2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

İşte bu sözleri çokkk sevdim ya valla cesaret geldi yine bak bana Bunları yapabildiğim kadar yapmaya çalşıcam

Evet canım ebeler bu işi doktorlardan daha ii biliyor doktorlar da sezeryanı kolayca yaptıkları için o yöne yöneltiyorlar. Face deki grubun ismini söyler misin bende bakım bii

ssvd grubun adı ( sezeryan sonrası normal doğum u destekleyen bi grup ordaki insalar sezeryan olduklarına çok pişmanlar ve 2.yi kesinlikle normal yapmak istiolar..tabiki bunu destekleyen dr bulmak çok zor onlar için)

ssvd grubun adı ( sezeryan sonrası normal doğum u destekleyen bi grup ordaki insalar sezeryan olduklarına çok pişmanlar ve 2.yi kesinlikle normal yapmak istiolar..tabiki bunu destekleyen dr bulmak çok zor onlar için)

Bu grubu biliyorum ama onlarda Ziyade normal doğum yapanların yorumu önemli bence

Bu grubu biliyorum ama onlarda Ziyade normal doğum yapanların yorumu önemli bence

ozaman çevremdekilerden örnek vereyim...orta yaşlı ve üstü grup kesinlikle normal doğum dio..kendi arkadaş çevremde normal doğum yapnların bir kısmı çok çektim dio,bir kısmı zor olsada geldi geçti dio :)
sezeryan olan arkadaşlarımın geneli çok memnun rahat atlattık ameliyatı felan dio..hatta iiki sezeryan oldum diyende var...
sizin çevreler ne durumda :)

en azından birimizi gaza geldi benmde aklım yine karıştı :)

Aynen Özellikle orada ilk sayfada yazmış oldukları ayet çok etkileyici gerçekten ve şuan asıl cesaret,inanç, gaz veren o olmalı :26:

"Her bir dişinin neye gebe olduğunu ve rahimlerin neyi ne kadar erken bırakacağını, neyi ne kadar olağan süresinden fazla bekleteceğini bilen Allah'tır. Çünkü yarattığı herşey onun katında bir ölçüye ve bir amaca bağlı kılınmıştır." RAD SURESİ /8.AYET

Annemler kayınvalidemler normal diyo arkadaşlarımdan doğum yapmayanlar rahat oldukları için normal diyo doğum yapanlar sezeryan diyo birde canım normal doğumda vajina haliyle bozuluyor ve daha geniş oluyormuş eşim geçen sordu acaba şekli değişir mi dedi bende anladım ki biraz bunu düşünüp kafaya takmış sonuçta erkek uçkurunu düşünüyo ) şaka bir yana cinsel hayat tabii ki önemli sonuçta yaşlarımız genç bir de normal doğumun bu yönünü düşünüyorum ben ;((

nerde gördün o ayeti ben bakınıorum göremiorum aynı gruptamıyız acaba???

hemen bir doğumda değişmez heralde ya:) aslında bakarsan bnmki biraz rahatlasa hiç fena olmaz...malesef bnm o konuda sıkıntılarım var kayganlaştırıcı sayesinde biraz rahat ettim..

Herkeste her doğumun farklı yaşandığı doğru bende böyle düşünüyorum.. Kimisi sezeryandan memnun kalıyo kimisi normal,ama normalden de sezeryandan da pişmanlık duyan çok oluyo. Oyuzden fazla olumsuz doğum hikayesi dinlemeyin diyolar :) Ama ben son zamanlarda hep görüyorum ki gençler direk sezeryana yoneliyo,o an hissetmiyim duymayım die.Ama sonrasıı malum.. Hertürlü normal doğumun daha iiyi ve sağlıklı olduğu tartışılmaz bence. Ve tercih meselesi olarak görülmemeil diye düşünüyorum.. He korkmuyomuyum? Korkuyoruuuumm :)) :18: ama allah hangisini uygun yazdıysa hakkımda o olsun diyorum o yuzden akışına bırakıcam ve sezeryanla aldırmıcam bebeğimi ..

hemen bir doğumda değişmez heralde ya:) aslında bakarsan bnmki biraz rahatlasa hiç fena olmaz...malesef bnm o konuda sıkıntılarım var kayganlaştırıcı sayesinde biraz rahat ettim..

Ben de ilk evlendiğimizde vajinusmustum sonra düzeldi çok şükür ama erkeklere işte geniş cazip gelmiyor galiba ) birde perineyi makasla kesiyorlar ya ondan korkuyorum.işte normal doğumu yapmamak için bahane çok ama normal doğum en normal olanı )

Bende hemen böyle olacağını düşünmüyorum :) zaten bilgilerde o yönde..Sonuçta belli bi kesi yapılıyo illaki ve oda dikiliyo o yuzden o ihtimaller çok doğumlarda ve en son düşünülecek bi durum bence .. :44:

İnşallah öyle olur dediğin gibi ben asla o yönünü düşünüp sezeryana yönelmem fakat eş de önemli ...

amin cnm inş hangisi bizim için kolaysa o olur...dediğin gibi herkesin yapısı ve hikayesi farkklı..bizim için en önemlisi sağlıkla kucağımıza almak bebeklerimizi..
bu arada ayağa kalkınca çok fena ağrım var yine..hem sancım var hemde etim ağrıo ne pis bi ağrı böle kuru kuru acı çekiom ancak peahhhh

"Sezaryenin gelişim öyküsü

Sezaryen ya da “sectio caesarea” bu adı nereden aldı? Bir çocuğun karnın açılması yoluyla dogurtulmasınm neden bu kavramla anlatıldığını bugüne kadar kesin olarak bilen yok. Bir teori, daha sonra antik Roma’nın imparatoru olacak Jül Sezar’ın Milat’tan önce 15 yılında annesi Aurelia’nın karnından ameliyatla çıkarıldığı söylencesine dayanıyor. Günümüzde araştırmacılar daha çok, “caesarea” sözünün Latince “caedare” (kesmek) fiilinden geldiğini düşünüyorlar. Bu türden bir ameliyat ayrıca “abdominal kesiyle doğum” ya da “utenısun cerrahi yoldan açılması yoluyla gebeliğin ameliyatla sonlandınlması” şeklinde de niteleniyor.

Sezaryen: Aslında en eski ameliyatlardan biridir

Sezaryenle doğum insanlık tarihinde çok uzun yıllardan beri uygulanıyor. Hemen hemen tüm kültürlerde doğrudan doğruya anne karnından yapılmış az ya da çok başarılı doğurtmalara ilişkin kayıtlar vardır. Tıp tarihinin akışı içinde gerek sezaryen tekniği, gerekse de buna ilişkin endikasyon (gereklilik ç.n.) kuralları tekrar tekrar değiştirilmiş ve gitgide inceltilmiştir. Ortaçağın başlarında sezaryen yalnızca zorunlu önlem sayılıyor ve annenin doğum sırasında ölmesi halinde, doğmamış çocuğu kurtarmak için uygulanıyordu. O çağlarda çocuğun hayatı önde geliyordu; annenin bu ameliyata dayanıp dayanamayacağı tali bir konuydu.

19. yüzyılın geç dönemlerine kadar, doğum yapmakta olan kadınların çoğu ya sezaryen sırasında ya da sonrasın da ölüyordu. O zamanlar bu müdahalede ölüm oranı yüzde 70 ila 90 arasındaydı. Bir yandan ameliyatlarda ağrı giderici yöntemlerin henüz olmayışı, öte yandan da sezaryeni kansız gerçekleştirmeyi sağlayacak yöntem ve tekniklerin bulunmaması bunun nedenleri arasındadır. Sonunda 1875 yılında İtalyan Cerrah Eduardo Porro ölüm oranını yüzde 50′ye düşüren bir yöntem geliştirdi. Sezaryen ameliyatını kestirmeden dölyatağının çıkarılması ameliyatıyla (histerektomi) birleştirerek, doğum yapan kadının dindirilemeyen uterus kanaması yüzünden ölmesi tehlikesini en aza indirdi. Birkaç yıl sonra da Leipzigli cerrahlar Saenger ve Kehrer’in buldukları yöntem yardımıyla, dölyatağı kanamasını dikişle durdurmak birçok durumda mümkün oldu. Bunu izleyen onlarca yıl içinde sezaryen için cerrahi teknikler sürekli geliştirildi ve komplikasyon oranı düşürüldü. Ağrı tedavisi için komplikasyonsuz yolların devreye girmesi de sezaryendeki tehlikeyi önemli ölçüde azalttı. Günümüzde, ameliyat salonlarında steril çalışma yöntemlerinin yerleşmesinden ve enfeksiyonlara karşı etkili ilaçların, antibiyotiklerin bulunmasından sonra, bir kadının sezaryen ameliyatında ölme riski sadece yüzde 0,01 kadardır."

Birde normal doguma bakalım kafası karısık; ve özellikle estetik kaygı duyan anneler;
MÖ 10.000 lerde paleolitik dönemde; insanların hala magaralarda avcı toplayıcı olarak yasadıgı zamanlarda; kadın doguruyor muydu?? EVET! agrı kesiciler, sancılar ıvır zıvırlar var mıydı HAYIR!! hatta anneler nası nefes alınmalı?? neler yapılmalı sorusunun cevabını bile bilmeden içgüdüsel olarak; içlerinden ne zaman ıkınma gelse ıkınıyorlardı...ve bu olması gereken idi..Bebek kendiliginden kanala içgüdüsel bir şekilde giriyor, anne nefesi ve ıkınması ile bebegine yol acıyor ve aslında doktorun bile mudahale edemedigi bir mucadele baslıyor bunyede...BU öyle bir mücadeleki tarım toplumuna geçiş olan Neolitik dönemde kadın "ana tanrıca "sıfatını alıveriyordu...bebek vajinadan cıkarken annenin sahip oldugu tüm mikropları alarak bagısıklıgını kuvvetlendiriyor...sonrasında anne bir zafer kazanıyor...Bana göre en azından böyle..Ama bir de riskli durumlar da var...kordon dolanması idi..kalp atıslarının zayıflamasıydı vs..gibi...burada en iyiyi bilecek elbette hekimler..ama estetik kaygı ile..özellikle kesi idi, genişleme idi vs.vs. gibi bencilce düşünceleri uzaklastırın dogum evvelsinde...hangisi daha saglıklı ise hekiminiz zaten buna karar verecek...vajina genişlese ne olur??? ameliyat olursunuz en kötü...kesi atılsa ne oolur..azıcık can yanar..olur biter...ama o ikili mucadeleye degmez mi??o anı görmeye (sayet saglıklı iseniz) bu 9 ay 10 gunluk mucadelenın final kısmı...onca agrıya acıya zahmete katlanıp, güpgüzelim dipdiri genç kız bedenleriniz hamilelikle yavas yavas deforme olsa dahi...vajina genişlemiş bu mudur sorun??? bu bir fedakarlık...anne olmak kolay degil elbet...ama analarımız nenelerimiz tarlalarda avaz avaz cıgırarak dogururken; ne vajina genişlemesini dusunmuslerdi...ne de yırtık vs...yi...

Sizin için ne saglıklı ise elbette o...ama eger hiçbir sorun yoksa...elbette adı üstünde NORMAL DOGUM...bu normal olmasaydı...adı da anormal dogum olmaz mıydı???

Sevgiler ve iyi dogumlar...ha buara...nasıl ki herkesin parmak izi farklı; her hamilelik de her dogum hikayesi de her lohusalık da farklı yasanır...belki hiç kesi atılmıycak...bilemezsiniz...o yuzden...eger sartlar uygunsa;;; 9 ay 10 gunluk mucadeleyi birlikte yasayın!!!!

Bayıldımmm diyebilirimm.. Özellikle benim gibi ilk doğum yapacak,korkan endişe duyan anneler için çok güzel anlatılmış NORMAL doğum.. Teşekkürler paylaşımın için

Aynen bende son 2 gündür daha kötüyüm yürüme oturma kalkma konusunda.. Bide bu akşam toplamda 9-10 kez karnımda sertleşme yaşadım acaba bunlar ileriye giderde doğururmuyum diye heveslenmeye başladım hadi hayırlısı

Iyıgeceler kızlar rabbımın ıznıyle 9 saat sonra inş B'nde anne oluyorum)hazırlıklarım bu hafta hızla devam ettı ondan pek gıdıp yazamadım B'nden sonraya kımse kalmaz dıyordum ama yanılmışım daha doğurmaayan annişler var sanırım Rabbim hepimizi bır avazda kurtarsın inş )dualarınızı eksık etmeyın arkadaşlar ıyı kötü aylardır dertleşiyoruz paylaşıyoruz hakkımızı helal edin B'nden gani gani helal olsun hepinizi çok seviyorum hayırlısıyla görüşürüz inş)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…