2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

yerim bende o ayakları elleri..zaten hissediorum ayağını kimbilir aynı gün doğarlar belkide bu kada tesadüfle buarada isimleri ne olacak bebişlerin yrna cvp larız bu soruyuda...byeeee

Benim oğlum Melih efe olcak kısmetse :) sizinkiler ne olacak bakim :)

Bizim bebişin adı da Berkay olucak inşallah. Aslında ben pek istemedim ama eşimin adı yıldıray ille de berkay olup, babasıyla adı uyumlu olsunmuş, bende kırmadım kabul ettim. Kızım olursa da ben koyucam inşallah.

aralik anneleri formunda 3 erkek 1 kiz bekliyoruz desenize....dun gece siz ne ara geldinizde sohbet ettiniz bende ayaktaydim ama kimse yok diye kapatmistim bilgisayari bilseydim eslik ederdim kiz anasi olarak...bu arafa oflu yok ortalarda buyuk ihtilmalle dogurdu cunku gecen hafta 40,haftasi dolmustu...gelsede haberini verse...

dun nstde sancilar cikti ama bende oyle aman aman denecek kadar agrim yok arada bir inceden sizliyor....vee benim midem bulaniyor...bu bir belirtimidirki..

kizlar bizim aralik anneleri formuna cok az oy verilmis aslinda sebebi belli cogumuz yeni dogum yapti ve dogum yapmayi bekleyen cok az anne kaldik...hadi bakalim oylar gelsin...anneler forma sahip cikalim...

Son düzenleme:

Allah hepimizin bebislerine güzel isimleriyle uzun ömürler versin inşallah.. Ve bu kadar olur yani bir ortak nokta daha buldum , benim eşimin adı da yıldıray vardır bunda bir hayır :) bu arada nur222 ve sen nerde Oturuyosunuz merak ettim . Ben ıstanbul merter.deyim.. :)

sen bu gece de bi bak belki yine güzel bi sohbet olur diğer hamişlerde gelirse :) 2 gecedir ben buralardayım

[h=4]kizlar malum 4-5 kisi dogum sancisinin gelmesini veya nisani veya suymuzun gelmesini bekliyoruz...asagidaki bilgileri yeniden gozden gecirmekte fazyda olucaktir diye dusundum...OKUYALIM BILGILENELIM TELAS YAPMAYALIM DEGILMI?

Doğumun yaklaşmasını gösteren 8 belirti vardır...
[/h][h=4]1. Vaginal akıntıda artış; genellikle açık renktedir. Bazen hafif pembe veya kahverengi olabilir.[/h][h=4]2. Can'ın başının Anne'nin kemik çatısına yerleşmesi; Ilk doğumlarda, doğumdan yaklaşık 15 gün önce Can'ın başı çatıya iner. Bunun belirtisi kasıklarda oluşan ağırlık hissi ve sık idrara çıkmadır. Ayrıca Anne göğsünün altında bir rahatlama farkeder.[/h][h=4]3. Karındaki sancının sayısı artar. Sertleşme ve sıkışma hissi ile birlikte hafif adet sancısını andıran kramp tarzı ağrılar belirir.[/h][h=4]4. Sık gelen ve kaybolan künt bel ağrıları.[/h][h=4]5. Ağırlık artışının durması ve yarım kilogram kadar ağırlık kaybı. Bu zayıflamanın nedeni hormonlardaki azalmaya bağlı olarak sıvı kaybının artmasıdır.[/h][h=4]6. Anne bir canlılık ve enerji artışı hisseder. Ama yine de fazla iş yapmamalı enerjisini doğuma saklamalıdır.[/h][h=4]7. Barsak hareketlerinin artması, doğuma yakın kramplar halinde gelen ağrılar.[/h][h=4]8. Serviksin yumuşaması, ağız kısmının öne dönmesi ve hafif açılarak incelmesi... Ilk sancılar 30-45 dakika arayla gelen ve çimdiklenme tarzında olan birkaç saniyelik kasılmalardır. Bunlar uterusun kasılmalarıdır ve bu esnada Anne elini karnına koyduğunda sertleşmeyi hissedebilir. -[/h][h=4]Yanlış hesap Bağdat'dan yanlış doğum sancısı hastaneden döner...[/h][h=4]Önemli olan bunların gerçek doğum ağrıları olup olmadığını anlayabilmektir.[/h][h=4]Bunun için için biraz dikkat etmek, telaşlanmadan durumu değerlendirmek gerekir. Aldatıcı kasılmalar birkaç saat içinde geçer. Gerçek doğum ağrıları ise başlangıçta hafiftir ve giderek zamanla süresi, şiddeti ve sıklığı artar. 15 -20 dakikada bir gelir, karından başlar, kasıklara doğru yayılır. Adet sancısına benzer . Adet sırasında içeride biriken kan atılır, burada ise içerideki Can dışarı itilmeye çalışılır.[/h][h=4]10-15 dakika arayla gelen 30-40 saniye süren ağrılar doğumun başladığını gösterir. Bazen doğum başladı sanılarak hastaneye gidilir. Ama hastaneye varınca sancılar kaybolur. Yalancı doğum ağrıları olarak adlandırılır bu tip ağrılar. Rahim ağzını yumuşatır açar, doğuma hazırlar. Bunlar bir çeşit ısınma turlarıdır doğum için...[/h][h=4]Nişan geldi doğum başlıyor aman...[/h][h=4]Ilk kasılmalardan sonra nişan diye bilinen, uterus ağzını tıkayan sümüksü, hafif kanlı bir akıntı gelir. Bu doğumun bir işaretidir. Bu bazen akıntı bazen de tıkaç biçiminde gelebilir. Nişan geldikten sonra hemen sancıların başlaması gerekmez. Bazen bir iki gün gecikebilir. Bazen de tıkaç günler önceden çıkmış ve dikkati çekmemiş olabilir. Yani nişan gelmeden de doğum ağrıları başlayabilir. Telaşlanmamak gerekir.[/h][h=4]Doğumun ilerlemesi...[/h][h=4]Doğum ilerlemesi için bebeği saran suyun zarının yırtılması gerekir. Bu bazen sancılar başlamadan olur.[/h][h=3]Sancılar başlamadan su gelirse...[/h][h=4]Su sızıntı halinde gelebilir. Ama genellikle bol miktarda su fışkırır tarzda bacaklardan aşağı boşalır. Bazen su kesesi gece uykuda açılır ve tüm yatağı ıslatır. Bu nedenle son günlerde önlem olarak yatak çarşafı altına muşamba sermenizi öneririm.[/h][h=4]Su genellikle açık sarı renktedir. Bazen içinde Can'ın cildinden bulaşmış krem gibi artıklar bulunur. Kanlı ya da vişne çürüğü rengi dediğimiz renkteki sular tehlike belirtisidir. Ayrıca yeşile çalan renkteki sular Can'ın mekonyum dediğimiz ilk dışkısını yaptığının göstergesidir. Bu durum Can'ın sıkıntıda olduğunun habercisi olabilir.[/h][h=4]Su kesesi çoğunlukla sancılar sırasında kendiliğinden yırtılır. Zarlar yırtıldıktan sonra su boşalır. Bazende zarlar kalındır. Ancak doktor tarafından delinerek yırtılır. Böyle bir şey yapılacağı zaman hekiminiz sizi bilgilendirir. Sakın korkmayın, bu işlem sırasında hiç bir ağrı duymazsınız, çünkü zarlar üzerinde sinir yoktur. Zarların açılması ile Can'ın başı doğum yoluna iyice yerleşir ve sancılar sıklaşır.[/h]

amin cnmmm..ben kırşehirdeyim...epey uzaklarda :)

arda olcak ama bi kaç gün önce rüyamda oğlumun adını miraç arda,kızım olursa da miray ada koyucam diorum :) belki miraç ı da ekleyebiliriz bu yüzden

güzelmis isimi arda :) ama miraç 'i daha çok begendim :) artık babasıyla ortak kararimizi verirsiniz çok az kaldı annesi :)

kirsehir-istanbul var bende ankaradayim....
hepiniz ozeldemi yapicaksiniz dogumu?

güzelmis isimi arda :) ama miraç 'i daha çok begendim :) artık babasıyla ortak kararimizi verirsiniz çok az kaldı annesi :)

teşekkür ederiz teyzesi :) babmız ardayı istio.miraç hiç ortada yoktu bnm rüyamla aklıma geldi.büyük ihtimal miraç arda koyarız hayırlısıyla inş.

kirsehir-istanbul var bende ankaradayim....
hepiniz ozeldemi yapicaksiniz dogumu?

Evt bnde özelde yapcam cnm,valla sırf tavırlar yüzünden devlet hast. istemedim amA şu özellerde de tabi normal doğumu destekleyen yanı öncelik veren doktor bulmak zor o canımı sıkıyo..

ebruli ardalar ve efeler çok yaramaz oluomuş genellikle :)

Evet bunu bende duydum canım böyle bi genelleme var maleseff :)) Ama bak biz yanına koyduğumuz isimlerle kurtarırız bence Melih lerde ağır başlı olur die duydum bakccaz artık nasıl olcaklar :) Miraç'ta öyle ağır bi isim anlamı da öyle :)

Benımde son 2 gündür o hafif sızlamalar arttı gibi yavaştan başlıyomu ne dir :) şuan bile var yanı ara ara olup geçiyo.. Bence belirti bunlar özellikle ilk gebelklerde yavaştan başlarmış, bizimde öle olcak heralde . Heyecan dorukta :) tabi hemen arkasından da korku gelip gidiyo orası ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…