- 20 Haziran 2012
- 659
- 561
- 303
ah cnm bende öle diorumm ama gelmio tavrum..face de bi grup var onlarla konuştum az önce kesinlikle normal doğum öneren bi grup..daha günün var dio ordan bi ebe ocak 2 sne kadar bekleyebilirsin..sancının açılmanın olması içinde karnına dayanabildiğin ölçüde sıcak su, hurma, vajina ağzını zeytinyağı ile ovma,emeklemek çömelme vs egzersizleri önerio bende sizi bilgilendireyim bu arada...
Evet canım ebeler bu işi doktorlardan daha ii biliyor doktorlar da sezeryanı kolayca yaptıkları için o yöne yöneltiyorlar. Face deki grubun ismini söyler misin bende bakım bii
ssvd grubun adı ( sezeryan sonrası normal doğum u destekleyen bi grup ordaki insalar sezeryan olduklarına çok pişmanlar ve 2.yi kesinlikle normal yapmak istiolar..tabiki bunu destekleyen dr bulmak çok zor onlar için)
İşte bu sözleri çokkk sevdim ya valla cesaret geldi yine bak banaBunları yapabildiğim kadar yapmaya çalşıcam
Bu grubu biliyorum ama onlarda Ziyade normal doğum yapanların yorumu önemli bence
en azından birimizi gaza geldi benmde aklım yine karıştı :)
ozaman çevremdekilerden örnek vereyim...orta yaşlı ve üstü grup kesinlikle normal doğum dio..kendi arkadaş çevremde normal doğum yapnların bir kısmı çok çektim dio,bir kısmı zor olsada geldi geçti dio :)
sezeryan olan arkadaşlarımın geneli çok memnun rahat atlattık ameliyatı felan dio..hatta iiki sezeryan oldum diyende var...
sizin çevreler ne durumda :)
AynenÖzellikle orada ilk sayfada yazmış oldukları ayet çok etkileyici gerçekten ve şuan asıl cesaret,inanç, gaz veren o olmalı :26:
"Her bir dişinin neye gebe olduğunu ve rahimlerin neyi ne kadar erken bırakacağını, neyi ne kadar olağan süresinden fazla bekleteceğini bilen Allah'tır. Çünkü yarattığı herşey onun katında bir ölçüye ve bir amaca bağlı kılınmıştır." RAD SURESİ /8.AYET
Annemler kayınvalidemler normal diyo arkadaşlarımdan doğum yapmayanlar rahat oldukları için normal diyo doğum yapanlar sezeryan diyo birde canım normal doğumda vajina haliyle bozuluyor ve daha geniş oluyormuş eşim geçen sordu acaba şekli değişir mi dedi bende anladım ki biraz bunu düşünüp kafaya takmış sonuçta erkek uçkurunu düşünüyo) şaka bir yana cinsel hayat tabii ki önemli sonuçta yaşlarımız genç bir de normal doğumun bu yönünü düşünüyorum ben ;((
ozaman çevremdekilerden örnek vereyim...orta yaşlı ve üstü grup kesinlikle normal doğum dio..kendi arkadaş çevremde normal doğum yapnların bir kısmı çok çektim dio,bir kısmı zor olsada geldi geçti dio :)
sezeryan olan arkadaşlarımın geneli çok memnun rahat atlattık ameliyatı felan dio..hatta iiki sezeryan oldum diyende var...
sizin çevreler ne durumda :)
nerde gördün o ayeti ben bakınıorum göremiorum aynı gruptamıyız acaba???
hemen bir doğumda değişmez heralde ya:) aslında bakarsan bnmki biraz rahatlasa hiç fena olmaz...malesef bnm o konuda sıkıntılarım var kayganlaştırıcı sayesinde biraz rahat ettim..
Annemler kayınvalidemler normal diyo arkadaşlarımdan doğum yapmayanlar rahat oldukları için normal diyo doğum yapanlar sezeryan diyo birde canım normal doğumda vajina haliyle bozuluyor ve daha geniş oluyormuş eşim geçen sordu acaba şekli değişir mi dedi bende anladım ki biraz bunu düşünüp kafaya takmış sonuçta erkek uçkurunu düşünüyo) şaka bir yana cinsel hayat tabii ki önemli sonuçta yaşlarımız genç bir de normal doğumun bu yönünü düşünüyorum ben ;((
Bende hemen böyle olacağını düşünmüyorum :) zaten bilgilerde o yönde..Sonuçta belli bi kesi yapılıyo illaki ve oda dikiliyo o yuzden o ihtimaller çok doğumlarda ve en son düşünülecek bi durum bence .. :44:
Herkeste her doğumun farklı yaşandığı doğru bende böyle düşünüyorum.. Kimisi sezeryandan memnun kalıyo kimisi normal,ama normalden de sezeryandan da pişmanlık duyan çok oluyo. Oyuzden fazla olumsuz doğum hikayesi dinlemeyin diyolar :) Ama ben son zamanlarda hep görüyorum ki gençler direk sezeryana yoneliyo,o an hissetmiyim duymayım die.Ama sonrasıı malum.. Hertürlü normal doğumun daha iiyi ve sağlıklı olduğu tartışılmaz bence. Ve tercih meselesi olarak görülmemeil diye düşünüyorum.. He korkmuyomuyum? Korkuyoruuuumm :)) :18: ama allah hangisini uygun yazdıysa hakkımda o olsun diyorum o yuzden akışına bırakıcam ve sezeryanla aldırmıcam bebeğimi ..
ssvd grup yazıyodu canım ona girdim hatta katıldım henuz onlıne değil galiba kurucular o yuzden giremedim :)
"
Birde normal doguma bakalım kafası karısık; ve özellikle estetik kaygı duyan anneler;
MÖ 10.000 lerde paleolitik dönemde; insanların hala magaralarda avcı toplayıcı olarak yasadıgı zamanlarda; kadın doguruyor muydu?? EVET! agrı kesiciler, sancılar ıvır zıvırlar var mıydı HAYIR!! hatta anneler nası nefes alınmalı?? neler yapılmalı sorusunun cevabını bile bilmeden içgüdüsel olarak; içlerinden ne zaman ıkınma gelse ıkınıyorlardı...ve bu olması gereken idi..Bebek kendiliginden kanala içgüdüsel bir şekilde giriyor, anne nefesi ve ıkınması ile bebegine yol acıyor ve aslında doktorun bile mudahale edemedigi bir mucadele baslıyor bunyede...BU öyle bir mücadeleki tarım toplumuna geçiş olan Neolitik dönemde kadın "ana tanrıca "sıfatını alıveriyordu...bebek vajinadan cıkarken annenin sahip oldugu tüm mikropları alarak bagısıklıgını kuvvetlendiriyor...sonrasında anne bir zafer kazanıyor...Bana göre en azından böyle..Ama bir de riskli durumlar da var...kordon dolanması idi..kalp atıslarının zayıflamasıydı vs..gibi...burada en iyiyi bilecek elbette hekimler..ama estetik kaygı ile..özellikle kesi idi, genişleme idi vs.vs. gibi bencilce düşünceleri uzaklastırın dogum evvelsinde...hangisi daha saglıklı ise hekiminiz zaten buna karar verecek...vajina genişlese ne olur??? ameliyat olursunuz en kötü...kesi atılsa ne oolur..azıcık can yanar..olur biter...ama o ikili mucadeleye degmez mi??o anı görmeye (sayet saglıklı iseniz) bu 9 ay 10 gunluk mucadelenın final kısmı...onca agrıya acıya zahmete katlanıp, güpgüzelim dipdiri genç kız bedenleriniz hamilelikle yavas yavas deforme olsa dahi...vajina genişlemiş bu mudur sorun??? bu bir fedakarlık...anne olmak kolay degil elbet...ama analarımız nenelerimiz tarlalarda avaz avaz cıgırarak dogururken; ne vajina genişlemesini dusunmuslerdi...ne de yırtık vs...yi...
Sizin için ne saglıklı ise elbette o...ama eger hiçbir sorun yoksa...elbette adı üstünde NORMAL DOGUM...bu normal olmasaydı...adı da anormal dogum olmaz mıydı???
Sevgiler ve iyi dogumlar...ha buara...nasıl ki herkesin parmak izi farklı; her hamilelik de her dogum hikayesi de her lohusalık da farklı yasanır...belki hiç kesi atılmıycak...bilemezsiniz...o yuzden...eger sartlar uygunsa;;; 9 ay 10 gunluk mucadeleyi birlikte yasayın!!!!
amin cnm inş hangisi bizim için kolaysa o olur...dediğin gibi herkesin yapısı ve hikayesi farkklı..bizim için en önemlisi sağlıkla kucağımıza almak bebeklerimizi..
bu arada ayağa kalkınca çok fena ağrım var yine..hem sancım var hemde etim ağrıo ne pis bi ağrı bölekuru kuru acı çekiom ancak peahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?