2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

her bebek farklı olabilir ama mama yediren annelerin mamanın arkasında yazan standart kaç ayda kaç cc yemelidir tablosuna uyması taraftarıyım çünkü benim oğlum mesela çok iştahlı versem 250 ccyi bile içer ama ben şu anda 2 ay tablosuna uyuyorum çünkü ilk oğlumda istedikçe vermiştim ve diyet yapmak zorunda kaldı mama yiyen bebekler anne sütüyle beslenenlere göre bu konuda daha dikkat istiyor

ah anneler ah bu formda ilk once bebeklerimizin anne karninda ilk kalp atislarydi karnin ciktimi cikmadimi sonra dogdu dogacak derken simdide karni doyuyormu uyuyor uyumuyor konularini konusuyoruz gun gelecek ogluma su kizi begendim kizimi vlendirdim diyecegiz insallah (cok ileri zaman gittim galiba)

kizlar benim kiz uyaninca tek gogsumu emiyor gazi cikiyor ustunede kusuyor sonra uyuyor...ama icim rahat etmiyor acaba iki gogsumu birdenmi versem yoksa boyle olmasi iyimi...boyle tek gogus emdiginde diger gogsum tas gibi oluyor sizliyor uyansada emzirsem diye bekliyorum...
sizce en saglikli emzirme sekli nasil???

mama veren anneler uzulmeyin ne olursa olsun siz emzirin isterse cok az gelsin sutunuz hic doymasin siz yinede verin gogsunuzu anne ile cocuk arasinda cok guzel bir bag...

ben de tek göğsümü veriyorum canım,zaten doyuyor,çekiyor sonlara doğru,diğerini almaz ki.

bende her seferinde tek göğsümü veriyorum ama 5 dk birini ver 5 dk birini eğer göğsün doluysa birde benim emdikten sonra aşırı göğsümde ağrı oluyor ova ova bi kalıyorm aşırı derecede canımı yakıyor

mrb canım bende aynı senin gibi oldum 40 gün kanamam vardı azalmıştı 40 mız çıktı ertesi gün yoğun kanamam geldi anladım ki adet olmuşum ilk defa uzun sürdü 3 gündür kesildim daha olmuyorum daha yeni rahat ettim bıkmıştım 2 ay kanama.bende bikaç ay olmam diyodum ama olmadı.benim bebeğimde sadece beni emiyor kimisinde adet hemen başlıyomuş kimisi bir kaç ay olmuyomuş bu kişiden kişiye değişiyor...benim oğlumunda yüzünde sivilce gibibişeyler çıkmıştı 40mızın içindeyken doktor normal olduğunu söyledi bebekler kilo alırken çıkıyomuş,bizim büyüklerde ona etlik diyolar(aynı şekilde bebek kilo alıyor anlamında)......

mrb kızlar canım çok sıkkın bgn oğlumu dr a götürdüm fıtık var ve ameliyat olması gerekio daha çok küçük yavrum,moralim bozuldu..
bir de daha öncede yazmıştım oğlumu doyuramıorum önce emzirip sonra mama veriorum fakat çok fazla mama istiodu..dra sordum fazla kilo almış mama verme diyor..
ee bende 3 satte bir toplam 60-70 cc süt çıkıo ne yapıcam..oğlum çok ağlıo off off

geçmiş olsun canım dr konuş bence mama konusunu canım emzirdikten sonra doymadığı içinmi veriyodn başlarda bende veriyorm ama şimdi mama vermiyorm sütümün yetrli oldğna inaniyorm bugün tam 2 aylık olduk dr 1 ay önce günde 60cc ver diyodu bugün kontrole gitmem gerkirdi kv bıraktım mecburen mamada yaptım 60cc yetmemiş artık büyüdükleri içinde doymuyorlar sanırım ama oğlunu ağlatma aç bırakma yediği kadr ver bide fıtık erkek bebeklerde ağlamaktan çok olurmş oğlun çok ağlıyormydu?

ağlamaktan fıtık olmuyor doğuştan oluyor bazı bebeklerin bağırsak zarları anne karnında kapanmadan dünyaya geliyorlar benim oğlum da 3 haftalıkken kasık fıtığı ameliyatı oldu ama ağlamıyordu aksine fıtıktan dolayı rahatsız oldukları için sürekli ıkınıyorlar

:) ne güzel keşke benim de göğüslerim sızlasa... göğüsler sütle dolarken sızım sızım sızlarmış. benim azcık sızlıyor

evet cnm emzirdikten sonra veriorum.oğlum pek uyuyan bi bebek değil malesef o yüzden sürekli acıkıo zaten..bende süt az, haliyle oda uyumayınca bende süt birikmio olanda yetersiz gelio..3saatte bir 60cc veriodum yetmiodu resmen aranıo ağlıo halini bir görseniz.şimdi dr hiç verme dedi..eve geldim denedim susması ne mümkün uyumuoda o ağladı ben ağladım dayanamadım 30 cc verdim yetmedii sonra biraz daha verdim.45 günlük bebeği nasıl diyet uygulayım..onun emmekten başka bi uraşı yokki oyalayım..bnm gibi hem emzirip hem mama verenler siz ne kadar aralıklarla ve kaç cc veriosunuz????

kızlar ben bişi soracam ;
bizim kırkımız taaa 5 ocakta çıktı ve ben 11 ocakta adet oldum 7 gün normal sürdü sonra ayın 22 sinde kanamam oldu ve ağrılıydı çok değil leke leke 3 gün sürdü sonra kesildi 8 şubatta adet olmam gerekiyo karnım ağrıyo kasıklarım da ağrıyo ama bişi yok ki ben hamilelikten önce 26 günde bi adet olurdum.. emzirme gebeliği önlermiş tamam ama ben bebişi hıçkırık tutunca 1 çay kaşığı su verdim sonra rezene verdim yani korumuyo bi de eşimle prezervatifle korunuyoruz ama eşim baştan takmıyo ben hamile olacağım zaman da böle ağrılarım olmuştu şimdi asıl korkulan soruya gelelim sizce HAMİLE MİYİM testi zaman yaptırmalıyım çok korkuyorum yaa

benim oğlum 45 gün emmedi ve sağdım sütümü verdim.40 günlük falanken 2 saatte bir 100 cc anne sütü yada mama içiyodu.60 cc ne ki?doktor kilosuna falan baktı içtiği mamayı söledim çok falan da demedi.60 cc ye de çok diyosa hemde 3 saatte birr yuhh artıkk.bence bebeği ağlatma.anormal bi ölçü değil çünkü.boşuna aç kalmış olurr.şu anda da 2 ayımızı geçtik.emziriyorum genelde de doyuyo ama benim oğlumda çabuk acıktığı için 1 saat sonra tekrar istiyo.ama benim süt daha yerine gelmediği için mama veriuorum 60 cc salan içiyo.bence aç bırakma bebeğini.korkma canım zaten 2 ay sonra kilo alımları artık bu kadar olmicak.yani 1 yada 1,5 kiloları konuşamicaz.hareketlenecekler ve aylık kg alımları 400 - 500 gr lara kadar düşecek.

geçmiş olsun canım

kızlar bebeklerinizin uyku düzeni ne alemde? bizimki akşam 6 da yatmaya bi başlıyo 3 saatte bir kalkıyo ama saat 4ten sonra yarım saatte bir kalkıyo, hiç kalkmadan uyuyan bebekler duyuyorum, bizimki düzene girmeyecek heralde diyorum. şimdi izinliyim raporum bitince nolcak bilmiyorum, şu doğum izninide bi uzatamadılar yaaaa iznimiz bitmeden çıksa diye her gün dua ediyorum ama hala bi haber yokkk

"Bugün, 11:47
basak1606

kızlar bebeklerinizin uyku düzeni ne alemde? bizimki akşam 6 da yatmaya bi başlıyo 3 saatte bir kalkıyo ama saat 4ten sonra yarım saatte bir kalkıyo, hiç kalkmadan uyuyan bebekler duyuyorum, bizimki düzene girmeyecek heralde diyorum. şimdi izinliyim raporum bitince nolcak bilmiyorum, şu doğum izninide bi uzatamadılar yaaaa iznimiz bitmeden çıksa diye her gün dua ediyorum ama hala bi haber yokkk "

bende çok dua ediyorum ya İnşallah çıkarırlar bi an önce oğluşumun uyku düzenide değişti 1 haftadır. ondan önce herşey çok düzenliydi. uyanıyordu, mamasını yiyordu, gazımızı çıkarmaya kakamızı yapmaya çalışıyorduk, altını alıyorduk, sonra gündüzleri iki saat mışıl mışıl uyuyorduk. şimdi gündüzleri enfazla 40-45 dk uyuyoruz, seslerden etkilenmeye başladık.gece uykumuz az da olsa uzamaya başladı ama dediğin gibi 4'ten sonra gaz sancımız yüzünden sürekli uyanıyoruz ...

canım benim oğlum 2 ayını geçti ama hala bi düzenimiz yokk.sanırım ne zaman oyunadan falan anlamaya başlayacaklar o zaman düzen verebilicez.çünkü şu anda oyalayamıyoruz tam olarak anlamıyolar.benim ki de gündüz uyuyunca 2 saat uyuyo.gece 3 saatte bir kalkıyo tabi karnının güzel doyması koşuluyla.benim oğlumda 7 de mutlaka kalkar.mesela 6 :30 da yatsa bile illaki 7 de kalkacak.huy oldu rsmen.
ben de izin olayını 4 gözle bekliyorum.öğretmenim ve 1 nianda iş başı yapıcam.inşallah 6 ay olur da izin bu dönemi kapatırız.

Ayyyy sız ne guzel nısanda baslatacaksınız ben subat 18 de ıs bası malesef (( daha kızım 2 aylık... Bu ömer dinceri allah nasıl bılıyoaa oyle yapsım tayınlerı yapmadı bende 32. Haftada ızıne ayrılmak zorunda kaldım (( sımdı bebegım cok kucık ve ben ıse baslamal zorundayım....

kuzumun 2. ay aşılarını yaptırdık ilk kez göz yaşları aktı canı çok yandı şimdi kollarımda yatıyo 2 bacağa 1 kola vurdular uykusunda atıyo kendini gecede yatakta yanımda yattı tam kedi yavrusu Allaha şükürler olsun rezene sayesinde çok rahatladık hala gece 3 te yatıyoruz ama razıyım kızım acı çekmesinde.
yasa çıksa bizi kapsarmı ki demesinler 2013 de doğum yapanlardan itibaren bir de süt iznimiz 3 saat dimi

bizde dün 2 aylık olduk bugün aşılarımızı olduk 3 tane dediğin gibi 1 kola 2 bacağa yavrum dudağını bükerek ağladı kıyamam ona bide ukusu vardı çok ateş yaparsa calpol ver dedi 1 çay kaşığı şimdilik bişey ok inş. olmaz oğlumun kilosu 5. 500 olmuş bende gaz için calico veriyorum çok geç yatıo senin bebiş alıştıysa bide o saate zor benimkide 11 sıralrı uyuyo

canım bizde bugün 2. ay aşılarımızı olduk bacaktan yapılan aşıda odayı inletti oğlusum bizimde ilk kez göz yaşımız aktı o ağladı ben ağladım zor sakinleşti içini çekiyo ara ara yawru kuşlarımızın canı yanmadan olsaya bu aşılar normalden daha fazla emdi sanırım kucagımda kalmak için yapıyo çok uyanık bu bebişlerrr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…