• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gerisayım başladı.... doğum için 14 ağustos a karar verdik dr ile birlikte.. heyecanlıyım, tuhafım, boşluktayım, sabırsızım...

aaaa neden okadar erken :D
aynı günümüz ben eylül annelerine tkaılıyorum kiki.
Hadi Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Aslında cok onemli bir konu onceden onemini anlamıyordum ama komsum normalde gittigi doktoruna gitmemiş yakın diye bir hastalıkta baska bir doktora goturmus kızını. İgne vermiş doktor ama içine sinmemiş kendi doktoruna sormadan vurdurmamıs.İgneyi kendi doktoruna gostermiş ve biraz arastırmıs cok agır bir igneymiş. Doktoru butur bir hastalık için bu igneyi kullanırsanız ilerde CİDDİ hastalıklarında birsey etki etmez demiş.Yani diger doktor ilac verdi hemen iyileşti diye ona gidecekti kullansa dusunsenize iyi doktor diye nitelendirecekti.

canım hayırlı olsun benim belli değil tarih ona rağmen yazdıklarını hissediyorum duun seninde oyle hissetmen cok normal ama sakin ol heyecanlrın en guzelini yasıyoruz gelsin bebişler senlensin evlerrr

seker ben dogum yaptığım hastanede doğumda ilk bakan çocuk doktoru oluyor şimdilik onu dusunuyorum tabi o anda nasıl kontrol ettiğinide gozlemleyecem ondan sonra beğenmezsem arastırırım

Banada simdi cok onemli geliyor cocuk dr. Simdiye kadar hep kendimizle ilgilendik bu aklimiza gelmemisti dogum yaklastikca yeni yeni farkina variyorum bazi seylerin

bebek için huzursuzum falan deyince ben doktorun pek bi panik olduğunu düşündüm canım senin için rahat olsun diye yazdım kaşıntı o kadar ciddi bişey olsa doktor beni de dahiliyeye vs. yönlendirirdi diye düşünüyorum, hayırlısıyla sağlıkla doğuralım inaşaallah

bebege risk yaratıyomuş o yüzden öyle yazdım. ama benim kaşıntım öle basit değil,deli gibi yırtıyorum her yeryerimi yara oldular uyku uyutmuyo. böyle anlatınca o hastalıktan şüphelenip dahiliye yönlendirdi. hayırlısı artık bakalım bebeğim oynaşıo allahtan o rahatlatıo beni.

meryemistan canım hosgeldin nasılsın sende doğum yapmıştın değilmi bebişle aran nasıl inşallah ikinizde iyisinizdir

hoşbulduk canım sağol iyiyiz şükür tlfndan girdiğim için konulara nail olamıyorum kusura bakmayın soru sorupta cvp veremediğim oluyorsa :)
Annelik harika bir duyguymuş 19 gün oldu bugün ama daha dün gb nasıl geçti anlamadım ayrıca sanki hep varmış hayatımda gb çok karmaşık farklı farklı ruh halleri farklı farklı duygular ama muhteşem bir güzellik benim cadı bütün gece dikiyo beni ayağa sabaha kadar emısiyoruz gündüzde uyuyor hanım öyle böyle çok çabuk geciyo zaman meleğim uyuyo şimdi mışıl mışıl yanımda darısı sizlerin başına hayırlısıyla :):nazar:

Banada simdi cok onemli geliyor cocuk dr. Simdiye kadar hep kendimizle ilgilendik bu aklimiza gelmemisti dogum yaklastikca yeni yeni farkina variyorum bazi seylerin

bende dusunmustum ama doğum yaptığın hastanede ilk doğduğunda bir çocuk doktoru gelip bakıyorya ona devam ederim diye baska bir doktor dusunmedim

Önemli gercekten civardaki hastanelerden doktor arastırmak gerekli dogum yapacagım hastanedeki doktor iyi ise ne ala ama arstırırm degil ise komsumun doktorun giderim biraz daha uzak ama olsun. Bastan arastırıp karar verip aynı doktora gitmek daha saglıklı olur devamlı ki biliyorsun malesef dogr dogmaz baslıyor sorunlar hastalıklar ona gore fikir edinmek iyi olur onceden gercekten

canım o bebişlerin hareketleri azalıyor bizde yeterince hissedemiyoruz ondan kaynaklanıyor onları hissedemediğimiz için geri kalan duygularda sıkıntılı, sıcaklıktı, ağırlaştık, ağrılar, sabırların azalması bunlar eklenince boyle hissetmemize neden oluyor. boşlukları sıkıntılar alıyor
canım olması gerekenden fazla hareket ediyor bu aralar can yakıyor kızıyorum biraz ona canımı yakınca.garip duygu karmaşası.belirsizlik ve bekleyişten bu hale geldim sanırım.zamaanında sağlıkla gelsinler
Tabiki ilk bebekte normal butur dusunceler ve korkular bende diyorum şunu yapabilecekmiyim bunu yapabilecekmiyim alt değiştirmeden baslıyorum cocugun okul hayatından cıkıyorum oderece yani :) En son askerligini dusunurken hoop diyorum artık kendime :))
aynen canım büyütme telaşı,bakıcı istememe,okul hayatı,geleceği valla gözüm korktu.eşim diyor ki bu kadar incce düşünme.ister istemez kendi bebeğim düşünmeden olmuyor.özellikle işe başlayınca bakıcı durumu gözümde everest tepesi gibi.:53:

Kizlarr gecen gunde sordum kimse cevp vermedi. Nedeeeeennnn!
Bebisleriniz icin bi cocuk dr arastirdinizmi duzenli tek bi dr kontrolunde mi olmak gerekiyor

canım gittiğim hastanede iyi dedikleri çocuk dr u var ona götürürüm heralde.neden bunları düşündün şimdi.iyi bir dr yok mu senin oralarda.endişelenme önce bir sağlıkla doğsunlar da

hoşbulduk canım sağol iyiyiz şükür tlfndan girdiğim için konulara nail olamıyorum kusura bakmayın soru sorupta cvp veremediğim oluyorsa :)
Annelik harika bir duyguymuş 19 gün oldu bugün ama daha dün gb nasıl geçti anlamadım ayrıca sanki hep varmış hayatımda gb çok karmaşık farklı farklı ruh halleri farklı farklı duygular ama muhteşem bir güzellik benim cadı bütün gece dikiyo beni ayağa sabaha kadar emısiyoruz gündüzde uyuyor hanım öyle böyle çok çabuk geciyo zaman meleğim uyuyo şimdi mışıl mışıl yanımda darısı sizlerin başına hayırlısıyla :):nazar:

amin canım çok güzel anlatmıssın canım çok duygulandım gozlerim doldu sütünün gelmesine emzirebilmene ve sıkıntı yasamamana sevindim güle güle buyusun prenses

canım olması gerekenden fazla hareket ediyor bu aralar can yakıyor kızıyorum biraz ona canımı yakınca.garip duygu karmaşası.belirsizlik ve bekleyişten bu hale geldim sanırım.zamaanında sağlıkla gelsinler

aynen canım büyütme telaşı,bakıcı istememe,okul hayatı,geleceği valla gözüm korktu.eşim diyor ki bu kadar incce düşünme.ister istemez kendi bebeğim düşünmeden olmuyor.özellikle işe başlayınca bakıcı durumu gözümde everest tepesi gibi.:53:

valla benim zillide oyle alttn bir vuruyor hoplatıyor beni sanki alttan elini çıkarıp ben burdayım diyecekmiş gibi ama hareketsiz kaldığındada psikopata bağlıyorum bişey oldu diye şapır şaır ağlıyorum ah bu hormonlar bizi ne hale getiriyor

Beni gormesin ozaman eşin hiç ufacık hırsızlık olaylarından etkilenip dunya cok bozuldu insanlar artık soyle boyle diye bir baslıyorum yaslı teyzeler gibi taa nerelere gidiyor sonu eşimde deli oluyor :) Dediğiniz gibi artık son zamanlar vakit yaklaştı hayatımız tamamen değişecek normal değişik duygular. Onceden kac ay var diyorduk şimdi gun sayıyoruz bu kadar buyuk bir değişiklige dusunerek hazır olamayız ondan kucagımıza alınca hep hazırmısım neden bu kadar bekledim diyecez insallah cunku kadınlık genlerinde var annelik duygusu :)
Bakıcı durumu cok zor canım Rabbim yardımcınız olsun bu konularda ama iyisini dusun kendini uzme cok iyi bakıcılar bulanlarda var dur bakalım bi ogunlere gelelim hayırlısıyla bi

beni gormesin ozaman eşin hiç ufacık hırsızlık olaylarından etkilenip dunya cok bozuldu insanlar artık soyle boyle diye bir baslıyorum yaslı teyzeler gibi taa nerelere gidiyor sonu eşimde deli oluyor :) dediğiniz gibi artık son zamanlar vakit yaklaştı hayatımız tamamen değişecek normal değişik duygular. Onceden kac ay var diyorduk şimdi gun sayıyoruz bu kadar buyuk bir değişiklige dusunerek hazır olamayız ondan kucagımıza alınca hep hazırmısım neden bu kadar bekledim diyecez insallah cunku kadınlık genlerinde var annelik duygusu :)
bakıcı durumu cok zor canım rabbim yardımcınız olsun bu konularda ama iyisini dusun kendini uzme cok iyi bakıcılar bulanlarda var dur bakalım bi ogunlere gelelim hayırlısıyla bi

valla benim zillide oyle alttn bir vuruyor hoplatıyor beni sanki alttan elini çıkarıp ben burdayım diyecekmiş gibi ama hareketsiz kaldığındada psikopata bağlıyorum bişey oldu diye şapır şaır ağlıyorum ah bu hormonlar bizi ne hale getiriyor

hayırlısı olsun kızlar dediğiniz gibi zaman azaldı sıkıştık kaçacak delik arıyoruz heyecan bekleyiş...sağlıkla gelsinler ve bahtları açık olsun meleklerimizin en büyük duam bu.

amin canım çok güzel anlatmıssın canım çok duygulandım gozlerim doldu sütünün gelmesine emzirebilmene ve sıkıntı yasamamana sevindim güle güle buyusun prenses

sağol canım ufak tefek problemlerimiz sıkıntılarımız var ama bunada şükür günde bir iki kez mama takviyesi yapıyorum o bütün gece memede durma sebebimiz prematüre olduğumuz için kendini güvende hissetme rahatlama emişmeleri öyle şakır şakır sütüm yok ama inşallah zamanla çoğalır gece sürekli ağzında tutmak istediğinden göğüslerim tahriş oldu berbat bir acı :(

sağol canım ufak tefek problemlerimiz sıkıntılarımız var ama bunada şükür günde bir iki kez mama takviyesi yapıyorum o bütün gece memede durma sebebimiz prematüre olduğumuz için kendini güvende hissetme rahatlama emişmeleri öyle şakır şakır sütüm yok ama inşallah zamanla çoğalır gece sürekli ağzında tutmak istediğinden göğüslerim tahriş oldu berbat bir acı :(

gece emzirmek daha fazla prolaktin hormonu salgılanmasını sağlıyormuş. prolaktin süt üretimini artırıyor. o yüzden geceleri emzirmeyi özelikle tavsiye ediyorlar. inşallah bebeğin güçlendikçe daha çok süt çekebilecek, senin de sütün artar o zaman.

bu zamana kadar çatlaksız bir hamilelik geçiriyorum diye sevinrken az önce duştan çıkınca ne göreyim karnımın sol tarafında bir grup çatlak:14: gözlerim dolu dolu oldu beee ne yapcağımı şaşırdım
kocam da ne var onda gayet normal bişi olacak tabi demez mi:19:

meraba arkadaşlar ara ara girebiliyorum foruma doguranlar olmuş allah saglık versin bebişlere herkes iyidir umarım

kızlar muayenımızı olduk bugun oglumda bende ıyıyız sukurler olsunn,bası assağıda normal doğum pozisyonunda,çatı muayenemde yapıldı,normal doğuma uygunmuş bir sorun yok dedı( çatı muayenemde onemle bildiririm ki hiç ama hiç cnm yanmadı,kısa surdu sanıyelık birşeydi) NST de bebek hareketlerı ıyıdı fakat,40 cıvarı ve bır ara 86 yı bulan sancılarım cıktı,ama ben agrı yada acı hissetmedim hiç,kontrol eden hemşire şaşırdı hatta suan sancın var agrın felan yok mu dedi,bende gayet ıyıyım dedım sadece karnım sertleştıgını büzüşür gibi oldugunu hissediyorum dedim şaşırdı biraz gülümsedi :9: sancılarım düzensizdi ama,doktorumda gece gunduz hangı saat olursa olsun suyun gelırse,yada kanaman olursa hiç çekinmeden mutlaka ara dedi,artık doğum haftalarına girdik dedi bakalım beklıycez artık paşayı :49:

canım gittiğim hastanede iyi dedikleri çocuk dr u var ona götürürüm heralde.neden bunları düşündün şimdi.iyi bir dr yok mu senin oralarda.endişelenme önce bir sağlıkla doğsunlar da

Bu konuyu atlamistim buzmana kadar. Belki sizden atlayan olduysa benim gibi hatirlatmak istedim. Benim hastanede iyi bir cocuk dr var ama ewe uzak hastanemiz baslangicta oraya gidicez tabiki ama sonra ewe yakin bi dr ariyorum

Back
X