Merhaba,
Yeni doğuduğunda hastanede hemşireler uyarmışlardı, 4 saatten fazla aç kalmamalı diye. Ama şu dönem için nasıl olmalı bilemiyorum. Ben hala 4 saati geçirmemeye çalışıyorum, ki genelde 3. saatte ağlamaya başlıyo. Bebekler açlıktan dolayı da uyuyabiliyolarmış, şekerleri düşüyomuş ve bu da uyumalarına sebep oluyomuş. Kilo alımı da iiyise böyle bişey yoktur muhtemelen ama sağlık ocağına yada kendi doktoruna sor emin olmak için...
bizim burdaki saglik ocagindaki hemsire ile dr.kafayi yemisler onlara kalsa memeyi agzindan hic cekmeyecekmisim tuvalete bile gitmeye vaktim olmayacakmis..her arandiginda her seferde 2 saatte bir surekli emzirecekmisim cocuk agzina ne degerse aranir zaten hem cocugu 3 -3.5 saatte bir emziriyorumda cocuk kusa kusa bir hal oluyor kiyafet kalmiyor onlarin dedigi gibi olsa cocuk catlar herhalde....
dogum yaptigim hastanedeki cocuk dr.na goturuyorum bakalim sorucam ona...dun mevlude gelen butun annelere sordum hepsi birak uyusun dedi 40 gunu gectigi icin....internettede arastirdim bu konu ikiye bolunmus durumda ama bir sayfa buldum oradaki bilgileri yazicam birazdan...
merhaba guzel anneler ve kuzucuklari goruyorumki ufak tefek sikintilar haricinde herkes iyi masallah...
aralik annelerine bu yeni topik isi iyi olacak sanirim burasi cok karisik oldu,,,bunun icin bir gonullu lazim....
annler simdi gelelim size danismak istedigim konuya...simdi bizim kiz bugun tam 44 gunluk oldu ve yaklasik 10 gundur 23:30 da veya 00:30 da bir emziriyorum uyuyor taaa sabah 6 ya kadar uyuyor bazen 7 de bile uyandigi oluyor,,, bazen ben 5 te veya 6 da kalkiyorum ben uyandiriyorum emziyorum.gunduzleride 3 saatte bir gunduz sikinti yok ama gece 6-7 saat uyuyor sizce gece kalkip emzirmelimiyim?
aklima takiliyor acikmiyormu diye ama aciktigi zaman zaten hemen agliyor hemde oyle boyle degil...tecrubeli bazi annelere sordum uyusun cocuk kaliteli emiyorsa karni toksa uyanmaz hemde daha iyi gece gunduzu biliyor demekki diyorlar hem uyku beslenme kadar onemliymis gunduz iyi beslendigi surece problem olmaz dediler..ilk ayda zaten sadece anne sutu ile 1 kilo aldiysa cocogun gece duzenini bozma diyorlar...
sizin fikirlerinizide almak istiyorum..bazen gece uzun uydugunu kimseye soylemiyorum nazar degmesinden birde beni kotu anne zannetmesinler diye...ama onceden boyle degildi gece 3 te felan uyanirdi emzirirdim sonra sabah tekrar uyanirdi yani iki haftadir felan boyle....bizim kiz cabukmu buyudu neee...
kızlar aralık anneleri bebeklerini büyütüyor topiğine yazıyorum cevapları ,buraya artık yazmayalımkızlar benim oğlumda 2 ay 3 günlük oldu kilosu 4600 gr. 15 gün sonra tekrar kilo ölçümü için çağırdılar az almış diolar offfff3300 doğmuştu maşallah. sizce az mı?
çok geçmiş olsun inşaşşah hemen iyileşir
bizim de yarın aşımız var ilk ay 600 gr almıştı bu ayda aynı gibi bakalım yrn belli olcak düzenli emiyor ama kilo almıyor
İlk ay(0-4.hafta) : Toplam günlük uyku süresi 16-18 saat arasında değişir.
İkinci ay(5-8.hafta): Birinci ayın sonunda 15,5 - 17 saat arası olan toplam uyku süresinin 8,5 - 10 saati gece, geri kalanı gündüz uykusu olarak gerçekleşir. Bu ayın sonunda 4 hatta 5 saatlik kesintisiz uyku süresi görülür geceleri.
Üçünçü ay(9-12.hafta): Toplam uyku süresi 15 saattir. Bunun 10 saati gece, 5 saati gündüz gerçekleşmelidir.Bu ayın sonunda gündüz uykuları da bir düzene oturmalıdır.
Dördüncü ve Beşinci ay: Gece uyku süresi 10-11 saat arasında ve gündüz toplam uyku süresi 4-5 saat arası olmalıdır. Dördüncü aydan itibaren gündüzleri yeterli kaloriyi alıyorsa 8 saat beslenmeden gece kesintisiz uyku uyuyabilirler.
Benim oglan sapitti bugun. Ne guzel yemek aralari acilmisti, 3-4 saatte bir emziriyordum ama ne olduysa sabahtan beri saatte bir acikiyor, 10 daikadan fazla uyumuyor! İnsanin sutu birdenbire biter mi? Aslinda emiyor da, hatta emerken uyuyakaliyor yatagina yattigi anda gozlerini aciyor. Esim dayanamiyor o agladikca bana catiyor, simdi de gitti yatti zatenne yapicagimi bilemiyorum. Sozde gezecektik bugun...
canım rota ağızdan yapılıyor.3.5 aya kadar vurulabiliyor bildiğim kadarıyla ve sadece hastane değil eczaneden alıp giderken yanında götürüyorsun sağlık ocağında ağzına veriliyor..ücreti 140 tl civarı.ya nasıl bu kadar yanlış bilgilendirebiliyorlar kime güveneceğimizi şaşırdık.
burcu bu bahsettiğin durum büyüme atağı denilen şeye benziyor benim kızım da bir hafta on gündür çok huzursuz deli gibi emiyor sonra kusuyor uykusu gelince ortalığı yıkıyor dalana kadar canım çıkıyor sonra da huzursuz uyuyor öyle hareketli ki uyurken kendini uyandırıyor geçen gün tam dalmıştı eşim hafifçe öksürdü kıyamet kptu on dk susturamadım eskiden böyle hassas değildi 8. hafta yeni bitti ben de büyüme atağından şüphelendim bir yazı ekliyorum daha ayrıntılı bilgi için: Yusuf ve Yunus`un Annesi: Bebeklerde Buyume Ataklari.
allah allaaaaaaaaa
bak uyuz oldum şimdii
bende bir eczaneyte sorayımmm
alayımda saglık ocagı yasoın ozmann yaa hakkaten napcaz bilemedimm
siz ikinci aşı ile aynı günmü yaptırdınız rota aşısınııı
Aslında bende ondan suphelendim ama bilemedim. Bende bir kitap var hafta hafta gelişimini anlatıyor. Orada okudum 12. Haftaile yeni bir büyüme atağına girecek yazıyordu ve bu olayın oldugu gün 12. Haftanın ilk günüydü :)
Daha önce de 8. Haftada olacagını yazmıştı ve hakikaten o hafta bir iki gün sürekli acıkıyordu. Ondan başka bir sorun olmamıştı o zaman ama şimdiki çok daha farklı olunca emin olamadım. Dedigin gibi öksürünce zıplıyor, uyutup yatağına yatırıyorum 5 dakika sonra uykusundan sıçrayarak uyanıyor, kollarını ve ayaklarını deli gibi hareket ettiriyor, öyle birçığlık atarak ağlıyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum. Sadece meme verirsem susuyor hatta bazen o zaman bile susmuyor. 5 dakika emiyor ve uykuya dalıyor, umarım çabuk geçer yoksa gücüm kalmadı valla. Bir de aksi gibi kimsem yok bugün.
biogaia 2 hafta kdr reflü ve gaz için vermiştik kabız olmadı
muhtemelen mamadan
bir haftaya kdr kaka yapmamasına normal deniyorsıklığından dolayımı yoksa katılığından dolayımı kabız diyorsunuz
allah allaaaaaaaaa
bak uyuz oldum şimdii
bende bir eczaneyte sorayımmm
alayımda saglık ocagı yasoın ozmann yaa hakkaten napcaz bilemedimm
siz ikinci aşı ile aynı günmü yaptırdınız rota aşısınııı
kızlar bahsettiğiniz büyüme atağını bizde bir kaç gündür yaşıyoruz galiba, gaz sorunumuz bitti derken şimdide büyüme atağımız çıktı:)) bakalım daha neler çıkacak yerim ben onun büyüme atağını yaa
burcu bu bahsettiğin durum büyüme atağı denilen şeye benziyor benim kızım da bir hafta on gündür çok huzursuz deli gibi emiyor sonra kusuyor uykusu gelince ortalığı yıkıyor dalana kadar canım çıkıyor sonra da huzursuz uyuyor öyle hareketli ki uyurken kendini uyandırıyor geçen gün tam dalmıştı eşim hafifçe öksürdü kıyamet kptu on dk susturamadım eskiden böyle hassas değildi 8. hafta yeni bitti ben de büyüme atağından şüphelendim bir yazı ekliyorum daha ayrıntılı bilgi için: Yusuf ve Yunus`un Annesi: Bebeklerde Buyume Ataklari.
bizim hergünümüz atak halinde geç,iyor o yüzden muhtemelen olsa da farketmem sürekli gece gündüz huzursuz olduğu için o sürekli atak geçiriyor ben de yakında panik atak geçireceğim
ataklar biter başka şeyler başlar kızlar ve bu hep böyle devam eder ben oğlumun her şeyine razıyım yeterki sağlığı yerinde olsun, o kadar zor günler yaşadıkki o dünyaya gelene kadar, benim dünyam o.. bu arada cuma günü aşılarını yaptırmaya gitcez aslında geçen cumaydı ama hasta olduğundan erteledik şimdiden stresi başladı, acaba aşı sonrası çok zorlanırmıyızz?? yaptıranlar varsa aşı sonrası nasıldı? huzursuzluk yaşadınız mı?
canları sağ olsunda biz herşeylerine katlanırız bende çok mücadele verdim oğlumu doğurmak için çok şükür şimdi yanımızdalar allahım esirgesin evlatlarımızı bizlere bağışlasın
aşı konusunu çok büyütme gözünde bizde pazartesi günü yaptırdık hiç ateşlenmedi biraz mızmızlandı gün boyu onun dışında iyiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?