklara yayılabilir, ancak avuç içi ve ayakların altında görülmez, yüzde nadiren görülür. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde koyu bir iz kalabilir.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, gecikmiş bir aşırıduyarlılık reksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Bağışıklık sistemi ve hormonlarda bir değişiklik görülmez. Ancak östrojen ve progesteron hormonlarının az da olsa rolü olabileceği öne sürülmektedir. Karında hızlı büyümenin iltihabi bir reaksiyona ve bunun da kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür. İkiz gebeliklerde daha sık görülmesinin de bu aşırı gerilmeye bağlı lduğu düşünülmektedir. İkiz gebeliklerde hormon düzeylerinin daha yüksek olması da bu iltihabi reaksiyonu artırmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından bebekten anneye geçen hücrelerin cilde yerleşerek kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür.

Kızlar ben Pupp olmuşummm galibaaaaaa....

PUPP

PUPP gebelikte kaşıntı ile birlikte kırmızı ve kabarık lezyonlarla seyreden gebeliğe özgü kaşıntılı bir hastalıktır. Hastalık 130 iel 300 gebede bir görülmektedir. PUPP özellikle ilk gebelikte, gebeliğin 35. haftasından sonra ve nadiren de doğumdan sonra ortaya çıkmaktadır. Ailevi eğilim yoktur, diğer gebeliklerde tekrarlama olasılığı düşüktür ve doğum kontrol hapları ile bir ilgisi yoktur.

Hastaların üçte ikisinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklıklar karın çatlaklarından başlar. Oluşan lezyonlar çok değişkenlik gösterebilir: kızarıklık, kabarıklık, su dolu kabarcıklar v.s. Daha sonra gövde, kol ve bacaklara yayılabilir, ancak avuç içi ve ayakların altında görülmez, yüzde nadiren görülür. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde koyu bir iz kalabilir.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, gecikmiş bir aşırıduyarlılık reksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Bağışıklık sistemi ve hormonlarda bir değişiklik görülmez. Ancak östrojen ve progesteron hormonlarının az da olsa rolü olabileceği öne sürülmektedir. Karında hızlı büyümenin iltihabi bir reaksiyona ve bunun da kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür. İkiz gebeliklerde daha sık görülmesinin de bu aşırı gerilmeye bağlı lduğu düşünülmektedir. İkiz gebeliklerde hormon düzeylerinin daha yüksek olması da bu iltihabi reaksiyonu artırmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından bebekten anneye geçen hücrelerin cilde yerleşerek kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür.

dur hemen teşhis koyma yavrum belki başka bişe çıkacak altından en azından inşallah daha basit bişe çıkar

dur hemen teşhis koyma yavrum belki başka bişe çıkacak altından en azından inşallah daha basit bişe çıkar

ööööööööö,ayyy bakalım hayırlısı artık napalım.. cumartesi ola hayrola:) ne hamilelikmiş arkadaş herşey yaşıyosun valla.

Slm kızlar ,y,ce gece kuşu olduk, sahur falan derken saat 4 oluyor, o saatten sonrada uyuyamıyorum, öğlen 2 gibi kalkıyorum :(

Herkesin nefes alması rahatlarken bende nefes alma sıkıntısı çıktı, oğlum aşağı öyle bir baskı yapıyorki, kozasından çıkmak isteyen bir böcek gibi kafasını itiyor, buda canımı acıtıyor. Doktor ısrarla benden kan istedi, şimdi sağlık ocağına gidip vericem, sebebinide bilmiyorum hemşireye soralım bakalım ne dicek. Yarın kontrolümüz var, umarım sevindirici bir haber verir doktor, rüyamda sezeryan tarihi verdiler bi garip oldum ya...

korkma canım bişey olmaz, baktın öyle belirtiler var hemen bize söyle hakkından geliriz :1:

demek erken gelmese kuzun sende de başlıycakmış son günlerde, gerçi şimdi senin gözün çatlak matlak görmüyorduuurrrrrrr :52:
anlatsana biraz kızınıııı meryem nasıl geçiyor günleriniz

aynen öyle tatlım ne çatlak umrumda nede başka birşey ohh dünya varmış kızım sayesinde stresleri sıkıntıları çıkardım hayatımdan böylede gider inşallah onun sağlığı yerinde olsun daha önemli hiçbirşey yok şu hayatta:32:
maşallah kızım çok küçük olmasına ve erken doğmasına rağmen çok hareketli öyle şebeklikler yapıyorki ağzımız açık izliyoruz onu
simsiyah ipek gb saçları var kuzumun biblo gb ağzı burnu tam yemelik koklaya koklaya eziyet ediyorum minnakıma tabi oda karşılığında uykusuz bırakıyor annesini aslında maşallah kuzum problemli bir bebek değil ama ben çok pimpirikli evhamlı biriyim biri başında beklemediği sürece bırakamıyorum uyuyamıyorum :emir_bebek: bol bol emzirmeye çalışıyorum küçük ve çenesi güçsüz olduğundan yatır kaldır altını aç uzun sürüyor emişmemiz kızıyorum kendime neden bukadar erteledim bu mucizeyi yaşamak için neden bekledim diye ama vakti saati gelmeden hiç birşey olmuyo şükürki Allahım bu güzelliği yaşattı bana en kıymetlim o artık benimm yani kısacası anlatılmaz yaşanır çok az kaldı sizlerinde Allahım hayırlısıyla sağlıkla almayı nasip etsin kucaklarınıza:nazar::nazar::nazar:

meryemistan nasılsın canım kuzucun nasıl sıkıntı yasıyormusun

teşekkür ederim canım çok iyiyim Allaha şükür bebişimde iyi teyzesi Allaha şükür bir sıkıntımız yok prematüre olduğundan ve eşşek annesi mama vermeyi reddettiğinden 21 saat sarılık dolayısıyla fototerapi gördük ama maşallah atlattık ufaktan kilo almayada başladık biraz uykusuzluk yorgunluk sırt ağrısı ama kokusunu içime çektiğimde yüzüne baktığımda hepsi yok oluyo ağrılar sızılar zorluklar hepsi geçiyo unutuluyoo:16:

kızlar temmuz annelerinin hikayelerini okuyorum da epiduralde belden iğne yapılmıyor muydu sadece..bele epidurali taktılar vb yazmış da anne.takılı mı kalıyor ameliyatta:26:

canım spinal anestezide tek dozda iğne yapılıp uyuşturuluyor, epiduralde katater takılıyor ve ağrı seviyesine göre oradan ilaç verilmeye devam ediliyor diye biliyorum

aynen öyle tatlım ne çatlak umrumda nede başka birşey ohh dünya varmış kızım sayesinde stresleri sıkıntıları çıkardım hayatımdan böylede gider inşallah onun sağlığı yerinde olsun daha önemli hiçbirşey yok şu hayatta:32:
maşallah kızım çok küçük olmasına ve erken doğmasına rağmen çok hareketli öyle şebeklikler yapıyorki ağzımız açık izliyoruz onu
simsiyah ipek gb saçları var kuzumun biblo gb ağzı burnu tam yemelik koklaya koklaya eziyet ediyorum minnakıma tabi oda karşılığında uykusuz bırakıyor annesini aslında maşallah kuzum problemli bir bebek değil ama ben çok pimpirikli evhamlı biriyim biri başında beklemediği sürece bırakamıyorum uyuyamıyorum :emir_bebek: bol bol emzirmeye çalışıyorum küçük ve çenesi güçsüz olduğundan yatır kaldır altını aç uzun sürüyor emişmemiz kızıyorum kendime neden bukadar erteledim bu mucizeyi yaşamak için neden bekledim diye ama vakti saati gelmeden hiç birşey olmuyo şükürki Allahım bu güzelliği yaşattı bana en kıymetlim o artık benimm yani kısacası anlatılmaz yaşanır çok az kaldı sizlerinde Allahım hayırlısıyla sağlıkla almayı nasip etsin kucaklarınıza:nazar::nazar::nazar:

Öyle güzel anlatıyosunki, gidip doğurtun beni dicem neredeyse :)
19 gün 19 ay gibi geliyor şuan bana, düğünümede 2 ay kala zaman durmuştu...

Öyle güzel anlatıyosunki, gidip doğurtun beni dicem neredeyse :)
19 gün 19 ay gibi geliyor şuan bana, düğünümede 2 ay kala zaman durmuştu...

aynı düşüncelerdeyim yemin ederim zaten bende doğurtun demeye müsaitim şu son 1 haftadır nefes darlığından bahane olur:1:

Back
X