2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar bu aşıları saglık ocağında veya özel hastanede yaptırmanın bir farkı var mı? Birde saglık ocagindaki hemşire 2. Ay aşısına gelmeden yarım saat önce bebeğe fitil vermemi söyledi ama cocuk doktorum vermemem gerektiğini, aşı sonrası ateş olursa vermemi söyledi. Peki sizce fitil mı yoksa calpol şurup mu tercih etmeliyim?

Bu arada beni haftalar oncesinden stres bastı ((. 3 aşı aynı gün yapılır mı? Yazık değil mi? zaten küçücük canları var kuzularımızın. Bebeğim 1. Ay aşısında ortalığı yıkmıştı. Bağrıma basa basa zor yatıştırdım. 3 aşıya nasıl dayanacak tahmin edemiyorum ( biz kocaman insana bile aynı anda birden fazla iğne vurulmazken minik bebislere nasıl vurulur aklım almıyor. Kıyamiyorum keşke bize vurulsaydı da sütten onlara gecseydi .

değil mi ama

benim kızım da çok ağlamıştı çok. biz de 21 inde olucaz aşıları ... aynı hafta bir de tsh kontrolü için kan alıcaklar minik kızımdan

biz fitil hiç kullanmadık.Az ateşi oldu ,ben de calpol verdim

kızlar bende dün gittim saglık ocagına bu zehirli ishal (ROTA)aşısını sromak için hemşirede bu 2.aşıyı oldugum gün muhakkak yaptırmam gerektiğini söyledi onuda hastane yapıyor dedi.birde ateş olmuyo dedi ama yinede sen casıya gelmeden önce yarım fitil at dedi sonrasınıda agrısı ve ateşi olursa atarsın dedii..öff nekadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum kiiiiiii( şimdi 3. aşı olucak birde aynı günün sonunda bir aşı daha mı yaptırcam oyy kıyamamm yaa
ben ilk aşıda duramdım şimdi tek götürcem nası tutucm bebğimiii ((

nasıı sakin olcak bu cocuklar okadar aşıı olurmu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

siz nası yaptırdınız o

canım benim de 11 şubat.başlayacak mısın?ben rapor alıcam biraz okulumda ihtiyaç da yok diğer arkadaşlar dolduruyor.mart 15 e kadar rapor alıp sonra ya ücretsiz ya da heyet raporu düşünüyorum.

canım bence verme ilaç sonuçta.ne kadar az alsalar o kadar iyi.ateşi çıkarsa verirsin

evet vurulurken canları yanıyor.ama bu onların iyiliği için.öyle düşünmeye çalışın ve stres yapmayın.belki 1 gün huysuzluk yaparlar sonra inşaallah hiç bişeycikleri kalmaz.mesela biz maaşallah çok rahat atlattık.ateş de olmadı.darısı tüm bebişlere

durmuyo ki vermediğim zaman sürekli ağlıo..şimdide kabız olduk..sanırım mama yüzünden çok çaresizim ne yapacağımı bilmiorum.mamayımı değiştirsem?

canım rota ağızdan yapılıyor.3.5 aya kadar vurulabiliyor bildiğim kadarıyla ve sadece hastane değil eczaneden alıp giderken yanında götürüyorsun sağlık ocağında ağzına veriliyor..ücreti 140 tl civarı.ya nasıl bu kadar yanlış bilgilendirebiliyorlar kime güveneceğimizi şaşırdık.

aptamil kullanıyorum...kabız oldu bebeğim.aynı sorunu yaşayan varmı?neler yapılır kabızlık için?

slm kızlar..... şöyle forumu bir gözden geçirdim de.. zaman ne de çabuk geçiyor bir anda hamileliğim gözümde canlandı tam 2ay oldu doğum yapalı ama 2gün gibi geldi bir an. düşünsenize bundan 2 ay önce hepimiz yok suyum azalmış yok bebek gelmeye niyeti yok yada doğumdan korkuyorum sürekli hamilelikle ilgili konuşurken tamamen sayfada şuan kuzucukların aşıları, üşütmeleri, uyku düzenleri, emmeleri wesaire.. şimdi bunlar konuşuluyor.. bir bakıcazz okula başlamışlar, çok çabuk büyüyorlar değilmi? her anımızın tadını çıkarmalıyız içimize sindire sindire.. eşle kayınwalide ile sorunlar sıkıntılar sinir olmalar bir yana biz sadece bebişlerimize odaklanmalı bu güzel anların tadını çıkarmalıyız... bizzat kendini son anda toparlamış biri olarak artık bebeğimle her anın tadını yaşayacağım... kayınwalideye kızgınlığım şuan tamamen kıskançlığa dönüşmüş durumda bebeğimi inanılmaz kıskanıyorum ondan kucağına bile alsın istemiyorum.. yaptıkları söylediği sözler nefretime yetti bile.. çok fazla kafaya taktım yüzünü bile görmek istemiyorum oda inadına gelip pat diye kucağımdan çekip alıyor.. aslında öyle bir insan değilim ama tamamen yaşadıklarım k.w tarafından beni çocuğumu ondan kıskanmaya itti.. oda benden nefret ediyor tek çocuğunu aldım die.. ama banamı sordu tek çocuk yaparken bende annemin nazlı kızıyım.. mutlaka benim gibi benzer durum yaşayan arkadaşlar wardır ben kendimi yedim yedim yedim resmen siz ne yaptınız warmı bir çözümü bilemem ama sadece aldığım karar şuan k.walidemin kıskançlıklarına izin wermeden çocuğumun her anını yaşamak olacak. ama çocuğumu ondan kıskanma konusunu nasıl aşıcam onu bilmiyorum.. şiddetle bebeğimi ondan kıskanıyorum........ kafanızı şişirdim (

aptamil kullanıyorum...kabız oldu bebeğim.aynı sorunu yaşayan varmı?neler yapılır kabızlık için?

canım benim arkadaşıma üniversitede çocuk doktoru profesörü sma mamayı tavsiye etmiş bende onu kullanıyorum doğdu doğalı.çok şükür hiç öyle bişey yaşamadım.sebebi de diğer mamalarda özellikle aptamil milupa gibi şeker ve nişasta katkısı var.anne sütünü de bir süre sonra tatsız bulma ve reddetme olabiliyomuş bu mamaları kullanan bebeklerde.eğer nişasta ve şeker yoğun olunca bu da kabızlığı beraberinde getiriyo.tavsiye ederim sma mamalarını.çevremdeki 3 arkadaşıma da ondan aldırdım.kabız da olmadılar anneyi emmeyi de sürdürüyolar hala benim oğlum gibi...

slm kızlar rotavirüs aşısının ilk dozunu dün akşam yaptık ağızdan veriliyor ve hiç ateşi falanda olmadı.çarşamba günüde diğer aşılarını yaptırmaya gideceğim,evet çok acıtıyor aşılar ağlıyor bebeklerimiz ama onların sağlıkları için mecbur.çarşamba günü aşıdan sonra yarım ölçek calpol vercem ben doktorumuz öyle söyledi şimdiki aşılar fazla ateş yapmıyormuş...

Son düzenleme:

canım o şırıngalı pompadan almıştı
k biz ben hiç beğenmedim sağmıyo doğru düzgen başka al bence

kizimin poposundaki pisik icin ne yapmaliyim 1 haftadir gecmedi

öncelikle hangi marka bezi kullanıyorsun birde bez değiştirmeyi dene pişik kremi ne kullanıyorsun bem avon nun kullanıyorm çok memnunum bezde prima ve huggies ikiside güzel tabi her bebek farklı oluyor birde altını çok tutmaa yani 2 3 saatte bir değiştir her gün havalndır tabi bunları yapıyorsundur ama paylaşayım dedim birde ben pamuklu suyla temizliyorm altını gezmeye gidince ıslak mendil kullanıyorm primanın

mama tamamen bebeğe özel bir durum benim iki oğlum da sma yı içemediler fışkırır tarzda kustular mamanın içindeki laktoz bazı bebeklerde hassasiyete yol açabiliyor o yüzden kendisi deneyip bebeğinin en rahat ettiği mamayı bulmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…