• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım sen neden sezeryan olmuyorsun normal mi istiyorsun
canım bende doktorum da normal ıstıyoruz.ben kan sulandırıcı ıgne kullandıgım ıcın sezaryende daha fazla kan kaybı oluyormus normale gore.bıde bayrama den gelırse doktorum tatılde olacak benı takıp etmemiş baska bır doktora bırakmak ıstemıyor oyuzden bayram oncesı dogurtcam dıyo bakalım hayırlısı.olmadı sezaryen olurum yanı doktorum nasıl yonlendırırse artık.:34::34:
Ya benim anladığım iki parmağını kullandı. Eldivenin üzerine jel sürdü, bu jelden dolayı çok acımayacak dedi. Doğum şekli konusunda biraz canım sıkıldı aslında. Başından beri hep kendimi epidural normal doğuma hazırlayıp ikna etmiştim. Çatın tam sınırda dedi yani ne çok dar ne geniş. Bebeğin 3100 gr civarında çok kilolu değil , deneriz problem olursa sezeryan ihtimalini de göz önünde tut dedi. Rahim ağzında açılma yokmuş henüz, bebeğimin başı aşağıda ancak kanala yerleşmemiş daha. İşte böyle canım biraz üzüldüm gibi, hakkmızda hayırlısı olsun bakalım.
ewet canım herzaman hayırlı ve saglıklı olanı ıstemek lazım hıc uzulme Rabbım sızın ıcın enıyısını bılır verır:34:
birkaç parmağı giriyor içeri. sonuna kadar ittirerek rahim ağzını buluyor parmaklarıyla. öyle cart diye bileğine kadar girmesi gibi birşey olmadı.
endişelenmene hiç gerek yok. 2-3 kere muayene etti beni. kendini kasmadığın sürece hiiiç öyle korktuğun gibi birşey değil.
anladım canım tesekkur ederım rahatladım bıraz o an kendımı gevsetmem gerekıyor sanırım.
bebeğin eğitim-bakım aşamasını 5 bölüme ayırmış. ben şuan ilk bölümü yani doğum-6 haftalık süreç için yazılmış olan bölümü okuyorum. bu süreçte e.a.s.y diye bir rutinden bahsetmişler.
E:(eat) besleme-emzirme
A: (activity ) aktivite zamanı: emzirme sonrasında 10-15 dakika bebekle konuşma,mıncıklama vs.
S(sleep): aktivite sonrasında uyku
Y(your time): bebek uyurken anneler kendileriyle ilgilenebilir diyor. ilk altı hafta

3 kilodan daha hafif doğmuşsa iki saatte bir, 3 kilodan fazla doğmuşsa 3 saatte bir emzirilebilirmiş.
emzirirken ve aktivite zamanı sürecinde bebeği mutlaka uyanık tutmaya çalışacakmışız.

bu arada easy rutini sadece gündüz uygulanacakmış. akşam banyosunu yaptırıp, besleyip yatıracakmışız. sonrasında gece emmek istediği zaman emzirecekmişiz, aktivite yaptırmayacakmışız, ortam loş olacakmış, konuşmayacakmışız ve sadece altını kirlettiğine emin olduğumuzda; koku v.s geliyorsa altını değiştirecekmişiz.

özel durumlar:
sarılık; sarılıklı bebek halsiz, yorgun ve uykuya meyilli oluyormuş. iki saatte bir mutlaka uyandırıp emzirin 3-4 gün sonra sarılık kaybolacaktır diyor.
prematüreler için easy rutini uygun değilmiş v.s

doğum kilosuna göre e.a.s.y başlıklı bir tablo var. ilk üç ay rutininini tablo şeklinde anlatmışlar.

şimdilik okuduklarımın özeti bunlar. ilerleyen bölümlerde uykuya değinilmiş. kendiliğinden uyuyamayan bebekler için yöntemler falan var. örn: yatır-kaldır yöntemi diye bir yöntemden bahsetmiş.netten araştırabilirsiniz.

yalnız kitap 500-600 sayfa falan ben daha 50. sayfadayım. ilerlerde daha birçok konudan bahsedilmiş. şimdilik bu kadar ;)
cok guzel bılgıler varmıs canımteskkurler paylastıgın ıcın umarım uygulayabılırız.bende sunu duymustum gece agladıgı zaman kesınlıkle ısıgı yakmayın ve konusmayın,gunduz de bebek uyuyor dıye sessız olmayın dıyor.bebek geceyle gunduzun ayrımını yapabılsın ona gore davranıs gelıstirsin diyor.bana mantıklı geldi
Valla ben bu hafta hesabına alısamamısken bizim birkac hafta cıktı basımıza :) Normalde ben 37.haftadayım son 3 hafta ama bebek 3 hafta geri gelişim olarak 34 haftalık falan artık ki bu konuda da kafa gelişimi govde gelişimi ve bacak gelişimi farklı cıkıyor.Gelişim durdugunda ilk bacaklarda sonra govdede ilerler ise kafada devam edermiş ne kadar guzel ayarlamıs Rabbim butur birseyi bile. Kafada pek fark yok cok sukur govdede var doktorda ciger gelişimini tamamlasın ve biraz kilo alsın diye bekliyor.Suda da azalma var ama bu gelişim geriligine baglı bir durum oda zaten. Hemde ters bakalım donsede 2.50 olmazsa yine sezeryan dedi doktor. Bizimde dusundugumuz kuvez olayı ama oda dogmadan belli olmaz olsada cok sukur oyle seylerden faydalanabiliyoruz

olumlu dusunmene cok sevındım canım ne guzel yazmıssın.ınsallah kuveze yada benzerı seylere gerek kalmazda saglıcakla kavusursun yavruna bızede haberlerını yazarsın:34::16:

slmmmm
pazartesı saat 11.34 de 3300 g olan oglum dunyaya geldı cok cok sukur
fırsat sımdı buldum yazıyorum
spınal oldum ve herkese yanı sezeryan olanlara tavsıye edıyorum
evet cok kolay degıl sonrası ama benım korktugum kadarda zor olmadı
allahın bugunude varmıs dıyorum
okadar tatlıkı oglum
doktor ılk gösterıdıgnde karnımdan cıkardı kordonu kesmeden ıste oglun dedı
ılk sözum ne kadar çirkin oldu
ordakılerden bırırsı bende ılk cocugumda bu tepkıyı vermıstım dedı
sonra muayene edıp yanıma getırdıler ben dıkılırken kokladım öptum sıcacıktım
bebegın cıkması 1 dk
benım dıkısler 15 dk surdu
allahım sızede hayırlı dogumlar nasıp etsın
mıs yavrularınızı koklayın

muffın canım dogum yapmadıysan eger bunu sana yazıyorum spınalde belden bıkac yerden ıgne yapılıyor bısey takılmıyor sadece ıgne
ve doktorun el temasını hıssedıyorsun ben doktor ustten bebegı muayene edıyor sandım dokunuyordu karnıma meger kesmıste ıcınden cıkarıyormus ama hıc korkunc olmuyor 1 dk suruyor anlamıyorsun bıle hatta bebegı gösterınce ınanamadım o benımmı dıger odalardanmı geldı ne ara cıkardın dıye sacmalamısım:1::1: ben cok tırsıyordum allahım yardım ettı
darısı herkesın basına

çok tebrik ederim canım..maşallah..kaçıncıhaftada aldın bebeğini kucağına...eve gelınce ağrın sızın çok oldumumerak ettim..bende epiduralle spinal arasında kararsızım ayrıntılı bılgın varmı .benım daha normal mı sezeryan mı belli deil ama hangisi olsa belden aşagı uyşsun istiyorum sadece spinal mi epidural mi bilemiyorum hangisi ii acaba

canım maşallah bebişine allah analı babalı buyutsun sutun geldimi bebişinin ve senin sıkıntıların yoktur inşallah kaç gün kaldın hastanede

sezeryana 11 30 da gırdım pazartesı salı 11 de cıktım
ayaların uyusuklugu gecınce hemen yurutuyorlar
ılk zor ama okadarda cok zor degıl ben adım atamıcam sanmıstım
4 bucuk da yurudum
sutum gelıyor galıba bılmıyorumkı sıkınca cıkıyor ama emınce cıkıyormu bılmıyorum bugun sut sagma mak.alcam
cok tesekkurler canım bu arada

benle gırenler vardı sezeryana onlar cıkamadılar gaz cıkaramadıkları ıcın
gaz cıkarmana baglı taburcu olman

annem umreden yenı döndü sayılır gelırken 1 kolı medıne hurması getırmıs ben ondan yıyorum :)

oh afiyet olsun

Kontrolden geldik...
Oğlum 4300:nazar: gram olmuş, sanırım şimdilik rekor bizde koca bebek konusunda. Ayın 14'ü uygun sezaryen için dedi doktor. Herşeyi normal gözüküyor, kocamanlığı dışında :) Doktor biraz daha az olabilir ultrason kesin bir şey söylemiyor dedi, ama az olabilirse fazla da olabilir yani. 14'üne kadar vakit var, sanırım 4.5:nazar: kilo filan olucak. Neyse sağlıklı olsun da kocaman olsun sıpam.

Doktora aklıma gelen soruları sordum. Genelde 24 saat içinde hastaneden çıkarıyormuş, spinalden sonra ayakların uyuşukluğu geçer geçmez kaldırıyormuş ayağa, ki bu benim için çok önemli. İlkinde 24 saat yatacaksın dediler ben 6 saat sonra kalktım. Elimde idrar torbası ile dolandım hep, yalvardım çıkartmadılar sondayı. Sinir olmuştum. Zaten ayağa kalktıktan sonra çok sıkıntı olmuyor ilkinden tecrübe ile sabit.

Korkan arkadaşlar bence hep beraber mümkün olduğunda pozitif bir hava yaratalım konumuzda, sonuçta bir gün arkadaşlar, sonunda Allahın bir kadına vereceği en büyük lütuf, bir evlat var. Korkarsak daha da sıkıntı çekeriz.

Ben içimden sürekli "Sağlıklı bir şekilde doğum yapıyorum, sağlıklı bir bebek doğuruyorum, sağlıkla evime geliyorum" tarzında olumlamalar tekrarlıyorum. Denerseniz ferahlık verdiğini görürsünüz. Bu cümlelerdeönemli olan olumlu cümleler kullanmanız. Yani doğumda hiç bir sorun çıkmıyor demiyorsunuz, güzel bir doğum geçiriyorum diyorsunuz. Ettiğim duaların yanında olumlamaları da sık sık tekrarlıyorum aklıma geldikçe...

Sevgiler herkese :)

maşalah oğluşuna canım.bu arada kilo+ ve - yanılma payı var.benimkinde 400 gr yanılma payı var.usg kağıdındaki kg kısmının yanında yazıyor.seninkinde ne kadar yanılma payı?
olumlu düşünce konusuna kesinlikle katılıyorum.çok kolay ve rahat olacak.birbirimize verdiğimiz enerjiyi düşünelim doğumda.kocaman bir aileyiz.olumlu düşünmezsek ayıp

Kontrolden geldik...
Oğlum 4300:nazar: gram olmuş, sanırım şimdilik rekor bizde koca bebek konusunda. Ayın 14'ü uygun sezaryen için dedi doktor. Herşeyi normal gözüküyor, kocamanlığı dışında :) Doktor biraz daha az olabilir ultrason kesin bir şey söylemiyor dedi, ama az olabilirse fazla da olabilir yani. 14'üne kadar vakit var, sanırım 4.5:nazar: kilo filan olucak. Neyse sağlıklı olsun da kocaman olsun sıpam.

Doktora aklıma gelen soruları sordum. Genelde 24 saat içinde hastaneden çıkarıyormuş, spinalden sonra ayakların uyuşukluğu geçer geçmez kaldırıyormuş ayağa, ki bu benim için çok önemli. İlkinde 24 saat yatacaksın dediler ben 6 saat sonra kalktım. Elimde idrar torbası ile dolandım hep, yalvardım çıkartmadılar sondayı. Sinir olmuştum. Zaten ayağa kalktıktan sonra çok sıkıntı olmuyor ilkinden tecrübe ile sabit.

Korkan arkadaşlar bence hep beraber mümkün olduğunda pozitif bir hava yaratalım konumuzda, sonuçta bir gün arkadaşlar, sonunda Allahın bir kadına vereceği en büyük lütuf, bir evlat var. Korkarsak daha da sıkıntı çekeriz.

Ben içimden sürekli "Sağlıklı bir şekilde doğum yapıyorum, sağlıklı bir bebek doğuruyorum, sağlıkla evime geliyorum" tarzında olumlamalar tekrarlıyorum. Denerseniz ferahlık verdiğini görürsünüz. Bu cümlelerdeönemli olan olumlu cümleler kullanmanız. Yani doğumda hiç bir sorun çıkmıyor demiyorsunuz, güzel bir doğum geçiriyorum diyorsunuz. Ettiğim duaların yanında olumlamaları da sık sık tekrarlıyorum aklıma geldikçe...

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek:annnesiiiiii maasallah saglıcakla al kucagına ınsallah rekor sızde valla:53::nazar::nazar:
kızlar Ebucu arkadaşımız şu an sezeryana alındı.. Dualarınızı bekliyoruz o da kızına kavuşacak inş. Ağustos annesi oluyor :) normal olacaktı ancak suyu çok azalmış olduğu için sezeryana aldılar..
allah yardımcısı olsun ınsallah

oh afiyet olsun

maşalah oğluşuna canım.bu arada kilo+ ve - yanılma payı var.benimkinde 400 gr yanılma payı var.usg kağıdındaki kg kısmının yanında yazıyor.seninkinde ne kadar yanılma payı?
olumlu düşünce konusuna kesinlikle katılıyorum.çok kolay ve rahat olacak.birbirimize verdiğimiz enerjiyi düşünelim doğumda.kocaman bir aileyiz.olumlu düşünmezsek ayıp

Bundan önceki doktorum veriyordu ob report diye bir şey onda yazardı ama bu vermiyor ama yanılma payı oluyor dedi sadece ben de ayrıntı sormadım sezaryenler ilgili sorular sormaktan sıra gelmedi pek :)
Ama bence de 400 gram filan oynayabilir ama tabii umarım -400 oynar düşünsene +400 olduğunu :)) 4700 şimdiden

sezeryana 11 30 da gırdım pazartesı salı 11 de cıktım
ayaların uyusuklugu gecınce hemen yurutuyorlar
ılk zor ama okadarda cok zor degıl ben adım atamıcam sanmıstım
4 bucuk da yurudum
sutum gelıyor galıba bılmıyorumkı sıkınca cıkıyor ama emınce cıkıyormu bılmıyorum bugun sut sagma mak.alcam
cok tesekkurler canım bu arada

benle gırenler vardı sezeryana onlar cıkamadılar gaz cıkaramadıkları ıcın
gaz cıkarmana baglı taburcu olman

canım tebrık ederım maasallah oglusuna.:nazar::emir_bebek::55:allah bızlerıde kavustursun saglıcakla...
bu gaz cıkarma olayı nedır ya bıkackez duydum ama baglantı kurmakta zorlanıyorum:44::44::44:

canımm allah sağlıkla,mutlulukla büyütmeyi nasip etsin.bahtı açık olsun bebişinin.gözün aydın.öyle güzel anlatmışsın ki dayanamıycam dr a artık buluştur bizi diyeceğim.
1-yanında refakatçin kimdi?
2-bir de hemen süt geldi mi?
3-beldeki omurga kemiklerine iğne yapılıyor değil mi?
4-lavman olayı oldu mu canım?
5-kaç gün sonra taburcu oldun?
6-wc ye otururken acıyor mu?
7-bir de doğumdan önce ultrason kilosu doğumdakiyle aynı mı çıktı?
spinal hakkında 2. olumlu yorum senden geldi.1.si hastanemdeki hemşiremden 2. senden.

çok sevindim darısı bize işallah.:nazar::nazar::nazar:
tsk ederım darısı basına olsun
annem ve esımdı refakatcım
sut ben odaya geldım bebegımı getırdıler zaten odadaydı gercı o yanıma getırdıler hemsıre geldı sıktı gögsumu aktı onla sılıp emzırdı yatırdı gögsume gelıyor galıba
evet omurgama sıra sıra 3 morluk var:1:benım ödemın cokmus zor yapıldı ıgnem
lavma yapılmadı cok sevındım
ertesı gun aynı saatte taburcu oldum
ılk gun wc ye oturuken acıyor yanlız oturamıyorsun annem yardım ettı bana ama ertesı gun yanlız oturabılırsın
ultrason kılosu 3478 dı 3300 dogdu

baska merak ettıgın varsa sor canım bende cok merak ederdımde:1:

bırde sunu söıyım 12 yı gecıyordu cıktım amalıyathaneden 2 gıbı hemsıre geldı agrı kesıcını yapcam dıye benım agrım yok uyusugum gecmedı yapmayın sonra gecmeye yakın yapın dedım yaptırmadım salak pekı dedı gıttı
ne bılıyım ben:47:
3 de kıvranmaya basladım aglamaya hemsıreye kosun dedım
ıgne yaptı 4 de agrım gectı
sakın bu salaklıgı yapmayın gelırgelmez yaptırın ıgnenızı

çok tebrik ederim canım..maşallah..kaçıncıhaftada aldın bebeğini kucağına...eve gelınce ağrın sızın çok oldumumerak ettim..bende epiduralle spinal arasında kararsızım ayrıntılı bılgın varmı .benım daha normal mı sezeryan mı belli deil ama hangisi olsa belden aşagı uyşsun istiyorum sadece spinal mi epidural mi bilemiyorum hangisi ii acaba
cok tsk ederım canım allahım sızede yasatsın
39+2 de alındı
evet agrı oluyor ama ben dayanabılıyorsam herkes dayanır agrı kesıcıyı ıcınce gecıyor hemen
epıdural hakkında bılgım yok

bebegım 39+2 de alındı

canım tebrık ederım maasallah oglusuna.:nazar::emir_bebek::55:allah bızlerıde kavustursun saglıcakla...
bu gaz cıkarma olayı nedır ya bıkackez duydum ama baglantı kurmakta zorlanıyorum:44::44::44:

saol canım allahım sanada agrısız sızısız nasıp etsın
gaz bayagı popondan cıkan gaz canım:1::1:

ewet canım herzaman hayırlı ve saglıklı olanı ıstemek lazım hıc uzulme Rabbım sızın ıcın enıyısını bılır verır:34:

Sağol canım, hep kendimi epidural normal doğuma kurunca bir anda üzüldüm. Beni asıl düşündüren, önce deneriz, bebeğin şimdi 3100 gr civarında, çatın da sınırda ne dar ne geniş demesi. Yani epidural de olsa yine 4 cm e kadar bi sancı çekeceğim, sonra bi umut uğraştıktan sonra sezeryana alınmak ihtimali canımı sıktı sanırım. Neyse dediğin gibi öncelikle sağlıklı olanı istemek lazım. Canım bu arada senin de kasılmaların başladı mı, beklenen doğum tarihimiz aynı da. Ben dün gece ciddi kasılmalar yaşadım dediğim gibi. Nst de sancı 80 i bile kaydetti.

Son düzenleme:
cnm bende suan hazırlıyorum .. liste :

Benim için :

Gecelik + pijama takımı
Sabahlık
Çorap
Havlu
Peçete
7 tane kılot
Emzirme sütyeni + emzirme atleti
Göğüs pedi
Orkid
Terlik
Tarak makyaj malz. ,ayna
diş fırcası ve macunu,
deodorant.
Taç
Foto mak.
Hast. Çıkış kıyafeti
Tlf şarj aleti
Islak mendil

Bebiş için :

Hastane çıkışı
Penye battaniye
Bez 10 adet
Islak mendil
Kuru mendil
Taşıma çantası
Çıtçıtlı 4
Tulum 2
Çorap 3 çift
Eldiven (2 çift)
Biberon
Pişik kremi

sadece bez ıslak mendıl ve pişik kremı yeterlımı kızlar pudra bebe yagı bunlara gerek var mı

saol canım allahım sanada agrısız sızısız nasıp etsın
gaz bayagı popondan cıkan gaz canım:1::1:
amın canım ınsallah.yok canım onu anladımda gaz cıkarabılıyorsan hemen taburcu oluyosun demıssın ya ıste onu ılıskılendıremedım.yanı sezaryen gazmı yapıyor?:44:yoksa gaz varda dıkıslere agrımı yapıyor:44::44:bırturlu cozemedım kusura bakmA

Sağol canım, hep kendimi epidural normal doğuma kurunca bir anda üzüldüm. Beni asıl düşündüren, önce deneriz, bebeğin şimdi 3100 gr civarında, çatın da sınırda ne dar ne geniş demesi. Yani epidural de olsa yine 4 cm e kadar bi sancı çekeceğim, sonra bi umut uğraştıktan sonra sezeryana alınmak ihtimali canımı sıktı sanırım. Neyse dediğin gibi öncelikle sağlıklı olanı istemek lazım. Canım bu arada senin de kasılmaların başladı mı, beklenen doğum tarihimiz aynı da. Ben dün gece ciddi kasılmalar yaşadım dediğim gibi. Nst de sancı 80 i bile kaydetti.

canım ben 3gun once gırdım nstye.nstdekı kıza sordum hangısı sancıyı gosterıyor dedım alttakı grafık dedı.baktım yer yer 60 lara vurmus garfık.doktoruma sordum sancı gozukuyormu dıye yok yok dedı.hersey gayet ıyı dedı:44:bende acılma olsun dıye yuruyuse cıkyorum yuruyus yaparken cok sertlesıyo karnım sanırım sancı denılen sey o.tas gıbı oluyo dahada agırlasıyo ve cok cabuk kucuk tvaletım gelıyo kendımı eve zor atıyorum.yanı ıstıyorum kı sancım tutsun doktora gıdeyım doktorum ooooo 10 cm acılma var hemen dogumhaneye 3kere ıkınıp cıkarayım bebişimi boyle istiyorum allahım kolay hayırlı saglıklı:34:

tsk ederım darısı basına olsun
annem ve esımdı refakatcım
sut ben odaya geldım bebegımı getırdıler zaten odadaydı gercı o yanıma getırdıler hemsıre geldı sıktı gögsumu aktı onla sılıp emzırdı yatırdı gögsume gelıyor galıba
evet omurgama sıra sıra 3 morluk var:1:benım ödemın cokmus zor yapıldı ıgnem
lavma yapılmadı cok sevındım
ertesı gun aynı saatte taburcu oldum
ılk gun wc ye oturuken acıyor yanlız oturamıyorsun annem yardım ettı bana ama ertesı gun yanlız oturabılırsın
ultrason kılosu 3478 dı 3300 dogdu

baska merak ettıgın varsa sor canım bende cok merak ederdımde:1:

bırde sunu söıyım 12 yı gecıyordu cıktım amalıyathaneden 2 gıbı hemsıre geldı agrı kesıcını yapcam dıye benım agrım yok uyusugum gecmedı yapmayın sonra gecmeye yakın yapın dedım yaptırmadım salak pekı dedı gıttı
ne bılıyım ben:47:
3 de kıvranmaya basladım aglamaya hemsıreye kosun dedım
ıgne yaptı 4 te agrım gectı
sakın bu salaklıgı yapmayın gelırgelmez yaptırın ıgnenızı

tamam canım sağol önerilerini dikkate alacağız.ay çok sevindim bu kadar güzel yorumlara korku keder kalmadı.buna ihtiyacımız var işte.
1-epidural neden olmadın hangisi daha zor acaba?spinal mi epidural mi?
2-ilk bebek senin de değil mi?
3-gecelik mi pijama mı işine yaradı?
4-gece uykuları nasıl fındığın?gazı oluyor mu?
5-hasta bezi vb kullandın mı?çok kanama oldu mu?önerebileceğin bişeyler var mı?

sadece bez ıslak mendıl ve pişik kremı yeterlımı kızlar pudra bebe yagı bunlara gerek var mı

bebek yağını alıp almamakta kararsızım çünkü bebeği ilk doğdugunda yıkamıolar doğdugunda üzerinde beyaz bi sıvı oluo bebeğin derisinin onu emmesi gerekıomus sonrada göbek bağı düşene kadar yıkanmıo oyuzdene bebek yağı istemezler sanırım.. pudra zaten kullanılmıo sanırım onun yerine pişik kremi kullanılıo

ebucu doğum yaptı bebeğimiz ve annemiz sağlıklı.. 3800 doğdu usgde 3700 diolardı :) şimdi annenin ayılmasını bekliyorlarmış bebeğimiz odasına gelmiş maaşallah :)

slm kızlar nasılsınız :3:
bugun son olarak dr a gittik nstye girdik çok şükür bi sıkıntımız yok
p.tesi günü sezeryana giricem :16::16: heyecan hat safhada ama dhc yi okuduktan sonra biraz daha rahatladım
çünkü o da benım gibi çok korkanlardandı :9: inşallah hepimizin doğumları kolay ve rahat olur :16:

Kontrolden geldik...

bizim senninnle bdt miz aynıymış , yeni dikkatimi çekti,yalnız bbebiş ede maşallah :nazar::nazar::nazar: birde benimkine önde gidiyor diyorlardı :1::1: nasıl besledin sen bu kuzu yu ???? direkt ilk okula başlayacak , şaka bir yanan Allah kolaylık versin , hayırlı doğal kolay doğumlar hepimize,

ebucu doğum yaptı bebeğimiz ve annemiz sağlıklı.. 3800 doğdu usgde 3700 diolardı :) şimdi annenin ayılmasını bekliyorlarmış bebeğimiz odasına gelmiş maaşallah :)

:nazar::nazar::nazar::46::46::46: anne de inşallah odasına bir an önce geçip minnak ını öperrrrrrrr,:54: teşekkürler haberlerle için , bizimde sevgilerimizi ilet :16::16:

Back
X