Bu arada beni haftalar oncesinden stres bastı((. 3 aşı aynı gün yapılır mı? Yazık değil mi? zaten küçücük canları var kuzularımızın. Bebeğim 1. Ay aşısında ortalığı yıkmıştı. Bağrıma basa basa zor yatıştırdım. 3 aşıya nasıl dayanacak tahmin edemiyorum ( biz kocaman insana bile aynı anda birden fazla iğne vurulmazken minik bebislere nasıl vurulur aklım almıyor. Kıyamiyorum keşke bize vurulsaydı da sütten onlara gecseydi .
Kızlar bu aşıları saglık ocağında veya özel hastanede yaptırmanın bir farkı var mı? Birde saglık ocagindaki hemşire 2. Ay aşısına gelmeden yarım saat önce bebeğe fitil vermemi söyledi ama cocuk doktorum vermemem gerektiğini, aşı sonrası ateş olursa vermemi söyledi. Peki sizce fitil mı yoksa calpol şurup mu tercih etmeliyim?
Ayyyy sız ne guzel nısanda baslatacaksınız ben subat 18 de ıs bası malesef(( daha kızım 2 aylık... Bu ömer dinceri allah nasıl bılıyoaa oyle yapsım tayınlerı yapmadı bende 32. Haftada ızıne ayrılmak zorunda kaldım (( sımdı bebegım cok kucık ve ben ıse baslamal zorundayım....
Kızlar bu aşıları saglık ocağında veya özel hastanede yaptırmanın bir farkı var mı? Birde saglık ocagindaki hemşire 2. Ay aşısına gelmeden yarım saat önce bebeğe fitil vermemi söyledi ama cocuk doktorum vermemem gerektiğini, aşı sonrası ateş olursa vermemi söyledi. Peki sizce fitil mı yoksa calpol şurup mu tercih etmeliyim?
Bu arada beni haftalar oncesinden stres bastı((. 3 aşı aynı gün yapılır mı? Yazık değil mi? zaten küçücük canları var kuzularımızın. Bebeğim 1. Ay aşısında ortalığı yıkmıştı. Bağrıma basa basa zor yatıştırdım. 3 aşıya nasıl dayanacak tahmin edemiyorum ( biz kocaman insana bile aynı anda birden fazla iğne vurulmazken minik bebislere nasıl vurulur aklım almıyor. Kıyamiyorum keşke bize vurulsaydı da sütten onlara gecseydi .
verilen miktara ağlıyorsa doymuyodur o zaman verebilirsin ama ağlamıyorsa 1 aylık bebeğe toplam 80 i anne sütü 30 u da mama olmak üzere 110 dan fazla vermezdim çünkü mama yiyen bebeklerde doyma hissi olmuyor anne sütünde bir madde varmış o salgılandığı için bebek doyduğunu anlıyormuş ama mamada gereğinden fazlasını verme doyduğunu bilmez dedi benim doktorum ben hep dediği gibi verdim ve kilo da normal şekilde alıyor bence fazla vermeyin
kızlar bende dün gittim saglık ocagına bu zehirli ishal (ROTA)aşısını sromak için hemşirede bu 2.aşıyı oldugum gün muhakkak yaptırmam gerektiğini söyledi onuda hastane yapıyor dedi.birde ateş olmuyo dedi ama yinede sen casıya gelmeden önce yarım fitil at dedi sonrasınıda agrısı ve ateşi olursa atarsın dedii..öff nekadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum kiiiiiii( şimdi 3. aşı olucak birde aynı günün sonunda bir aşı daha mı yaptırcam oyy kıyamamm yaa
ben ilk aşıda duramdım şimdi tek götürcem nası tutucm bebğimiii((
nasıı sakin olcak bu cocuklar okadar aşıı olurmu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
siz nası yaptırdınız o
benim oğlum 45 gün emmedi ve sağdım sütümü verdim.40 günlük falanken 2 saatte bir 100 cc anne sütü yada mama içiyodu.60 cc ne ki?doktor kilosuna falan baktı içtiği mamayı söledim çok falan da demedi.60 cc ye de çok diyosa hemde 3 saatte birr yuhh artıkk.bence bebeği ağlatma.anormal bi ölçü değil çünkü.boşuna aç kalmış olurr.şu anda da 2 ayımızı geçtik.emziriyorum genelde de doyuyo ama benim oğlumda çabuk acıktığı için 1 saat sonra tekrar istiyo.ama benim süt daha yerine gelmediği için mama veriuorum 60 cc salan içiyo.bence aç bırakma bebeğini.korkma canım zaten 2 ay sonra kilo alımları artık bu kadar olmicak.yani 1 yada 1,5 kiloları konuşamicaz.hareketlenecekler ve aylık kg alımları 400 - 500 gr lara kadar düşecek.
aptamil kullanıyorum...kabız oldu bebeğim.aynı sorunu yaşayan varmı?neler yapılır kabızlık için?
slm güzel anneler emzirme ve süt konusundan bahsedilio sanırım bende ilk zamanlarda dr günde 1 defa olmak şartıyla 60 cc mam ver demişti bebişim haftada 90 gr aldığı için ama sonra aylık 1 kilo dan fazla almış maş.şimd mamayı kestim ütümün yetrli olduğuna inanıyorm çünkü doymasa sürekli ağlar birde artık oğlummamayıda almıyo mama istemiyor sütümüde şimdiye kadar hiç sağmadım ama şırıngalı pompalar varmş ondan alıcam çünkü işim olduğu zamn annemler bakıo mama vermek zorunda kalıolar ne kadar mamayı reddetsede böylece sütümü sağıp bırakıım dışarıda işim olduğu zamanlar diye düşünüyorm dr gaz sorununun 3 ay devam edeceğini söyledi bakalmperşembe 2 aylık olucaz ama heşey düzene girmeye başladı sanki bi arada kalça çıkıklığı için röntgene gitmemiz gerekiyor cuma günü ise 3. aşımızı olucaz
kizimin poposundaki pisik icin ne yapmaliyim 1 haftadir gecmedi
canım benim arkadaşıma üniversitede çocuk doktoru profesörü sma mamayı tavsiye etmiş bende onu kullanıyorum doğdu doğalı.çok şükür hiç öyle bişey yaşamadım.sebebi de diğer mamalarda özellikle aptamil milupa gibi şeker ve nişasta katkısı var.anne sütünü de bir süre sonra tatsız bulma ve reddetme olabiliyomuş bu mamaları kullanan bebeklerde.eğer nişasta ve şeker yoğun olunca bu da kabızlığı beraberinde getiriyo.tavsiye ederim sma mamalarını.çevremdeki 3 arkadaşıma da ondan aldırdım.kabız da olmadılar anneyi emmeyi de sürdürüyolar hala benim oğlum gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?