• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Toparlanana kadar mamayı çoğaltmalıyım ben de belki de maşallah senin tosbiğe emmesi güzelmiş🧿 bizimkinin bazen çok iyi bazen çok kötü denge yok maalesef

Canım bebekler yedikçe büyüyor mideleri sanırım . Bizde ilk 25 ml alıyordu sonra 35 oldu sonra 45 . En son 60 veriyorum dediğimde 1 aylıkken az veriyorsun dedi. Ama kusuyor demiştim. Kussun dedi. Sanırım biraz zorlamalıyız.

Heh işte bende buna sinir oluyorum aniden süt çıkıp bitiveriyor bazen😂 bazen de bitmek bilmiyor o akış, çocuk nefret edip bırakıyor😂 s.ıçacam yabacaaanız işe der gibi hahahhahahha

Heh aynı valla. Hayır sütüm olsa üzülmicem gitsin boşa. Bu sefer çok tazyikli diye bir mendile boşaltılıyorum biraz. O sırada süt sağma makinasını bulup getirecek fırsat ta olmuyor yanıma. Kuduruyor zaten bebiş😂😂 hadi memeyi vereyim bari diyorum çok ağladığı için bu seferde tıkanıyır

Ah o toplamıyor ki kuzum süt kendiliğinden ağzına doluyor, bebiş başa çıkamıyor. Mememizde yarık mı var nedir tövbe yarabbim 😂
Silikon uç bizi meme reddinden döndürdü ya daha kontrollü emiyor
Ay ondan mııı 🥹 benim sütüm öyle aman aman çok değil bence ama bazen uyukluyor gibi oluyor meme ucumu çekiyorum ağzından topladığı sütler akıyor. Çok tatlılar ya kuş gibi 🥹

Son düzenleme:
Canım bebekler yedikçe büyüyor mideleri sanırım . Bizde ilk 25 ml alıyordu sonra 35 oldu sonra 45 . En son 60 veriyorum dediğimde 1 aylıkken az veriyorsun dedi. Ama kusuyor demiştim. Kussun dedi. Sanırım biraz zorlamalıyız.
Emzirme yanında mı bu miktarı veriyorsunuz ?

Doktora yazıyorum perişanız bu damlaları kullanıyoruz bi çare yok mu diyorum . Evet kolik böyle olur demiş ?? Ya bi damla değiştir bişey söyle iyice bittik yani. Sizin çocuk doktorları nasıl kızlar 3,5 ay böyle gidecek mi diyor. İnstagramda görüyorum kimisi 4,5 ay olmuş hala devam çok korkuyorum 😔
İnstagramda biri d vitaminini değiştim gaz ıkınma problemi çözüldü demiş ne kadar doğru bilemiyorum. Bizimkinde gaz problemi fazla yok ama sürrekli kucak istiyor böyle bişi olamaz uyurken bırakabiliyorum sadece onun dışında yırtıyor kendini kucakta değilse 💆🏻‍♀️ bir de atak haftaları artık başlıyor o sebeplede çıldırık olabilir bebeler bizimki şu an atak haftasında mesela 🥸

Ay ondan mııı 🥹 benim sütüm öyle aman aman çok değil bence ama bazen uyukluyor gibi oluyor meme ucumu çekiyorum ağzından topladığı sütler akıyor. Çok tatlılar ya kuş gibi 🥹
Ahhh bu kadar tatlı olmasalar çok zor olurdu zaten 🥹
Hamileliğin son günlerinde bi kez ağrı şikayetiyle korkuyla doktora gitmiştim. O gün doktorum dedi ki sana işkence edecek minicik bi böcek için nasıl da endişelisin annelik böyle bisey işte. Bende içimden dedim el kadar bebeğin ne işkencesi olacak 😁

Uykusuzluktan açlıktan yorgunluktan bayılmak üzereyken bebeğimi sakinleştirmeye calısırken anladım onun ne demek istediğini 🥹

Bebeği 2500-3000 gram arası doğanlar, 1. Ayınızda bebişiniz kaç kiloydu acaba. Bizim 3 gün sonra 1. Ay kontrolü var kilo alımı iyi mi değil mi gerildim biraz
8 günlükken 3 kiloydu sarılık vardı. Dün kontrolde 3820 çıktı 27 günlükken yani. Bende gerilmiştim çok şükür tahminimden fazla çıktı kilosu🧿 insan geriliyor ister istemez anlıyorum canım

Bebeği 2500-3000 gram arası doğanlar, 1. Ayınızda bebişiniz kaç kiloydu acaba. Bizim 3 gün sonra 1. Ay kontrolü var kilo alımı iyi mi değil mi gerildim biraz
2780 gr doğdu 31 günlükken 3800 gr çıktı doktor bir şey demedi kilosuna öyle olunca normal diye düşündüm ben

İnstagramda biri d vitaminini değiştim gaz ıkınma problemi çözüldü demiş ne kadar doğru bilemiyorum. Bizimkinde gaz problemi fazla yok ama sürrekli kucak istiyor böyle bişi olamaz uyurken bırakabiliyorum sadece onun dışında yırtıyor kendini kucakta değilse 💆🏻‍♀️ bir de atak haftaları artık başlıyor o sebeplede çıldırık olabilir bebeler bizimki şu an atak haftasında mesela 🥸
Bu d vitamini olayını bende gördüm bilemedim valla. Bizim bebiş 20 günlükken başladı ağlama ıkınma gaz kolikmiş doktorun dediğine göre. Sadece memede susuyor bazen onda bile sakinlemiyor. Uyku desen yok gibi kucağımda uyuyor 2 saat max gece uykusuda . Dayanılmaz gibi ama insan kokusunu alınca öyle bi dayanıyor ki 🤗

2940 doğdu 40. Günde 3450 dedi doktor iyi dedi ilk dogduklari hafta şişligi iniyormus 2750ye düşmüştü sadece anne sütü ile besliyorum

tırnaklarını neyle keseyim diye bile doktora soruyorum 🤣
Bu miktarları doktorunuz mu önerdi acaba ?
Toparlanana kadar mamayı çoğaltmalıyım ben de belki de maşallah senin tosbiğe emmesi güzelmiş🧿 bizimkinin bazen çok iyi bazen çok kötü denge yok maalesef
olması gereken kiloya gelince bıraktırır inşallah a
Mama kullanan kızlarım kullanıp memnun olduğunuz mamalar varsa yazabilir misiniz
aptamil pronutra biz sıkıntı yaşamadık

Kızlar bugün kontrolümüz vardı herşey yolunda çok şükür kızım güzel kilo almış çok mutlu oldum 🥰 kalça ultrasonu çekti doktorumuz onda da bir sorun yok çok şükür. D vitamini verdi doktorumuz ona başlıyorum bugün. Bir de gaz damlası istedim biraz rahatlatır umarım. 🌸
Merhabalar kalça ultrasonu için hangi bölüme götürmemiz gerekiyor acaba

Ah o toplamıyor ki kuzum süt kendiliğinden ağzına doluyor, bebiş başa çıkamıyor. Mememizde yarık mı var nedir tövbe yarabbim 😂
Silikon uç bizi meme reddinden döndürdü ya daha kontrollü emiyor

Canım benimde imdadıma hastane sürecinde silikon uç yetişti ☺️
Ayy zaten benim Gebe kalmak bi sorun, gebelik bi sorun, doğururken bi sorun, doğduktan sonra bin sorun😂 Sanki bir oyunun içindeyim de level atladıkça yeni bi problem yükleniyor gibi.

Merhabalar kalça ultrasonu için hangi bölüme götürmemiz gerekiyor acaba
Merhaba ben Yurtdışında yaşıyorum kendi çocuk doktorumuz yaptı kliniğinde. Türkiye de sanırım ortopedi bölümü bakıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Ay sağ olun böyle söylenince çok seviniyorum sarılık devam ettiği için doktor kilo artışını yeterli bulmazsa yine hastaneye yatabiliriz o nedenle 2 3 saatte bir kesin emziriyorum 😄
Ya bu sarılık baş belası gerçekten. Keşke bebeler şöyle 1 haftalık stok sütle doğsalardı ne güzel olurdu 😁 iyi yapıyorsun ben saatte tutmuyorum artık kendi ne zaman isterse 😆 bence güzel kilo almış yatış yapmaz inşallah doktorunuz 🙏

Back
X