• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

:52::52: Guguşumu nasıl hıçkırık tuttu yicem onun hıçkıran ağzını yaaa bu arada çok ani hareketler yapıyo karnımda dün çok ağrı yaptı sizinkilerde böylemi kıslar birden pat die itekliyo acıtıyo artık :)

:)) eveet canım benimkide sağ yanımdan ayaklarını iteliyo bazen bağırtıyo beni okadar canımı acıtıyo valla:9:

Kızlar biz de kontrolden geldik :) bebeğimi gördüm çok tatlıydı, parmağını emiyordu. haberler iyi çok şükür. 2.700 gr. normalde 35.haftaya yeni girdik ama 35 h 3 günlük görünüyordu. 10 gün öne kaydı doğumum. 17 aralık yani benim doğum günüm :)))))))) en güzel hediye olacak bana kızım. tabi normal doğum olacağı için belli olmaz yine de. dr. ultrasonla baktı,rahimde açılma yokmuş. herşey yolunda çok şükür. bi de bol bol yürüyüş yap, hurma ye dedi.doğumu kolaylaştırıyormuş. ayaklarımdaki şişlik için de hamurişinden uzak dur dedi.benden haberler bu kadar.
iyi geceler yatayım da dinleneyim bari (uyuyabilirsem tabi)...

Güzel haberler almışsın maşallah bebişine :nazar: İyi geceler...

Kızlar sağ olun. okudum biraz AKLIMDA KALAN kısımlarından cevaplayayım:

Burcu bugün medela elektrikli tekli aldım ben de eşim aldı 155 tl imiş.

nigar 40 gün olacağım iğne canım...

vitamin sen mi sormuştun. sütün bir gün sonra geldi. hemşireler ısrarla emzirtti. mama vermediler.

bebek de iyi şükür...

esra canım izne çıkıyormuşsun. dinlen son günlerde...

sağol canım dinlenicez bakalım sende kendine bebişe iyi bak süt yapan şeyler ye:)

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

kzlar vitrinimi temzledim,değiştirdim.
bir sürü bardak,fincan falan vardı.
kaldırdım hep,şimdiki hali daha bi modern oldu valla =)))
yoruldum ama değdi..
öff tvde de bişi yok yine =(

YMD cnm sabah haşladım ya telde kızı az önce aradılar yarın geliceklermiş takmaya :):32::32::32::32: illa bağırtıcaklar yani :)

Salaklar yaa. İlla o lafları işitmeleri mi gerekiyormuş hayret bir şey.
İyi yaptın arayarak canım. Sevindim vallahi. İnşallah sorunsuz şekilde gelirler yarın.

iyi geceler kızlar ben doğurmadan kilolarımın derdine düştüm şuana kadar 15 kilo aldım galiba 18 ile kapatırım..birde pütür pütür olan olan selülitlerim var tabii..
doğumdan sonra ne yapacağımı bilemiyorum.kiloyu ve selüliti çok takan bi eşim var bana bunu yansıttığı için huzursuz oluyorum uoksa şuan tek düşüncem kızımn sağlıkla dünyaya gelmesi..:18:

iyi geceler kızlar ben doğurmadan kilolarımın derdine düştüm şuana kadar 15 kilo aldım galiba 18 ile kapatırım..birde pütür pütür olan olan selülitlerim var tabii..
doğumdan sonra ne yapacağımı bilemiyorum.kiloyu ve selüliti çok takan bi eşim var bana bunu yansıttığı için huzursuz oluyorum uoksa şuan tek düşüncem kızımn sağlıkla dünyaya gelmesi..:18:

aslında bende 14 kilo aldım ama çok zayıf hamile kaldığım için şuan normalim.. 49 kiloyla hamile kaldım 63 kiloyum son 20 günüm artık kilo almamayı planlıyorum dikkat etmeye başladım bile oğlumada bana da yeter aldığım kilolar :)
doğumdan sonrası için de çubuk tarçını suyla kaynatıp sabah akşam içip 14 kilo veren birini duydum doğum sonra hemen başlamayı düşünüyorum hem tarçın sütte yapıyor zaten ben2-3kilo versem yeter eskisi kadar zayıf olmak istemiyorum artık
sende verirsin canım ya 15 kilo çok normal

Son düzenleme:

iyi geceler canım bende 12 klo aldım benimde selülitlerim var eşin yanlış yapıo bence sende onun kusurlarını yüzüne vur sen onu boşver bebişini düşün:19:

aslında bende 14 kilo aldım ama çok zayıf hamile kaldığım için şuan 49 kiloyla hamile kaldım 63 kiloyum son 20 günüm artık kilo almamayı planlıyorum dikkat etmeye başladım bile oğlumada bana da yeter aldığım kilolar :)
doğumdan sonrası için de çubuk tarçını suyla kaynatıp sabah akşam içip 14 kilo veren birini duydum doğum sonra hemen başlamayı düşünüyorum hem tarçın sütte yapıyor zaten ben2-3kilo versem yeter eskisi kadar zayıf olmak istemiyorum artık
sende verirsin canım ya 15 kilo çok normal

teşekkür ederim tarçını yapıcam ben de şimdiden alıp hazırlayım.birde normal doğumda kiloların çoğu gider diyolar benim de bi aksilik çıkmazsa normal olacak..

sütü ben sormuştum canım süper maşallah inşallah benimki de hemen gelir şimdiden kafaya takmaya başladım sözde hep olumlu düşünecektim.

inşallah canım bende kafaya çok takıyorum sezeryan yapan birkaç kişiye sordumkimin hemen geliyormuş kiminkide 2yada 3saat sonra geliyormuş..

iyi geceler canım bende 12 klo aldım benimde selülitlerim var eşin yanlış yapıo bence sende onun kusurlarını yüzüne vur sen onu boşver bebişini düşün:19:

eşim kendisine göre şaka gibi yapıyo ama bana göre hiç de öyle değil.geçen gün eline telefonu almış karnımda çatlak var mı onu çekiyo.tosunum falan diyo bana hiç böyle şeyler yapmazdı önceden fittim.kanepeyi maaşallah dolduruyosun falan gibi lafler ediyo ona sorduğumda bunların hepsi şakaymış ama söylemesinden ve dile getirmesinden çok rahatsız oluyorum

teşekkür ederim tarçını yapıcam ben de şimdiden alıp hazırlayım.birde normal doğumda kiloların çoğu gider diyolar benim de bi aksilik çıkmazsa normal olacak..

bende çörek oyu duydumdu canım sabah aç karnına 2kaşık üstüne ılık su kabuk tarçınıda şekeri dengelemek için içildiğini duydumdu kabuk tarçının tadı çok güzel oluyor ama birkaç damla içtim erken doğuma nedne olur demişti aktarcı bana bende pek içmedim açıkcası ama tadı çok hoş..

normalde de sezeryanda da gider canım takma kafana fazla almamışsın verirsin geçen kasım annerine baktım da ilk 1haftada hepsinin 8-9kilosu gitmiş çok sevindimm :62:

Back
X