- 20 Haziran 2012
- 659
- 561
- 303
merhabalar, dün gece 01:52de minik kızım geldi dünyaya. normal çok istiyordum, yapabileceğimi düşünüyordum ama sancılar beni mahvetti. gündüz sancım var diye gitmiştim 30larda çıkmıştı dayanabiliyordum, akşam 22:00 gibi gittim artık kıvranıyordum en en fazla 50 gibi gibi çıkınca sancım dedim yok yapamıcam. epidural istedim. rica minnet o saatte anestezi uzmanını getirttik 1i geçerken epidural aldım.01:40 gibi doğuma girdim.01:52de kızızm doğdu. epiduralde hiç ıkınamıyorsunuz doğuma pek yardımcı olamıyorsunuz tek sıkıntı o.birde çok fazla yırtılmışım. dikişim var. az önce kontrol ettimdayanabilen epiduralsiz devam etsin açılma yeterli olduğunda kolayca doğar.
Ben yarın sabah 8 de gidicem erkenden gidim ki hani oldu da kabul ederse dediğimi öğlene alır belkim sezeryana, kendi kendime plan program bile yaptım
birde doktorumun başka bi hastası 5 gün geçmiş normal gününden öyle sancısı olmuş da normal doğum yapmış, demek ki bundan sonrada gelebilir sancımız ama bende hiç belirti bile yok.
Sezeryan olursam ben epidural isterim genel anestezi olmasın bebişimi ilk ben görmek istiyorum. Hem baksana onun yan etkileri daha hafif, daha çabuk toparlanıyosun, kız kardeşimde epidural oldu geçen yıl eve geldi hiç yatmadı bile hep ayaktaydı.
oyyy maşallahhh ne yakışıklı bişeymiş bu kerata. Kırk bir kere maşallah annesi. Artık böyle bebekleri gördükçe daha çok çıldırıyorum bende oğluşumu görücem artık, gidip bu akşam bile aldırasım var sezeryanla valla üstüme gelmeyin yaaaaa
ah cnm sorma ya bende kaldım bekliyorum ne sancı var ne bişey napıcam böle ya :) evt hava soğuk diye gelmiyolar heralde
ayy cnm benim doktorda öle dedi ilaç veririz dedi bende suni sancımı dedim hayır dedi :/ ah bu guguş kendi kendine gelse her akşam dua ediyom ya sancılanayım die
cnm çok geçmiş olsun ay ben döverdim heralde dayanamayıp başka hastane bulun bebişe siz
hayırlı olsun cnm maşallah :)
maşallah cnm çok tatlı :)
hayırlı olsun cnm maşallah bebişine darısı benim gibi sona kalanların başına:)
Ayy canım allah size bağışlasın bebeğiniziSancım var var diyodun çabucak halletmişsin maşallah darısı başımıza yaa inşALLAH bende o sancıları en doğal haliyle yaşayıp oğluma kavuşurum artık sabırsızlık hat safhada .. Eğer gelmezse 1ocakta aldıralım diyoruuzz
sabah eşimde öle sölüo ya yine vazgeçirirse seni dio :) dedim bu defa kanmıcam.. bende yrn akşam üzeri gidip konuşayım diorum bnm durumumu biliosunuz kendimi sezeryana hazır hissediorum dicem salı sabahına alın vs...sanırım sen benden önce görüşürsün gelir gelmez buraya yaz olurmu senin dr un ne dediğini..birde beklesek sancı gelirmi acaba bazıları gelseydi şimdiye gelirdi dio?????
ayrıca sezeryan olursam bi arkadaşım söledi pca ağrı kesici pompa varmış..ağrısız sızısız çok rahat uyanıomuşun ondan aldırcam ameliyatta taksınlar..
cnm 1 ocak çok uzun deilmi ya? bnmden aklımdan geçio ama madem duruo 2013 lü olsun diorum ama cesaret edemiorum ya çişini felan yaprsa vs çok uzun sanki süre???
Canım bu kadar bekledik bence sezeryan isteme yaa :44: bide sancı gelse şimdiye kadar gelirdi diyen kim çook yanlışşHerkes 40 dedinmi fırtlatıyo değil ya .. Bence hemen karar verme derim.. Kendi istediği hazır hissettiği zaman gelir zaten oğlunn
Benım sat a göre 22 aralıktı günüm aslında 23 değil ama sitedeki öyle görünüyodu canım yanı buna göre hesaplayınca 41 + 3 oluyo 1 ocak.. ama Tabii o güne kalacak değil illaki gelir diyorum ümit ediyorum
Onun dışında bide şu kaka yapma olayını çok takıyoruz ama o öyle sürekli olan bşy değilmiş.Bebeğin suyu azalması ve sıkıntıya girmesi sonucu oluyomuşş. Öyle bişy de allahın iznyle olmaz çünkü 2 günde bir max. 3 nst ve ultrasona giricem. Yanı bide şu döllenme olayı varya ondan gecikebiliyo bebişler.. Mesela benım sonadet tarihi 17 mart . ama o tarihte bende bebiş olduğu meçhul yanı onunla alakalıymış.. Gününü doldurmamış demekki hazır değill.. Allah bilir artık hayırlısını nasib etsin die dua ediyorum,ve tez vakitte gelsin die inşallah..
off sorma ya kafam iice karıştıkendi gelsede rahatlasam ama nerdeee..bgnde geçti,salı gel ilaç vericem dedi dr..öle olunca bi karar vermem gerekiomuş gibi gelio,salı gitmesem mi ozamanda bebeğimi tehlikeyemi atarım korkusu artık 41.haftadan gün alıoruz of of offff
Gökçe CNm bnmkı de epıdural yapalım dıyor nasıpse pazartesıye gun verdi)nasıl bı sıkıntın oldumu baş ağrısı fln B'nde korkuyor dıye genel ıstedım bu muhteşem anı kaçırmanı ıstemıyorum dedı anestezı doktorumda;(( narkozu atmak zor oluyormuş genelde ıllada epidural dıyo sırt ağrın fln oldu mu herkes cok arayarak anlatıyorlar çevremde;((
ayyyy benim de 30 aralık ta sezeryanım var.acır mı ki.korkuyorum.
Selam kizlat bizde 10 gunluk olduk kizimin 1 gunu 1 gunune uymuyor gece ya saat basi uyaniyo ya saatlerce uyumuyo ya da dun ki gibi misil misil uyudu bende artik baygin halde uyumusum 4 saat keske her gece oyle uyusa. ilk baslarda sutum yoktu catlattik memeleri mama verdik sarilik yukselmeye baslamisti sukur inmeye basladi fazla kilo alamamistik bakalim simdi sutum var hem meme hem mama 15 likken kontrolumuz var kac kilo olacak. annelik cok zoormus cok.
Furkan'ımız canımız 20.12.2012 4ü 4 geçe doğdu kızlar. Allah'a bin şükür 1 günlük sıkıntıdan sonra bugün çok güzel emmeye başladı. galiba en son doğuran da ben oldum :) 3470 gram 51 cm. saçları o kadar çok ki ensesini kapatmış prensimin. Allah'ım nazarlardan korusun onu. çok istememe rağmen suyunun rengi değiştiği için açılmam yeterli olmadığı için sezeryan oldum ama olsun. o kadar mutluyum ki...
slm kızlar biz 18 günlük olduk ama hala benm sancılarım devam ediyor sezeryan olmuştuk çok zor bi doğum geçirdim.sizde durm nasıl?
bide bende doğumdan beri kabız sorunu var son derecede acı veren bi durumda.drlar sezeryanda normal diyor ve bi tek kayısı suyu veriyorlar ilaç yasak günde en az 1.5 lt içiyorum ama bi faysası yok.
Bu durumda olan varmı yada tavsiye edebileceğiniz bişey?
saol cnm.bakalım p.tesi senin dr ne dicek.inş güzel hbrlerle gelirsin..belki aynı gün doğum yaparız kim bilir :)
bizim tembel oğlanlar gelmek istemio bende hala bi belirti yok..ilaç doğumu tetiklemek,kasılmaları başlatmak için anladığım kadarıyla.. nette bakıorum ama pek bi bilgi bulamadım.en azından deneyen biri olsada yorum yazsa diye bakındım ama yok..
eğerki hala bi ilerleme olmazsa sezeryana alcak sanırım..öle veya böle salı kavuşacağım bebeğime hayırlısı inş..rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin..inş çok zorlamadan gelir yavrum
Meraba kızlarr bugun 3de randevum vardı benımde ama doktor sezeryandaydı onu bekledşm sonra nst ye girdim ancak hastane işi bitti sonrada biraz dolaştık eşmle ama çook zorrbacakaram aşırı ağrıyo sizinde dediğinz gibi ama şu dün geceden beri çok kötü oldu hiç yürüyemıyorum oturup kalkmak , yatakta dönmekde öle aynıyız yanı hepimizz..
Durumlara gelince, oğlumuz 3.800 olmuş pozisyonumz normal ama aşağı inmemiş dedi çatı muayenesi yaptı yıne acıdıı çokhiçbi açılma raahtlama yok.. Ve böle giderse sezeryanlık dedi durum.. Suni sancıda rahim açılması sağlıyo ama bebek aşağı inmedikten sonra anlamı yok dedi fayda etmıyomuş yanı. Salı görüşelim dedi tekrar o güne kdr suyum vs gelmezse artık sezeryana karar veririz dedii .. Canımı sıktı bu durum gerçkten ama hayırlıısı diyorum artık dayanamıyorum özellkle bugun çok kötüydüm yürümekte çok zorlandım.. sEzeryan olursamda inşallahh iyi kolay geçenlerden olur.. Hepimz için hayırlısı artık arkdşlar ..
tontişler nasılsınız ben hala doğurmadım :) ev kalabalık pek giremiyorum bu aralar doğum yapanları tebrik ediyorumm guguşlara kocaman maşallah darısıda benim gibi bekleyenlerin başına :) kıslar bende hala bi belirti yok arada bi ağrı giriyo okadar pazartesi kontrole gitcem bakalım dr ne diyecek takvimimizde bitti guguşa içerisi rahat geldi herhalde ama artık endişe ediyorum günü geçiyo ya bişey olursa diye korkuyorum dr normal doğum için sancı bekliyo en son gittim muayene etti kanamam oldu biraz uyardım dedi dr ufff bende guguşumu doğurayım artık yaa dua edin banaaa:)
merhabalar, dün gece 01:52de minik kızım geldi dünyaya. normal çok istiyordum, yapabileceğimi düşünüyordum ama sancılar beni mahvetti. gündüz sancım var diye gitmiştim 30larda çıkmıştı dayanabiliyordum, akşam 22:00 gibi gittim artık kıvranıyordum en en fazla 50 gibi gibi çıkınca sancım dedim yok yapamıcam. epidural istedim. rica minnet o saatte anestezi uzmanını getirttik 1i geçerken epidural aldım.01:40 gibi doğuma girdim.01:52de kızızm doğdu. epiduralde hiç ıkınamıyorsunuz doğuma pek yardımcı olamıyorsunuz tek sıkıntı o.birde çok fazla yırtılmışım. dikişim var. az önce kontrol ettimdayanabilen epiduralsiz devam etsin açılma yeterli olduğunda kolayca doğar.
slm kızlar moralim çok bozuk prensesim yenidoğan sarılığı olmuştu ama atlattık 1 haftadır her gelen bunun yüzü sarı deyip durdu herkes çok biliyor ya sonra yok tekrar götürün yok tekrar yükselir tabi benim içime kurt düştü eşim akşam gelince aldık hastaneye gittik özel adana metro hastanesine kuzumun topuğundan kan alan gerizekalı kanı yerlere döktü tekrar aldı kuzucuğum çığlık çığlığa ağlıyor hemşire pratisyen var onamı yoksa uzmanamı göstereceksiniz dedi bizde uzmana dedik neyseki sarılığı yokmuş 9 çıktı sonuç ama doktor metin kasan sakın sakın götürmeyin çocuğunuzuüstünü soydu bebeğim neye uğradığını şaştı gözlerine bakarken parmaklarıyla bir bastırdı ki yüzüne parmağının izi kaldı en sonunda sırtını dinleyecek kızımı tuttu bir çevirdi sedyeden yuvarlanacaktı annem zor tuttu biz şoktayız kızım çığlık çığlığa ağlıyor ben aldım dışarı çıktım susturmaya çalışıyorum bir ilaç yazmış eşim siz bekleyin ben alayım dedi adi doktor yeşil reçete yazmış kuzuma epilepsi sara hastalarının kullandığı ilaç bağışıklık kazandırıyormuş eczane demişler abi bu hapı bulamazsın 18 yaşını geçtimi çocuğun demiş o ne 18 yaşı daha 24 günlük bebek demiş eczacı sakın ha abi kullanma demiş eşim geldi doktorun yanına girdi eczacı bu hap yok diyor napalım deyince başka eczaneden bul kullan mutlaka diyor neyse biz sinir küpü olarak eve döndük sonra bu doktorları dövenler suçlu oluyor ya adamı parçalıyasım geldi
eve gelince ben kullanmam bu hapı dedim hastaneyi aradık şikayet bölümünü başhekime bize yeşil reçete yazdığını söyledik adam şok oldu sakın kullanmayın bebeğiniz bağışıklık kazanır ve ömür boyu sara hapı kullanırsınız dedi hadi eczane bizi uyarmasaydı yada biz bu kadar titiz davranmasaydık nolacaktı düşünmek bile istemiyorum
biraz uzun oldu ama kızlar size anlatınca kendimi iyi hissediyorum bir daha kimseyi dinlemem bildiğimi yaparım ya ağzı olan konuşuyor herkes uzman maşallah offf offf
yarın ilgili tüm yerlere şikayette bulunacağız başkalarının canı yanmasın
21 aralık cuma akşam 18.40 da bebeğim dünyaya sezeryanla açtı bugun eve cıktık kızlar musaıt bır zamanda dogum hkayemı paylasıcam buarada 3500 gram ve 52 cm BORA bebek :) maşallah deyin
mrhb taze anneler ve gebişlerrrr:))))) en son foruma nişanımın geldiğini yazabilmiştim ptesi o gece 01:15 de normal doğumla oğluşumu kucağıma aldım ve annelik mertebesine eriştim:)) tarifi imkansız bir duygu ALLAH herkeese naasip etsin inş.:))))
Hehh işte benım doktorumda durmadan sezeryandan ve olayı sonlandırmaktan bahsettikçe stress oluyorumm valla. Halbukı bebişin suyu iyise ve nst hareketleri sağlıklıysa rsik yok bekleyebiliriz diyo.Ama bi tarftanda almaya çlışıyo biran evvell bende gıcık oluyorum . Ama bu seçim benım ve bende gereklilik olmadıkça sonuna kadr beklemek istiyorum bunu dile getirince hiçbşy diyemez zorla alcak değilya . ama işte insanları stresse sokan doktorlar bencee
sENDe öle tehlikeye atıyorum filan düşünme kontrolune git sıksık ve bekleyebilirsek beklemek istiyorum de . Tabi sende normali istiyosan gerçekten kararlıysan en önemlisi de o canım :44:
Kızlar doktorun ilaç dediği rahim açıcı ilaç olması gerek. Önce rahim açılıyor bir iki cm. Sonra suni sancı vermeye başlıyorlar serumla. Benimde bebisin gelecegi yok gibi. Dr. Dört bes gün daha bekleyebiliriz dedi ama ben iyice huzursuzlanmaya başladım. Günü dolduğu için içimi bazen korku alıyor heran bir şey olacak diye o yüzden salı hastaneye yatışım olacak suni sancı verilecek ve olmazsa sezeryana dönülecek. Olurda sezeryana olursam, sancı çektiğim icin sütüm hemen gelir diye avutuyorum kendimi. İnsallah doğal sancıya bir avazda doğururuz hepimiz
cnm aslına bakarsan ben hep normal doğumdan korktum..etrafımdakilerin ve dr umunda tavsiyesi hep normal doğum..bebeğimde normal doğum için kendini hazırlıo öle olunca bende olayları akışına bıraktım..yani sancı aniden gelsin bi şekide dayanırım felan diye kendimi zorluorum.. sorun şu sancı gelmio nst de hiç çıkmıo..dr da salı gel rahime ilaç vericem deyince daha da bi gerildim..doğumu başlatcak bi nevi suni sancı gibi sanırım..buda beni daha çok korkuttu okuduğum yorumlar suni sancı adına pekte iç açıcı deilbende bölelikle ortada kaldım
Aslında seninle aynı durumdayız.herşeyim normal çok şükür bebek için de olumsuz bir durum olmayınca çevremdeki bütün insanlar annemler falan normal olsun en sağlıklıdır dediler tabii öyle ama insan korkuyo işte kocaman kafa nasıl çıkacak diye düşünüyorsun.bir taraftan da suni sancıdan çok korkuyorum . Öte yandan ben geçen sene ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım bebeğim tüpden geçememiş ve tüpü yırtmış iç kanama geçirdim sağ tüpümle birlikte bebeğimi laparoskopik ameliyatla aldılar.kamerayı göbek deliğinden girdirmişler vajinamın üstünden de iki ayrı delik açıp oralardan tüp ve bebeği almışlar. Ve bunları yaşadığımda 2 aylık evliydim henüz .tek tüple kalmıştım ve onun da açık olup olmadığı muammaydı.işte ameliyatımdan 3 ay sonra Mart ayında hamile kaldım dünyalar benim oldu çünkü tek tüple hamile kalmak küçük bir umuttu benim için. Ay nerden geldim bu konulara. Hatırladım ameliyat olunca 3 günde ayağa kalktım acaba sezeryan da öyle olur mu bilmiyorum ...yoksa sezeryan istiyorum ben de çünkü normal doğumu yapacak psikolojim ve bedenim yok ama mantığım normal diyo ;((
cnm büyük sıkıntılar yaşamışsın..çok geçmiş olsun.inş bebeğini sağlıkla kucağına alırsın..psikolojimiz ve mantığımız aynı doğrultuda seninle..keşke kendiliğinden gelselerde bebişler dayansak normal doğuma..bebeğim gelmedikçe sezeryan olasım gelio
Aslında seninle aynı durumdayız.herşeyim normal çok şükür bebek için de olumsuz bir durum olmayınca çevremdeki bütün insanlar annemler falan normal olsun en sağlıklıdır dediler tabii öyle ama insan korkuyo işte kocaman kafa nasıl çıkacak diye düşünüyorsun.bir taraftan da suni sancıdan çok korkuyorum . Öte yandan ben geçen sene ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım bebeğim tüpden geçememiş ve tüpü yırtmış iç kanama geçirdim sağ tüpümle birlikte bebeğimi laparoskopik ameliyatla aldılar.kamerayı göbek deliğinden girdirmişler vajinamın üstünden de iki ayrı delik açıp oralardan tüp ve bebeği almışlar. Ve bunları yaşadığımda 2 aylık evliydim henüz .tek tüple kalmıştım ve onun da açık olup olmadığı muammaydı.işte ameliyatımdan 3 ay sonra Mart ayında hamile kaldım dünyalar benim oldu çünkü tek tüple hamile kalmak küçük bir umuttu benim için. Ay nerden geldim bu konulara. Hatırladım ameliyat olunca 3 günde ayağa kalktım acaba sezeryan da öyle olur mu bilmiyorum ...yoksa sezeryan istiyorum ben de çünkü normal doğumu yapacak psikolojim ve bedenim yok ama mantığım normal diyo ;((
Evet mesela şuan sancım gelse ve hastaneye gitsek en geç sabaha doğursam . Ama sancının s si yok bende.birde çooook metal ediyorum bebeğimi . Eşimle bebek resimlerine bakıp acaba bizimki nasıl olacak diye tahmin yürütüyoruz kaşı gözü burnu nasıl öyle merak ediyorum ki)
ah cnm bende öle diorumm ama gelmio tavrum..face de bi grup var onlarla konuştum az önce kesinlikle normal doğum öneren bi grup..daha günün var dio ordan bi ebe ocak 2 sne kadar bekleyebilirsin..sancının açılmanın olması içinde karnına dayanabildiğin ölçüde sıcak su, hurma, vajina ağzını zeytinyağı ile ovma,emeklemek çömelme vs egzersizleri önerio bende sizi bilgilendireyim bu arada...
bnmki normal doğumdan yana kesinlikle ama bnm stresimden dolayımıdır öle mi gerek gördü bilmem salı sonlandıralım dedi..suyun azaldı doğum yakın dedi bende bi sıkıntı olurmu dedim,o da yok daha bu suyla 1 ay daha içerde durabilir dedi..
en önemlisi ben normali istiomuyum??? zoraki istiorum hani en doğrusunun o olduğunu düşündüğüm için ama onun dışında bilinç altımda sezeryan var hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?