• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar en son 35 .haftada dr gittiğimde bebişim doğum pozisyonunu almıştı bende normal doğuma hazırlamıştım kendimi doktor muhtemelen daha dönmez demişti bugün gittim şuan 37+3 üm bebeğim makat gelişmiş.yawwww dönmüş ya.1 hafta sonra gidince tekrar dönmemiş olursa sezeryan olucakmışım:37: sevinsem mi üzülsem mi bilemedim:18:

canım hakkında hayırlısı olsun.normal yada sezeryan yavrunu sağlıkla kucakla inşallah

6 olur mu kız 12 tane :) her poşette 2 şer bez var 2 pkt. çıkıyo bi kutudan.

Onları koydum hast.çantasına :28:

okuduğum doğum kitabında bebek ilk ne giyecekse paketleyin doğuma girerken hemşirelere vereceksiniz diyor.o paketi de koyacağım içine 2 tane bez.bir de pakete isim yazacağım hemşirelere kolaylık olsun diye.o numuneler çok işe yarayacak koca paketi vermektense.:49::49::49:

:49:kızcelerim size bir sorum olucak,şimdi bizim bebişler 6 ayda ek gıdaya gecıcekler ya besin degerlerı kaybolmadan pişirmek için buharlı pişirme makinelerini tavsiye ediyorlar,kullanan yada cevresınde kullananız varmı?yada siz bu konuda ne düşünüyosunuz???
ben çoçugu doğurdumda sanki,bunun derdıne düştüm şimdideden :1:

TATLIM KATLANAN ÇELİK BUHAR SEPETLERİ VAR TENCEREYE OTURUYOR.ALTA SU KOYUYORUM ÜSTE SEPETTE HAŞLANACAK ŞEYLERİ.KAPAĞI KAPATIYORUM ÇOK GÜZEL PİŞİYOR.SUYU ÇOK KOYMUYORUM DEĞDİRMİYORUM SEBZELERE.TENCERENE GÖRE KATLIYORSUN OTURUYOR.ALTTA 3 TANE AYAĞI VAR SUYLA TEMAS ETMESN TENCEREDE DEVRİLMESİN DİYE BAK BENİMKİ BUNDAN

http://3.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_...L-Q3pag/s1600/buharda_pisirme_sepeti_acik.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_rQZFGQGJ_...GZ0iM/s1600/buharda_pisirme_sepeti_kapali.jpg

kızlar selam nasılsınız.biz bugün dktora gittik.nst ye girdim bi sıkıntı çıkmadı.ama bebişimin kilosu 2200 çıktı.doktor çok sorun değil bundan sonra atağa geçer daha dedi ama benim canım çok sıkıldı.zaten 34 haftalık görünüyorbişey anlamadım vallahi. bayramda hastanedemisiniz dedim, güldü merak etme bu bayram sonunu bekler panik yapma dedi.bende ilk günden beri erken doğum korkusu var.daha önce çok sıkıntılı bişekilde yaşadığım için erken doğumu,bu sefer ne kadar bunalsam da sıkıntı çeksem de son güne kadar kalsın istiyorum sizin tersinize.
bu çocuk nasıl kilo alır bilmiyorum.keyfim çok kaçtı.dua edin kızlar da biraz toparlansın artık..

kızlar selam nasılsınız.biz bugün dktora gittik.nst ye girdim bi sıkıntı çıkmadı.ama bebişimin kilosu 2200 çıktı.doktor çok sorun değil bundan sonra atağa geçer daha dedi ama benim canım çok sıkıldı.zaten 34 haftalık görünüyorbişey anlamadım vallahi. Bayramda hastanedemisiniz dedim, güldü merak etme bu bayram sonunu bekler panik yapma dedi.bende ilk günden beri erken doğum korkusu var.daha önce çok sıkıntılı bişekilde yaşadığım için erken doğumu,bu sefer ne kadar bunalsam da sıkıntı çeksem de son güne kadar kalsın istiyorum sizin tersinize.
Bu çocuk nasıl kilo alır bilmiyorum.keyfim çok kaçtı.dua edin kızlar da biraz toparlansın artık..

canım benimki de bayram civarı görünüyor sez olmazsam dr 2 gün hast deymiş hayırllısı artık.meyve ye ayağını uzat dinlen.ceviz ye.benimkinde işe yaradı.et tüket.ben kıymalı yumurta yedim 1 ayda 3-4 kez.o kilo aldırdı.tabi tahmini bunlar.doğunca göreceğiz.

n son piyasaya sürülen pişirme kapları çelik, krom ve nikel alaşımıyla yapılmıştır ve “çelik tencere” adıyla satılmaktadır. Bu kapların görünümü güzeldir, alüminyum tencerelerin aksine kolay yıpranmaz, yemekler fazla yapışmaz, yapışanlar kolayca temizlenebilir. Kapakları iyi kapandığından ısı kaybı fazla olmaz, tabanına eklenen kaplamayla sıcaklığı tutar ve geç soğur. Satın alınabilecek en uygun pişirme kapları çelik tenceredir. Yaşam boyu kullanılabilir. Ancak evde emaye, alüminyum gibi tencereler varsa, bunları sağlıksız diye atıp çelik tencere almak gerekmez. Pişirme kapları yıkanmadan önce ıslatılırsa yapışan maddeler daha kolay temizlenir. Böylece kapları sert, madeni tellerle ovma gereği kalmaz. Madeni teller çizikler oluşturarak tava ve tencerelerin yıpranmasına neden olur.

Son zamanlarda pişirme araç gereçlerinde de doğal materyallerden yapılmış olanlara bir eğilim söz konusu. Bu anlamda seramik kaplı, cam - seramik kaplı ya da doğal minerallerden üretilen ve içeriğinde kanserojen maddeler bulunmayan ekolojik diye nitelendirilen tavalar, tencereler bulunmaktadır. Isıya dayanıklı cam kaplar, akıllı fırınlar, buharda pişirme olanağı sağlayan, hele ki 1 kaşık yağ ile 1 kg patates vb pişiren alternatif yöntemler sağlık açısından oldukça faydalıdır. Buharlı pişiriciler çok az vitamin kaybı ile hatta aynı anda 3 - 4 çeşit yemeği koku ve tatlarında bir olumsuzluk yaşanmayacak şekilde pişirerek et, sebze, makarna ve pilav gibi pek çok yemek yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca mikrodalga fırınların da artık yemek pişirme özelliği olanları üretilmektedir. Halk arasında magnetron lambaları yüzünden kanserojen olduğu düşünülse de böyle bir durumun söz konusu olmadığı mikrodalga fırınlar, gerek pişirme gerekse kalan bir yemeği ısıtma aracı olarak büyük kolaylıklar ve sağlık sunan çok iyi bir alternatiftir.

n son piyasaya sürülen pişirme kapları çelik, krom ve nikel alaşımıyla yapılmıştır ve “çelik tencere” adıyla satılmaktadır. Bu kapların görünümü güzeldir, alüminyum tencerelerin aksine kolay yıpranmaz, yemekler fazla yapışmaz, yapışanlar kolayca temizlenebilir. Kapakları iyi kapandığından ısı kaybı fazla olmaz, tabanına eklenen kaplamayla sıcaklığı tutar ve geç soğur. Satın alınabilecek en uygun pişirme kapları çelik tenceredir. Yaşam boyu kullanılabilir. Ancak evde emaye, alüminyum gibi tencereler varsa, bunları sağlıksız diye atıp çelik tencere almak gerekmez. Pişirme kapları yıkanmadan önce ıslatılırsa yapışan maddeler daha kolay temizlenir. Böylece kapları sert, madeni tellerle ovma gereği kalmaz. Madeni teller çizikler oluşturarak tava ve tencerelerin yıpranmasına neden olur.

CEMİN SERAMİK TAVASINI ALDIM TÜF TEFLONLARIMI ÇİZİKLİ-ÇİZİKSİZ ATTIM.BUHARDA PİŞİRİLEN SEBZELER DAHA YARARLI ANCAN BİRAZ DİRİ KALMASI LAZIM.BURDA BİR TEKNİK VAR BUNDAN SONRA BÖYLE YAPACAĞIM.Brokoli Nasıl Pişirilmeli? | Özgünform

Brokolinin besin değerinden faydalanmak için;

1. Kontrollü tarım ürünü veya organik sertifikalı brokoli daima ideal bir başlama noktası

2. Brokolinin tazeliği önemli. Üzerinde kahverengi lekelenme başlamamış, yapraklarda sararma görülmeyen, gövdesi esneklik göstermeyen sert dokulu koyu yeşil yapraklı brokoliler tüketmeye değer.

3. Çok ince kıyılmış çiğ parçaları salatalarda tüketmek aktif maddeleri kayba uğratmadan tüketmenin en iyi yolu.

4. Buharda pişirerek tüketme çiğ tüketimden sonra brokolinin besin değerini en iyi koruyan ikinci teknik.

5. Buhar sepeti veya buhar makinası içerisinde brokoli parçalarını en fazla 5-7 dk tutarak pişirme işlemi tamamlanmalı.
6. Pişmiş brokoliler 3dk kadar soğuk veya buzlu suyun içerisine batırıp çıkartılarak pişme tamamen durdurulmalı

Brokolinin koyu canlı yeşil renginin korunmuş olması başta klorofil maddesi olmak üzere diğer antioksidan maddelerinde pişme sonunda yok olmadığının bir göstergesi.

7. Suda haşlama yaparken brokolileri kaynama noktasında 5 dk dan fazla tutmadan süzün ama fito-besin öğelerinin çoğu suya geçeceği için haşlama suyunu da beslenmede değerlendirin. (Direk içerek veya domates suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz)
Süzme sonrası buzlu veya soğuk suda pişme işlemini tamamen durdurmayı unutmayın.

canım hakkında hayırlısı olsun.normal yada sezeryan yavrunu sağlıkla kucakla inşallah

az ihtimalde olsa dönebilir. yer daraldıkça dönüşleride zorlanıyor. benimde bir arkadaşım geçen gttiğinde makat idi bu gidişinde 36. haftasında dönmüş bebek normal doğum pozisyonuna..
kısmet.. hayırlısı olsun

hayırlısı olsun deyip beklıyceksın cnm yapabılıcegın bişi yok die bılıyorum,canını sıkıp germe boşuna kendını :34:

doğru söylüyorsunuz kızlar bakalım bekleyelim neler olucak hayırlısı olsun bizim için :36:

bu arada kızlar benim bebiş in sezeryan olma ihtimali yüksek , bu nedenle nasıl yöntemle yapıcağız sezeryanı diye sordum ?? genel dedi, epidural i tavsiye etmedi sorduğumda , anne ve bebiş için riskinin yüksek olduğunu ,yani o yapılacak iğne dozajında (anladığım kadarı ile ) yanlışlık olursa annenin nefes alamayabilecceğini ve buna bağlı olarak bebeğinde nefes almasının durabileceğini söyledi, en iyi yöntem genel ve bilinen uygulanan yöntemdir diye konuştu , bende bir şey diyemedim :26::26: ben epidural düşünüyordum oysaki , gerçi sezaryanda kesin değil ama ne biliyim bebeği görmek istiyordum bennnnnn :2::2::2: ama tabi doktor tavsiyeleride önemli ve paylaşmak istedim .

merhaba öncelikle hayırlı olsun bebişin :16:

Ben bebeğime mustelanın hem vucut hem saç için olan şampuanını aldım (500ml). 1 yıl gidiyo dediler, yeni doğan için iyiymiş. Birde mustelanın pişik önleyici kremini aldım.

doktor olan kuzenlerim, bebekler için vucut yağlarını, nemlendiricilerini önermiyorlar. çocuklarda erken ergenliğe sebep olabiliyor diye.
bunu her yerde yazıyorum artık. Ben bu yüzden almadım, kimseye de tavsiye etmem. Bunlara verilecek para yerine en kaliteli banyo şampuanını ve pişik önleyici kremini alın. Mustelayı yeni doğan için aldım, bitince başka bi markaya geçmeyi düşünüyorum, tabi ürünün ne kadar gittiğide önemli. Dedikleri gibi 1 yıl kullanabilirsem değiştirmem.

Chicconun şampuanınıda düşüne bilirsin. Onunda 500 ml var, hem fiyatı uygun hemde alanlar gayet memnun.. Onunda yorumlarını bi araştır istersen. Pişik önleyici krem ve şampuan dışında bebeğin hiçbirşeye ihtiyacı yok bence :16:

ben zeytinyağı süreceğim kızlar hiç değilse doğal.onlar da yağ bu da

valla kızlar ben hiç o bebek yağı falan kullanmadım kızım 4 yasında hala karnım ağrıyo dese yag sürerim karnına o bile alıştı anne yag sür der zeytinyağı 1 numara

kızlar hayırlı aksamlar dılerım hepnıze
vede hayırlı dogumlar
tup bebek tedavısıne baslıyacagım
41 hamıleden 1 tane AYETEL KURSI TOPLUYORUM
SON 20 TANE KALDI
BENIM NIYETIME HAYIRLI BIR EVLADIMIN OLMASI ICIN 1 TANE AYETEL KURSI OKURMUSUNUZ
RICA ETSEM
ADIM ESRA.....
HAKKINIZI HELAL EDIN

Dogum yapan anneler hikayelerini nereye yazıyorlar?
Buraya canım

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/542042-2012-agustos-annelerinin-dogum-hikayeleri.html :40:

vede hayırlı dogumlar
SON 20 TANE KALDI
BENIM NIYETIME HAYIRLI BIR EVLADIMIN OLMASI ICIN 1 TANE AYETEL KURSI OKURMUSUNUZ
RICA ETSEM
ADIM ESRA.....
HAKKINIZI HELAL EDIN

Hayırlı akşamlar teşekkür ederiz, zorlu bir döneme giriyorsunuz Rabbim hakkınızda hayırlısını versin,yar ve yardımcınız olsun inşaallah..
Ben iki tane alayım biri bana diğeri yengeme :34:

vede hayırlı dogumlar
SON 20 TANE KALDI
RICA ETSEM
ADIM ESRA.....
HAKKINIZI HELAL EDIN

Ben okudum cnm.İnşallah bebeğine kavuşursun en kısa sürede..

Benim bu ayaklarim oyle bir sisiyorki artik hic inmiyor ve ustleti cok aciyo agrisindan duramiyorum. Yokmu bi careniz kizlar. Soguk su iyi gelmedi. Sirt ustu yayamadigimdan asiri kaldiramiyorum havaya biraz kaldirmak hic ise yaramiyor. Masaj derseniz zar zor dokunduruyorum okadar agridi acisi varki napicagimi sasirdim.!?

vede hayırlı dogumlar
SON 20 TANE KALDI
RICA ETSEM
ADIM ESRA.....
HAKKINIZI HELAL EDIN

ben okudum canım allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.tez zamanda evlatla müjdelen hayırlısıyla

[sıze=2]
buraya canım

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/542042-2012-agustos-annelerinin-dogum-hikayeleri.html :40:

Hayırlı akşamlar teşekkür ederiz, zorlu bir döneme giriyorsunuz rabbim hakkınızda hayırlısını versin,yar ve yardımcınız olsun inşaallah..
Ben iki tane alayım biri bana diğeri yengeme :34:[/sıze]

ben okudum cnm.inşallah bebeğine kavuşursun en kısa sürede..

ben okudum canım allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah.tez zamanda evlatla müjdelen hayırlısıyla

cok sagolun kzlar
hakkınızı helal edın

Back
X