2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

anne sütü ne kadar veriyorsun mamayı da ona göre ayarlaman lazım 40 günlükken 90 verebilirsin ama anne sütünü de hesaplayıp üstünü tamamlaman lazım

34 günlük oğlum emmiyor sağıyorum öle veriyorum.80cc anne sütü 90cc aptamil conformil hepsini içiyor.vermesem çatlıcak gibi ağlıyor.dr ye sordum ne zaman doyarsa o zaman bırak dedi sınırlama getirmedi.bilmiyorum doğru mu yapıyorum obez olmasın:)

Son düzenleme:
Kizlar biberon verince memeden soguyor diyorsunuz ya acaba dogru biberon mu kullanmiyorsunuz? Benimki gunlerce sadece biberonla sut ve mama icti, sonra da haftalarca en az 1-2 ogunu biberondan aldi yine de hic memeden sogumadi.

benim oğlumda hiç memeden soğumadı çünkü ilk 1 ay hem meme hem mama vermek zorunda kaldım şimdi arada stresten sütüm yetmediğinde 1 kere mama veriyorum.

ne kadar aralıklarla veriosun cnm??? günlük toplam kaç cc alıo bebeğin?

anne sütü ne kadar veriyorsun mamayı da ona göre ayarlaman lazım 40 günlükken 90 verebilirsin ama anne sütünü de hesaplayıp üstünü tamamlaman lazım

cnm anne sütüyle birlikte 90 ancak oluordur..ama yetmio biliorum nasıl aranıo yavrum..beni emdikten sonra 120 cc versem içecek ama kıyamıorum midesine yazık diye..yanlışmı yapıorum acaba??

Slm kızlar.. uzuuuunnn bi aradan sonra konuya bakınca bisürü şey kaçırmış olduğu farkettim ama hepimizin yaşadığı şeyler aynı...
süt sorunu, gaz sorunu, yedi yemedi az yedi sorunu, oyy oyyy.. bitmiyo dimi :)))) aman Allah bitirmesin olsun varsın sorunu da kendi gibi güzel
bu arada süt artırılması ile bişey gördüm bi önceki sayfada, kızlar ben boza içiyorum hergün bi bardak çok faydasını gördüm.. tavsiye ederim hepinize,
malum kış mevsimindeyiz her kuruyemişçinin kapısında oluyor mutlaka deneyinn..

kendinize iyi bakın öptük ÇINAR'ım la sizi

cnm anne sütüyle birlikte 90 ancak oluordur..ama yetmio biliorum nasıl aranıo yavrum..beni emdikten sonra 120 cc versem içecek ama kıyamıorum midesine yazık diye..yanlışmı yapıorum acaba??

bana doktor patron o dedi, ne kadar isterse o kadar ver fazlasını çıkarır zaten dedi.. Çınar'da geçen haftaya kadar ne versem içiyordu ama şimdi doyduğunda ağzını bi kilitliyor dudaklarını ayıramıyorum valla. hıçkırık tutuyor, geçirmek için az daha süt vereyim diye uğraşıyorum onun için bile bi damla içmiyor.. diyeceğim o ki, zamanla doyduklarını öğreniyorlar canım...

Kizlar biberon verince memeden soguyor diyorsunuz ya acaba dogru biberon mu kullanmiyorsunuz? Benimki gunlerce sadece biberonla sut ve mama icti, sonra da haftalarca en az 1-2 ogunu biberondan aldi yine de hic memeden sogumadi.

burcu hangi biberondan kullanıyorsunuz benimki göğsümü bırakmak üzere

bi çok kişi doyana kadar vermem gerektiğini sölüo biraz daha artırayım o zaman..perşembe gitcez dr a bakalımbizim dr ne dicek??yorumun için saol cnm..

Bı gun bakıyorum cok ıyı bıgun bakıyorum damla damla gelıyo bıktım vall bu sut meselesınden tahın pekmeZ su maltana hepsını yıyorum ıcıyorum fosur fosur olması gerekırken yıne bıgun damla damla gelıyo kızlar nerde yanlıs yapıyorum bırı soylesın bana..
Bu sut yapan seylerı ne zaman yemelıyız ne yapmalıyız akıl verın

cnm ben inanmıyorum öyle şeylere ya valla ben günde 3 lt su bile içmiyorum doğumdan önce nasıl besleniyosam aynen devam ediyorum ekstra bişey yapmıyorum ben sadece çok yorulunca sütüm az oluyo ama uykumu alıp dinlenince çoğalıyo ve stresten uzak duruyorum bide göğüslerim yara içinde olmasına rağmen emziriyorum ılık duşta hergün almak süper etkili öyle kafana takma sütüm az falan diye haaaaaaaa bide kociş hep cevizli sucuklar varya kuruyemişçide onların siyah üzümden ypılanını alıyo onunda etkisi olabilir ben nerdeyse her akşam tatlı niyetine yiyorum :)

bebegin en cok uyudugu zaman ye sutune insin uyur uyumaz ye yarim saate iner zaten bi ole dene amfa gercekten bu sut meselesi kisiye degisiyo moralini de bozma acaba olacak mi olmayacak mi diye dusunme insallah olur sutun insallah

slm güzel anneler emzirme ve süt konusundan bahsedilio sanırım bende ilk zamanlarda dr günde 1 defa olmak şartıyla 60 cc mam ver demişti bebişim haftada 90 gr aldığı için ama sonra aylık 1 kilo dan fazla almış maş. şimd mamayı kestim ütümün yetrli olduğuna inanıyorm çünkü doymasa sürekli ağlar birde artık oğlummamayıda almıyo mama istemiyor sütümüde şimdiye kadar hiç sağmadım ama şırıngalı pompalar varmş ondan alıcam çünkü işim olduğu zamn annemler bakıo mama vermek zorunda kalıolar ne kadar mamayı reddetsede böylece sütümü sağıp bırakıım dışarıda işim olduğu zamanlar diye düşünüyorm dr gaz sorununun 3 ay devam edeceğini söyledi bakalmperşembe 2 aylık olucaz ama heşey düzene girmeye başladı sanki bi arada kalça çıkıklığı için röntgene gitmemiz gerekiyor cuma günü ise 3. aşımızı olucaz

merhaba anneler bugun 39 gunluk olduk yarin 40miz cikiyor cok sukur size birsey sorucam benim kanama bitmisti 1 haftadir baya bir normale donmustu ama bugun sabah bir baktim sanki adet olmusum nasil kanamam var ayni adet kanamasi sizce normalmi yani emziren bir anneyim sadece beni emiyor ona ragmen...cevabinizi bekeliyorum...:18:

birde kizimin yuzunde ve cenesinde isilikmi desem sivilcemi desem kizarikliklar var,,,nasil gecicek kizimi cirkinlerstirdi...bu cumartesi mevlut yapicam kizimin yuzu perisan halde,,,

verilen miktara ağlıyorsa doymuyodur o zaman verebilirsin ama ağlamıyorsa 1 aylık bebeğe toplam 80 i anne sütü 30 u da mama olmak üzere 110 dan fazla vermezdim çünkü mama yiyen bebeklerde doyma hissi olmuyor anne sütünde bir madde varmış o salgılandığı için bebek doyduğunu anlıyormuş ama mamada gereğinden fazlasını verme doyduğunu bilmez dedi benim doktorum ben hep dediği gibi verdim ve kilo da normal şekilde alıyor bence fazla vermeyin

merhaba arkdaşlar..herkes emziriyorum acaba doymuyor mu ne yaparsam sütüm artar şu kadar mama veriyorum midesini büyütmek istemiyorm falan diye yazmış.öncelikle şunu söyleyim 2,5 aydır tecrübe ettiğime etrafımda yaptığım emzikli anne gözlemlerine göre ne yerseniz içerseniz için süt bi noktada genetik faktörlerden etkileniyo...annenizin emzirme öyküsü çok önemli.ayrıca herkesin sütü aynı olmuyo. bende dahil olmak üzere bebeği doymayan anneler kabul edelim artık sütümüz azz.çoğu annenin bunu kabul etmek istemediğini gördüm geçmiş yazışmalardan.biliyorum can sıkıcı bebeğine yetememe durumu oldukça üzücü.ama maalesef gerçek bu.yetseydi zaten şu kadar mı mama vereyim yoksa bu kadar mı diye tartışmazdık burda:))
süt yapıcı şeylere gelirsek eğer sütünüz azsa fışkırmıyo arkadaşlar neler denedim neler yok yok yokkk.ha şunu yaptı mesela 40 cc sağıyodum 50 cc ye çıkardı ama benim oğlum sadece beni emerek yine doymadı( şu anda etrafımda tam 5 emziren arkadaşım var.birinin bebeği 5 aylık emziriyo iki göğsüde bitiriyo.20 dk sonra bebeği daha acıkmadan gene doluyo göğsü ağrıdan kıvranıyo.. eee tabi bebek de acıkmamık sağıp döküyo o be dünya varmış diyoo.ve bu arkadaş ne yapıyo hiçbişeyyyyyy.tam tersi bi de rejime girdi doğum kiloları sebebiyleee.aç geziyo resmen.bi de diyet yapmayın sütünüz kesilir diyolarr.inanmıyorummmmmmmmmmmmmm...olacak sütü olağanüstü bi durum olmazsa hiçbişey kesmiyor gördüm şahit oldum birebir.bu şekilde bir sürü örnek sayabilirim..
bu arada bebek emdikten sonra ağlıyorsa gazı da yoksa üzgünüm kızlar ama doymamıştır.mama vermek zorundasınız. kaç cc olduğunun hesabını yapmayınn.doyana kadar içirin.bu arada senin ki kaç cc içiyo falan diye bence hiç sormayın çünkü her bebek farklıdır mukayese yapmayınn.benim oğlum 40 günlükken bi kerede 90 cc mamayı içiyodu ama kardeşim 90 cc mamayı 3 aylıkken içermişş.dayı yeğen bile benzemiyolar nerde kaldı başka bebeklerr.
ama şu bi gerçekk, ben şunu kabullendimm.sütün miktarından ziyade kalitesi için besinlere dikkat ediyorumm.fast food beslenen annenin 100 cc sütündense sağlıklı beslenen annenin 50 cc sütü diyorumm.bi damla da olsa ağzına aksınn...

selam sana bir konuda katılıyorum ama bir konuda katılmıyorumm

anneyle hiç alakası yokk banada doguma giğren doktorum demişti aynısınıı
benm anneminde bahsettiğin gibi iki göğsünden fıskırıyormusss bn pek emmemişim ama kardeim emmişş.benmki anneminki gibi sadece geceleri fıskıyor ama onunkini derecesiyle aynımı bilemyirumm...gündüzlerii öyle uyursam doluyoo ataş gibi oluyooo

sütt beslenmeyle artıyooo
benm 40m cıkmadan sütüm keslcek gibiydi annem aldı beni bir güzel hosaftı,sulşu yemeklerdi dinlenmydi derkenn sütüm arttııı.
bence en güzelii uyku arkadslarr
birde dediğin gibi şanss
bazısının dediğin gibi yarım saatte bir dolar bazısının 3-4 saatte birrr

40'ı çıkıp da adet olanlar var canım,emmesiyle ilgisi yok ki.Yüzündeki sivilceler de normal,bizde de olmuştu,geçti.

aynen katılıyorum canım,yemeyle az çok ilgisi vardır elbet ama en büyük pay genetik yapısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…