canım hoşaf ye derim,,şöyle üzümlü,kayısılı,incirli...hem sütü de artırıyo..bende işe yaradı..inşaallah sanada yarar...
slm kızlar biz 18 günlük olduk ama hala benm sancılarım devam ediyor sezeryan olmuştuk çok zor bi doğum geçirdim.sizde durm nasıl?
bide bende doğumdan beri kabız sorunu var son derecede acı veren bi durumda.drlar sezeryanda normal diyor ve bi tek kayısı suyu veriyorlar ilaç yasak günde en az 1.5 lt içiyorum ama bi faysası yok.
Bu durumda olan varmı yada tavsiye edebileceğiniz bişey?
cnm aslına bakarsan ben hep normal doğumdan korktum..etrafımdakilerin ve dr umunda tavsiyesi hep normal doğum..bebeğimde normal doğum için kendini hazırlıo öle olunca bende olayları akışına bıraktım..yani sancı aniden gelsin bi şekide dayanırım felan diye kendimi zorluorum.. sorun şu sancı gelmio nst de hiç çıkmıo..dr da salı gel rahime ilaç vericem deyince daha da bi gerildim..doğumu başlatcak bi nevi suni sancı gibi sanırım..buda beni daha çok korkuttu okuduğum yorumlar suni sancı adına pekte iç açıcı deilbende bölelikle ortada kaldım
slm kızlar moralim çok bozuk prensesim yenidoğan sarılığı olmuştu ama atlattık 1 haftadır her gelen bunun yüzü sarı deyip durdu herkes çok biliyor ya sonra yok tekrar götürün yok tekrar yükselir tabi benim içime kurt düştü eşim akşam gelince aldık hastaneye gittik özel adana metro hastanesine kuzumun topuğundan kan alan gerizekalı kanı yerlere döktü tekrar aldı kuzucuğum çığlık çığlığa ağlıyor hemşire pratisyen var onamı yoksa uzmanamı göstereceksiniz dedi bizde uzmana dedik neyseki sarılığı yokmuş 9 çıktı sonuç ama doktor metin kasan sakın sakın götürmeyin çocuğunuzuüstünü soydu bebeğim neye uğradığını şaştı gözlerine bakarken parmaklarıyla bir bastırdı ki yüzüne parmağının izi kaldı en sonunda sırtını dinleyecek kızımı tuttu bir çevirdi sedyeden yuvarlanacaktı annem zor tuttu biz şoktayız kızım çığlık çığlığa ağlıyor ben aldım dışarı çıktım susturmaya çalışıyorum bir ilaç yazmış eşim siz bekleyin ben alayım dedi adi doktor yeşil reçete yazmış kuzuma epilepsi sara hastalarının kullandığı ilaç bağışıklık kazandırıyormuş eczane demişler abi bu hapı bulamazsın 18 yaşını geçtimi çocuğun demiş o ne 18 yaşı daha 24 günlük bebek demiş eczacı sakın ha abi kullanma demiş eşim geldi doktorun yanına girdi eczacı bu hap yok diyor napalım deyince başka eczaneden bul kullan mutlaka diyor neyse biz sinir küpü olarak eve döndük sonra bu doktorları dövenler suçlu oluyor ya adamı parçalıyasım geldi
eve gelince ben kullanmam bu hapı dedim hastaneyi aradık şikayet bölümünü başhekime bize yeşil reçete yazdığını söyledik adam şok oldu sakın kullanmayın bebeğiniz bağışıklık kazanır ve ömür boyu sara hapı kullanırsınız dedi hadi eczane bizi uyarmasaydı yada biz bu kadar titiz davranmasaydık nolacaktı düşünmek bile istemiyorum
biraz uzun oldu ama kızlar size anlatınca kendimi iyi hissediyorum bir daha kimseyi dinlemem bildiğimi yaparım ya ağzı olan konuşuyor herkes uzman maşallah offf offf
yarın ilgili tüm yerlere şikayette bulunacağız başkalarının canı yanmasın
Aynı sıkıntı bende var işte ne sancı var ne açılma bundan sonrada olmaz gibime geliyo, allah bilir gerçi ama. Ne bilim bakim yarın doktora kesin konuşucam alalım artık beklemek istemiyorum diye ama beni caydırırsa napıcam bilmiyorum
Furkan'ımız canımız 20.12.2012 4ü 4 geçe doğdu kızlar. Allah'a bin şükür 1 günlük sıkıntıdan sonra bugün çok güzel emmeye başladı. galiba en son doğuran da ben oldum :) 3470 gram 51 cm. saçları o kadar çok ki ensesini kapatmış prensimin. Allah'ım nazarlardan korusun onu. çok istememe rağmen suyunun rengi değiştiği için açılmam yeterli olmadığı için sezeryan oldum ama olsun. o kadar mutluyum ki...
slm kızlar bgn kontrolümüz vardı.herşey yolunda çok şükür oğlum 3700gr olmuş.nst de yine sancı çıkmadı..ama yerleşmiş bebeğim iice..salıya kadar beklicez doğmazsa
salı sabahı rahim ağzına bi ilaç verip doğurtcak beni dr...bu ilaç hakkında bilgisi olan varmı???
slm kızlar biz 18 günlük olduk ama hala benm sancılarım devam ediyor sezeryan olmuştuk çok zor bi doğum geçirdim.sizde durm nasıl?
bide bende doğumdan beri kabız sorunu var son derecede acı veren bi durumda.drlar sezeryanda normal diyor ve bi tek kayısı suyu veriyorlar ilaç yasak günde en az 1.5 lt içiyorum ama bi faysası yok.
Bu durumda olan varmı yada tavsiye edebileceğiniz bişey?
slm kızlar bebğimi kontrole götürmüştüm haftada 90 gr almış bide memede durmak istio hep dr günde bir kez mama ver dedi az önce denedim biberonla istemiyo mamayı ya öff nasıl aldırabilirim bilmiyorum
merhabalar, dün gece 01:52de minik kızım geldi dünyaya. normal çok istiyordum, yapabileceğimi düşünüyordum ama sancılar beni mahvetti. gündüz sancım var diye gitmiştim 30larda çıkmıştı dayanabiliyordum, akşam 22:00 gibi gittim artık kıvranıyordum en en fazla 50 gibi gibi çıkınca sancım dedim yok yapamıcam. epidural istedim. rica minnet o saatte anestezi uzmanını getirttik 1i geçerken epidural aldım.01:40 gibi doğuma girdim.01:52de kızızm doğdu. epiduralde hiç ıkınamıyorsunuz doğuma pek yardımcı olamıyorsunuz tek sıkıntı o.birde çok fazla yırtılmışım. dikişim var. az önce kontrol ettimdayanabilen epiduralsiz devam etsin açılma yeterli olduğunda kolayca doğar.
slm kızlar moralim çok bozuk prensesim yenidoğan sarılığı olmuştu ama atlattık 1 haftadır her gelen bunun yüzü sarı deyip durdu herkes çok biliyor ya sonra yok tekrar götürün yok tekrar yükselir tabi benim içime kurt düştü eşim akşam gelince aldık hastaneye gittik özel adana metro hastanesine kuzumun topuğundan kan alan gerizekalı kanı yerlere döktü tekrar aldı kuzucuğum çığlık çığlığa ağlıyor hemşire pratisyen var onamı yoksa uzmanamı göstereceksiniz dedi bizde uzmana dedik neyseki sarılığı yokmuş 9 çıktı sonuç ama doktor metin kasan sakın sakın götürmeyin çocuğunuzuüstünü soydu bebeğim neye uğradığını şaştı gözlerine bakarken parmaklarıyla bir bastırdı ki yüzüne parmağının izi kaldı en sonunda sırtını dinleyecek kızımı tuttu bir çevirdi sedyeden yuvarlanacaktı annem zor tuttu biz şoktayız kızım çığlık çığlığa ağlıyor ben aldım dışarı çıktım susturmaya çalışıyorum bir ilaç yazmış eşim siz bekleyin ben alayım dedi adi doktor yeşil reçete yazmış kuzuma epilepsi sara hastalarının kullandığı ilaç bağışıklık kazandırıyormuş eczane demişler abi bu hapı bulamazsın 18 yaşını geçtimi çocuğun demiş o ne 18 yaşı daha 24 günlük bebek demiş eczacı sakın ha abi kullanma demiş eşim geldi doktorun yanına girdi eczacı bu hap yok diyor napalım deyince başka eczaneden bul kullan mutlaka diyor neyse biz sinir küpü olarak eve döndük sonra bu doktorları dövenler suçlu oluyor ya adamı parçalıyasım geldi
eve gelince ben kullanmam bu hapı dedim hastaneyi aradık şikayet bölümünü başhekime bize yeşil reçete yazdığını söyledik adam şok oldu sakın kullanmayın bebeğiniz bağışıklık kazanır ve ömür boyu sara hapı kullanırsınız dedi hadi eczane bizi uyarmasaydı yada biz bu kadar titiz davranmasaydık nolacaktı düşünmek bile istemiyorum
biraz uzun oldu ama kızlar size anlatınca kendimi iyi hissediyorum bir daha kimseyi dinlemem bildiğimi yaparım ya ağzı olan konuşuyor herkes uzman maşallah offf offf
yarın ilgili tüm yerlere şikayette bulunacağız başkalarının canı yanmasın
gözünaydın cnm,maşallah
inşallah sancın başlar da gerek kalmaz ilaca,kolay doğumlar
saol cnm inş..allah yardımcımız olsun bi kaç kişi kaldık bekleyen..
canm çok geçmiş olsun.. iyi bi dr araştıremak lazım bebişlere. biz de hastanedekini hiç beğenmedik. dün yeni dr bulduk tavsiye üzerine onma götürdük.
Ayyy çok geçmiş olsun canım ya verilmiş sadakanız varmış valla, allah korumuş minik kuzuyu, epilepsi ilaçları çok ağır kaldıramazdı bebiş. Valla benim eşim olsa orda o doktoru masasına gömerdi resmen. Keşke biraz korkutsaydınz sizde pisliği. Eline diploma alan doktor oluyo nolucak ki
sabah eşimde öle sölüo ya yine vazgeçirirse seni dio :) dedim bu defa kanmıcam.. bende yrn akşam üzeri gidip konuşayım diorum bnm durumumu biliosunuz kendimi sezeryana hazır hissediorum dicem salı sabahına alın vs...sanırım sen benden önce görüşürsün gelir gelmez buraya yaz olurmu senin dr un ne dediğini..birde beklesek sancı gelirmi acaba bazıları gelseydi şimdiye gelirdi dio?????
ayrıca sezeryan olursam bi arkadaşım söledi pca ağrı kesici pompa varmış..ağrısız sızısız çok rahat uyanıomuşun ondan aldırcam ameliyatta taksınlar..
Ben yarın sabah 8 de gidicem erkenden gidim ki hani oldu da kabul ederse dediğimi öğlene alır belkim sezeryana, kendi kendime plan program bile yaptım
birde doktorumun başka bi hastası 5 gün geçmiş normal gününden öyle sancısı olmuş da normal doğum yapmış, demek ki bundan sonrada gelebilir sancımız ama bende hiç belirti bile yok.
Sezeryan olursam ben epidural isterim genel anestezi olmasın bebişimi ilk ben görmek istiyorum. Hem baksana onun yan etkileri daha hafif, daha çabuk toparlanıyosun, kız kardeşimde epidural oldu geçen yıl eve geldi hiç yatmadı bile hep ayaktaydı.
oyyy maşallahhh ne yakışıklı bişeymiş bu kerata. Kırk bir kere maşallah annesi. Artık böyle bebekleri gördükçe daha çok çıldırıyorum bende oğluşumu görücem artık, gidip bu akşam bile aldırasım var sezeryanla valla üstüme gelmeyin yaaaaa
ah cnm sorma ya bende kaldım bekliyorum ne sancı var ne bişey napıcam böle ya :) evt hava soğuk diye gelmiyolar heraldeHeee sende vardın bizim gibi bekleyen dimiiiBende de hiç belirti yok. Bizimde yarın doluyo napıcaz bimiyorum, bende çok sıkıntı yapıyorum ya bişey olursa karnımda farketmezsem diye. Bugün bile kontrolüm vardı gidemedim doktor yoktu diye, kendi kendime triplere girdim oynamıyo bu bebek diye, sallıyorum karnımı yok hiç fayda etmiyo, sonra sonra keyfi geldi de oynadı beyefendi az daha nöbetçi doktora gitmeyi bile düşünüyodum. Yarında sorunsuz atlatsam da pazartesi allah kerim artık. Herhalde havalar soğuk diye pek niyetli değiller gelmeye
ayy cnm benim doktorda öle dedi ilaç veririz dedi bende suni sancımı dedim hayır dedi :/ ah bu guguş kendi kendine gelse her akşam dua ediyom ya sancılanayım diecnm aslına bakarsan ben hep normal doğumdan korktum..etrafımdakilerin ve dr umunda tavsiyesi hep normal doğum..bebeğimde normal doğum için kendini hazırlıo öle olunca bende olayları akışına bıraktım..yani sancı aniden gelsin bi şekide dayanırım felan diye kendimi zorluorum.. sorun şu sancı gelmio nst de hiç çıkmıo..dr da salı gel rahime ilaç vericem deyince daha da bi gerildim..doğumu başlatcak bi nevi suni sancı gibi sanırım..buda beni daha çok korkuttu okuduğum yorumlar suni sancı adına pekte iç açıcı deilbende bölelikle ortada kaldım
cnm çok geçmiş olsun ay ben döverdim heralde dayanamayıp başka hastane bulun bebişe sizsaol canım cahil yada umursamaz birileri olsaydık nolurdu kuzuma düşünmek bile istemiyorum
hayırlı olsun cnm maşallah :)21 aralık cuma akşam 18.40 da bebeğim dünyaya sezeryanla açtı bugun eve cıktık kızlar musaıt bır zamanda dogum hkayemı paylasıcam buarada 3500 gram ve 52 cm BORA bebek :) maşallah deyin
maşallah cnm çok tatlı :)
mrhb taze anneler ve gebişlerrrr:))))) en son foruma nişanımın geldiğini yazabilmiştim ptesi o gece 01:15 de normal doğumla oğluşumu kucağıma aldım ve annelik mertebesine eriştim:)) tarifi imkansız bir duygu ALLAH herkeese naasip etsin inş.:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?